Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Violenta intre minori - O problema tot mai des intalnita

Sergiu099

Question

Buna Seara, deschid acest topic, pentru ca acum 10-15 minute, navigam pe reteaua de socializare Facebook, unde am dat de un clip video, despre doua fete, una victima , iar cealalta agresoare. 

Link-ul : https://www.facebook.com/video.php?v=899349643439265

Ce as putea face in cazul acesta? Adica daca eu as trece pe acolo, chiar si cand ma uitam la video simteam o neliniste, nu cred ca as putea rezista sa nu o plesnesc.. Ce sanctiuni i se acorda, daca va pati ceva la scoala, chiar daca esti in timpul liber.. Etc. Daca mai aveti si alte videoclipuri cu violente de acest fel si doriti sa le postati! 

Seara buna in continuare. 

• Downvote 3

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

De ce să mai postăm videoclipuri cu violenţe? Care ar fi utilitatea?

Revenind,

Ce as putea face in cazul acesta? Adica daca eu as trece pe acolo, chiar si cand ma uitam la video simteam o neliniste, nu cred ca as putea rezista sa nu o plesnesc..

Trebuie să suni la 112 şi sub nicio formă să nu o pălmuieşti tu pe agresoare, dacă nu vrei să ai probleme.

Art. 193 din Codul Penal precizează:

Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

• Upvote 3
  • 0
  • Moderator

Chiar dacă nu-ţi dai seama, să ştii că fiecare distriburire ori vizualizare în plus a unui videoclip îl promovează. În acest fel devin virale pe internet astfel de clipuri video ce promovează comportamente deviante, abateri de la comportamentele normele şi valorile sociale de bază.

Dacă vrei să faci ceva util, mai bine raportezi clipul video la Facebook pentru a fi eliminat de pe site.