anamaria2010 Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 Imi poate raspunde cineva in cat timp se proceseaza o cerere pt ajutor de deces depusa la CNP? multumesc Link to comment
Moderator Cristi Posted June 24, 2014 Moderator Share Posted June 24, 2014 (edited) Ai pus întrebarea mai degeaba aici, pentru că domnii de la CNP, cu toate că le-au fost oferite de către forumul nostru toate facilităţile necesare pentru a intra în legătură cu contribuabilii acestei organizaţii profesionale, nu catadicsesc să facă acest lucru. Dovedeşte cât interes au pentru poliţişti, cei pe care cică îi reprezintă. Edited June 24, 2014 by Cristi Link to comment
tomyta38 Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 in aceeasi zi in care a-ti depus solicitarea si documentele justificative Link to comment
Moderator Marius Posted July 17, 2014 Moderator Share Posted July 17, 2014 Îmi cer scuze pentru off topic și sper să nu te superi. in aceeasi zi in care a-ti depus solicitarea si documentele justificative Aţi se scrie într-un cuvant când este verb auxiliar, care intra în structura perfectului compus al verbului de conjugat. Exemple: Voi aţi scris minciuni. Dumneavoastră aţi scris textul acesta greșit. Voi aţi depus toate documentele? Voi aţi vorbit foarte convingator etc. În acest caz, verbul auxiliar aţi este urmat de participiul verbului de conjugat, care se recunoaste ușor, pentru că se termină in consoanele "s" sau "t". Se scrie a-ţi (în două cuvinte, cu cratimă) doar când verbul care urmează este la modul infinitiv, deci se termină în vocală (NU când se termină în "s" sau "t"). Exemple: Am intervenit pentru a-ţi spune adevarul. M-am grăbit să ajung, pentru a-ţi vorbi. etc. De această dată, cratima indică rostirea, într-o singură silabă, a prepoziției specifice modului infinitiv "a" și a pronumelui, forma neaccentuata, "ţi". Ori altfel spus, a-ţi se scrie despărțit cu cratimă, doar atunci când “ţi” are functie de pronume, adică atunci când înseamna (poate fi înlocuit cu) "îţi". 2 Link to comment
Recommended Posts