Jump to content
POLITISTI.ro

Atenţie la dispoziţiile şi ordinele şefilor!


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Dragi colegi am citit azi în presă o ştire în care un comisar de poliţie de la Poliţia Tecuci a fost reţinut astăzi pentru abuz în serviciu.

Concret, şeful a pus doi subordonaţi să însoţească un prieten sau cunoştiinţă a sa, la o bancă de unde acesta a ridicat o sumă importantă de bani, în condiţiile în care colegii respetivi erau în timpul serviciului. Practic domnul comisar s-a comportat ca şi cum poliţia ar fi un SRL, iar poliţiştii din subordine sunt ca nişte sclavi pe plantaţie.

 

Acesta este comunicatul oficial al DNA:

 

15 octombrie 2014 
Nr. 1446/VIII/3 
 
COMUNICAT
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 14.10.2014, a inculpatului RUSU MIRCEA, comisar de poliție în cadrul Poliției Municipiului Tecuci, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
 
În data de 22 ianuarie 2014, inculpatul Rusu Mircea a dispus în mod nelegal subordonaţilor săi, suspecții agent şef adjunct Andrei Viorel – Claudiu şi agent şef Dobri Isabel – Lucian, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectivă, dar utilizând calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist), să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din județul Galaţi.
 
Suspecții urmau să-i asigure acestuia „protecţia” în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o bancă, a unei sume importante de bani. 
 
Inculpatului și suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 și respectiv art. 307 Cod de procedură penală. 
 
La data de 15 octombrie 2014, inculpatul Rusu Mircea este prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale și punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

În concluzie, mare atenţie dragi colegi, nu executaţi dispoziţiile şefilor dacă exced atribuţiilor din fişa postului, dacă sunt nelegale. 

După cum puteţi vedea în comunicatul parchetului şi cei doi subordonaţi sunt cercetaţi. 

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.