Jump to content
POLITISTI.ro

Examenul medical - barem dioptrii

Postare recomandată

Publicat

Salut !

Care este baremul la scolile de politie in 2014 pt cei care poarta ochelari de vedere? (ma refer la dioptrii+/-) 

Multumesc !

• 11 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut ! 

Ma numesc Ionut, sunt clasa a XI-a intr-un liceu din capitala si imi doresc sa intru la Academia de Politie si apoi sa devin politist, asemenea tatalui meu.

Tata lucreaza in domeniu de foarte mult timp (30 ani+) asa ca examenele s-au mai schimbat de atunci sau cel putin asa banuiesc, asa ca el nu imi poate raspunde clar la urmatoarea intrebare: Am dioptrii destul de mari, anume -4 la ambii ochi. Ar putea fi o problema lucrul asta ?

Din ce motive se poate pica examenul medical ?

-----------------

Cum e viata unui criminalist ? 

Intrebarea...ce-i drept, e putin pusa aiurea. 

Ca si criminalist exista sansa sa fii sunat noaptea si sa trebuiasca sa vii intr-un anume loc sau e un program fix ? (ma refer la 24h lucru apoi pauza 3 zile)

------------------

Odata intrat la Academie, este absolut necesar sa stau la camin ?

Multumesc mult, o seara buna !

Modificat de Ionut22
Publicat

Salut. Nu sunt inca student nici la academie, nici la vreo scoala de politie, dar iti pot raspunde la unele intrebari care au fost puse ori de altii, ori de mine, si au primit raspuns ulterior. 

Vorbind de dioptrii, eu avand de asemenea dioptrii, dar mai mici, din cate stiu, baremul in care trebuie sa ne incadram este de +/-3, deci pentru faptul ca ai -4, s-ar putea sa fii picat la oftalmologic.

Iar odata intrat in Academie, este obligatoriu sa stai in camin.

Sper sa te-am lamurit cat de cat in privinta acestor doua chestiuni. Bafta!

Publicat (modificat)

Ah...nu e bine..nu e bine deloc treaba cu dioptriile. Nu m-am gandit la asta pana in momentul de fata.

Dar mie nu mi se pare corect sau cinstit lucrul asta, adica eu personal sunt miop asa de la mama natura, dioptria mi-a crescut foarte mult in ultimii ani si nu pentru ca stau prea mult in fata calculatorului, televizorului, etc. pur si simplu, a crescut, de aceea spun ca nu mi se pare corect sa fim declarati inapti doar pentru ca avem probleme cu vederea. Pana la urma porti ochelari sau lentile de contact si se rezolva orice problema.

Oricum, iti multumesc mult de tot pentru raspuns, copilu ! Mai ramane o singura intrebare in picioare:

Cum e viata unui criminalist ? 

Intrebarea...ce-i drept, e putin pusa aiurea. 

Ca si criminalist exista sansa sa fii sunat noaptea si sa trebuiasca sa vii intr-un anume loc sau e un program fix ? (ma refer la 24h lucru apoi pauza 3 zile)

Modificat de Ionut22
  • Moderator
Publicat

Normal că ţi se pare nedrept pentru că e vorba de tine şi eşti subiectv, în realitate există motive întemeiate pentru care este impusă această regulă şi e cât se poate de corect.

Referitor la sibiectul "criminalişti", acest topic nu e este locul potrivit unde să se dezvolte o asemenea discuţie.

Caută şi citeşte pe forum discuţiile ce tratează aceste subiecte.

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara! Pentru ca as dori sa urmez studiile Scolii de Politie din Campina as avea o intrebare cu privire la dioptriile ochelarilor. In cazul in care am dioptrii care trec peste -5, se poate intra fara probleme? Aceasta e cea mai mare problema a mea, daca peste 4 ani o sa fac o operatie care imi rezolva aceasta ”dificultate”, doar dupa pot da admiterea sau si in ianuarie?

• Marius a modificat titlul în Examenul medical - barem dioptrii
  • Moderator
Publicat

Studiaţi Ordinul comun al MApN şi MAI nr. M.55/107/2.587/C/10.357/210/496/831/2014 pentru aprobarea baremelor medicale privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională. Anexa 2 stabileşte baremele medicale.

• 8 luni mai târziu...
Publicat

Va salut cu respect! 
Anul trecut am fost la o clinica de oftalmologie unde mi am făcut un implant de cristalin la ochiul drept...anul acesta prin Septembrie mă voi duce sa îmi facă tratament cu laser YAG, deoarece am cataracta secundara la acel ochi, este ceva normal după o intervenție chirugicală din câte am citit...mă gandesc ca nu m ar încurca la examinarea medicală? Ce păreri aveți? Țin sa Menționez ca și dioptriile le am aproximativ 0,25-0,5

• 3 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Bună seara! Doresc să urmez academia de poliție, însă nu înțeleg exprimarea din baremul medical. Dioptriile se consideră separat la fiecare ochi sau se consideră suma acestora? De exemplu eu am la un ochi 2,50 și la celălalt 3,00. Mulțumesc anticipat!

Modificat de m3lissa
  • Moderator
Publicat

Ordinul MAI nr. 179 din 29 Noiembrie 2022 pentru aprobarea baremului medical privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în instituțiile de învățământ de ordine publică, precum și pentru candidații care urmează a fi încadrați/reîncadrați în rândul polițiștilor în serviciu.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.