Skip to content

Speta rutiera - afectiuni neuropsihiatrice

Featured Replies

buna ziua.

De curand am aflat din "surse ocazionale" ca o persoana din localitatea unde lucrez sufera de epilepsie dar poseda si permis de conducere implicit detine si autoturism propietate.

Primul pas a fost sa intocmesc o adresa catre Dispensarul Uman, pentru a vedea daca persoana respectiva sufera de o asemenea afectiune si daca pune in pericol siguranta rutiera pe drumurile publice.

Doctorinta imi raspune ca persoana in cauza este in evidentele sale suferind " cu crize de pierdere de cunostinta" si " afectiunea respectiva ar pune in pericol siguranta rutiera".

de aici care ar fi urmatorii pasi pentru ai retine permisul de conducere??

Am discutat cu mai multi colegi dar deocamdata nu am primit un raspuns clar.

Daca sunt politisti care au avut spete de acest gen, sa-mi explice si mie cum au procedat...

• Moderator

cosmin86, trebuie sa inaintezi documentele catre Serviciul Politiei Rutiere.

Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice

Art. 197. – (1) Permisul de conducere al unei persoane declarata inapta din punct de vedere medical de catre o institutie medicala autorizata, se retrage de catre serviciul politiei rutiere pe raza caruia îsi desfasoara activitatea medicul de familie care în evidenta persoana respectiva.

(2) Seful serviciului politiei rutiere dispune retragerea permisului de conducere si îl pastreaza la sediul unitatii, pâna la încetarea cauzelor pentru care a fost retras. În situatia în care conducatorul de autovehicul sau tramvai are domiciliu sau resedinta pe raza altui judet, seful serviciului politiei rutiere care a dispus masura tehnico-administrativa trimite permisul de conducere la serviciul politiei rutiere din judetul care îl are în evidenta, împreuna cu un raport de retragere.

• Author

"institutie medicala autorizata" nu se refera cumva la Medicina Legala?

in fine.... ai dreptate o sa trimit documentatia la SPR

• Moderator

Exact. ;)

In cazul asta e vorba de retragerea permisului de conducere, nu de retinerea acestuia.

Retragerea permisului de conducere – masura tehnico-administrativa dispusa de politia rutiera în baza unui certificat medico-legal prin care titularul a fost declarat inapt medical, constând în retinerea documentului si interzicerea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie