Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot obtine ordin de restrictie?!


CCristian2

Recommended Posts

Buna Ziua!

 

De mai bine de 7 ani de zile se intampla lucruri grave in familia mea!

Este vorba despre cumnatul meu,care isi face legea cu pumnul in casa!

De cele mai multe ori este vorbe de sora mea!O bate se poarta cu ea execrabil,si de fiecare data cand este pornita sa mearga la autoritati,da inpoi,fiindca o santajeaza ca ii ia copilul!

Cu ea nu am nici o sansa,ii este foarte frica de el,nu va face nici un demers sa scape de el!

Mai de vreo 4-5 ani,s-au mutat la noi acasa,in prezent ei stau cu mama si cu tata,eu stau cu sotia mea la alta adresa!

Se pare ca si acasa la noi bataile nu inceteaza,daca nu ii convine ceva,se apuca si da cu pumnul!

De ceva timp se pare ca mama imi ascundea ce se intampla acasa!

Bataile au fost tot mai frecvente,mama intervenea,si primea si ea aproape la fel,mai ca nu o batea,in schimb injuraturi si imbranceli!

Am incercat pe toate fronturile,cu amenintari peste amenintari asupra lui,promisiuni peste promisiuni ca nu mai face,care au fost numai minciuni!

In prezent sora mea nu vrea sa depuna plangere impotriva lui!

Aseara am fost anuntat de mama,ca a iesit scandal in casa,si a fost amenintata ca o baga in spital,si pe mine si pe toti membrii familiei,si ca politia nu are ce sa ii faca lui!

Este vorba de mama mea aici,care mi-a dat viata si m-a crescut!

As vrea sa merg sa ii intentez plangere pe fondul amenintarilor,si sa obtin ordin de restrictie impotriva lui,cu ocazia asta sa dispara de acolo din casa,fiindca altfel nu se poate cu el!

Va rog sa imi dati un sfat cum pot sa fac sa ii recastig linistea mamei mele!

 

Link to comment

Sfatul meu este ca mama și sora dumneavoastră să- și ia inima- n dinți și să depună plângere împotriva cumnatului dumneavostră, pe care s- o întărească cu certificate medico- legale.

Dacă depuneți dumneavoastră plângere, iar cele două nu și- o însușesc, nu se rezolvă nimic, doar că cel reclamat va deveni și mai violent.

Cumnatul dumneavoastră are dreptate când spune că poliția nu are ce să- i facă, dar asta atâta timp cât mama și sora dumneavoastră nu depun plângere împotriva lui. Situația se schimbă în defavoarea lui atunci când cele două vor depune sesizările.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Fără plângere din partea persoanelor vătămate, poliţia nu poate să facă nimic. Asta e legea, iar poliţiştii trebuie să o respecte.

Mai mult, doar persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică, ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei de judecată pentru înlăturarea stării de pericol, să emită un prin care să dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe măsuri, respectiv obligaţii sau interdicţii.

  • Upvote 1
Link to comment

Cristian, tu nu ai nicio putere. Totul depinde de mama si de sora ta. Mama ta, banuiesc ca este si proprietara imobilului, poate cere evacuarea cumnatului tau si totul se rezolva, insa cum se intampla mereu, ii este greu sa ia o astfel de decizie.

  • Upvote 1
Link to comment

Mama este dispusa sa depuna plangere!sora mea este sontrolata de frica,o ameninta intruna,si este terifiata,sincer sa va spun si mie imi este teama de ce o sa faca dupa ce o sa vada ordinul de restrictie,dar nu dau inapoi!Nu o sa indrasneasca sa depuna plangere sora mea!Maine la prima ora merg cu mama la procuratura,sa incercam sa obtinem ordin de restrictie,in baza amenintarilor catre ea!

Mama este proprietara imobilului!Certificate medicolegale nu exista!Cu mama nu s-a ajuns pana acolo,in schimb exista amenintarile si injuriile,teroarea psihica,ca daca nu inceteaza ma leaga de pom pe mine,ca ma duce de nu ma mai gaseste nimeni!O terorizeaza verbal!Certificate medicolegale,cred ca vor exista dupa ce demaram procedurile!Mai mult ca sigur,cand va afla isi va face lege cu pumnul!Sunt total siderat,ca trebuie sa treaca prin alt scandal saraca,dupa ce inaintam procedurile!

drAG05....mama este hotarata,maine la prima ora merg cu ea sa demaram procedurile!

Doar ce am terminat de vorbit cu el la telefon!A aflat de demersurile care vor incepe maine!M-a sunat sa ma confrunte!Pe langa faptul ca m-a amenintat ca imi ia gatul mie si lui mama,si tuturor care sunt implicati in demersurile de maine,ma avertizat ca pe el nu il poate da nimeni afara din casa de acolo,fiindca el este stalpul familiei lui,si nici o instanta nu va da castig de cauza,atat ordinului de restrictie,cat si evacuarea lui de acolo!Am inregistrat toata convorbirea,nu stiu daca ma poate ajuta cu ceva convorbirea inregistrata sau nu!Este adevarata ce spune el,in conditiile in care el nu are mutatie acolo,nu are nimic,este pasager,sa nu o poata ajuta legea pe mama?Cum procedez,sunt disperat,mai ales dupa amenintarea facuta la telefon acum!

Link to comment
  • Member

Art. 25

(1) Cererea pentru emiterea ordinului de protecție este de competența judecătoriei de pe raza teritorială în care își are domiciliul sau reședința victima.

(2) Cererea pentru emiterea ordinului poate fi introdusă de victimă personal sau prin reprezentant legal.

(3) Cererea poate fi introdusă în numele victimei și de:

a) procuror;

b) reprezentantul autorității sau structurii competente, la nivelul unității administrativ-teritoriale, cu atribuții în materia protecției victimelor violenței în familie;

c) reprezentantul oricăruia dintre furnizorii de servicii sociale în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, acreditați conform legii, cu acordul victimei.

La. 217/2003

  • Upvote 1
Link to comment
  • 2 years later...

Bună seara,va rog sa ma îndrumați intr-o chestiune delicata,am copilul bătut la școală de un alt coleg ,pot obține un ordin de restricție pt el.Multumesc anticipat pt răspuns.

 

Link to comment

Sfatul meu este sa iei legătură cu polițistul de proximitate care răspunde de acea școală și sa discuți cu acesta. Poti sa depui plângere pentru lovire și alte violente, iar părinții copilului care îți agresează copilul vor fi invitați la sediul politiei pentru clarificarea situației.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.