Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare auto daca contractul de vanzare cumparare a expirat


anaalecu

Recommended Posts

Buna seara! Am achizitionat un autoturism sh in mai 2013 (autoturismul este inmatriculat in Romania) si am intregistrat-o la administratia publica locala in vederea impozitarii. Deoarece nu am avut banii necesari pentru platirea taxei de poluare, nu am inscris-o, masina ramanand neutilizata.

Acum as vrea sa o inmatriculez pe numele mamei mele. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Ce sanctiuni primesc pentru faptul ca nu am inmatriculat-o in termen de 30 de zile

2. As putea face, inainte de inmatriculare, un alt contract de vanzare-cumparare cu mama mea si sa o inmatriculez direct pe numele ei?

Link to comment
  • 2 years later...

Daca mi-a expirat contractul de vânzare - cumpătare se mai poate înmatricula mașină cu el sau trebuie făcut alt contract de vanzare-cumparare?

Link to comment

Pe contractul de vânzare-cumparare al mașini mele scrie ca in maxim30de zile trebuie sa înmatriculez masina, iar la mine a expirat termenul asta.

Link to comment
  • Moderator

Nu ai respectat o obligație prevăzută de legislația rutieră, dar asta nu înseamnă că a expirat contractul. Îți poți înmatricula mașina fără probleme, riști doar să primești o simplă amendă.

Link to comment
  • Moderator

Stai liniștit că numai în cazuri extreme se aplică sancțiune pentru astfel de fapte. Mergi și solicită transcrierea dreptului de propietate pentru că nu primești amendă.

Link to comment

Îmi cer scuze... Inca o întrebare: ma pot duce pentru schimbarea numărului la politie cu o copie de pe fiscalul dat de vânzător? Așa mi-a trimis vânzătorul prin curier.

Link to comment

Poliţia Română nu se ocupă cu înmatriculările autovehiculelor, ci serviciul de înmatriculări din cadrul fiecarei prefecturi.
Ai nevoie de certificatul fiscal în original pentru înmatriculare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.