Jump to content
POLITISTI.ro

Restituirea permisului de conducere în zile nelucrătoare

fcosmin83
Go to solution Solved by cipri83,

Recommended Posts

Buna,

Azi ar fi trebuit sa pot sa-mi recuperez permisul de conducere dupa ce a fost suspendat pentru 30 de zile insa cand am ajuns la politia rutiera am gasit un afis pe usa ca in fiecare ultima vinere din luna nu au program cu publicul deci n-am putut sa-mi recuperez permisul. Intrebarea mea fireasca este ... devreme ce legal eu am dreptul de a conduce si nu pot sa-mi recuperez pana luni permsul pentru ca polititia nu are program cu publicul ... am voie sa circul pana luni sau pot sa circul doar din momentul in care imi recuperez permisul?

Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri,

Cosmin

• Member

1.Prin simplu fapt ca un compartiment nu lucreaza in ultima vinere din luna nu inseamna ca Politia nu este la datorie!Tin sa-ti aduc la cunostinta ca nu asta este principala activitate a Politiei Romane...sa inapoieze permise de conducere retinute in trafic...iar daca tu respectai legea nu erai in situatia asta!

2.Pana nu iti ridici permisul de conducere te sfatuiesc sa nu conduci deoarece poti avea parte de situatii neplacute!Iar daca vrei sa intrebi care sunt acestea te-as ruga sa iei codul rutier si sa-l citesti putin!

Edited by cipri83
  • Upvote 1
  • Downvote 1

@ cipri83, nu am vrut sa jignesc pe absolut nimeni si nu asta a fost motivul pentru care am postat aici asa ca nu e nevoie sa fii atat de agresiv. In cazul meu si in situatia de fata politia rutiera nu lucreaza iar eu desi legal am dreptul sa conduc se pare ca nu pot sa-mi exercit acest drept(inteleg asta din sfatul dat de tine mai sus). Tin sa-ti aduc la cunostinta ca atitudinea aratata de tine in postul anterior este motivul pentru care suntem inca la cel putin 50 de ani in urma occidentului. 

Asteptam totusi un raspuns pertinent si la obiect din partea cuiva care doreste sa-l dea incluzandu-l pe cipri83(daca nu cumva in ultima zi de vineri din fiecare luna e in "timpul liber" si face doar mistouri).

2. codul rutier nu prevede aceasta situatie ci zice doar ca in cazul in care conduc fara a avea actele la mine sunt sanctionat iar daca permisul este suspendat si sunt oprit in trafic pot sa fiu pasibil de dosar penal. Totusi legea nu zice ce se intampla daca eu trebuie sa-mi ridic permisul in ultima vinere a fiecarei luni cand politia rutiera nu lucreaza si imi "retine" permisul pentru inca 3 zile.

edit: rog un administrator al forumului daca este posibil sa editeze numele postului in "politita rutiera nu lucreaza" sau in orice alt nume care nu aduce eventuale ofense.

• Upvote 1
  • Downvote 3
  • Member
Citat:

Tin sa-ti aduc la cunostinta ca atitudinea aratata de tine in postul anterior este motivul pentru care suntem inca la cel putin 50 de ani in urma occidentului. 

Dar nu inteleg care este ofensa adusa tie prin postarea mea si care te face sa crezi ca datorita acestei postari noi suntem in urma cu 50 de ani!

Si nu inteleg unde este mistoul care l-am facut la adresa ta , sau mai bine zis pot sa iau ca misto titlul topicului tau:

Restituire permis conducere - politia nu lucreaza

Vroiam sa-ti atrag atentia ca si in ultima vineri din luna daca tu ai nevoie de Politie pentru probleme care sunt de competenta ei (accidente,furturi,talharii,scandaluri...etc) aceasta va fi acolo unde o soliciti!

Si nu te mai tot victimiza atata ca nimeni nu te-a injurat sau batjocorit pe acest forum !

Tin sa-ti aduc la cunostinta ca nu asta este principala activitate a Politiei Romane...sa inapoieze permise de conducere retinute in trafic...iar daca tu respectai legea nu erai in situatia asta!

2.Pana nu iti ridici permisul de conducere te sfatuiesc sa nu conduci deoarece poti avea parte de situatii neplacute!Iar daca vrei sa intrebi care sunt acestea te-as ruga sa iei codul rutier si sa-l citesti putin!

1. iar eu daca respectam legea? Ce treaba are faptul ca eu am incalcat legea sau nu cu faptul ca azi desi am dreptul de a conduce eu nu pot sa o fac? Am incalcat legea, corect, am suferit si consecintele legale si nu trebuie sa fiu aratat cu degetul ca ultimul infractor din romania si sa mi se aduca aminte ca nu am respectat legea. 

2. in loc sa imi raspunzi la intrebare imi atragi atentia ca te simti jignit. Si eu ma simt jignit cand politia rutiera pe langa faptul ca imi "suspenda" permisul inca 3 zile nici nu raspunde la telefon cand vrei sa ceri o informatie si te ia la misto pe forum atunci cand tot ce vrei este sa ti se raspunda intr-o situatie care iese putin din tiparele normale.

3. Nu pun la indoiala faptul ca daca azi am nevoie de politie pentru probleme care sunt de competenta ei aceasta va fi acolo unde o solicit insa pun la indoiala faptul ca desi am dreptul sa conduc incepand de azi, nu o voi face pentru inca 3 zile pentru ca legiutorul uita sa acopere vidurile legislative. Subliniez ... LEGIUTORUL si nu cine pune in aplicare legea. 

PS: deja am mentionat ca daca este posibil, sa se editeze titlul topicului pentru a nu jigni pe nimeni

PS2: daca totusi cineva are cunostintele necesare pentru a-mi raspunde la intrebare, sa o faca. Multumesc!

Edited by fcosmin83
  • Member
  • Solution
Citat:

desi am dreptul sa conduc incepand de azi, nu o voi face pentru inca 3 zile pentru ca legiutorul uita sa acopere vidurile legislative. Subliniez ... LEGIUTORUL si nu cine pune in aplicare legea.

Domnule fcosmin83 ai raspunsul chiar in postarea ta:

Citat:

codul rutier nu prevede aceasta situatie ci zice doar ca in cazul in care conduc fara a avea actele la mine sunt sanctionat iar daca permisul este suspendat si sunt oprit in trafic pot sa fiu pasibil de dosar penal.

Daca nu ai actele asupra ta conform Reg de aplicare  a OUG 195/2002 RMC art 147 alin 1 se sanctioneaza cu amenda de la 6-8 pct!

In cazul in care in baza de date figurezi cu permisul de conducere suspendat vei fi condus la sediul Politiei pentru a se clarifica starea de fapt, respectiv daca se impune sanctiune contraventionala, dosar penal sau daca exista o exceptie cum ar fi situatia ta...iar pentru ca si politistii sunt oameni pot intelege si sa treaca cu vederea...asta daca ai un comportament adecvat...nu ai iesiri d-astea gen "suntem inca la cel putin 50 de ani in urma occidentului"!

• Moderator

fcosmin83 îți dai prea multă importanță. Încearcă să ne scutești de ifosele ăstea prin care ne atragi atenția referitor la câte drepturi ai tu și cum suntem noi obligați să-ți cântăm în strună.

Dacă nu ai priceput până acum, te informez că acest forum nu este afiliat la nicio structură ori instituţie a statului român, NU reprezintă punctul de vedere oficial al Poliţiei Române şi nimeni nu este obligat să-ți ofere sfaturi ori consiliere juridică. REŢINE că aici nu suntem la serviciu şi nu avem niciun fel de obligaţii, iar absolut toate răspunsurile, îndrumările ori sfaturile primite sunt oferite doar din bunăvoinţă.

Ai priceput?

suntem inca la cel putin 50 de ani in urma occidentului. 

corect, in ceea ce priveste penalizarile datorate incalcarii legilor, in occident te arde de nu te vezi

• Moderator

Oare în occident la ăia cu 50 de ani înaintea noastră e program non-stop la ghişee? 

De exemplu în Germania pot să vă spun sigur că nu, ba chiar au un program specific lăuzelor. Dacă ajungi după ora 14 ... sufletul, s-a închis.

Din ceea ce stiu, nu exista alt loc de care sa stiu sa-ti elibereze

Un duplicat al permisului de conducere in 3 ore.

Pasaport la 2 zile

Am adus o motocicleta din Canada

TUV a refuzat omologarea si a trebuit sa astept 2 luni o scrisoare oficiala de la Yamaha DIRECT pe adresa TUV.

DEKRA nici n-au miscat de pe scaun sa se uite pe acte sau motocicleta. Refuz din start (scrie DOT pe far si codul VIN este pentru piata N.Americana)

Acum cand plec inapoi in Canada avand o alta motocicleta, un BMW larg comercializat in America de Nord, refuza importul, chiar dupa ce accept sa platesc toate modificarile pentru norma Canadiana in Germania la reprezentanta, si nu e vorba de inmatriculare, NU e permisa intrarea in tara a vehiculului, iar daca incerc, sa zicem, "pentru piese" pot castiga un loc la "all inclusive" 2 ani la un hotel federal

In Romania, la RAR s-au uitat la acte, la serie, au cautat-o in registru, au pus-o la un test de lumini si am luat omologarea in mai putin de o ora.

Unde pierde meciul Romania este la birocratie (umblii mult cu actele de la cca financiara, la posta, la cec, la rar, la inmatriculari etc), dar ca servicii, foarte eficienta

• 2 years later...

buna seara, am o nelamurire, vineri 7.04.2017 mia expirat supendare permisului pe 30 zile asta ar insemna sa ma duc luni sa-l ridic de la ghiseu. Intrebarea mea este daca pot circula cu masina in zilele de sambata si duminica deoarece cei de la ghiseul ipj nu au program de lucru?

• 1 year later...

Buna seara, 

Am permisul suspendat pana pe data 21 dec. Intrebarea este daca pot sa ma duc sa il ridic avand in vedere ca este vineri. Sambata si duminica nu se lucreaza  luni este 24 marti 25 etc.   Aveti cunostinta de programul de lucru pentru udriste in perioada urmatoare ? 

Multumesc

Cu stima, 

• Marius changed the title to Restituirea permisului de conducere în zile nelucrătoare
  • 4 weeks later...

Salutare! Mi-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 90 de zile și am mai primit bonus 30 de zile pt că nu am fost cuminte. Întrebarea este următoarea. Suspendarea expira in data de 27 aprilie 2019, deci teoretic as putea să îmi recuperez permisul in 28 aprilie 2019 (e duminică și e pastele, deci va fi închis și mai mult că sigur va fi închis și luni 29 aprilie) , în zilele de 28, 29 pot conduce??? 

• 9 months later...

Bună ziua, e următoarea situație:

Mi-a fost suspendat permisul pentru depășirea vitezei. Am luat testul 15/15. Mi s-a redus perioada, au trecut cele 30 de zile, s-a implementat în sistem dar ziua de expirare e sâmbătă și nu e nimeni acolo să-mi dea înapoi permisul.

Dacă conduc duminică, nu e infracțiune, dar pot fi sancționat pentru conducere fără permisul la mine dacă permisul e la serviciul rutier ?

• 5 months later...

Bună ziua, am și eu o nelămurire și vă rog din suflet să mă ajutați.
Am avut permisul suspendat 30 zile de pe data de 03.03.2020 cu dovadă de conducere pentru 15 zile până pe 18.03.2020, astăzi fiind data de 18.04.2020, de mâine am dreptul de a conduce dacă nu mă duc să-mi ridic permisul de conducere? Este închis la poliție fiind Sfintele Paști pe 19.03.2020 și nu-l pot ridica, trebuie să aștept obligatoriu data de 21..04.2020 când se va deschide sau pot conduce așa chiar dacă nu-l am personal dar mi-am ispășit pedeapsa?

• 9 months later...

Salutare tuturor,

Ma confrunt cu urmatoarea speta si sper ca ma puteti ajuta cu clarificarea ei. In urma unei manevre gresite mi-a fost suspendat permisul pentru 30 zile, incepand cu 21 ianuarie. Dupa calculele mele, ultima zi de suspendare ar fi pe 19 februarie, ceea ce ar insemna ca pot ridica permisul incepand cu 20 februarie. Problema este ca 19 februarie pica intr-o zi de vineri, iar cei de la Brigada Rutiera nu au program de lucru in weekend, asa ca pot intra in posesia permisului abia pe 22 februarie. 

Intrebarea este: ce se intampla daca ma urc la volan si sunt oprit de politie pe 20-21 februarie?

a. Sunt amendat pe motiv ca nu am permisul, desi nu am cum sa intru in posesia lui. 

b. Speta reprezinta o exceptie in practica, pe motiv ca imi este imposibil sa intru in posesia permisului deindata ce suspendarea expira. 

c. Depinde de politist. 

Multumesc anticipat.