Jump to content
POLITISTI.ro

Romii din Reghin au câştigat la CEDO


mosul

Recommended Posts

România a pierdut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului un proces intentat de 37 de romi din Reghin. Statul român este obligat să acorde, pentru 27 dintre ei, despăgubiri de aproape 200 de mii de euro. CEDO le-a dat câștig de cauză considerând că forţele de ordine au dat dovadă de comportament abuziv.

 

Comunitatea de romi a reclamat că membrii săi au fost bătuţi şi împuşcaţi de poliţişti. Împotriva lor, forțele speciale ar fi aruncat, de asemenea, grenade cu gaze lacrimogene.

Romii au avut dovezi solide: certificatele medico-legale care confirmă rănile suferite în timpul incidentelor.

De cealaltă parte, ofiţerii implicați în incident au susţinut că au acționat în legitimă apărare.

Incidentul a avut loc în satul Apalina, lângă Reghin, la 7 septembrie 2006. Totul a început de la un conflict într-un bar între doi bărbați de etnie romă și un polițist. Acesta din urmă a depus plângere, iar când forțele de ordine au venit pentru a-i ridica pe cei doi au avut loc confruntări violente.

Romii susțin că autoritățile au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea adunată din curiozitate, în timp ce poliția afirmă că a fost nevoită să folosească forța, inclusiv gloanțe de cauciuc, din cauza agresivității mulțimii.

Link to comment

Tiganii (ca rromi nu ii pot numi, chiar si in limba lor nu exista cuvantul rrom) dupa cum bine stim cu totii sunt o etnie pasnica, primitoare cu extrem de mult bun simt si comportament civilizat, in cazul in care te stie cu un telefon bun sau ceva bani la tine sar in ajutorul tau pentru a te lasa fara ele, eventual daca si vociferezi ceva ajungi putin si pe la nenea doctorul sa-i faci o vizita asa doar pentru cateva zile.Politistii astia mari nesimtiti mai sunt, cum incalca ei legile si vin ca talharii peste bietul tigan, hauzi mancat-as sa vina careleii peste noi cu granade din alea si sa sperii puradeii, pentru se, ca doar n-am omorat pe nimenea, am batut un caraleu si pentru asta atata harmalaie...

Link to comment

      Justitia traieste intr-o lume paralela cu realitatea zilnica. Probabil tot ce au raportat politistii despre acele incidente nu a contat. Geamuri sparte la masini, cagule trase de pe fata, zeci de romi care aruncau pietre si inaintau spre politisti, asta nu a mai contat. In viziunea judecatorilor politistii trebuie sa se ia la tranta parte in parte cu infractorii.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.