Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se poate recupera o datorie, de la o persoana fizica, dupa trei ani?


DianaRaluca

Recommended Posts

Vă rog frumos, ajutaţi-ma cu sugestii. Cum pot recupera o datorie de 50,000 de E, de la o ruda, dupa scadenta? In actul notarial am precizat ca i-am dat suma. Nu a dat nimic inapoi. Cum se poate crea un nou termen/un alt termen? Ea tot zice ca ii restituie, dar ca nu are acum. Sa probez cu martori din familie care o aud mereu ca zice ca va restitui, e valabil? Nu vrea sa facem alt act notarial, cu alt termen. Sau sa o inregistrez, fara sa stie? Sa ii fac plangere la Politie?

Link to comment
  • Moderator

Cei trei ani sunt menţionaţi în actul notarial ca perioadă de rambursare a împrumutului?

Plângerea la poliţie o poţi face, dar nu va avea niciun rezultat, pentru că litigiul vostru e unul de natură civilă. Iar poliţia nu are competenţe pe această latură. 

Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri.

In actul notarial scrie doar ca i-am imprumutat banii. Nu s-a precizat un termen de restituire si, ori de cate ori am discutat, a spus a o mai las putin, ca inca nu are profit pe firma (pentru care i-am imprumutat banii), dar ca sigur mi-i va da inapoi. Asa zice si acum, ca mi-i va da inapoi. Dar nu o face. Am aflat ca datoria s-a prescris in acesti 3 ani de cand am facut actul si, daca nu vrea, are dreptul sa nu-mi mai restituie nimic. Imi dau seama ca am fost naiva si prea permisiva.

Ma gandeam la plangere pentru ca ma simt inselata. Mi se pare o nedreptate. Nu vreau, de la ea, decat banii pe care i-am dat, nu bunurile ei sau altceva, doar banii, aceeasi suma. Ea zice ca mi-i va da. Daca o inregistrez sau aduc martori ca spune asta, nu se creeaza un nou termen de 3 ani? La notar nu vrea sa mearga, pentru esalonare sau pentru un nou termen. Ce sa fac? Va rog sa ma sfatuiti.

Link to comment
  • Moderator

Ia legătura cu un avocat specializat pe litigii de acest tip. După ce îi spui povestea cu lux de amănunte şi după ce va studia actul notarial îţi poate spune ce se poate face. Din păcate chiar dacă te simţi înşelată, din ce povesteşti, nu reiese că ar fi vorba de o infracţiune prevăzută de legea penală.

Link to comment
  • Moderator

DianaRaluca

Din păcate pentru tine, poliţia nu e o firmă de recuperare a creanţelor, iar faptul că te simţi tu înşelată, nu înseamnă că există fapta de "înşelăciune" aşa cum e prevăzută de legea penală.

 

Ma gandeam la plangere pentru ca ma simt inselata. Mi se pare o nedreptate.

 

Nu confunda definiţia ce se găseşte în dicţionarul limbii române cu fapta incriminată de Codul Penal. E o diferenţă majoră.

Instituţia poliţiei nu e o moaşă comunală care să descurce orice problemă şi să intervină în favoarea tuturor cetăţenilor creduli. Atribuţiile acestei instituţii sunt stabilite prin lege, nu după cum crede şi ar vrea fiecare.

  • Upvote 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.