Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare auto daca contractul de vanzare cumparare a expirat

anaalecu

Recommended Posts

Buna seara! Am achizitionat un autoturism sh in mai 2013 (autoturismul este inmatriculat in Romania) si am intregistrat-o la administratia publica locala in vederea impozitarii. Deoarece nu am avut banii necesari pentru platirea taxei de poluare, nu am inscris-o, masina ramanand neutilizata.

Acum as vrea sa o inmatriculez pe numele mamei mele. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Ce sanctiuni primesc pentru faptul ca nu am inmatriculat-o in termen de 30 de zile

2. As putea face, inainte de inmatriculare, un alt contract de vanzare-cumparare cu mama mea si sa o inmatriculez direct pe numele ei?

• 2 years later...

Daca mi-a expirat contractul de vânzare - cumpătare se mai poate înmatricula mașină cu el sau trebuie făcut alt contract de vanzare-cumparare?

Pe contractul de vânzare-cumparare al mașini mele scrie ca in maxim30de zile trebuie sa înmatriculez masina, iar la mine a expirat termenul asta.

• Moderator

Nu ai respectat o obligație prevăzută de legislația rutieră, dar asta nu înseamnă că a expirat contractul. Îți poți înmatricula mașina fără probleme, riști doar să primești o simplă amendă.

• Moderator

Stai liniștit că numai în cazuri extreme se aplică sancțiune pentru astfel de fapte. Mergi și solicită transcrierea dreptului de propietate pentru că nu primești amendă.

Îmi cer scuze... Inca o întrebare: ma pot duce pentru schimbarea numărului la politie cu o copie de pe fiscalul dat de vânzător? Așa mi-a trimis vânzătorul prin curier.

Poliţia Română nu se ocupă cu înmatriculările autovehiculelor, ci serviciul de înmatriculări din cadrul fiecarei prefecturi.
Ai nevoie de certificatul fiscal în original pentru înmatriculare.