Jump to content
POLITISTI.ro

transcrierea unui autoturism - posibile probleme?


Kamelia

Recommended Posts

Buna ziua,

Am cumparat un autoturism de la un tip din Bucuresti , dar cu numere de Maramures si acte de Maramures (al fostului proprietar)

Am facut in martie actul de vanzare cumparare, am luat fisa fiscala de la bucurestean pentru ca la fisc era pe numele lui. 

Am verificat taxa de mediu - platita si nerecuperata.

Am toate actele in regula, mai putin imi lipseste Certificatul de Autenticitate Rar. 

Am inregistrat-o in aprilie la Fisc pe numele meu. Dar nu am inmatriculat-o pe numele meu. Inca merg cu numere de MM.

 

Astazi am vrut sa-mi fac  asigurarea obligatorie pentru ca-mi expira, si tipul de la asigurari m-a refuzat,si mi-a spus ca NU este in regula daca o fac pe numele meu, pentru ca in TALON nu sunt proprietara si ca...mai intai trebuie s-o inmatriculez, mai ales ca fisa fiscala pe numele meu a fost valabila 30 de zile, la fel si contractul de vanzare cumparare. 

 

Intrebarea mea este, daca actul de vanzare cumparare mi-a expirat, la fel si fisa fiscala  pentru ca au trecut acele 30 de zile(cum spune agentul de asigurari), cum as putea eu sa intru in Rar cu masina in conditiile acestea,cu acte expirate? (Ar fi o mare problema sa "vanez" vanzatorul si sa scot de la el un alt certificat fiscal,acesta nefiind in tara la ora actuala si sa repet procedurile de vanzare-cumparare)

 

Teoretic lumea spune ca:

1. sa merg la un ITP oarecare sa-mi fac verificarea, sa-mi platesc asigurarea "In vederea inmatricularii" pe 30 de zile pe numele meu, si sa merg doar cu actele in Rar (ptr ca itp-ul fizic este deja facut in alta parte) sa imi scot acel Certificat de autenticitate, si sa o transcriu in acte pe numele meu,fara sa mai intru in Rar cu masina si fara sa conteze cand au fost facute actele de vanzare-cumparare. Este adevarat?

2.Sau o alta varianta ar fi, pur si simplu sa pastrez numerele de MM, sa platesc asigurarea pe numele celui din MM si sa merg cu masina asta la nesfarsit , ea fiind declarata la fisc, am inteles ca nu ar prezenta probleme(?) Adevarat?

 

P.S.Singurele probleme la verificare (in Rar sau nu) ar fi ca:

1.Am luat-o cu folii neomologate, am intentia sa le omologhez dar problema este din cate am inteles  NU EXISTA OMOLOGARI pe geamurile din fata la folii, desii mai toti se arunca sa puna timbrul pe geam de Rar, acesta nu este valid la un control de rutina sau la ITP.

2.Are niste mici probleme, trebuie schimbate bucsile si discurile.

Link to comment

Programeaza masina la RAR pentru a obtine certificatul de autenticitate. Pentru acest lucru ai nevoie doar de certificatul de inmatriculare si cartea de identitate. Apoi strangi toate celelalte documente necesare inmatricularii autoturismului pe numele tau. Daca foliile auto nu sunt omologate le dai jos.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns. Voi face acest lucru. Dar n-o sa intampin probleme din cauza ca au trecut acele 30 de zile de cand am cumparat masina?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.