Jump to content
POLITISTI.ro

Pot fi respins la examenul de admitere datorită unei cicatrice?

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna tuturor! 

Anul acesta sunt clasa a XII-a si as vrea sa intru la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza". Problema este ca am o cicatrice de 6 cm pe bratul drept, chiar pe cot. Am fost la mai multi medici si mi s-a spus ca nu poate fi indepartata deoarece, fiind intr-o zona functionala, reapare. Pot primi inapt din aceasta cauza? Inca o chestie, multe persoane imi spun sa imi incerc norocul cu o derogare. Cum as putea primi asa ceva? V-as ruga sa imi dati mai multe detalii despre derogari.

Multumesc!

• Membru
Publicat

Din raspunsurile gasite cu functia ""Search"" a forumului ,nu ai nevoie de derogare deoarece cicatricile,tatuajele si alte insemne care sunt acoperite de uniforma nu se iau in calcul.Bafta in continuare!

• Apreciez 1
Publicat

Buna ziua!

Sunt in clasa a XI si mi-as dori foarte mult sa intru la Academie. Problema mea este ca am o cicatrice de 1.5 cm pe tampla  ( de la 4 ani cand mi-am spart capul ). Am vreo sansa? Voi merge zilele urmatoare la un docor pentru o parere. Dar foarte multi mi-au zis ca intru si ca semnul nu conteaza. Multumesc anticipat.

Publicat

Din cate am auzit si experimentat cei de la Academie , la vizita medicala,  au fost mai indulgenti ca cei de la Scoala de Politie Campina .

Sansa ai . Iti sugerez sa mergi la o clinica MAI (daca se poate) sa vezi daca te incadrezi in barenul lor . 

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua, asi vrea sa intreb daca am voie sa merg la academia de politie chiar daca am un cicatrice pe frunte???

Multumesc

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Salut,ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare?

Am o cicatrice de 3-4 cm pe mana stamga nu foarte vizibila,credeti ca pot trece examenul medical?

• 1 an mai târziu...
Publicat

La vârsta de 9 ani am avut o operatie în zona cotului. A fost nevoie de tije de fier si mi-a ramas o cicatrice destul de mare. Mâna are o funcționalitate de 98%(nu se inchide la fel de mult ca și mana cealaltă) și as dori opinia unui politist daca este posibil sa trec proba medicala. 

• Moderator
Publicat

Chiar dacă suntem polițiști, nu înseamnă că le știm pe toate.

Mai ales pe cele care exced pregătirea și competențele noastre.

Cel mai in măsura sa îți răspundă la întrebare, este medicul IPJ-ului unde îți vei depune dosarul.

Bafta !

• 1 an mai târziu...
Publicat

Bună ziua! Am si eu o mica mare nelămurire, vreau sa dau la academie si am o cicatrice in palma de când m am născut și nu știu sigur daca ma afectează sau nu la viza medicală, dat fiind faptul că mi sa spus de multe persoane ca îmi bat capul degeaba, fiindcă oricum sunt respins datorita cicatrici din palma. Ma afectează sau nu? 

• Moderator
Publicat

În mod normal, nu ar trebui sa te afecteze.

Poți întreba medicul de la IPJ-ul unde intenționezi sa depui dosarul; e mai în măsura decât noi.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Salut,

Am doua cicatrici pe antebratul stang (cam 9cm lungime) in urma unei operatii. Sunt sanse sa fiu declarat inapt la proba medicala?

Multumesc frumos!

Publicat

Statutul poliţistului stabileşte următorul criteriu specific: nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaților din OMAI 140/2016, precizează că aceştia trebuie să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;

Verificarea acestui criteriu se realizează cu ocazia examinării medicale. Concluziile privind continuarea procedurii de recrutare și selecție a candidaților în situația observării directe, în cursul examinării medicale, a existenței la candidați a unor tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, se stabilesc de către structurile de resurse umane, prin raportare la condițiile legale și criteriile specifice de recrutare și selecție.

• Apreciez 1
  • 7 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Va salut! Probabil a mai fost deschis acest subiect, dar am auzit de nenumarate ori faptul ca nu ai voie cu cicatrici. Eu am pe partea exterioara a antebratului stang 5 cicatrici, care arata ca niste zgarieturi, de cand am incercat sa sar un gard si am alunecat cu mana in tepi. Nu sunt mari, nu sunt foarte vizibile si nici nu-mi afecteaza in vreun fel miscarile mainii. Stiu ca un raspuns concret mi-l poate da doar un medic specializat, dar am zis sa intreb si aici in raport cu experientele voastre. De asemenea, m-am gandit ca daca mai nou este voie cu tatuaje pe maini in politie, de ce nu ar fi si cu niste cicatrici facute involuntar? Multumesc anticipat!

Modificat de alex19
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Descarcă și studiază Ordinul MAI nr. 179 din 29 Noiembrie 2022 pentru aprobarea baremului medical privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în instituțiile de învățământ de ordine publică.

• Apreciez 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Bună dimineața am și eu o nelămurire!!!! Am o cicatrice pe frunte foarte subțire de 2-3 cm !!! Ma respinge la fișa medicală pentru încadrarea din sursă  externă?Mulțumesc 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.