Jump to content
POLITISTI.ro

Centrul de Formare si Perfecţionare a Poliţiştilor Nicolae Golescu Slatina


NewsBot

Recommended Posts

Centru de cultura și limba romani la unitatea de formare a polițiștilor de la Slatina

La data de 12 martie a.c., se desfășoară, la Slatina, Conferinţa pentru deschiderea Centrului de Cultura și Limba Romani din cadrul Centrului de Formare și Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu”. Activitatea face parte din proiectul ,,Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”.

La eveniment participă invitaţi din cadrul ambasadei Elveţiei în România, experţi elveţieni, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi ai autorităţilor publice centrale şi locale colaboratoare în cadrul proiectului.

Proiectul Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic are ca principal obiectiv întărirea segmentului poliţiei de ordine publică din mediul rural prin dezvoltarea capacităţilor de formare în domeniul poliţiei rurale, precum şi al limbii și culturii romani.

Pentru realizarea acestui obiectiv, pe lângă celelalte activități circumscrise proiectului, a fost operaționalizat Centrul de Cultura și Limba Romani care funcționează în cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina.

200 de poliţişti din rândul personalului ce îşi desfăşoară activitatea în secţiile şi posturile de poliţie rurală vor urma cursuri în domeniul culturii şi limbii romani pentru corecta înţelegere a culturii şi tradiţiilor comunităţilor din mediul rural, sub îndrumarea calificată a doi formatori specializaţi în cultura şi limba romani.

Până în prezent, s-a desfăşurat cu succes cursul pilot de limba şi cultura romani la care au participat 20 de poliţişti. Actualmente, participă la cursuri primele două serii a câte 20 poliţişti din mediul rural, iar în perioada următoare se vor instrui următoarele serii de cursanţi.

Prin intermediul proiectului va creşte calitatea serviciului public al poliţiei în zonele rurale, gradul de cooperare între poliţie şi cetăţeni, acesta contribuind la o mai bună înțelegere a drepturilor omului, tradiţiilor şi culturii minorităţilor naţionale.

INFORMAŢII DE BACKGROUND

Conferinţa de lansare a proiectului Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic a avut loc, la data de 9 octombrie 2012.

Proiectul este implementat de Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Ordine Publică, în parteneriat cu Universitatea din Geneva - Institutul Postuniversitar de Relaţii Internaţionale şi Studii pentru Dezvoltare şi Academia de Poliţie din Savatan, pe o durată de doi ani. De asemenea, în cadrul acestuia sunt angrenați și cercetători români din cadrul institutelor de cercetare ale Academiei Române, precum şi experţi naţionali în domeniul culturii şi limbii romilor.

Proiectul urmărește extinderea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, pentru a garanta calitatea serviciului poliţienesc pentru toţi cetăţenii în mod egal, îndeosebi în zonele în care se află comunităţi dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

De asemenea, se urmărește prevenirea infracţionalităţii şi a victimizării, creşterea sentimentului de siguranţă pentru comunităţile rurale, precum şi intervenţia operativă a poliţiei în rezolvarea problemelor de ordin comunitar

Pe parcursul proiectului se desfășoară cursuri de formare de formatori pentru instructori de poliţie de proximitate în domeniile: mediere, soluţionare a conflictelor, drepturile omului şi probleme de gen, iar 2.500 de poliţişti din mediul rural vor beneficia de cursuri de instruire în domeniul poliţiei de proximitate.

Bugetul proiectului este de 2.317.647 CHF, dintre care 1.970.000 CHF finanţare nerambursabilă.

Istoric

În anul 2003, a fost încheiat la Berna un acord între Guvernul României şi cel al Elveţiei, cu scopul de a implementa conceptul de poliţie de proximitate.

Proiectul a fost iniţial unul pilot, implementat în anul 2000 în mediul urban din două judeţe, iar datorită succesului înregistrat, a fost introdus progresiv în mediul urban, la nivelul întregii ţări.

În prezent, există poliţişti de proximitate în toate localităţile din mediul urban.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 year later...

Urmeaza sa fac schimbare de profil si as vrea sa stiu care sunt conditiile de cazare...

O parere careva?

Pe site-ul lor am vazut o poza si pare ok, acum nu stiu daca toate camerele sunt la fel.

Edited by SDan
Link to comment
  • Moderator

Din sursa proaspata, dar nu de la mine, iti spun ca:

Program de apa calda: luni, miercuri, joi intre 20-22,

Fete 4 in camera, baieti 6 in camera,

Praf ..mizerie...si mult frig in camera...chiar si la vremea asta..

Mancarea e comestibila...chiar spre buna uneori.

  • Upvote 4
Link to comment

Apă caldă, doar în zilele de marţi şi joi (20-22)... că doar "suntem în secolul 21", asta ca să-l parafrazez pe directorul şcoli.

Preţ masă - 5 lei dimineaţa/seara şi 9 lei pranz (să nu ai aşteptări prea mari)...sâmbăta/duminica nu-i inclusă.

Ai dreptul să optezi să te cazezi şi în afara şcoli.

  • Upvote 3
Link to comment

Am participat la un concurs de volei organizat de MAI anul trecut si am fost cazati in ,,scoala".

Conditiile sunt mult mai proaste decat acum 20 de ani.

Parca dormi in wc, un miros de urina insuportabil, mizerie...intr-un cuvant dezastru.

Unde mai pui ca au cedat un pavilion....jandarilor. Ce cretini ne conduc!

Nu am avut curiozitatea sa incerc mancarea de la cantina, riscul era foarte mare.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 3 years later...
  • Member

"Conditiile" de cazare din Centrul de Formare si Perfecţionare a Poliţiştilor Nicolae Golescu Slatina, 2018.

received_1969617359756086.jpeg

received_1969617469756075.jpeg

received_1969617419756080.jpeg

received_1969617513089404.jpeg

received_1969617489756073.jpeg

received_1969617456422743.jpeg

received_1969617523089403.jpeg

received_1969617493089406.jpeg

received_1969617356422753.jpeg

received_1969617416422747.jpeg

  • Upvote 4
Link to comment

Am stat doi ani aici, pe vremea lui ceșcă. Condițiile erau și mai proaste. Apa rece la program dimineața, la prânz și seara , apa caldă tot de două ori pe săptămână, 12 oameni în dormitor, paturi metalice, fișete metalice în care țineam ținuta, w.c-urile tot turcești, dar atunci era mozaic pe jos, însă era lună, pentru că  făceam noi curățenie și nu vedeai picătură de apă, se dădea cu ceară pe mozaic și lustru, la fel și în dormitoare și pe hol, când făceam planton schimbul 2 sau 3 dădeam lustru cu cârpa pe hol, cât despre mâncare ce să mai spun? ne-au dat o dată cartofi deshidratați, pe care nici porcii de la Găneasa nu i-au mâncat și cea mai bună mâncare era fasolea. Abia așteptam practica că atunci mâncam și noi mai bine. Și totuși am rezistat și nu ne-am mai plâns, că oricum nu aveam cui.

  • Downvote 4
Link to comment
  • Member

@iav cred ca stim toti ce conditii au fost si sunt. Ok, vei spune ca eu n-am stat in acele conditii, dar imi pot imagina cat de greu a fost. Ideea e ca traim alte vremuri iar privarea de minimul de confort al celor care frecventeaza asemenea institutii de formare si perfectionare nu aduce nimic bun.

Posibilitati sunt, lipseste “vointa” celor de la logistica. Faptul ca noi ne plangem nu inseamna ca suntem slabi sau ca nu ingrijim spatiul in care stam ci pur si simplu vrem o schimbare astfel incat sa ajungem sau sa ne apropiem de cei la care ne uitam cu jind. Nu vrea nimeni 5 stele, vrem conditii decente. 

Altfel merge treaba cand te poti odihni noaptea pe o saltea fara gropi si fara arcuri iesite 😉

  • Upvote 2
Link to comment

Sunt resurse financiare, dar și umane, irosite cu aceasta cloaca, numita, la mișto cred, Centrul de formare și perfecționare a polițiștilor. Nu are nicio legătură cu munca de politie, ci pur și simplu exista pentru ca unii sa aibe un serviciu bine plătit și lipsit de griji.

Se știe de ani de zile cum arata și care sunt condițiile în acest centru, dar conducerea MAI nu s-a preocupat niciodată de îmbunătățirea condițiilor. De fapt, MAI nu se preocupa de sediile de politie ori de dotarea cu autospeciale și nu acorda nicio importanta salarizării polițiștilor.

De vina sunt toți cei care s-au perindat de-a lungul timpului la conducerea MAI.

P.S. Eu i-aș trimite pe d-na ministru și pe șeful IGPR la acest centru, pentru o săptămână de curs, sa vedem dacă rezista.

P.P.S. De asemenea ii invit pe cei doi sa execute serviciul timp de 12 ore cu o patrula de politie, cu un Logan "naked" din 2006 ori cu Vw "old" din 2002.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.