Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot gasi telefonul furat?


cristinasocolan

Recommended Posts

Buna, de 2 zile mi-a fost furat telefonul. Am mers la politie si am dat declaratie si mi-au spus sa astept. Telefonul este Samsung Galaxy S4. Am incercat sa il gasesc prin satelit dar persoana respectiva a dezactivat datele la distanta. Dar mie inca imi arata ca il foloseste. Nu pot afla daca politia face ceva in acest caz? Am dreptul sa ma interesez despre ancheta? Pentru ca telefonul e folosit. Chiar asa mult dureaza localizarea prin IMEI? As vrea sa il sun pe domul polititst la care am facut sesizarea si sa il instintez ca telefonul e folosit. imi puteti da cateva sfaturi va rog? :(  :(

Link to comment
  • Moderator

Există nişte proceduri ce trebuie urmate pentru a se dispune localizarea telefonului, iar aceste chestiuni nu depind doar de poliţist.

 

De exemplu Legea 82 din 2012 spune:

 

Art. 18. - (1) Organele de cercetare ale poliţiei judiciare au dreptul să solicite datele reţinute în baza prezentei legi doar cu aprobarea procurorului care supraveghează sau efectuează urmărirea penala ori a procurorului competent potrivit procedurii de dare în urmărire a persoanelor şi cu aprobarea judecătorului competent.

(2) Judecătorul se pronunţă cu privire la solicitarea procurorului de transmitere a datelor în 48 de ore, prin încheiere motivată, în camera de consiliu.

 

Puţină răbdare nu strică, pentru că nu garantează nimeni că magistratul va dispune localizarea şi urmărirea telefonului furat.

Link to comment
  • Member

Ancheta nu o faci tu, nu vei fi instiintata despre activitatile care se desfasoara in dosar, nu poti da indicatii organelor de urmarire penala cu privire la ce trebuie sau nu trebuie facut in cauza respectiva, asta e treaba politistului si a procurorului de supraveghere. Acestea fiind spuse....asteapta...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.