Jump to content
POLITISTI.ro

Clasament


Popular Content

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 13.01.2019 în toate secţiunile

 1. 2 points
  Eurostat, organismul care se ocupă cu statistica al Comisiei Europene, spune că numărul de poliţişti din UE a scăzut încet în ultimii ani. UE a avut un total de 1,6 milioane de poliţişti în 2016, o reducere de 3,4% faţă de anul 2009. În medie, în anul 2016, în Uniunea Europeană existau aprox. 318 de poliţişti la 100 000 de persoane sau altfel spus un poliţist la 314 de persoane. Între statele membre există diferenţe semnificative. Ţările cu cel mai mic număr de poliţişti sunt: Ungaria cu 90 de poliţişti la 100.000 de locuitori, urmată de Finlanda (137), Danemarca (186), Suedia (203), Marea Britanie (212) şi România (cu 242 de poliţişti la 100.000 de locuitori), iar la polul opus, ţările membre cu cel mai mare număr de poliţişti sunt: Cipru (573), Malta (505), Grecia (492) şi Croaţia (490 de poliţişti la 100.000 de locuitori). Sursa: ec.europa.eu/eurostat/ Din păcate, în realitate numărul din statistică este mult umflat artificial, pentru că spre deosebire de celelalte ţări membre ale UE, în România încă există problema impostorilor, pentru că doar la noi, inginerii de la logistică ori de la IT, medicii din centrele medicale, psihologii, secretarele, bucătarii, gestionarii şi alţi funcţionari care nu desfăşoară activităţi operative de poliţie, sunt transformaţi peste noapte şi au statut de poliţişti. În ţările civilizate, aceste categorii profesionale din structurile neoperative NU au statut de poliţist, ci îşi păstrează doar calificarea pe care o au de la bun început. Drept urmare, în România numărul poliţiştilor care desfăşară muncă efectivă de poliţie este mult mai redus faţă de ce ne prezintă statisticile oficiale.
 2. 1 point
  Petre George ma numesc. Cineva de la IPJ Prahova pt confirmarea calității de polițist? Am asociat și mailul de politiaromana.ro.
 3. 1 point
  Buna ziua, caut coleg din cadrul IPJ Bacau sa ma poată ajuta și pe mine cu o confirmare. Mulțumesc
 4. 1 point
  @Alexandru001, acest site se numește polițiști.ro și nu are nicio legătură cu gardienii de penitenciare. Nu știm și nici nu ne interesează ce criterii de selecție au gardienii de penitenciare. Pentru lămuriri adresează-te administrației penitenciarelor.
 5. 1 point
  Are cineva informatii cu privire la ordinul cu normele de aplicare? Multumesc!
 6. 1 point
  Helllooo... "se pare ca acest forum este un loc unde „cei cu scoala” isi arata frustrarile pe care le au fata de cei „fara scoala” - auzi la ea pe bune... !? chiar crezi ca noi astia care am facut o scoala, fie ea Academia ori Campina/Cluj avem vreo frustrare fata de voi, astia "oportunisti" ???? Daca da, te inseli amarnic si te asigur ca diferenta dintre "noi" si "voi" e vizibilia in cariera.
 7. 1 point

  Versiune 1

  147 descărcări

  Catalogul modelelor de permise de conducere din Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European Directiva europeană privind permisele de conducere asigură recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere eliberate în toate statele membre. Statele membre recunosc permisele eliberate în alte state membre, fără nicio formalitate. Comisia Europeană a decis să publice un catalog cu modele de permise de conducere, care să prezinte toate modelele valide aflate în uz.
 8. -1 points
  Buna. Sunt elev la scoala de politie din Cluj si as dori sa stiu de ce studii am nevoie pentru a avansa la corpul ofiterilor. Stiu ca dreptul este recomandat , dar am observat ca mai exista si o facultate numita "Studii juridice" , ce anume sunt aceste studii. Sunt compatibile cu meseria de politist sau sa ma apuc dupa ce termin sa caut o facultate de Drept ?
 9. -1 points
  Nu trebuie sa fim răutăcioși, acum am citit ceea ce a postat Marius!
Acest clasament este setat la Bucharest/GMT+02:00
×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.