Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare proprietar autovehicul prin mandatar împuternicit cu procură notarială

Postare recomandată

Publicat

Salut,detin o masina pe numele meu de aproximativ 2 ani si doresc sa o trec pe numele tatalui,el fiind plecat din tara.Am inteles ca se poate realiza prin procura din partea lui.Pot face acest lucru?

• Moderator
Publicat

Se poate înmatricula un autovehiculul prin mandatar, împuternicit prin procură notarială specială, care să reprezinte persoana respectivă în faţa autorităţilor pentru depunerea actelor necesare emiterii certificatului de înmatriculare, ridicarea acestuia, a cărţii de identitate a vehicului, a plăcuţelor de înmatriculare, inclusiv cele cu număr provizoriu, să semneze de primirea acestora şi aşa mai departe.

Proprietarul maşinii trebuie să fie prezent şi să semneze procura în faţa notarului, cu actul de identitate.
Este nevoie şi de cartea de identitate a vehiculului împreună cu o copie de pe cartea de identitate a persoanei sau împuternicite (mandatar).

Proprietarul poate mandata prin împuternicire una sau mai multe persoane. Prezenţa împuternicitului (mandatarului) la notariat nu este necesară.

Publicat

Si nu reprezinta o problema daca eu sunt vanzatorul iar tatal meu,care ma imputerniceste pe mine sa fie cumparator,adica vor aparea aceleasi semnaturi in ambele parti.

Inca un lucru,eu mai pot conduce acea masina din moment ce o trec pe numele lui?

Multumesc,

Publicat

Revin cu o nelamurire.

Daca eu conduc masina parintelui si sunt implicat intr-un accident,este necesara prezenta lui?Daca este plecat din tara cum pot rezolva?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.