Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere Academia de Politie -domiciliul in strainatate


RCMP

Recommended Posts

Buna ziua ! Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate (Canada) si intentionez sa ma restabilesc permanent in Romania in urmatorul an. As fi interesat de o cariera in cadrul Politiei Romane, mai precis de o eventuala pregatire la Academia din Bucuresti sau la scolile din Cluj/Campina. Cum nu am in prezent domiciliul in Romania, eram curios daca ar exista o posibilitate de inscriere la probele de admitere doar pe baza cetateniei Romane, urmand sa imi restabilesc domiciliul inapoi in tara in cazul in care as fi acceptat, deplansandu-ma bineinteles in Romania pentru sustinerea probelor. Am citit pe site-ul institutiei ca exista o cale pentru straini, dar sincer nu prea am inteles cum functioneaza si daca eu as face parte din aceasta categorie.  Doresc sa specific faptul ca nu am avut niciodata buletin romanesc fiind plecat inainte de 14 ani din tara.

 

Nu stiu daca ar ajuta faptul ca am o diploma de licenta in relatii internationale si administratie obtinuta aici in Canada si  lucrez in prezent la serviciul de securitate publica.

Va multumesc anticipat !

Link to comment
(2) Condiţiile legale de recrutare pentru persoanele care intenţionează să susţină examen de 
admitere la Academia de Poliţie sunt următoarele: 
 a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

 

 

Nu e suficient sa ai cetatenie, trebuie sa fii si domiciliat stabil in Romania. Ce ai citit tu legat de persoanele din afara tarii se referea probabil la echivalarea diplomei de Bacalaureat.

Link to comment
  • Moderator

Stabilirea domiciliului in Romania pentru cetatii romani CRDS este o simpla formalitate, mai ales daca mai ai rude in tara. Nu cred ca despre domiciliu trebuie sa-ti faci probleme, ci despre concurenta/contracandidati!!

  • Upvote 1
Link to comment
  • 3 years later...

Buna ziua

Sunt cetatean roman, dar nu m-am nascut in Romania ci am devenit cetatean dupa ce ne-am mutat cu familia la scurt timp dupa ce m-am nascut. Am dubla cetatenie. La 18 am plecat din tara pentru cativa ani (pt studii in strainatate) si acum sunt in proces sa ma reintorc in tara.

Ati putea sa imi spuneti, daca stiti, daca faptul ca

(1) Nu m-am nascut in Ro

(2) Am dubla cetatenie

ar putea sa imi cauzeze dificultati in a ma inscrie la Academie?

Multumesc anticipat,

 

D.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.