Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Urmarire penala in urma unui eveniment rutier


Andrei08
 Share

Question

Buna seara,
As dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva sugestii/lamuriri, vis-a-vis de urmatoarea situatie. Am produs un eveniment rutier doar cu pagube materiale(dar acesta s-a intamplat din vina celuilalt participant la trafic). Initial am vrut sa ne intelegem la bani si sa ii platesc reparatia masinii, fara sa mai facem abiabila (mergand pe premisa ca eu sunt lovit in fata iar el in lateral si ca voi fi gasit vinovat), parasind amandoi de comun acord locul accidentului. La un presupus mecanic, respectivul a ajuns la o suma exorbitanta si refuzand sa ii platesc am mers la Sectia pentru accidente usoare(nu am apucat sa depun declaratia), iar apoi rasgandindu-se s-a dus la urgente pe motiv ca a fost vatamat(dupa aprox 2 h), a fost chemata politia, test de alcoolemie, masuratori la locul accidentului.... Mentionez ca respectivul a fortat culoarea galbena a semaforului, iar eu avand verde si plecand de pe loc (maxim 20 km/h) l-am lovit in plin in lateral stanga. Intrebarea mea este ce se va intampla? De la cate zile de spitalizare se incepe urmarirea penala? 

P.S. Exista sanse sa fie o camera in zona care sa ma fi surprins la semafor cum am plecat pe verde, dar inca nu stiu sigur.

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Intradevar, am gresit mult, dar ma gandesc la contraexpertiza indiferent de numarul de zile pe care le obtine.

Totusi care este procedura? Stiu doar ca va ajunge dosarul la un procuror, dar mai departe?

Intradevar am facut o greseala enorma plecand de acolo, ma gandesc sa cer contraexpertiza la oricate zile de spitalizare o primesca, Dar care este fluxul? tot ce stiu este ca va ajune dosarul la un procuror...

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

La un presupus mecanic, respectivul a ajuns la o suma exorbitanta si refuzand sa ii platesc am mers la Sectia pentru accidente usoare(nu am apucat sa depun declaratia), iar apoi rasgandindu-se s-a dus la urgente pe motiv ca a fost vatamat(dupa aprox 2 h),

Reteta clasica. Stai linistit. Se practica metode de genul asta de presiune asupra ta, dar care de fapt e un santaj josnic.

Nu conteaza cate zile de spitalizare are sau ca un medic la spital i-a constatat vreo leziune. La incadrarea juridica conteaza zile de ingrijiri medicale, nu zile de spitalizare. E o diferenta importanta. Cel mai probabil, daca ti-ar face plangere, incadrarea ar fi pe vatamare corporala din culpa ceea ce ar presupune o cauzare a unei infirmitati, minim 90 de zile ingrijiri medicale,, avort sau alte asemenea nebunii.

 

PS Nu inteleg de ce ai vrut sa-i repari masina, daca spui ca celalalt era de vina.

Edited by Ben
Link to comment
Share on other sites

 • 0

El era in intersectie cand tu ai plecat de pe loc, este?

La "fortarea" galbenului, tu plecand pe verde, nu "il prinzi" in intersectie decat daca el sta acolo, e aglomerat, sau vrea sa vireze stanga, caz in care trebuie sa-i lasi spatiu de manevra sa degajeze intersectia.

N-ai spus ca celalalt a trecut pe culoarea rosie.

Deci nu e chiar asa cum declari si asta e motivul pentru care ai acceptat sa ii platesti, situatie destul de grava, de altfel.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

El era in intersectie cand tu ai plecat de pe loc, este?

 

Nu, nu era, si nici nu vira la stanga. Eu am stat la stop si cand am plecat nici nu l-am vazut, am auzit/simtit impactul. Am acceptat in prima faza sa ii repar masina pentru a evita politia, asigurarea (pentru ca sunt tanar si o sa coste mai mult dupa..), panica (avand in vedere ca este primul accident) etc.

 

A avut nesimtirea sa zica, ca eu ma sarutam cu fata care era in dreapta. Presupunand prin absurd ca ar fi adevarat,  a vazut asta, dar nu a fost capabil sa franeze sau sa evite?

 

Ma duc pe Udristei, sa vedem ce se va intampla.... 

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Dacă au trecut mai mult de 24 de ore de la producerea accidentului veţi rămâne fără permis de conducere amândoi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.