Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Restituirea permisului de conducere în zile nelucrătoare


fcosmin83
Go to solution Solved by cipri83,

Question

fcosmin83

Buna,

Azi ar fi trebuit sa pot sa-mi recuperez permisul de conducere dupa ce a fost suspendat pentru 30 de zile insa cand am ajuns la politia rutiera am gasit un afis pe usa ca in fiecare ultima vinere din luna nu au program cu publicul deci n-am putut sa-mi recuperez permisul. Intrebarea mea fireasca este ... devreme ce legal eu am dreptul de a conduce si nu pot sa-mi recuperez pana luni permsul pentru ca polititia nu are program cu publicul ... am voie sa circul pana luni sau pot sa circul doar din momentul in care imi recuperez permisul?

Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri,

Cosmin

Link to post
Share on other sites

19 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Membru
 • Solution
cipri83
Citat:

desi am dreptul sa conduc incepand de azi, nu o voi face pentru inca 3 zile pentru ca legiutorul uita sa acopere vidurile legislative. Subliniez ... LEGIUTORUL si nu cine pune in aplicare legea.

Domnule fcosmin83 ai raspunsul chiar in postarea ta:

Citat:

codul rutier nu prevede aceasta situatie ci zice doar ca in cazul in care conduc fara a avea actele la mine sunt sanctionat iar daca permisul este suspendat si sunt oprit in trafic pot sa fiu pasibil de dosar penal.

Daca nu ai actele asupra ta conform Reg de aplicare  a OUG 195/2002 RMC art 147 alin 1 se sanctioneaza cu amenda de la 6-8 pct!

In cazul in care in baza de date figurezi cu permisul de conducere suspendat vei fi condus la sediul Politiei pentru a se clarifica starea de fapt, respectiv daca se impune sanctiune contraventionala, dosar penal sau daca exista o exceptie cum ar fi situatia ta...iar pentru ca si politistii sunt oameni pot intelege si sa treaca cu vederea...asta daca ai un comportament adecvat...nu ai iesiri d-astea gen "suntem inca la cel putin 50 de ani in urma occidentului"!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
cipri83

1.Prin simplu fapt ca un compartiment nu lucreaza in ultima vinere din luna nu inseamna ca Politia nu este la datorie!Tin sa-ti aduc la cunostinta ca nu asta este principala activitate a Politiei Romane...sa inapoieze permise de conducere retinute in trafic...iar daca tu respectai legea nu erai in situatia asta!

2.Pana nu iti ridici permisul de conducere te sfatuiesc sa nu conduci deoarece poti avea parte de situatii neplacute!Iar daca vrei sa intrebi care sunt acestea te-as ruga sa iei codul rutier si sa-l citesti putin!

Edited by cipri83
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
fcosmin83

@ cipri83, nu am vrut sa jignesc pe absolut nimeni si nu asta a fost motivul pentru care am postat aici asa ca nu e nevoie sa fii atat de agresiv. In cazul meu si in situatia de fata politia rutiera nu lucreaza iar eu desi legal am dreptul sa conduc se pare ca nu pot sa-mi exercit acest drept(inteleg asta din sfatul dat de tine mai sus). Tin sa-ti aduc la cunostinta ca atitudinea aratata de tine in postul anterior este motivul pentru care suntem inca la cel putin 50 de ani in urma occidentului. 

Asteptam totusi un raspuns pertinent si la obiect din partea cuiva care doreste sa-l dea incluzandu-l pe cipri83(daca nu cumva in ultima zi de vineri din fiecare luna e in "timpul liber" si face doar mistouri).

2. codul rutier nu prevede aceasta situatie ci zice doar ca in cazul in care conduc fara a avea actele la mine sunt sanctionat iar daca permisul este suspendat si sunt oprit in trafic pot sa fiu pasibil de dosar penal. Totusi legea nu zice ce se intampla daca eu trebuie sa-mi ridic permisul in ultima vinere a fiecarei luni cand politia rutiera nu lucreaza si imi "retine" permisul pentru inca 3 zile.

edit: rog un administrator al forumului daca este posibil sa editeze numele postului in "politita rutiera nu lucreaza" sau in orice alt nume care nu aduce eventuale ofense.

 • Upvote 1
 • Downvote 3
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
cipri83
Citat:

Tin sa-ti aduc la cunostinta ca atitudinea aratata de tine in postul anterior este motivul pentru care suntem inca la cel putin 50 de ani in urma occidentului. 

Dar nu inteleg care este ofensa adusa tie prin postarea mea si care te face sa crezi ca datorita acestei postari noi suntem in urma cu 50 de ani!

Si nu inteleg unde este mistoul care l-am facut la adresa ta , sau mai bine zis pot sa iau ca misto titlul topicului tau:

Restituire permis conducere - politia nu lucreaza

Vroiam sa-ti atrag atentia ca si in ultima vineri din luna daca tu ai nevoie de Politie pentru probleme care sunt de competenta ei (accidente,furturi,talharii,scandaluri...etc) aceasta va fi acolo unde o soliciti!

Si nu te mai tot victimiza atata ca nimeni nu te-a injurat sau batjocorit pe acest forum !

Link to post
Share on other sites
 • 0
fcosmin83

Tin sa-ti aduc la cunostinta ca nu asta este principala activitate a Politiei Romane...sa inapoieze permise de conducere retinute in trafic...iar daca tu respectai legea nu erai in situatia asta!

2.Pana nu iti ridici permisul de conducere te sfatuiesc sa nu conduci deoarece poti avea parte de situatii neplacute!Iar daca vrei sa intrebi care sunt acestea te-as ruga sa iei codul rutier si sa-l citesti putin!

 

1. iar eu daca respectam legea? Ce treaba are faptul ca eu am incalcat legea sau nu cu faptul ca azi desi am dreptul de a conduce eu nu pot sa o fac? Am incalcat legea, corect, am suferit si consecintele legale si nu trebuie sa fiu aratat cu degetul ca ultimul infractor din romania si sa mi se aduca aminte ca nu am respectat legea. 

 

2. in loc sa imi raspunzi la intrebare imi atragi atentia ca te simti jignit. Si eu ma simt jignit cand politia rutiera pe langa faptul ca imi "suspenda" permisul inca 3 zile nici nu raspunde la telefon cand vrei sa ceri o informatie si te ia la misto pe forum atunci cand tot ce vrei este sa ti se raspunda intr-o situatie care iese putin din tiparele normale.

 

3. Nu pun la indoiala faptul ca daca azi am nevoie de politie pentru probleme care sunt de competenta ei aceasta va fi acolo unde o solicit insa pun la indoiala faptul ca desi am dreptul sa conduc incepand de azi, nu o voi face pentru inca 3 zile pentru ca legiutorul uita sa acopere vidurile legislative. Subliniez ... LEGIUTORUL si nu cine pune in aplicare legea. 

 

PS: deja am mentionat ca daca este posibil, sa se editeze titlul topicului pentru a nu jigni pe nimeni

PS2: daca totusi cineva are cunostintele necesare pentru a-mi raspunde la intrebare, sa o faca. Multumesc!

Edited by fcosmin83
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

fcosmin83 îți dai prea multă importanță. Încearcă să ne scutești de ifosele ăstea prin care ne atragi atenția referitor la câte drepturi ai tu și cum suntem noi obligați să-ți cântăm în strună.

Dacă nu ai priceput până acum, te informez că acest forum nu este afiliat la nicio structură ori instituţie a statului român, NU reprezintă punctul de vedere oficial al Poliţiei Române şi nimeni nu este obligat să-ți ofere sfaturi ori consiliere juridică. REŢINE că aici nu suntem la serviciu şi nu avem niciun fel de obligaţii, iar absolut toate răspunsurile, îndrumările ori sfaturile primite sunt oferite doar din bunăvoinţă.

Ai priceput?

Link to post
Share on other sites
 • 0

suntem inca la cel putin 50 de ani in urma occidentului. 

 

corect, in ceea ce priveste penalizarile datorate incalcarii legilor, in occident te arde de nu te vezi

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Catalin

Oare în occident la ăia cu 50 de ani înaintea noastră e program non-stop la ghişee? 

De exemplu în Germania pot să vă spun sigur că nu, ba chiar au un program specific lăuzelor. Dacă ajungi după ora 14 ... sufletul, s-a închis.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Din ceea ce stiu, nu exista alt loc de care sa stiu sa-ti elibereze

Un duplicat al permisului de conducere in 3 ore.

Pasaport la 2 zile

 

Am adus o motocicleta din Canada

TUV a refuzat omologarea si a trebuit sa astept 2 luni o scrisoare oficiala de la Yamaha DIRECT pe adresa TUV.

DEKRA nici n-au miscat de pe scaun sa se uite pe acte sau motocicleta. Refuz din start (scrie DOT pe far si codul VIN este pentru piata N.Americana)

Acum cand plec inapoi in Canada avand o alta motocicleta, un BMW larg comercializat in America de Nord, refuza importul, chiar dupa ce accept sa platesc toate modificarile pentru norma Canadiana in Germania la reprezentanta, si nu e vorba de inmatriculare, NU e permisa intrarea in tara a vehiculului, iar daca incerc, sa zicem, "pentru piese" pot castiga un loc la "all inclusive" 2 ani la un hotel federal

In Romania, la RAR s-au uitat la acte, la serie, au cautat-o in registru, au pus-o la un test de lumini si am luat omologarea in mai putin de o ora.

 

Unde pierde meciul Romania este la birocratie (umblii mult cu actele de la cca financiara, la posta, la cec, la rar, la inmatriculari etc), dar ca servicii, foarte eficienta

Link to post
Share on other sites
 • 0

buna seara, am o nelamurire, vineri 7.04.2017 mia expirat supendare permisului pe 30 zile asta ar insemna sa ma duc luni sa-l ridic de la ghiseu. Intrebarea mea este daca pot circula cu masina in zilele de sambata si duminica deoarece cei de la ghiseul ipj nu au program de lucru?

Link to post
Share on other sites
 • 0
cristianstanimir

Buna seara, 

Am permisul suspendat pana pe data 21 dec. Intrebarea este daca pot sa ma duc sa il ridic avand in vedere ca este vineri. Sambata si duminica nu se lucreaza  luni este 24 marti 25 etc.   Aveti cunostinta de programul de lucru pentru udriste in perioada urmatoare ? 

 

Multumesc

Cu stima, 

Link to post
Share on other sites
 • 0

 Salutare! Mi-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 90 de zile și am mai primit bonus 30 de zile pt că nu am fost cuminte. Întrebarea este următoarea. Suspendarea expira in data de 27 aprilie 2019, deci teoretic as putea să îmi recuperez permisul in 28 aprilie 2019 (e duminică și e pastele, deci va fi închis și mai mult că sigur va fi închis și luni 29 aprilie) , în zilele de 28, 29 pot conduce??? 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Bună ziua, e următoarea situație:

Mi-a fost suspendat permisul pentru depășirea vitezei. Am luat testul 15/15. Mi s-a redus perioada, au trecut cele 30 de zile, s-a implementat în sistem dar ziua de expirare e sâmbătă și nu e nimeni acolo să-mi dea înapoi permisul.

Dacă conduc duminică, nu e infracțiune, dar pot fi sancționat pentru conducere fără permisul la mine dacă permisul e la serviciul rutier ?

Link to post
Share on other sites
 • 0
christinarumelia

Bună ziua, am și eu o nelămurire și vă rog din suflet să mă ajutați.
Am avut permisul suspendat 30 zile de pe data de 03.03.2020 cu dovadă de conducere pentru 15 zile până pe 18.03.2020, astăzi fiind data de 18.04.2020, de mâine am dreptul de a conduce dacă nu mă duc să-mi ridic permisul de conducere? Este închis la poliție fiind Sfintele Paști pe 19.03.2020 și nu-l pot ridica, trebuie să aștept obligatoriu data de 21..04.2020 când se va deschide sau pot conduce așa chiar dacă nu-l am personal dar mi-am ispășit pedeapsa?

Link to post
Share on other sites
 • 0
alexelements

Salutare tuturor,

Ma confrunt cu urmatoarea speta si sper ca ma puteti ajuta cu clarificarea ei. In urma unei manevre gresite mi-a fost suspendat permisul pentru 30 zile, incepand cu 21 ianuarie. Dupa calculele mele, ultima zi de suspendare ar fi pe 19 februarie, ceea ce ar insemna ca pot ridica permisul incepand cu 20 februarie. Problema este ca 19 februarie pica intr-o zi de vineri, iar cei de la Brigada Rutiera nu au program de lucru in weekend, asa ca pot intra in posesia permisului abia pe 22 februarie. 

Intrebarea este: ce se intampla daca ma urc la volan si sunt oprit de politie pe 20-21 februarie?

a. Sunt amendat pe motiv ca nu am permisul, desi nu am cum sa intru in posesia lui. 

b. Speta reprezinta o exceptie in practica, pe motiv ca imi este imposibil sa intru in posesia permisului deindata ce suspendarea expira. 

c. Depinde de politist. 

 

Multumesc anticipat. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
   Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
   Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
   Pentru persoane fizice:
   cartea de identitate; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul de identitate a delegatului original + copie, după caz; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; Pentru persoane juridice:
   actul de identitate a delegatului original + copie; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing). Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
   Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
   În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
  • Sam
   By Sam
   Stiti care sunt sarbatorile legale in 2017? Ma refer la zilele declarate prin lege ca fiind nelucratoare, altele decat zilele de week-end. 
  • Dan
   By Dan
   Deoarece cum bine se știe, cu ocazia zilei de 1 Mai și a sărbătorilor pascale în stațiunile de pe litoral se concentrează un nr. mare de turiști m-am gândit să strângem aici câteva sfaturi, recomandări pentru a evita situațiile neplăcute. Accesul spre litoral, se face acum foarte ușor, pe Autostrada A2, limita de viteză pentru autoturisme fiind de 130 de km./h cu excepția porțiunilor de drum unde această viteză este limitată pentru diferite motive, cel mai des fiind cel al lucrărilor de întreținere.

   Pe autostradă evitați sub orice formă să opriți pe banda de urgență, iar dacă este inevitabil să opriți (defecțiuni mecanice, etc.) semnalizați corespunzător oprirea cu luminile de avarie, triunghiuri reflectorizante, etc. Dacă este necesar să efectuați schimbarea unei roți purtați o vestă reflectorizantă chiar și pe timpul zilei pentru a fi mai vizibil pentru cei din trafic. Este recomandat să opriți doar în locurile special amenajate sau în stațiile de alimentare a combustibilului. În aceste locuri nu lăsați autoturismele nesupravegheate sau cu cheile în contact, motor pornit, etc.

   De pe autostrada A2 aveți două opțiuni de ieșire în funcție de destinația aleasă. Dacă ați optat pentru stațiunile Mamaia sau Năvodari alegeți varianta de ieșire prin municipiul Constanța. Dacă alegeți stațiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche alegeți varianta de ieșire spre Agigea (indicator Bulgaria).

   Recomandări pentru stațiunea MAMAIA

   nu opriți autoturismul decât în locuri și parcări special amenajate, eventual păzite
   nu lăsați bunuri la vedere în autoturisme gen detectoare radar, telefoane, genți, poșete, portofele, laptopuri, etc.
   verificați bine dacă ați încuiat (asigurat) autoturismul înainte de a îl lăsa în parcare
   evitați tot felul de binevoitori care vă oferă ”facilități” de parcare sau cazare
   circulați cu viteza recomandată (există foarte multe forțe de poliție rutieră concentrate în stațiune, inclusiv aparate radar)
   circulați cu atenție, nu intrați în conflicte verbale la volan cu ceilalți participanți la trafic
   dacă ați fost victima sau martorul vreunei infracțiuni sunați cu încredere la nr. de telefon de urgență 112, Poliția Stațiunii Mamaia tel,/fax. 0241-831.221, sau la IPJ Constanța tel. 0241-611364 Dispecerat

   Recomandări pentru stațiunea COSTINEȘTI


   Deși pe vremuri era o stațiune care se umplea de turiști în ultimii ani aceasta a devenit mai ”aerisită”. Accesul se face din DN 39, atenție foarte mare când pătrundeți spre stațiune, un nr mare de accidente s-au produs datorită neatenției și neasigurării la pătrunderea de pe DN 39 înspre stațiune. Alte recomandări:

   nu opriți autoturismul decât în locuri și parcări special amenajate, eventual păzite
   nu lăsați bunuri la vedere în autoturisme gen detectoare radar, telefoane, genți, poșete, portofele, laptopuri, etc.
   verificați bine dacă ați încuiat (asigurat) autoturismul înainte de a îl lăsa în parcare
   evitați tot felul de binevoitori care vă oferă ”facilități” de parcare sau cazare
   evitați să intrați în conflicte cu cei din localitate
   nu lăsați neasigurate ușile și ferestrele camerelor unde sunteți cazați

   circulați cu atenție, nu intrați în conflicte verbale la volan cu ceilalți participanți la trafic
   dacă ați fost victima sau martorul vreunei infracțiuni sunați cu încredere la nr. de telefon de urgență 112, Poliția Stațiunii Costinești tel,/fax. 0241-734017, sau la IPJ Constanța tel. 0241-611.364 Dispecerat

   Recomandări pentru stațiunile 2 Mai și Vama Veche

   Stațiunile 2 Mai și Vama Veche au un specific aparte din toate punctele de vedere. Dacă călătoriți cu transportul în comun vă aduc la cunoștință că transportul se face cu microbuze care pleacă din zona Gara Mangalia la fiecare 20 de minute. Evitați taximetrele care au tarife foarte mari sau ”mica înțelegere” cu șoferii acestora. Dacă circulați cu autoturismul personal accesul spre aceste stațiuni se face din sensul giratoriu pe varianta de ocolire. (există indicatoare rutiere care vă vor ghida). Circulați cu atenție respectând viteza legală, în zonă fiind concentrate deasemenea forțe importante ale poliției rutiere dotate cu aparate radar. În stațiunile 2 Mai și Vama-Veche vă recomand :

   [*]nu opriți autoturismul decât în locuri și parcări special amenajate, eventual păzite
   [*]nu lăsați bunuri la vedere în autoturisme gen detectoare radar, telefoane, genți, poșete, portofele, laptopuri, etc.
   [*]verificați bine dacă ați încuiat (asigurat) autoturismul înainte de a îl lăsa în parcare evitați să intrați în conflicte cu cei din localitate
   [*]nu lăsați neasigurate ușile și ferestrele camerelor unde sunteți cazați
   [*]circulați cu atenție, nu intrați în conflicte verbale la volan cu ceilalți participanți la trafic
   [*]nu lăsați bunuri nesupravegheate pe plajă (poșete, telefoane lăsate nesupravegheate pe nisip)
   [*]nu vă angrenați în discuții cu persoane necunoscute sau care se oferă să aibă grijă de bunurile voastre
   [*]dacă vă campați la cort pe plajă, atenție mare la zona unde vă campați pentru a evita să deveniți victima furturilor (acest tip de infracțiune este foarte des întâlnit în această zonă). Este de preferat să vă campați în zonele unde sunt condiții minime de siguranță sau concentrate un nr. mai mare de corturi.
   [*]nu purtați asupra voastră sume importante de bani
   [*]nu dezvăluiți necunsocuților locul unde sunteți cazați și nu invitați în camere persoane cunoscute ocazional
   [*]dacă ați fost martorul sau victima vreunei infracțiuni sunați cu încredere la nr. de urgență 112 sau la Poliția mun. Mangalia 0241-751305


   Vă urez o vacanță plăcută, fără evenimente !
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.