Jump to content
POLITISTI.ro

Preschimbare permis italian

iuli140
Go to solution Solved by 25tess,

Recommended Posts

buna seara.

Am dat la preschimbat permisul italian pe 28 10 2013.in fiecare luna merg si imi iau dovada pentru a putea circula.cam cat dureaza pana imi ajunge permisul,sau ce as putea face pentru a urgenta lucrurile?

• 2 years later...

Buna ziua EU am luat permisul in Romania dupacea am plecat in Italia si lam preschimbat in italiano acum vreau sa vin definitiva in Romania di as crea permisul romanesco ce trebuie sa fac

• Member

Abrudan, esti ceva ruda cu Florin Raducioiu? In Romania, se vorbeste limba romana... Ia vezi, reusesti sa o folosesti? Dar ca sa nu zici ca-s rau sau nesimtit, dupa caz, pentru ce ai solicitat tu, urmezi pasii inversi. Si exact asa reusesti. 

• 1 year later...

Vreau să vă întreb eu am permis de conducere din Italia am făcut școala de șoferi în anul 2008 data eliberării a permisului este 18/05/2008 eu nu mai stau în Italia de 4ani .acuma momentan sunt în Olanda ,sunt șofer pe masina până 3,5t.. vreau să știu ,dacă pot să îmi schimb permisul de conducere din italian în cel românesc.cum trebuie să procedez.vreau să îl schimb în România. Și cat timp durează . Vă mulțumesc anticipat

• 2 years later...

Buna ziua  am avut un permis de conducere pe care l-am obtinut in Italia dar l-am pierdut în România.As dori sa stiu daca s-ar putea sa obțin duplicatul aici in Romania?având in vedere ca era permis strain ca sa nu mai fie nevoie sa ma deplaseze în Italia.Multumesc

• 1 year later...

Sotul meu a fost sa schimbe permisul de conducere romanesc expirat de 3 luni si la ghiseu a vazut ca figura si cu permisul italian expirat de 10 ani  deci din 2012,el fiind stabilit in Romania de peste 17 ani ,nu a mai folosit acel permis!  Cei de la permise au hotarat sa preschimbe permisul Italian in  romanesc pt a nu figura simultan cu 2 permise! Astfel au fost retinute amandoua dar dovada inlocuitoare a fost eliberata fara drept de circulatie! As vrea sa stiu daca e legal si care este articolul in baza caruia au decis asa! Multumesc

• Moderator

Ordin M.A.I. 163 din 10 august 2011 privind preschimbarea permiselor de conducere naționale eliberate de autoritățile competente ale altor state cu documente similare românești

Art. 7 […]
(3) În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulație cu valabilitate de cel mult 30 de zile, fără a fi depășită perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situații, dovada se emite fără drept de circulație.

După cum se vede, este legal.