Jump to content
POLITISTI.ro

MODALITATI de procurare a armelor AC (p. metalic) si a celor Airsoft (p. plastic


AdrianGeorgescu

Recommended Posts

Buna ziua. 

 

Am niste intrebari in legatura cu armele cu aer comprimat cu proiectil metalic si replicile airsoft. Mentionez ca chiar si un raspuns din partea unui chestor de politie nu m-a lamurit nici pe departe.

 

Si ca sa pun problema mai simplu, o sa spun asa:

 

1. Momentan sunt in SUA. Detin 4 replici Airsoft (pistoale). Daca intereseaza pe cineva, BINEINTELES ca viteza proiectilului e sub 220m/s, desi conditia nu are de ce sa se aplice la airsoft si in plus nu se gasesc arme airsoft cu viteza aceea. Si am si peste 18 ani. Pot sa le aduc in tara? Trebuie sa trec pe la "bunuri de declarat" la vama?

 

2. Mai detin 3 arme cu aer comprimat, calibrul 5.5mm (o pusca "break-barrel" si 2 pistoale cu CO2). In conditiile in care toate sunt sub 220m/s, pot sa le aduc in tara (sau sa pun sa-mi fie trimise) DUPA obtinerea autorizatiei de la politie si tuturor actelor necesare etc (in termenul de n'spe zile bla bla stiu legea)?

 

3. Ce inseamna "viteza glontului sub 220m/s"?? Adica o pusca pe care as detine-o nu poate trage alicele PE CARE LE DETIN EU cu o viteza mai mare de 220m/s? Sau ca NU EXISTA nici o alica la acel calibru pe lumea asta pe care pusca sa o poata trage peste 220m/s??

 

4. Arma Airsoft este o replica a unei arme letale (dar nu neaparat) care trage doar cu alice de plastic. Corect (nu ca nu s-ar gasi alice de otel de 6mm dar fie...). Pentru practicarea tirului (in Romania) pe distante mici (in apartament/curte etc) intentionez sa modific o arma cu aer comprimat calibrul 5.5mm pentru a o transforma in airsoft (calibrul 6mm, deci nu mai poate trage alicele de plumb). Bineinteles ca nu poate fi folosita in jocuri Airsoft deoarece ar fi prea puternica (dar SUB 220m/s). Ce credeti (aici chiar va cer parerea personala) ca va conta cu adevarat si va determina daca am nevoie de permis sau nu? Sistemul de incarcare si teava, care vor fi pe 6mm, sau faptul ca arma arata clar ca cea originala care tragea alice de plumb (si poate mai e si stantat pe corpul ei calibrul original desi eu deja am schimbat teava si sistemul de incarcare)? 

 

5. CARE sunt conditiile de pastrare a unei arme cu aer comprimat ce trebuie indeplinite pentru acordarea permisului? Adica vine cineva la mine acasa si verifica daca am... ce anume?

 

6. Pentru nici una din armele cu aer comprimat pe care le detin (cu proiectil de plumb) nu am primit vreun document care sa specifice (aceasta aberatie:) "viteza glontului". De unde stie Politia? O verifica pe cronograf? Daca da, cu ce gloante? Cele pe care le am eu sau cele mai usoare care exista?

 

 

Inteleg ca unele intrebari poate nu-si vor gasi raspuns. Dar va rog frumos, pentru a pastra cat de cat o ordine si o logica, sa raspundeti pe cat posibil punctual. Nu vreau sa creez un topic din-acela alambicat unde "o dam din una-ntr-alta"... 

 

Va multumesc frumos celor care imi veti mai lamuri putin lucrurile...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.