Skip to content

Arme aer comprimat vandute la liber...este legal?

Featured Replies

Domnilor,

Accesand internetul am gasit multe anunturi privind vanzarea armelor cu aer comprimat fara absolut nici un act...Din pura curiozitate am sunat la cateva numere de telefon cerand mai multe detalii privind armele si daca este necesar permis...Raspunsul vanzatorilor a fost foarte clar..."NU trebuie domne' nici un act la el...doar sa ai banii". Asa ca va intreb si eu ce masuri se pot lua in privinta acestor persoane care vand la colt de strada arme cu aer comprimat?????

• Membru

Vanzarea armelor cu aer comprimat se poate face doar in cadrul unor magazine autorizate sa efectueze operatiuni cu arme de foc si munitii sau printr- un armurier autorizat( legea 61/1991 republicata la 7 februarie 2014 art 2 alin 8 sau art.58 din legea 295/2004) .Pentru procurarea armelor cu aer comprimat ai nevoie de cazierul judiciar si certificatul de sanatate neuropsihica.

• Author

ok, eu cunost legea si regimul armelor....dar intrebarea mea este de ce nu se face ceva impotriva acestor persoane..de ce cu atata politie in jur tot se vand la colt de strada astfel de arme..??Cine este abilitat sa se bage la un flagrant...si ce pedepse se dau in astfel de cazuri...si sa nu mai vorbesc de droguri si drogatzi prin scari de bloc si seringi la tot pasul...

• Moderator

Cea mai importantă probă în sistemul de justitie din România este depozitia martorului, denuntul, plângerea, etc. Mergi si depune un denunt la politie si există sanse să participi chiar si la flagrant.

Vezi tu, toată lumea stie că tiganii fură, dar nu poti să te duci si să-i iei pe sus doar că asa se spune. Trebuie dovedite acele furturi, de care se stie, se zice, se spune si e de notorietate. Asa si aici, trebuie dovedit acel comert ilegal, trebuie să existe corpul delict, cumpărători, eventual un flagrant, martori, etc.

• Moderator

este încunoştinţarea făcută de o persoană despre săvârşirea unei fapte antisociale.

Mergi la cea mai apropiată secţie de poliţie şi depune un denunţ.

• Author

am cunostinte in politie..dar am adus vorba de asa ceva...si au spus ca e prea mare bataia de cap...Pe deasupra daca fac un denunt la politie....cine ma protejeaza pe mine de respectivele persoane si neamurile lor...ca si daca particip la flagrant si ma fileaza pe mine altu' vai de capul meu ce trag cu ei dupa aia..

• Moderator

Ne-am lămurit, eşti un fricos capabil doar să comenteze de pe margine.

• Author

:))))......ce sa zic...la statura mea si anii de antrenamente in ultima perioada m-am cam ramolit....Deci Marius,crezi ca vom face o lume mai curata si mai cinstita daca se da o amenda si se face un dosar penal...la un cacanar de strada care la randul lui il suna pe comisarul X sau procurorul Y care sa il scape...

Mai oameni buni...eu nu credeam in viatza mea ca unul care isi baga in vena sa ma priveasca in ochi si sa arunce seringa in fata mea pe strada..deci nu credeam..ce era sa fac eu in momentul ala..sa scot pistolul si sa zic "culcat politia"???ca daca sunam la 112 era mare bataie de cap..si imi mai spun persoane care stau in bloc cu traficanti si am vazut si eu cum la ore din zi si din noapte opresc taxiurile si se aporvizioneaza baietzii...si sunt ani si ani in care nu sa intamplat nimic..nimic

• Moderator

Nu era vorba despre o atitudine de tip "justitiar", ci despre o datorie civica pe care ar trebui sa o avem fiecare dintre noi...din pacate, avem numai "drepturi" in societate, fara nici un fel de "obligatii".

Foarte bine ca ai sesizat faptul ca, in contradictie cu legislatia actuala, se vand arme cu aer comprimat pe internet, insa acest forum nu reprezinta "condica de reclamatii" on-line a Politiei Romane (lucru stipulat destul de clar in regulamentul forumului).

Daca tot vrei sa iei atitudine (indiferent de problema - droguri, arme, prostitutie etc), atunci asuma-ti toate consecintele!

• Moderator

Cum cine te protejează? Exact cei care îi protejează si pe politistii ăia. Nu stiu să-ti spun exact cine sunt, că nu am văzut vreunul sau măcar să aud pe cineva care să spună clar cine si cum protejează un politist. Dar cică există astfel de institutii.

Cu alte cuvinte, vei beneficia exact de o protectie similară ca si politistii ăia. Deci n-ai de ce să-ti faci griji.

Guest
This topic is now closed to further replies.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.