Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare autovechicul acte si alte cele

XzStefan

Recommended Posts

Buna ziua. Am mai deschis un topic acum 2 zile in legatura cu retinerea placutelor de inmatriculare iar acum deschid acest topic in legatura cu inmatricularea masinii.

Mi-au fost retinute placutele de inmatriculare si in urma incercarilor repetate de recuperare deoarece proprietarul din talon este plecat in strainatate m-am hotarat sa insriu masina pe numele meu. 

Masina am luat-o de la brasov iar baiatul de la brasov la randul lui a luato de la cineva de la sibiu deci masina a facut "un drum" ca sa spun asa:  Sibiu-Brasov-Buzau(adica la mine).

Intrebarea mea ar fi urmatoarea... pot inmatricula masina in urma lipsei placutelor de inmatriculare care mi-au fost luate de politia din buzau in urma lipsei de asigurare? Daca da cum?

Am urmatoarele acte: 

-certificat de inmatriculare

-adeverinta anaf cum ca taxa nu a fost recuperata

-contractul de vanzare cumparare dintre cel de la sibiu si cel de la brasov

-contractul de vanzare cumparare dintre cel de la brasov si mine

-fiscal de la cel de la sibiu si cel de la brasov

-cartea masinii

Celelalte acte am inteles ca se fac cand fac dosarul gen: identificarea rar,asigurarea pentru inmatriculare,platitul taxelor etc.

Ultima intrebare ar fi ce reprezinta acesta:

• Fisa de inmatriculare vizata de radiere din partea Directiei Impozite si Taxe Locale (DITL) de care apartine vanzatorul si vizata de inscriere din partea DITL de care apartine cumparatorul.   

Atunci cand am facut contractul de vanzare cumparare mi s-a dat si sub el un Certificat de radiere care vad ca se decupeaza. Intreabarea este: completez acest certificat si il pun la dosar? Proprietarul din talon mai are vreo treaba cu masina daca au fost schimbati 2 proprietari? Mai depind de el cu ceva? Pot inmatricula masina fara griji chiar daca placutele sunt deja la politie?

• Moderator

Sigur ai certificatul de înmatriculare? Nu a fost reţinut împreună cu plăcuţele de înmatriculare?

În altă ordine de idei, răspunsul este da, poţi înmatricula maşina şi în această situaţie. În locul certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor depui dovada înlocuitoare. Prin acest document dovedeşti că certificatul şi plăcuţele nu mai sunt în posesia ta şi că acestea vor ajunge (dacă nu au ajuns deja) la autoritatea cea le-a emis.

Fişa de înmatriculare o găseşti la birourile de copiat acte, este un formular. 

Nu certiicatul nu a fost retinut impreuna cu placutele... il am sigur. Doar acelea au fost retinute. Multumesc mult.

Buna ziua. Sunt din judetul Bihor  si intentionez sa cumpar o motocicleta din Satul Mare care este inmatriculata pe persoana fizica.Probabil luni ma voi intalni cu vanzatorul, iar rugamintea mea catre dumneavoastra este sa -mi spuneti : pasii care tyrebuie sa-i urmez pt a o cumpara si inmatricula pe numele meu in judetul Bihor. 

Va multumesc