Skip to content

Pot inmatricula masina cu numere Germania definitive?

Featured Replies

Buna seara 

Am o mica nelamurire , la care as fi foarte bucuros sa aflu solutia !

Locuiesc in germania de 2 ani , detin un autoturism inmatriculat in germania pe numele meu .numere albastre (definitive) , impozit platit anual , asigurare 67.80 pe luna ...... 

Intentionez sa vin acasa o perioada mai lunga de 3 luni ... Si as vrea sa inmatriculez masina in romania .. o pot inmatricula daca nu este radiata in germania ? tin sa mentionez ca este pe numele meu si toate taxele platite corect ! M-ar ajuta mult ca nu ar trebuii sa platesc 185euro numere rosi de zoll , si de numere rosi in tara ..

Edited by andreutzzzu

Un autovehciul nu poate fi inmatriculat in 2 locuri in acelasi timp. 

• Author

Va multumesc pentru raspunsul rapid !

Banuiam ca se radiaza automat din tara de origine , sau eventual cand ma intorceam o radiam personal 

• 2 years later...

Buna ziua,

as dori sa stiu procedura de inmatriculare In Romania , a unui autoturism adus din Germania. Autoturismul a fost cumparat de mine in Germania si inmatriculat acolo. Inainte de Pasti am venit cu masina in tara si am lasat-o in folosinta fiului meu.

Luna viitoare voi reveni in tara si vreau sa inmatriculez masina in Romania...tot pe numele meu.

Am luat legatura cu Strassenverkehrsamt si cu Firma asiguratoare de aici si i-am intrebat de ce anume documente au nevoie , dupa inmatricularea autoturismului in Romania, pentru a face radierea in Germania si totodata inchiderea asigurarii. Desi am fost convinsa , ca partea de birocratie si de legalitate se va efectua intre "birouri"  Romania - Germania, eventual prin intermediul  Ministerului de interne, mi s-a spus foarte clar ,ca radierea si incetarea platii catre asigurator (in Germania ) se va face doar in momentul in care le voi prezenta numerele de inmatriculare germane.Intrebarea mea este,la inmatricularea facuta in tara,primesc inapoi numerele germane pentru a le putea preda autoritatilor germane in vederea radierii in Germania ?

Tinand cont ca proprietarul german ( in fapt eu) va fi acelasi cu proprietarul roman (tot eu), trebuie sa tin cont de ceva anume ? Sau se urmeaza procedura normala de inmatriculare ?

Inmatricularea se poate face si de fiul meu, in baza unei imputerniciri notariale ?

Mentionez ca masina are TÜV valabil pana in martie 2018.

Va multumesc anticipat pentru raspuns si eventualele lamuriri.

• Marius changed the title to Pot inmatricula masina cu numere Germania definitive?
  • Moderator

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 15 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor.

Va multumesc pentru informatie.

• 5 years later...

Bună ziua,știe cineva dacă nu am radiat mașină în Germania, o pot înscrie pe România?mulțumesc!

• Moderator

În România se poate înscrie, din câte știu, dar ce faci cu ea figurând înmatriculată și în Germania?

Oricum, cel mai bine e sa întrebi la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculari Vehicule de la tine din județ.

Politia Romana nu mai are atribuții privind înmatricularea, permise, buletine și pașapoarte de aproape 20 de ani.

• 3 months later...

Salutări și mult respect . As avea o scurtă întrebare pentru înmatricularea unei mașini cu numere permanente de Germania. Se poate face radierea din Romania? Pentru a numai scoate numere de Zoll?

@CatalinR, din ce ştiu eu, maşina o poţi înmatricula în România, dar trebuie predate documentele şi numerele eliberate de autorităţile germane, iar ulterior se poate solicita radierea din Germania. Când o înmatriculezi în România există şi posibilitatea eliberării unei adeverinţe în care să fie precizat că documentele şi numerele germane au fost reţinute de Serviciul Public de Înmatriculări, iar cu această adeverinţă se poate radia maşina acolo. Nemţii o pot radia şi fără adeverinţă pentru că au acces la Eurocaris şi acolo pot vedea că maşina a fost înmatriculată în România.