Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Plecari in strainatate solutii in caz de escrocherie?

chronos

Question

Am gasit pe cineva care zice ca ar avea nevoie de 4 persoane pentru o fabrica in germania , eu cu inca un prieten am zis ca mergem,

ni s-a cerut copie dupa buletin (zice ca are nevoie sa o trimita in germania pentru contract) si 80 euro bani pe transport platiti in avans, am dat copiile dupa buletin si banii ,dar acum ne-a spus ca s-au razgandit 2 si mai este nevoie de 2 persoane pentru a pleca , daca mai avem 2 prieteni ni s-a recomandat sa ii chemam si pe ei.

As vrea sa mai chem 2 prieteni care ar avea mare nevoie de bani, dar mie frica sa nu ramana si ei fara bani pentru ca sunt intr-o situatie mai dificila si nu prea isi permit sa piarda 80 euro.

Initial ni s-a spus ca plecarea ar fi saptamana viitoare, dar acum din ce am inteles ar putea fi si mai tarziu plecarea.

Ce sfaturi ne puteti da?

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Noi te sfătuim să nu achiti nicio sumă de bani în avans, chiar dacă se eliberează documente de încasare în acest sens, fără a te interesa dacă firma respectivă este autorizată să desfăşoare activităţi de recrutare a forţei de muncă.

• 0

Eu am patit-o, m-am deplasat galati-oradea pentru un astfel de contract, am platit 500ron contractul firmei, 450 ron viza medicala, pe care am facut-o la modul serios, nu ma asteptam, +50 de lei pe alte documente si poze + transportul (galati-oradea si retur) 400ron si nici in ziua de astazi nu am primit o oferta sau ceva de la ei, mentionez ca toata actiunea sa desfasurat in august 2010. Deci nu plati nimic inainte, mai ales ca transportul il faci cum vrei tu si nu cum vrea persoana respectiva si anume:autocar, microbuz, avion, etc.

• 0

Noi te sfătuim să nu achiti nicio sumă de bani în avans

Eu am platit deja banii , cand am platit am zis ca imi asum riscul.

Azi am vorbit din nou cu cel care ne-a promis ca ne duce si a spus ca ar mai fi nevoie de inca 4 persoane si pana nu se aduna numarul de persoane nu plecam , as vrea sa chem si alte persoane dar totusi as vrea sa verific intai cat e de sigur

Nu ne-a dat nici un bon nimic , zicea ca banii sunt pentru transport, dar trebuie platiti in avans.

Ne-am intalnit de 3 ori si de fiecare data ne-a chemat intr-un parc , asa dupa cum vorbea parea relaxat si nu dadea impresia de a fi om rau.

Totusi in caz ca nu ne mai duce dincolo ar trebui sa ne returneze banii sau macar sa putem face ceva sa nu mai insele alti oameni , politia ar putea face ceva?

• 0
  • Moderator

Ce soluţii mai vrei, dacă ţi-am scris mai sus că nu trebuie să achiţi nicio sumă de bani în avans şi să verifici dacă firma respectivă este autorizată să desfăşoare activităţi de recrutare a forţei de muncă?

Ai urmat vreuna dintre aceste două îndrumări?

• Upvote 1
  • 0

Nu este firma , este persoana fizica , banii erau platiti cand am scris primul mesaj

Ce mai putem face pentru a recupera banii sau cel putin sa ne asiguram ca nu mai escrocheaza si alti oameni?

• 0
  • Moderator

Cu atât mai mult, că nu este vorba de o firmă de recrutare de personal, ar fi trebuit să-ţi trezească suspiciuni. Asta dacă vrei să pleci şi să munceşti legal acolo, cu contract de muncă, etc. Chiar nu realizezi că voi căutându-i oameni, nu faceţi nimic altceva decât să-i faceţi jocurile, găsindu-i şi aducându-i şi mai multe victime?

Mergi la poliţie şi depune un denunţ, nu mai pierde vremea.

• 0

Pai pentru ce i-au trebuit bani de transport in avans daca nu plecati pana ce nu se strange un anumit nr. de oameni?! Tu nu te-ai intrebat?!

Pe bune, unii nici drept de procreere n-ar trebui sa aiba.