Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

TAXI-deasupra legii

videosuzy

Question

Sunt indignat de cate ori vad un sofer de taxi care incalca in mod voit regulamentul circulatiei pe drumurile publice. Pentru ei exista mereu scuze care de care mai puerile:

- clientul m-a pus sa opresc aici;

- am primit comanda urgenta si a trebuit sa intorc;

- nu era nici un pieton si am trecut cu grija (pe rosu);

- in alte tari taxiurile circula pe banda speciala, alaturi de salvare, politie, pompieri, dar aici nimeni nu ne face si noua ca in occident si suntem si noi grabiti;

- opresc dupa colt de-aia am trecut pe rosu, ca oricum nu venea nimic...

si raspunsurile de acest gen pot continua.

NU am deschis acest topic din dorinta de a posta clipuri cu taximetristi in diverse ipostaze (bataia intre ei, bataie cu clientii, taxare de 100 de ori peste tarif) ci de a prezenta (daca mai era nevoie) pericolul pe care-l aduc prin ignorarea, cu buna stiinta, a regulilor elementare de conducere in siguranta pe drumurile publice.

Asta doar la cateva ore dupa ce, tot in aceasta noapte un alt taxi intra in plin intr-un microbuz ce circula regulamentar, soferul taxiului neacordand prioritate la intrarea in intersectia dintre bdul Mihai Eminescu si soseaua Tunari, accident soldat cu 6 raniti.

Edited by videosuzy

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Eu sunt intr-un mare razboi cu taximetristii. Si in Arad parca sunt o "specie" aparte. Chiar de vre-o doua zile m-am intalnit cu un vechi coleg cand alimentam intr-o statie peco si in spatele nostru era un taxi. El a platit la casa si am mai stat 1 min sa ne strangem mainile. binenteles ca din coada de 2 masini care era in spatele lui s-a gasit sa comenteze taximetristul care era ultimul. Ba mai mult s-a dat jos din masina venind catre noi foarte suparat. Cand a vazut ca suntem mai "mari" decat el si in plus statia respectiva era gard in gard cu politia rutiera, s-a razgandit, ne-a injurat si s-a urcat inapoi.

parerea mea e ca majoritatea dintre ei sunt niste mari jigodii, de zici ca numai astia supravietuiesc in bransa. Pe langa rosu, la noi mai circula pe interzis, intorc peste linia continua si daca incerci sa le spui ceva iau foc. Ca doara sunt profesionisti, deh, stau toata ziua cu covrigul in mana, nu ca noi astia care mergem mai rar cu masina. Vorba cuiva : "Niste tarani ... "

• 0

Eu cred ca in toata tara e la fel si eu sunt in razboi cu ei, problema e ca sunt eu si inca vre-o 2 colegi.

Mai trebuie lucrat si la Legea taximetriei, de ex la noi isi scot cupola de la taxi desi raman inscriptiile si acele patratele iar cand ii opresi zic ca sunt prieteni sau niste rude si la transporta in diferite localitati limitrofe si nu poti sa le faci nimic. Trebuie modificata legea in sensul ca trebuie inlaturate toate inscriptiile pentru ca masina sa fie folosita in interes personal.Nu mai vorbesc ca si-au pus folii pe geamuri desi in lege scrie ca le este interzis, dar nu este sanctiune, iar cand am vb cu cei de RAR sa vedem ce putem face in privinta lor la fel si ei au spus ca nu au ce sa le faca, desi in lege scrie ca nu au voi sa le elibereze certificatul de agreere. De celelalte abateri nici nu mai vorbesc ca le-ati expus voi.

Edited by Rusy

• 0

Stiu ca nu e inteligent sa generalizezi o caracteristica la o clasa dar cred ca in cazul taximetristilor exista o exceptie; asadar, cei mai nesimtiti in trafic si deosebit de violenti cu ceilalti participanti la trafic.

• 0

S-ar putea face in asa fel incat locurile alocate de primarii sa se reinoiasca anual si numai daca posesorul nu e inregistrat cu debite restante - amenzi la finante. Numai de s-ar vrea...

• Upvote 1

• 0

Si inca nu ati urcat intr-un taxi in Sibiu, e jale. Am ajuns sa imit ardelenii, sa nu isi dea seama ca sunt olteanca pentru ca altfel...hotie pe fata. :doh:

Edited by angelfire

• 0

Eu cred ca nu trebuie totusi sa generalizam. Majoritatea sunt asa cum spuneti voi, dar eu cunosc un taximetrist care e un om de treaba si nu conduce ca nebunul. Probabil si din cauza ca este mai in varsta. :)

Si ca o completare la postul lui Videosuzy, o scuza patetica pe care am auzit-o o data de la un taximetrist certat cu legislatia rutiera:

"clienta isi pierduse copilul" :blink:

Reeeally?! :rolleyes: