Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda circulatie - lipsa CNP pe PV


gaby76
Go to solution Solved by Cristi,

Recommended Posts

Am primit o amenda la circulatie dar pe procesul verbal politistul nu a trecut tot CNP-ul(sunt trecute doar primele 7 cifre) pe PV.

Am fost sa platesc amenda in 48 de ore la finante dar cei de acolo nu pot sa o incaseseze deoarece nu este trecuta in sistem si nici nu o poate incasa datorita lipsei CNP.

Intreb - acest PV este nul sau ce ar trebui sa fac.

Multumesc.

 

Link to comment
  • Moderator

Anularea sau declararea nulităţii unui act administrativ este competenţa exclusivă a instanţelor de judecată. Emitentul unui act administrativ poate revoca actul emis numai în anumite condiţii.

În concluzie, numai instanţa de judecată poate constata nulitatea unui proces verbal de constatare a contravenţiei.

Link to comment

Ii prezinti functionarului de la ghiseu actul tau de identitate si procesul verbal si poate asa vrea sa iti incaseze amenda. Daca nu vrea ai putea sa incerci sa iei legatura cu politistul care a intocmit acel proces verbal sa iti completeze CNP-ul pe procesul verbal.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Lipsa completarii CNP-ului contravenientului nu este un caz de nulitate al procesului-verbal din cele prevazute la art. 17 din O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor in Romania. Ca o completare, vreau sa iti spun ca la nivel european, o persoana este identificata dupa nume, prenume (sau alias, daca e cazul) si data nasterii. Celelalte date sunt facultative in intocmirea documentelor oficiale, asa ca mergi linistit si plateste amenda si nu mai incerca sa gasesti tot felul de tertipuri penibile.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.