Jump to content
POLITISTI.ro

Clasament


Popular Content

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 02.02.2010 în toate secţiunile

 1. 38 points
  1* - one asterix - "One Ass to Risk" Este logo-ul şi motto-ul internaţional neoficial al poliţiştilor. Acesta a fost creeat în 1986 de către Gary Paul Johnston, un poliţist american din cadrul SWAT iar conceputul de bază aminteşte poliţiştului că, are doar o singură viaţă şi trebuie să fie permanent prudent - precaut. Don't get yourself shot tonight, you only have 1* ("one ass to risk" - 1 as-te-risk) and a whole life ahead of you. 1 = poliţistul, cel ce poartă acest însemn. * = asterix înseamnă metaforic ass-to-risk - o singură viaţă. \ = linia oblică de culoare albastră semnifică poliţia - instituţia de aplicare a legii. fundalul negru = simbolizează haosul - lumea în care poliţiştii trăiesc permanet.
 2. 35 points
  Am dat de acest videoclip in Cancan. Prea multe detalii nu pot da (articolul din cancan e de rahat) decat ca acel dobitoc face pe desteptul si nu se supune indicatiilor politistului. Aceasta intamplare se petrece undeva in Suceava. Desi cred ca a fost cam bland cu el, merita felicitat acel politist pentru atitudine.
 3. 34 points
  Pai eram la permanenta, si am auzit ca s-a instituit Navodul. Colegii de la pol. oras Babeni, de care e arondat postul la care sunt eu au plecat in urmarirea unui auto, pe raza mai multor comune si m-au rugat sa le asigur si lor interventiile le vreun eventual eveniment. M-am indreptat catre orasul Babeni, iar la scurt timp colegii mi-au solicitat sprijin pe raza unei comune invecinate, sa-l astept la o bariera de cale ferata. Am raportat la dispecerat ca paraesesc coumuna si orasul invecinat de care sunt arondat...si am plecat spre bariera respectiva, dar respectivul trecuse mi-am schimbat traseul la 180 de grade, incercand sa ii apar undeva in fata, am ajuns prin niste paduri in fata lui si la un moment dat nu mai stiam nimic despre auto pe care colegii il urmareau. M-am uitat atent si am vazut in departare un coleg cu semnalele luminoase pornite, urmarind o masina. Am asteptat sa vina, i-am executat semnal de oprire, am observat ca nu are nicio intentie, ba mai mult se indrepta cu masina spre mine, am scos pistolul, foc de avrtisment, si am tras in masina lui din lateral, cand a trecut cu oglinda pe langa mine, mi-a mai ramas un cartus, pe care l-am tras din genunchi in numarul din spate. Am pornit si eu in urmariea lui, mi-am depasit colegul care deja il urmarea, l-am somat prin statia de amplificare a Loganului, nu a oprit, si am tras al doilea incarcator pe geam, cu mana stanga. Nici de data asta nu a oprit, am reusit sa il depasesc si i-am franat in fata de cateva ori, incercand sa il determin sa opreasca. A gasit nenorocitul o ulita la dreapta, a virat pe ea, am virat si eu si la aprox 150 de metri, dupa ce am urcat o coasta, s-a infipt cu botul intr-o rapa. Tot incerca sa iasa de acolo, m-am dat jos din logan, si l-am..... scos din masina v-am spus ca e mult de povestit, chiar si asa pe scurt. Concluziile: felicitari aduse politistului de catre conducere, cu precizarea ca uzul de arma s-a facut perfect legal, in conditiile in care recidivistul fusese surpirns in timp ce incerca sa sparga un magazin, a fugit cu un autoturism furat, caruia ii montase plactue de inmatriculare false, conducea fara permis, nu a oprit la vreo 3 semnale ale colegilor, mai mult a incercat sa ia cativa pe capota, si a fugit prin vreo 7-8 localitati pana sa il prind.
 4. 33 points
  După ce că dotarea la acest capitol este de râsul lumii şi nici măcar un sfert din numărul poliţiştilor nu au în dotare acest articol de protecţie, în urmă cu ceva timp, a fost emisă o dispoziţie de către Direcţia de Logistică, prin care s-a dispus retragerea vestelor antiglonţ ce au depăşit termenul de folosinţă. Ca urmare a acestei dispoziţii, cei de la Serviciul Logistică ne-au retras aproape toate vestele antiglonţ pe care le aveam în dotare. Pentru ca bătaia de joc să fie maximă, zilele trecute ne-au comunicat cei de la Logistică că în scurt timp vor dispune şi retragerea vestelor rămase, fără să primim altele în loc. Mă întreb aşa retoric, cum au ajuns minţile ăstea creţe din conducerea acestei instituţii la concluzia că e mai bine să nu avem deloc veste antiglonţ, decât să folosim unele ce au termenul de folosinţă depăşit!?!?! Iar ca tabloul să fie complet, azi la poarta instituţiei am revăzut un "derbedeu colorat", pe care l-am reţinut anul trecut întrucât exista pe numele lui un mandat pentru trafic de arme. Domnilor chestori, daţi-ne vestele antiglonţ înapoi!!! Ne mulţumim şi cu cele vechi dacă altele mai bune nu sunt, pentru că vrem şi noi să ajungem întregi acasă.
 5. 31 points
  Da, şi eu sunt poliţist, sau gabor aşa cum vă place unora să ne spuneţi ... Da, şi eu sunt ca Marian Godină, căci despre el este vorba - poliţistul acela de la Braşov care a reuşit să spulbere multe din miturile negative la adresa poliţiştilor şi care a reuşit să demonstreze că pentru a deveni poliţist, trebuie să fii inteligent, cinstit, curajos şi să dai dovadă de abnegaţie. Da, şi eu sunt poliţist, nu miliţian şi cred că avem multe de arătat şi demonstrat, generaţiile ăstea din care fac parte eu, Marian şi alţii, pentru că dragă cetăţeanule, să ştii că suntem mulţi ca el. Sunt poliţist şi mă mândresc cu asta! Pentru mine este o onoare să fac parte din Poliţia Română şi să îmbrac cu cinste uniforma. Am jurat că voi face tot ce depinde de mine să te apăr pe tine cetăţene! Da, şi mie îmi place să merg la sală, exact cum îi place lui Marian, şi la fel ca şi el şi eu îi filmez când le dau amenda şi devin recalcitranţi. Şi tot ca şi el, nici eu nu "am pus mâna pe bani" şi nu o voi face. Suntem o nouă generaţie de poliţişti, gata să te apărăm, dar să te şi sancţionăm atunci când greşeşti, pentru că asta ne e menirea. Nu ne-am născut poliţişti, ci ne-am născut pentru a fi poliţişti şi ne-am urmat calea. Nu o să dăm înapoi vreodată indiferent dacă în faţa noastră e vreun politician care ne "avertizează" că a doua zi ne mută cine ştie pe unde sau vreun interlop cu ceafa lată ne ameninţă că ne dezbracă, ori vreo persoană influentă care prin telefon încearcă să ne determine să nu ne facem datoria, pentru că ştim că dacă ne "facem treaba" legal şi cinstit, nimeni nu are ce să ne facă, cu dreptatea în mână mergem până la capăt şi dincolo, dacă e nevoie. Avem nevoie de tot sprijinul cetăţenilor de bună-credinţă, care sunt sigur că sunt mulţi, de sprijinul colegilor, al şefilor şi al clasei politice. Astăzi drag coleg Marian, ai demonstrat că existăm, că suntem mulţi şi că avem ceva de spus. Nici nu îţi dai seama, dar e posibil să fi pus punctul pe "i" şi să fi dat naştere unei noi generaţii, care de fapt există, dar care parcă nu era lăsată să se facă remarcată. De astăzi e posibil să se fi schimbat multe, să ne îndreptăm în direcţia în care ne dorim de atât timp. E posibil ca cetaţenii să fi înţeles că avem tot dreptul să îi oprim fără "ordine de serviciu" sau că e posibil să fie încătuşaţi dacă refuză legitimarea, e posibil ca unii să fi înţeles că imixtiunea în activitatea altor poliţişti le este interzisă şi mai e posibil ca unii poliţişti să fi înţeles cu adevarat care e rolul lor în societate, şi astea datorită ţie, Marian! E posibil să rămâi în istorie ... Şi pentru asta îţi mulţumim, agent şef-adjunct Marian Godină şi nu uita că nu eşti singur! Suntem o mare familie, de peste 50.000 de curajoşi, o familie ce se numeşte Poliţia Română! RESPECT MARIAN GODINĂ! "Şi eu sunt Marian"
 6. 28 points
  Nu stiu cati colegi au timp sa stea sa scrie un review cu privire la cele 26 de sectii de politie. Eu spre exemplu sunt la Sectia 1 Politie - Bd. Lascar Catargiu nr. 22, sectia ultra centrala, unde trag foarte multe sesizari, desi multe nu ni se adreseaza, dar asa e obisnuita lumea, sa vina la Sectia 1. Ca zone cuprinde Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Piata Amzei, Piata Lahovari, cartierele Dorobanti si Primaverii. Situatia operativa e una atipica fata de alte sectii, deoarece pe raza sectiei avem Guvernul, M.A.I + multe alte ministere, aproape toate ambasadele din Bucuresti, partea centrala a orasului e locul de adunare al boschetarilor se executa multe misiuni pedestru in zonele cu probleme si foarte multe misiuni cand au loc congrese, summit-uri. Legat de complexitatea spetelor, o sa te lovesti intotdeauna de spete de la o extreme la alta , de la atac armat la chipurile scandal, care de fapt e cearta intre vecini pe cine stie ce probleme pentru care trebuie sa se adreseze instantei, ori sesizari legate de "parcatori" (boschetari care cer bani pentru locurile de parcare de pe domeniul public), prostituate, multe furturi pentru ca suntem pe centru si acolo "se invarte banul", etc. Tot la sectorul 1 mai sunt sectiile 2, 3, 4 si 5, sectiile 4 si 5 sunt mai hardcore, de regula sunt foarte activi datorita numeroaselor furturi ori talharii care se comit pe raza lor, bineinteles si destule scandaluri de amploare. Nici 2 si 3 nu sunt foarte linistite, dar fiecare sectie are specificul ei. Trebuie mentionat ca sectia 5 cuprinde cartierele Bucurestii Noi si Chitila, zone in care locuiesc foarte multe familii de rromi, sectia 3 in zona Garii de Nord are de furca cu foarte multi aurolaci, drogati, iar in zona Piata Matache (str. Cameliei) si Calea Grivitei se gasesc foarte multii rromi. La sectorul 2, sunt sectiile 6, 7, 8 si 9, din ce am discutat cu ai mei colegi de promotie e un sector destul de dificil, Sectia 7 mi s-a parut pana acum cea mai grea pe tot Bucurestiul din ce am auzit, au ca zone problema Colentina, Dragonul Rosu + ceva zone ocupate aproape exclusiv de rromi destul de agresivi care nu se dau in laturi sa ultragieze politistii ori sa comita talharii. Sectia 6 se intinde din zona Universitate pana la Calea Mosilor, daca nu ma insel, pe bd. Carol pe o latura, mai cuprind zona Stefan cel Mare, stadion Dinamo, bd. Barbu Vacarescu - cartier Floreasca, Str. Lizeanu+ str. Viitorului (zone in care se gasesc iarasi multi etnici rromi), Piata Spaniei, Piata Galati, din ce am inteles eu, in mare nu e sectie asa rea. Sectia 8 este la un loc cu sediul Sectorului 2 Politie, pe sos. Mihai Bravu in zona Piata Muncii, au pe raza Arena Nationala. Sectia 9 se afla in cartierul Pantelimon. La sectorul 3 ai sectiile 10, 11, 12, 13 si 23. Sectia 10 cuprinde Centrul Istoric, zona Universitate (Universitatea din Bucuresti este pe raza lor de competenta teritoriala), zona Unirii + alte zone care nu imi vin acum in cap, se invecineaza si cu cartierul Tineretului (raza sectiei 14 daca nu ma insel), iar cel mai de furca au in zona Centrul Istoric - foarte multe apeluri prin 112 pentru scandal si muzica tare, acolo absolut toate misiunile se executa pedestru deoarece accesul auto se face mai greu, periodic sunt adusi agenti detasati de la alte sectii din toate sectoatele Bucurestiului. Sectia 11 cuprinde zona Vitan + Mall Bucuresti (Vitan), cartier Mihai Bravu daca nu ma insel, Calea Dudesti, etc. Sectia 12 se afla in zona Baba Novac, nu stiu foarte multe lucruri despre ea, se invecineaza cu sectia 11 la Dristor si ajunge in zona Parcului IOR. Sectiile 13 si 23 sunt in cartierul Titan. Nu cunosc in detaliu situatii operativa, o sa te lovesti clar de munca de politie pe raza sectorului 3, dar din ce am mai discutat cu mai multa lume, e o oarecare liniste. Sectorul 4 cuprinde sectiile 14, 15, 16 si 26. Sectia 14 e in zona Piata Unirii + cartier Tineretului printre altele, nu cunosc foarte multe detalii, dar din ce am inteles foarte multa lume se fereste de sectia asta datorita conducerii, care e de o viata aceeasi pe acolo, situatie unica, din ce am inteles, la nivel de DGPMB. Sectiile 15,16 si 26 sunt in cartierul Berceni, locul de unde se spune ca pleaca jmecheria ... asta e lauda pe care o aplica locuitorii cartierului Sectia 15 e in cartierul Berceni, aproape de rondul de la Alexandru Obregia, pe bd. Emil Racovita, mai cuprinde printre altele Piata Sudului, Soseaua Oltenitei. Sectia 16 este in zona Piata Progresul si ca zone care imi vin acum in cap sunt Soseaua Giurgiului, zona Brancoveanu. Sectua 26 este in zona Aparatorii Patriei unde mai spre margine este " ca la tara" si iarasi cuprinde o zona preponderent ocupata de etnici. Iarasi nu cunosc foarte bine situatia operativa, poate o sa ne lamureasca alt coleg. Sectorul 5 cuprinde sectiile 17, 18, 19 si 24. Sectia 17 e in zona Cotroceni, sectia 18 in zona garii Filaret, Piata Uniri - Bd. Regina Maria si piata G. Cosbuc, imi vin acum in cap pe post de repere. Sectia 19 este in Rahova. Sectia 24 in Ferentari. Pe forum sunt colegi care lucreaza in zonele respective si sunt mai in masura decat mine sa discute despre situatia operativa, daca o sa aibe bunavointa bineinteles. Sectorul 6 cuprinde sectiile 20 (Crangasi), 21 (Militari), 22 si 25 (Drumul Taberei). Stiam de cartierul Drumul Taberei ca este un cartier de pensionari si studenti (datorita chiriei mici), dar din ce am vazut in ultima vreme nu mai stiu ce sa cred, mai ales ca au fost o gramada de cazuri prezentate in presa legat de fel si fel de fapte violente in zona. O singura persoana, cum e cazul meu, nu poate sa iti prezinte tie sau altcuiva o situatie exacta cu privire la toate sectiile din Bucuresti, decat daca este cineva care a lucrat la absolut toate sectiile, asa ca am speranta ca am evitat sa fac vreo afirmatie fara acoperire, mai ales ca pana acum nu am lucrat decat pe raza sectorului 1. Bafta!
 7. 28 points
  Buna, dragii mei Ieri mergeam cu moto dinspre Braila spre Slobozia. La vreo 20 de km de Slobozia m-a prins o ploaie deasa. Drumul era prost si plin de gropi care s-au umplut cu apa. Eu mergeam incet (vreo 30km/ora). Am intrat cu roata din fata intr-o groapa mai adanca si m-am intins pe jos cat sunt de mare. Eu am o motocicleta mare si grea (Honda Deauville - un model de touring). A scapat relativ bine (un crash-bar indoit si niste zgarieturi pe stanga). Eu am cazut pe umar si mi-am rupt clavicula. In fata mea, la vreo 100 de metri, era o masina care tundea iarba de pe marginea soselei. Baietii aia au vazut moto cazuta si au venit sa ma ajute. Ei au sunat la 112 si dupa vreo 15-20 de minute a venit salvarea si imediat dupa, o masina de politie din Slobozia. Am fost testat cu etilotestul - 0.00 (eu nu beau niciodata alcool, in nici o imprejurare, asa ca nu a fost o supriza) si politistul, care s-a recomandat Moise, mi-a retinut talonul, permisul si asigurarea, si mi-a dat buletinul inapoi: "O sa va trebuiasca la spital". Am plecat cu salvarea. Domnul Moise a ramas cu motocicleta in mijlocul campului. Dupa vreo ora - o ora si jumatate, il vad ca apare la spital: "Sunteti bine?" Eu facusem deja radiografia si imi pusesera o orteza. Zic: da, sunt bine. El: Motocicleta am dus-o in curte la service-ul Dacia/Renault - o gasiti acolo. Dom'ne, da' grea e - ne-am chinuit 6 oameni sa o suim in duba. Deci omul a chemat duba si oameni si mi-a pus moto la adapost. Zice: eu plec acum, dar revin. Mi-a dat numarul lui de telefon ca sa-l sun cand termin. Pe la 1:30 il sun: Domnu' Moise, eu am terminat aici. El: eu sunt intr-un filtru acum, dar la 2 ma inlocuieste un coleg asa ca va rog sa ma asteptati la spital. Il astept, vine omul, ma suie in masina (eu eram impuscat intr-o aripa si mi-era cam greu sa ma misc - el avea grija sa-mi ridice geaca pe umarul lovit, ca tot aluneca) si ma duce la politie. Facem schita accidentului, procesul verbal de constatare (sau cum se numeste el), imi da autorizatia de reparatie si apoi ma suie in masina sa ma duca la service. Pe drum am vorbit despre una alta, inclusiv despre moto-politistul brailean cu accidentul din Constanta, el era revoltat ca toata lumea le cere dar sistemul nu le da mai nimic (citez: "uite-te si tu - e a doua masina pe care o schimb fiindca n-au benzina" - intr-adevar, indicatorul de la benzina era aprins), pe urma mi-a zis, legat de cazatura mea - "Sa stiti ca suntem mai fragili decat vrem sa credem") si, una peste alta, m-am simtit tratat cu respect, pe el l-am perceput ca pe un frate mai mare care are grija de mine. Ah, si sa nu uit - mi-a dat doar avertisment. Pai cum sa nu fii recunoscator unui astfel de om? Moise - lucreaza la Politia Slobozia. Respect Dupa ce am terminat cu toate treburile, moto era intr-o duba, plecata spre Bucuresti, eu in masina unui prieten, stateam la bariera la Drajna. L-am sunat si i-am zis: Domnule Moise, am sunat ca sa va multumesc inca o data pentru eforturi si pentru tot ce-ati facut pentru mine. El: Pai pentru oameni care merita, e normal sa faci tot ce poti. Si cand mai aveti drum prin Slobozia dati-mi un telefon, poate bem o bere impreuna. Sa dea naiba, cu prima ocazie cand mai ajung il sun
 8. 27 points
  Am deschis acest topic in aria publica pentru ca vreau ca sotiile, fii si ficele militienilor omorati in zilele de dupa ,,revolutie" de cei care spun ca ,,ne platesc" din impozitele lor , sa stie ca sunt oameni care cunosc acele intamplari , iar acei oameni au datoria sa le faca publice. Pentru ca vad ca majoritatea ,,televizuinilor" nu vorbesc in aceste zile decat despre ,,istoria poleita a revolutiei". ,,Victimele colaterale" sau ,,pisele de schimb" nu conteaza! Faptele sunt prea violente. Cei care intra pe aici precum si colegii nostrii mai tineri trebuie sa stie cum au fost omorati la ,,revolutie" oameni care aveau decat o singura vina.........vina de a fi dorit sa fie leucocite sociale, care si-au dorit sa ,,asaneze" societatea care ,,ne plateste" de infractori, adica asasini, criminali, talhati, violatori, hoti, proxeneti, prostituate etc. Ironia istoriei, iar cine uita greselile istoriei risca sa le repete, este ca cei care i-au ucis in cele mai cumplite moduri cu putinta sunt cei pe care ei ii arestasera cu ani in urma tocmai pentru a insanatosi societatea. Nu au fost ucisi de persoane cu idealuri politice sau de ,,revolutionari" cum au fost numiti mai tarziu unii dintre ei. Acesti ,,revolutionari" au fost gratiati iar dupa ,,gratierea" la comanda politica in vremea domnului Iliescu s-au intors de unde au plecat adica tot la inchisoare cu infratiuni la fel de grave. Si daca va mai spun ca erau si unguri va puteti face o imagine foarte clara cam cu ce ,,reprezentanti" dorea domnul Ponta sa guverneze Romania atunci cand i-a invitat pe U.D.M.R.-isti la masa ,,tratativelor". Fac precizarea ca ceea ce va voi tasta in acest topic cu ghilimele sunt paragrafe din documente oficiale ale fostei Securitati si se regasesc in cartile scrise de catre domnul Doru Viorel Ursu fost procuror militar care la un moment dat in viata a condus Ministerul de Interne. Sange si carne de om Decembrie 1989. Drama unui minister. ,,Unde este Abel? Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant." ,,Drama de la Cugir: cum au murit capitanul Valeriu Pop si plutonierul-major Ilie Staicu. Scoate cutitul din buzunar si se apropie de cadavru . Ii reteaza cu un gest scurt urechea stanga. Vrea sa o manace. Mesteca, dar carnea de om este gretoasa si tare. - De fapt am introdus-o in gura dar apoi am scuipat-o. Apoi ambelor cadavre le-am facut o incizie in abdomen neajungand insa la intestine. Dupa aceasta operatie, am taiat penisurile celor doua cadavre si le-am introdus in portiunea fetei in care s-ar fi aflat gurile. Spun aceasta deoarece fetele erau arse. Toti cei din jur m-au aclamat, spunandu-mi ca bine am facut. Procurorul asculta si nu-i vine sa creada. A vazut multe la viata lui , dar asa ceva niciodata.Franturi din declaratia unuia dintre participantii la evenimentele din decembrie 1989. Cetatean roman. Ca si cei ucisi in mod salbatic. Arsi de vii. Linsati. Transformati in cadavre desfigurate, batjocorite cu un sadism ce alunga orice urma de umanitate. Procurorul a aranjat cat de cat cuvintele. Rau a facut. De unde pana unde in limbajul celui audiat , incizie, abdomen, penisuri? Altfel consemnari seci si banale; numele si prenumele, porecla, data nasterii 17.04.1953 , locul nasterii: Vinerea, jud. Alba. Studii : scoala profesionala, stagiul miliatr satisfacut, muncitor necalificat, necasatorit, cu antecedente penale." Sunt fapte reale intamplate pe 21 decembrie din anul de gratie 1989 , franturi din declaratia unui recidivist condamnat de nenumarate ori, care a batjocorit cadavrele a doi miltieni batuti cu bestialitate si arsi de vii in curtea din spatele Militiei din orasul Cugir, capitanul Valeriu Pop si plutonierul-major Ilie Staicu. Fac precizarea ca cei care au fost implicati in uciderea celor doi militieni dupa ce au fost eliberati din penitenciar in anul 1990 , luna martie, dupa 4 luni, au comis alte infractiuni de omor deosebit de grav. Ascultati cum a motivat procuratura in anul 1990 scoaterea de sub urmarire penala a unui numar de 10 persoane vinovate de ultraj cu violenta asupra unor cadre de militie,, Au actionat in data de 21 decembrie 1989 avand reprezentarea ca interventia lor este justificata, chiar necesara, pentru ai neutraliza pe militieni, in vederea asigurarii triumfului revolutiei." ,, Si a venit inca o zi , 22 decembrie. Maiorul de militie Agache Aurel a fost batut i sediul Militiei orasului Targu Secuiec. A reusit sa scape si s-a refugiat in farmacia din centrul orasului , dar a fost scos de urmaritori si lovit in continuare cu ferocitate. Cativa oameni mai milosi l-au urcat intr-o salvare pentru al transporta la urgenta dar a fost dat jos din masina si omorat in bataie. In ochi i s-au infipt o moneda si emblema de la cascheta, iar in gura i s-a pus un sobolan mort. Si pentru ca nu era de ajuns i s-a dat foc." ,,In seara aceleiasi zile , seful de post din comuna Dealul, judetul Harghita , plutonierul Cheuchisan Liviu Teofil a fost atacat si batut cu sadism la locul sau de munca. Mai mult mort decat viu , a fost tarat in curtea postului si lovit pana ce si-a dat duhul. Cei doi copii si sotia , prezenti la scenele oribile s-au salvat refugiindu-se in vecini." Oare sotia si copii erau vinovati ca sotul si parintele lor era militian? ,,Plutonierul Ferencz Emeric, din Militia orasului Cristuru Secuiesc , a fost molestat in incinta cladirii militiei, apoi a fost imobilizat si dus in curtea C.A.P.-ului.Ploaia de lovituri nu a incetat. A fulgerat lama unui cutit, care i-a sectionat gatul. Muribund a implorat sa i se dea apa. Atacatorii i-au dat sa bea urina." ,,Sergentul major Danila Gabi de la postul de Militie din comuna harghiteana Zetea a incercat sa se refugieze in locuinta sa aflata la etaj dar urmaritorii au continuat sa-l loveasca. I s-a luat pistolul din dotare si a fost impuscat in gura." ,,Locotenentul-colonel Coman Nicolae, plutonierul adjutant Florea Ilie,locotenentul Carstea Gelu, sergentul major Ban Vasile, locotenetul Corlaciu Ioan, plutonierul adjutant Farcas Petru, plutonierul Roman Ioan, maiorul Lordomanean Ioan, capitanul Voicu Nicolae, capitanul Stuparu Florin, capitanul Pais Ioan,capitanul Draculet Nicolae,locotenentu major Fifoiu Nicolae, locotenentu major Olarescu Vasile, plutonierul Lobont Vasile, sergentul- major Coca Iona toti din cadrul Militiei Judetene Sibiu si-au gasit sfarsitul impuscati sau matelati cu rangi de fier in plina strada." Sunt unii dintre militienii omorati la revolutie de ,,cetateni", pe care nu-i cunoaste aproape nimeni si fac pariu ca urmasii lor nu au certificate de,,revolutionari", dar adevarul este prea dureros pentru a fi prezentat la ,,televizuini". Si cand te gandesti ca Ponta ne spune ca vom fi ,,rasplatiti" iar actualul ministru de interne domnul Stroe spune ca ii este rusine ca nu ne-am primit banii pe haine si norma de hrana. Asta ne-a adus noua politistilor ,,revolutia", lipsuri si batjocura!
 9. 26 points
  Te sfătuiesc să stai frumos în banca ta.Nu mai încerca să intrii în sistem pentru că tu nu urmărești decât partea materială.La admiterea în școală ai luat de fapt locul altcuiva căruia chiar i-ar fi plăcut să fie polițist și ar fi făcut treabă.Ai refuzat o dată să fii polițist pentru un venit mai mare.Când vei da de greu(în situația în care te vei încadra) ce vei face? vei da iar „cu sportul”?Nu ș vrea să te am lângă mine într-o situație mai „nasoală” pentru că sigur mă vei lăsa baltă.Dacă faci parte din promoția care a fost încadrată după aproape un an să știi că nu ai nicio scuză pentru că și alți colegi ai tăi au fost în aceiași situație dar au rămas și au așteptat până au fost încadrați.A fost un test pe care ei l-au trecut iar tu l-ai picat.Tu chiar crezi că în poliție este numai lapte și miere?În 2011 o dată cu marea reorganizare(mai bine zis dezorganizare) la compartimentul unde lucram atunci din patru posturi au rămas doar trei.Ce trebuia să fac? să dau „cu sportul” ? nu am rămas am învățat și am dat examen pe care l-am și luat.Să nu mai amintesc de reducerile salariale din 2010.Nici atunci nu am plecat deși aveam rate la bancă și copilul student în București.Mi-am dorit să fiu polițist și doar pensia va face să-mi înceteze această calitate (sau doamne ferește „aia cu drujba”).
 10. 25 points
  Stimati colegi, cand un conducator auto nu poarta centura de siguranta pentru ca el conduce o masina albastra, cu girofare albastre si pe care scrie un lucru pe care mi-e greu sa il pronunt, acesta devine contravenient. Fapt pentru care a fost sanctionat contraventional asa cum spune legea. Nimeni nu este mai presus de lege.Cu respect. Si un link unde puteti vedea cine este personajul mentionat in p.v, folosind functia search in documentul Microsoft Excel : http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CDMQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.anfp.gov.ro%2FDocumenteEditor%2FUpload%2Fdownload%2Fproiecte%2FRegiunea%2520de%2520Dezvoltare%2520Bucuresti-Ilfov.xls&ei=jSCwUc60OsrQsgbAm4D4Dg&usg=AFQjCNHb_pyeitSvixUGvVPHlfV57cfnbg&sig2=UggqEA7Uoiqjtp-vN24wog&bvm=bv.47534661,d.Yms P.S: daca am postat gresit, se poate muta in aria profesionala.
 11. 24 points
  Draga Sayan, cred ca faci o confuzie, nu stii ce inseamna un criminalist, dar in fine, e mult de scris si sunt prea obosit sa iti explic. Iti dau speta mea de azi: - Politist de 20 de ani, judiciarist, ma duc la o moarte suspecta, un barbat decedat de vreo 10 - 15 zile intr-o casa, in putrefactie. In casa mormane de fecale, miros si peisaj insuportabil (nu iesise de 5 luni din casa), puricii veneau in valuri, precum vezi in filmele de genul ”Intoarcerea mumiei”. Consecinte : - O distractie pe cinste! Am vomitat de vreo trei ori, am facut striptease la fata locului, adica m-am dezbracat pana la brau sa eliberez puricii captivi din chiloti si din camasa proprie, pentru ca o parte i-am colectionat pentru acasa, sa-i duc cadou la sotie pentru ca de altceva nu o sa iti ajunga banii . Cheltuieli colaterale: - 37 de lei solutie impotriva puricilor, contravaloarea care nu ti-o deconteaza nici dracul. Desi trebuia sa am ”spor de cadavre”, statul nu are bani pt. asta, dar eu fiind fidel, patriot si idiot, indur cu stoicism, merg inainte, investesc, rabd si sper la o zi mai buna, care nu va veni niciodata . PolitIstii nicaieri si niciodata In lume nu au un salariu pe masura muncii prestate. Daca salveaza un om este erou, i se fac poze, i se strange mana, i se multumeste frumos si ATAT ! Daca calca pe bec, nimeni nu il apara, deoarece politistul nu este om, fosolseste forta excesiv, primeste spaga, trebuie sa fie pedepsit exemplar, trebuie limitate atributiile si drepturile, iar daca se intampla sa mai moara la datorie, vezi ca vine un sef la inmormantrea acestuia tine un speeach inacrit ca tocmai a fost el ales. Daca se mai implica si mass media, i se acorda o tinichea si dupa aceea se trage cortina. Asta este viata de politist! Este o analiza rece si realista. Daca crezi ca in politie gasesti bunastare materiala, respect, stima din partea societatii, te inseli! Daca vrei aventura, da, gasesti! De asta vei avea parte, in afara de aventura data de meserie, va fi o adevarata aventura pentru tine sa intinzi salariul de la o luna la alta. Un risc maxim sa te intrebe dimineata sotia de unde luam bani sa mai platim facturile, o intalnire de gradul zero cu copilul (daca te mai recunoaste), sa iti ceara bani de excursie sau de un manual ori pentru o culegere! La un moment dat vei avea dilema vietii: A FI SAU A NU FI POLITIST. Pasiunea pentru meserie contra lipsurilor. Satisfactia de a prinde si de a documenta infractiunea unui derbedeu cu frustarea de a vedea colegii ai tai, care de-abia isi scriu numele dupa dictare, persiflandu-te din Porsche sau Mercedes. Cine va avea castig de cauza, depinde de om, de caracter, de visele lui in viata, depinde de MULTE ! Daca inveti ajungi politist, daca ragi bine ajungi manelist, iar daca driblezi bine te faci fotbalist. Daca tata-i fost securist ajungi afacerist. Optiunea si ambitia este a ta: TU ALEGI!
 12. 23 points
  Cea mai mare ticăloşie este trădarea şi din păcate trăim o perioadă în care trădarea a devenit un mod de viaţă. Când, însă, trădătorul este cel care teoretic trebuie să tragă la aceeaşi căruţă cu tine, atunci avem în faţă josnicia ce merită să poarte dispreţul tuturor. Iar liderii sindicatelor din poliţie, exact asta fac. De fiecare dată când apar la TV sunt obsedaţi doar să câştige notorietate, nefiind absolut deloc preocupaţi de interesele celor pe care-i reprezintă. Au impresia că se pricep la absolut orice, emit păreri şi analize politice, îşi dau cu părerea în diferite domenii cu care nu au nicio legătură, îşi manifestă simpatia faţă de cei aflaţi în funcţii de conducere şi aşa mai departe, reuşind să se îngroape în mediocritate şi să facă de râs această categorie profesională de cele mai multe ori. Se întâmplă asta pentru că în realitate acesti lideri nu sunt şi nici nu au fost vreodată adevăraţi poliţişti cu vocaţie, sunt doar nişte oportunişti, lipsiţi de orice fel de scrupule, ce au profitat de indiferenţa poliţiştilor şi au ajuns în funcţiile de conducere ori reprezentare ale sindicatelor din poliţie, de unde urmăresc să-şi satisfacă interesele personale. Toţi liderii federaţiilor sindicale se încadrează perfect, fără excepţie, în aceste caracterizări şi vă puteţi convinge singuri dacă încercaţi să faceţi o minimă documentare despre fiecare în parte. Avem ca lideri de sindicate nişte pensionari lacomi şi slugarnici, care nu mai au niciun interes legitim pentru această profesie, ori nişte parveniţi încadraţi direct, din sursă externă şi transferaţi din alte instituţii/ministere, nişte profitori care au fugit de munca adevărată de poliţie şi au văzut infractori doar la TV şi în ziare, ori alţii care nu au nicio legătură cu poliţia şi nu au îmbrăcat niciodată în viaţa lor uniforma de poliţist. Din aceste cauze e cât se poate de normal şi firesc să debiteze numai inepţii, pentru că aşa se întâmplă când cineva îşi dă cu părerea despre aspecte dintr-un domeniu ce îi este complet străin/necunoscut. Mai trist şi dezamăgitor este faptul că aceşti lideri nu au reuşit până acum să înţeleagă care este rolul sindicatelor în societate şi drept dovadă au considerat de cuviinţă că este corect să emită judecăţi şi opinii referitor la scandalul politic apărut în urma morţii colegului nostru, poliţistul Bogdan Cosmin Gigina din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei. Nu au făcut altceva decât să întărească şi mai mult ideea că nu aparţin acestei bresle şi că sunt doar nişte idivizi fără scrupule. Au aruncat fără jenă cu lături şi au murdărit memoria colegului nostru prin tot felul de afirmaţii minicinoase, susţinând imbecilităţi de genul celei că nimeni nu l-a obligat pe poliţist să urce pe motocicletă, dovedind că sunt complet rupţi de realitate. Pentru a înţelege mai bine dimensiunile aberaţiei, trebuie să ştiţi că nici măcar şefii ierarhici ai poliţiştilor nu îşi permit să pună la îndoială legalitatea sau oportunitatea unei dispoziţii privind o coloană oficială, venită de la minister. Chiar îşi poate imagina cineva că vreun şef din poliţie, indiferent care, atunci când cei de la M.A.I. (un for superior) spun că ministrul are nevoie de coloană, va începe să facă un control al legalităţii sau al oportunităţii? Oare chiar crede cineva că un şef de birou, serviciu, direcţie, pune ministrului ori staff-ului acestuia întrebări de genul: De ce vrea să ajungă atât de repede? Chiar este o urgenţă? Care e scopul deplasării? etc. Să fim serioşi! Iar domnii sindicalişti ne spun că poliţiştul putea să refuze dispoziţia şefului ierarhic. O altă absurditate este că aceşti sindicaliştii au impresia că ei sunt un fel de şefi, ori un fel de organizaţie însărcinată cu atribuţii de control intern, iar poliţiştii au obligaţia să se plângă doar la organizaţia sindicală atunci când sunt supuşi diferitor abuzuri ori nedreptăţi, iar dacă nu o fac, eventualele nemulţumiri ulterioare ale poliţiştilor nu trebuie luate în considerare. Asemenea afirmaţii confirmă că sindicaliştii nu sunt capabili să realizeze că ei sunt plătiţi din cotizaţiile poliţiştilor pe care îi blamează, iar drept consecinţă au obligaţia să le reprezinte interesele şi să-i susţină indiferent de situaţie. Un alt "mare" lider de sindicat, într-un interviu pentru ziare.com, spune că el apără instituţia pe care o reprezintă. Vă daţi seama?! Cu siguranţă nu poate să existe o afirmaţie mai imbecilă decât asta. Mai mult, pentru ca ridicolul să fie suprem, unul dintre marile sindicate, s-a transformat peste noapte în partid politic şi publică tot felul de comunicate în care îşi exprimă susţinerea şi obedienţa faţa de un lider politic. Pur şi simplu, aceşti aşa-zis sindicalişti, nu sunt capabili să priceapă că nu este treaba lor să se amestece în dispute politice, iar sigura opţiune decentă ar fi fost să adopte o poziţie prudentă şi să aştepte rezultatele anchetei penale. În contrast, trebuie să le amintim acestor lideri, că spre deosebire de ei, poliţiştii care le plătesc salariile, fac ani de şcoală, stau în frig, în ploaie ori în caniculă, îşi asumă zilnic riscuri, iar unii îşi jertfesc viaţa şi au dreptul moral să se uite în oglindă fără să le fie ruşine. Sper ca fiecare poliţist să ia atitudine faţă de aceşti indivizi, să facă presiuni şi să solicite eliminarea acestor profitori din fruntea organizaţiilor sindicale, pentru că ne fac mai mult rău decât bine, nu mai reprezintă absolut deloc pe adevăraţii poliţişti şi au transformat aceste organizaţii în adevărate sindicate galbene. PS: În urmă cu ceva vreme, la discuţiile, dezbăterile şi negocierile pentru proiectul de lege privind statutul poliţistului, cu toţii am aflat consternaţi că SNPPC-ul prin reprezentanţii săi, pensionarul Dumitru Coarnă şi Toader Paraschiv, susţin cu tărie menţinerea în lege a posibilităţii de încadrare directă din sursă externă, în contradicţie cu solicitările poliţiştilor care îşi doresc eliminarea acestei prevederi ce a dus la o deprofesionalizare masivă acestei categorii profesionale. Întrebări publice adresate domnilor lideri sindicali Dumitru Coarnă şi Toader Paraschiv: Este adevărat că domnul lider de sindicat Toader Paraschiv, a fost încadrat direct din sursă externă prin transfer de la MApN? Este adevărat că fiica domnului Toader Paraschiv, (Raluca Paraschiv) este încadrată direct din sursă externă, fără să fi urmat o şcoală de poliţie într-o funcţie de agent din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei? Este adevărat că soţia domnului Toader Paraschiv este încadrată direct la Direcţia Medicală a MAI? Este adevărat că fiica domnului Toader Paraschiv deţine un salon de înfrumuseţare şi o "şcoală" care organizează cursuri de make-up, în condiţiile în care prin statut poliţiştilor le este interzis acest lucru? Domnilor colegi, dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt afirmative, chiar şi parţial, asta este singura explicaţie pentru care SNPPC prin aceşti lideri sindicali îşi doresc menţinerea încadrărilor directe şi nu dau doi bani pe solicitările noastre, ale poliţiştilor de rând, dumnealor sunt interesaţi doar să-ţi satisfacă interesele personale.
 13. 23 points
  Uite ca tot exista topicuri despre ce au facut rau politistii sau cum au deranjat prin vorbe atitudine si fapte pe onorabilii cetateni, in urma experientei de aseara cu trei politisti m-am hotarat sa deschidem si un topic de impresii bune. Data :08.04.2013 Ora: 22:45 cu aproximatie Locul: Calea Serban Voda Bucuresti Descrierea imprejurarilor: Eu pe drum la o ora tarzie tocmai fusesem la un prieten radioamator si plecasem de la el si testam statia portabila pe drum sa vedem ce si cum functioneaza. Din punctul de vedere al politistului se vad urmatoarele: un barbat 30-35 de ani parul valvoi cu barba cu rucsac in spate si cu o statie Motorola in mana. Trece masina de politie pe langa mine, se opreste mai in fata si coboara din masina doi politisti un Domn si o Doamna. Primul lucru cu care m-au izbit a fost zambetul pe buze si doua vorbe: Buna Seara. Raspund tot buna seara si deja stiam de ce ma oprisera: Statia atragea atentia, imi cer actele de identitate, le dau CI, autorizatia de radioamator, ma intreaba de unde vin incotro ma duc si ce car in rucsac, le spun vin de la blocul care se vede in spate la vreo 250 de metrii ma duc la statia tramvaiului 1 ca sa ma duc acasa, le zic ce am in rucsac (cabluri mufe incarcatoare si laptopul) si vine intrebarea de 1000 de puncte care m-a lasat perplex, si aici citez: "Puteti sa deschideti rucsacul sa ne aratati ce aveti in el", la o invitatie de o asemena curtoazie si neavand nimic de ascuns am deschis rucsacul si normal ca s-a vazut ca aveam ce am spus. Pana cand au trecut datele de pe CI pe o agenda si pana au verificat in statia TETRA datele mele am mai schimbat doua vorbe despre statia din mana mea si cam atat. Lovitura finala: la plecare mi-au spus la fel de elegant "La revedere" Concluzia: atata timp cat tu esti un cetatean onest si raspunzi la fel de respectuos politistului care te legitimeaza esti tratat cu respect. Nota zece pentru cei de aseara. Si asta demonteaza multe povesti de aici de pe forum ca politistii iti vorbesc urat si te trateaza de sus. Daca vrei sa fii respectat respecta.
 14. 23 points
  Stimaţi poliţişti şi colegi de forum, cred că a sosit momentul să luăm atitudine şi să facem ceva pentru a fi auziţi şi mai mult înţeleşi, că ineficienţa Legii 61/1991 afectează grav ordinea publică din România în acest moment, iar situaţia poate scapa de sub control, putând avea repercursiuni deosebite asupra integrităţii corporale a cetâţenilor şi a patrimoniului acestora. Nu mai vorbesc de imaginea poliţiei şi a forţelor de ordine în general, care primesc zilnic reproşuri din partea cetăţenilor cu privire la neluarea unor măsuri ferme împotriva persoanelor care au un comportament necorespunzator în spaţiul public, din ce în ce mai agresiv. Există persoane fără adăpost care fac tot ce-şi doresc, contrar normelor de convieţuie socială, există părinţi care îşi instigă copiii minori să comită tot felul de nelegiuri, cazurile persoanelor iresponsabile şi cu un comportament agresiv la adresa poliţiştilor este din ce în ce mai mare, prostituţia a început să fie vizibilă la tot pasul, la orice colţ de stradă observam numai cerşetori, care nu mai au niciun fel de teamă de organele de ordine, persoanele care nu realizează venituri licite nu au nicio teamă de lege şi o încalacă în mod voit continuu şi exemplele sunt nesfîrşite. Ce se întâmplă cu aceste persoane? Sunt sancţionate contravenţional ori administrativ în mod constant, însă noi poliţiştii, ştim cel mai bine ce se întamplă cu aceste sancţiuni: rămân doar nişte cifre, statistici care cuantifică munca poliţiştilor, însă nu se plătesc, contravenienţii nu au absolut nicio teamă de repercusiuni, pentru că acestea practic nu există, sunt încurajaţi să comită în continuare fapte antisociale şi prin exemplificare numărul persoanelor care li se alătură creşte în mod alarmant, atrăgând din ce în ce mai multi minori. Solutia este una singură: TRANSFORMAREA AMENZILOR ÎN ÎNCHISOARE CONTRAVENŢIONALA! Trebuie să luptăm cu toţii pentru a face posibilă o astfel de propunere. Se impune să facem ceva cât mai urgent în acest sens, poate la fel sau mai mult decât se face pentru schimbarea denumirii Poliţiei Locale. Cetăţenii acestei ţări trebuie să afle că nu se încasează nici 20% din valoarea amenzilor aplicate şi că fără această măsură autoritatea statului este grav afectată. Sincer, oriunde mergem pe stradă suntem asaltaţi de întrebări şi reproşuri, de ce nu facem ceva cu persoanele care creează permanent probleme, pornind de la tulburarea ordinii şi liniştii publice şi terminând cu tâlhăriile şi alte infracţiuni cu violenţă. Nu mai putem să le spunem de fiecare dată că am luat măsurile legale şi că am aplicat sancţiuni contravenţionale, ori că s-au întocmit dosare penale, însă prejudiciul fiind mic, procurorul a considerat că o amendă administrativă este suficientă. Cetăţenii se aşteaptă la mult mai multe de la noi. Vor să vadă măsuri concrete, vor să simtă eficienţa acestora, vor să se simtă în siguranţă şi ştiu sigur că şi noi ne dorim acelaşi lucru. Cei care eraţi în poliţie şi înainte de 2004, amintiţi-vă ce eficientă era această măsură de transformare a amenzii neachitate în închisoare contravenţională. Amenzile se încasau într-un procent foarte mare şi se făceau venit la bugetul statului, toţi se fereau să nu fie sancţionaţi şi să nu facă închisoare. dacă nu achitau amenda. Noi eram mult mai respectaţi, iar cel mai important era că "stăpâneam strada" iar oamenii aveau încredere în noi. Câţi oameni certaţi cu legea aţi auzit spunând ironic: "şi ce dacă mă sancţionaţi, oricum nu o plătesc, ce o să-mi faceţ?". Cât mai suportăm batjocura tuturor? Este momentul schimbării Constituţiei, este momentul legalizării închisorii contravenţionale. Oamenii de bună-credinţă, încă mulţi în această ţară, vor fi de partea noastră. Cineva trebuie să ia iniţiativa. De ce nu o facem noi poliţiştii de pe acest forum? Avem nevoie de mediatizare, de oamenii din mass-media şi trebuie să facem cunoscută eficienţa unei astfel de legi. Chiar nu are nevoie bugetul acestui stat de aceşti bani? Cetăţenii acestui stat nu au nevoie de linişte şi siguranţă într-un stat democrat? Am văzut multe iniţiative pe acest forum, cred că se mai impune una şi sper să fim şi auziţi.
 15. 23 points
  Am observat cu părere de rău, cel puțin în ultima vreme, că marea majoritate dintre voi, deși pierde o bună parte din timpul liber pe acest forum, atunci când o faceți, o faceți doar de dragul de mai verifica câte un zvon despre banii de haine sau de a intra în diferite dispute cu colegii voștri pentru lucruri de nimic, fără a posta absolut nimic folositor sau fără a întreba despre lucruri ce țin de pregătirea voastră profesională. O altă parte dintre voi ignoră total toate regulile acestui forum postând doar linkuri ale unor site-uri, fără nici cea mai vagă descriere, ignorând gramatica limbii române total, sau postând tot felul de spam-uri, ba unii chiar au încercat să posteze tot felul de lucruri ce țin de secretul profesional. Mai mult de atât, în loc ca cei care au ceva vechime pe forum să atenționeze pe cei mai novici că este interzisă o anumită activitate pe forum, aceștia încurajează astfel de activități prin postarea altor linkuri care se vor mai utile sau intră în tot felul de dispute interminabile. Nu așa se construiește un forum de calitate. Nu spun că sunt cunoscătorul absolut și nici nu mă pot considera în acest fel. Dar un lucru este cert. Forumul politisti.ro este în marea lui majoritate public fiind citit de o grămadă de oameni. Și ghiciți ce ? Marea majoritate au preconcepții în legătură cu polițiștii. Unii ne cred burtoși pentru că au impresia că mâncăm prea mult, alții ne cred șpăgari pentru că văd vreun coleg pe la tv care a fost prins făcând așa ceva, alții ne spun că avem planuri de amenzi. Credeți că cineva vreodată va crede, că avem burtă pentru că 90% din an mâncăm cel mult odată pe zi, că acel coleg care a fost prins cu șpagă este un caz nefericit care nu reprezintă majoritatea polițiștilor și că nu avem planuri la amenzi ? Nimeni nu ne va crede decât dacă fiecare dintre noi va face astfel încât să schimbăm aceste prejudecăți. De aceea este important să acordați atenție foarte mare la ceea ce postați, mai ales în aria publică. Și aici mă refer în special la polițiști. Aveți o nelămurire, cereți ajutorul. Căutați un OMAI, o lege, o disoziție ? Întrebați. Cunoașteți o anumită procedură care ar conduce la o profesionalizare mai bună a colegilor, postați-o. Asta ar trebui să însemne acest forum. Țineți minte, că cel ce creat acest forum, l-a creat pentru a fi mai uniți, pentru a fi mai bine pregătiți și informați. Nu l-a creat pentru a vă da întâlniri pe rețelele de socializare sau pentru a ieși la club. Unii dintre voi au început chiar să confunde acest site cu unul de matrimoniale sau de ”blind date”. Maturizați-vă oameni buni ! Sunt colegi pe stradă poate chiar în momentul în care citiți aceste rânduri își pun fundul la bătaie pentru ca noi să putem dormi liniștiți. Și dacă tot ne pierdem timpul pe acest forum hai să facem ceva folositor. Sunt absolut sigur că sunt foarte mulți dintre voi care aveți experiență în tot felul de domenii, poate mulți dintre voi sunteți cu mult mai experimentați decât mine. Dar ce folos dacă voi nu împărtășiți din exepriența voastră aici ?! Am mai observat un lucru deranjant la unii colegi care atunci când cineva întreabă ceva pe un topic, caută să devină interesanți și postează ceva de genul ”dacă vrei să îți explic eu cum se face trimite-mi PM”. De ce să întrebe în particular ? Noi ceilalți cum sau ce să mai învățăm dacă se dau sfaturi în particular ? Pentru ce ne mai pierdem timpul aici dacă sfaturile se dau ca la psiholog, în particular. Deasemenea alții dintre voi se apucă și cer sfaturi privind diverse spețe, în particular prin PM. Nici această modalitate de a cere ajutorul nu este de folos nimănui. Oarecum puteți privi acest forum ca și un CAR, o casă de ajutor reciproc dacă vreți. Este foarte frumos și bine să asimilați informații de aici dar trebuie să și oferiți ceva din experiența voastră în schimb. Nimeni nu v-a cerut nimic aici, decât să fiți serioși, să respectați regulamentul și pe ceilalți de pe forum așa cum vreți să fiți respectați și să promovați respectarea legii. Orice comporament contrar acestor principii se sancționează. De ce ? Simplu. Pentru că acestea sunt regulile pe acest site. Nu sunteți ținuți cu forța aici. Dacă considerați că nu vă regăsiți pe acest site puteți sî renunțați oricând să mai intrați aici. O altă problemă foarte gravă am seszat-o la unii colegi care atunci când intră un user nou pe forum și pune o întrebare într-un mod eronat sau devine mai răutăcios în comentarii toți săriți pe el urându-i toate cele. Nu trebuie să procedăm așa, mai ales cu cei nou veniți. Fiți respectuoși, arătați disponibilitate dacă aveți experiență într-un domeniu și explicați cu răbdare. Trebuie să vă gândiți că unul dintre scopurile acestui forum este și schimbarea percepției oamenilor despre noi și vedeți ce greu se formează o opinie bună despre noi și ce ușor poate fi murdărită de unii prin mass media care nu pot să facă macar diferența dintre un gardian și un polițist adevărat. În cazul în care observați useri care sar calul apăsați cu încredere butonul ”Semnalează-Report” și lăsați-i pe cei din echipa administrativă să gestioneze astfel de probleme. Ați observat poate ce bucurie avem în suflet când un ”civil” pleacă de pe forum găsind explicații de calitate sau primind răspuns pe care îl căuta de mult timp ? Este exact ca și la serviciu, satisfacția când ai prins hoțul și omul și-a primit bunurile furate înapoi. Dacă nu sunteți polițiști și se discută despre un anumit domeniu în care nu aveți niciun fel de experiență evitați să vă lansați în supoziții care mai de care mai fantasmagorice de genul ”polițistul X dacă voia putea să vă ajute” sau ”polițistul X putea să facă mai mult” pentru că nu cunoaștem decât varianta celui care postează nu și cea a polițistului care în 99.9% este cea reală și mai mult lăsăm impresia eronată că ”poliția nu face nimic sau putea să facă dar nu vrea”. Asta înseamnă în opinia mea un forum de calitate. Colegi care se ajută la bine dar mai ales la greu, informații pe teme profesionale de actualitate și de calitate. Îmi cer scuze dacă v-am plictisit și vă urez să aveți parte de ceea ce vă doriți din toate punctele de vedere.
 16. 23 points
  Colegul cu care eram azi de serviciu a sanctionat un localar in uniforma pentru travesare neregulamentara. Sa vedeti ce fata avea cand i-am cerut cartea de identitate.
 17. 23 points
  Nu mai speriati, ma, copiii, ciudosilor! Panoramix, lasa-i, tata, astia sunt niste martalogi invidiosi pe tineretea si perspectivele tale. Ia-ti ce sectie vrei, oricum o vei boieri ca agent. In prima zi, dupa ce se termina ceremonia de primire la sectie, in care da comandantul una mica la el in birou, te ia seful de birou in primire, te duce sa iti alegi pe ce masina vrei sa lucrezi in ziele in care e frumos afara, asta daca refuzi tu sa lucrezi la birou de la inceput. Ca el asa o sa incerce sa te pacaleasca. Pe urma o sa te intrebe in ce zile nu poti lucra, iar in rest, ce schimb si cam de pe la ce ora..Ca sa stie sa nu te bage in buletinu' posturilor in zilele alea. Zi si tu ca sambata si duminica. Iar in rest zi-i ca n-ai preferinte, dar sa nu fie prea de dimineata. daca se poate, cam de la ora 9. O sa te mai intrebe daca te deranjeaza sa iti iei concediul tot odata, in iulie sau august. Ca lunile celelalte sunt ocupate. Daca vrei sa vada ca ai personalitate, insista pentru perioada 15 dec-15 ian. O sa fie bucuros sa vada ca ai curaj. O sa iti arate harta sectiei, ca sa stii pe unde sa te plimbi ca sa consumi toata cota de benzina, nu intru in amanunte, e o chestie legata de un minim de un plin la doua zile care trebuie ars, altfel risca sa le dea 4X4, ca sa consume mai mult. Si n-ar fi problema dar nu incap in spalatoriile auto ale sectiilor. O sa te invite apoi la bufetul sectiei, ca sa te treaca aia pe lista, in cazul in care esti vegetarian sau mahomedan. Sau alergic la icre negre. In rest, mai vezi tu.
 18. 22 points
  Nu de puţine ori am întâlnit cazuri în care concetăţenii compară modul de intervenţie al poliţistului român cu cel american. Trecând peste faptul că , în marea lor majoritate, românii şi-au format o imagine a poliţiei americane bazată doar pe ce văd prin filme, iar acea imagine nu e tocmai identică cu ce se întâmplă în realitate, am să supun atenţiei dvs. un exemplu privind modul de acţiune în cazurile de violenţă în familie. Din păcate, sunt puţini cei care realizează dificultatea acestei munci de poliţie şi faptul că deseori poliţiştii ajung în situaţii unde sunt între ciocan şi nicovală. Datorită legislaţiei din ultimii ani, în munca noastră a devenit ceva firesc ca poliţistul să fie omul de sacrificiu, cel ce se face vinovat de ceva, indiferent de ce ar face sau cum ar acţiona. Şi am să vă explic de ce: Să luăm exemplul violenţei în familie. Un beţiv îşi snopeşte în bătaie nevasta. Soţia sună disperată la poliţie şi cere ajutor. Poliţistul merge acolo cu cele mai bune intenţii, el vrea să o ajute pe nefericită. Numai că societatea românească, prin aleşii săi, e puţin cam ipocrită, îi cere poliţistului să rezolve o problemă, dar nu-i oferă ustensilele necesare, adică o lege care să-i confere drepturile şi competenţele necesare pentru a putea acţiona la fel ca poliţistul american. Opinia publică vrea ca nenea poliţistul să meargă acolo şi să-l tăvălească imediat pe beţiv, să-l călărească puţin pe nenorocit şi exact ca în filmele americane, să-l ducă în arest până o să apară în faţa unui judecător sau eventual să-i dea un ordin de restricţie/protecţie, astfel încât mizerabilul să nu se mai apropie de soţia sa până se lămuresc lucrurile şi îşi bagă minţile-n cap. Corect, just şi frumos, da? Da, de pe margine şi teoretic aşa ar fi corect şi frumos, într-o societate civilizată, populată cu cei mai deştepţi, frumoşi şi grozavi oameni de pe planetă. Numai că un astfel de mod de acţiune pe care opinia publică şi-l doreşte, nu se regăseşte şi în legislaţie. Ca să vă convingeţi cum stă treaba cu legislaţia privind violenţa în familie, o să-mi permit să citez un coleg de aici de pe forum. În anul 2012 colegul nostru, dezamăgit de noile modificări legislative privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, ne spunea: După cum puteţi vedea, nenea poliţistul se duce acolo mai mult la mişto, pentru că după legea aia grozavă, nu prea poate face mare lucru. Iar dacă derbedeul se întoarce şi-i aplică o corecţie nevestei pentru obrăznicia de a cere ajutor la 112, cine credeţi că va fi de vină şi va fi blamat de opinia publică sau de mass-media? Aţi ghicit! Poliţistul ăsta nemernic, pentru că nu a acţionat cum o fac şi americanii, nu l-a băgat la beci. Nimeni nu-şi îndreaptă atenţia către ce prevede legea sau către cei ce au iniţiat şi adoptat o asemenea lege. De curiozitate, vă invit să o studiaţi. Veţi constata că cea mai mare parte a legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie se ocupă de înfiinţarea, funcţionarea şi finanţarea a tot felul de unităţi şi centre, complet inutile, dar care sunt finanţate de la buget. În concluzie, dacă poliţistul român acţionează într-o astfel de speţă ca cel american, riscă să ajungă la puşcărie pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă, lipsire de libertate, etc. Pentru că nu-i aşa, deşi poliţistul ajunge la faţa locului şi vede femeia cu ochii umflaţi, tăvălită şi cu hainele rupte, nu este el în măsură să aprecieze dacă într-adevăr beţivul şi-a bătut nevasta sau nu. O astfel de stare de fapt o poate constata numai un judecător, în urma pledoariei a tot felul de asistenţi sociali sau psihologi ce poartă tot felul de titulaturi pompoase. Numai că până atunci, derbedeul trebuie să se bucure de prezumţia de nevinovăţie. El are o grămadă de drepturi, ce nu trebuie lezate. Şi uite aşa, dacă nu vrea să încalce legea şi să ajungă la puşcărie, poliţistul trebuie să suporte oprobriul semenilor săi ce analizează superficial lucrurile. Din păcate, poliţiştii se lovesc zilnic de aceste probleme în cel mai palpabil şi real mod cu putinţă. Numai că nimeni nu e interesat de problemele lor. Exemplele pot continua şi în cazul altor genuri de speţe. Imaginează-ţi că te duci să intervii la un scandal iscat într-o cârciumă de cartier, iar acolo un beţiv sparge o sticlă şi nu sare la tine, ci doar te ameninţă că-ţi taie beregata, ca şi cum ai fi cel mai mare duşman al său, deşi tu acolo nu te-ai dus să-i faci lui vreun rău, ci doar pentru a aplana un conflict, doar pentru a-ţi face datoria. Ce faci? Scoţi pistolul şi bagi cartuş pe ţeavă? Pentru că eşti conştient de faptul că dacă beţivul trece la fapte, într-o secundă, maxim două (timp în care tu nu vei putea să scoţi pistolul din toc) te va face franjuri cu sticla aia spartă pe care o are în mână. Dar pe de altă parte, ştii foarte bine că domnii procurori şi judecători, în caz de ceva, îţi vor povesti despre grozavul şi mirificul principiu al intervenţiei proporţionale cu atacul. Îţi vor spune că arma ta e mult mai puternică decât sticla ăluia şi că dacă ai scos arma, acest detaliu a dus la iritarea beţivului. Şi alte asemenea principii şi dezabateri făcute la rece din spatele unui birou confortabil. Iar ca tacâmul să fie complet, îţi mai trece prin căpşor şi imaginea familiei tale, cu soţia şi copiii. Care în ambele cazuri, dacă situaţia degenerează, vor avea de suferit: copiii tăi îşi vor pierde tatăl, iar nevasta, soţul. Deoarece dacă-l împuşti, sunt mari şanse să te duci la puşcărie, iar dacă nu o faci, s-ar putea să ajungi într-un sicriu sau chiar mai rău, o povară pentru familie, dacă rămâi infirm ori schilodit. Nu-i aşa că viaţa de poliţist e grozavă?
 19. 22 points
  Nascuti la inceputul anilor 70-80 vedem acum in anul 2012 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data. Suntem ultima generatie care a jucat "Ascunselea" , "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara! Vrem ostasi", "Prinsea","Sticluta cu otrava", "Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri. Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca. Noi am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere. La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza...Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari. Am sorbit din ochi Pasiuni,mai ales Sunset , chiar si Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor. Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi guma Turbo, sau pustile alea absolut superbe cu apa.Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala. Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de manele singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam! Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif", Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri "de la TEC " fara sa ne fie teama ca "au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi. Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf. Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam".. Noi suntem cei care inca au mai "cerut prietenia", care inca roseam la cuvantul "sex", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea. Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie. Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie , noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV , noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus". Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de "first-timers" ... Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru !
 20. 22 points
  "CSAT a aprobat concepţia de reconfigurare a sistemului de ordine publică prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale. În acest context, Guvernul României va adopta legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi în domeniile ordinii publice şi circulaţiei rutiere de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală pentru a creşte astfel eficienţa acţiunilor de pe teren." Deci pana la urma s-a adeverit si zvonul asta! Oare cat isi vor mai bate joc de Romania guvernantii astia? Rad cu un ochi si plang cu celalalt. Rad, deoarece am iesit din sistem si am scapat de "norocul" de a fi coleg cu impostorii. Plang, fiindca aceasta casta pe care o formeaza POLITIA, se duce de pe apa Sambetei si ma doare. Mi-am petrecut 21 de ani facand cea mai frumoasa meserie, grea, dar frumoasa, aceea de POLITIST, cu bune si cu rele, insa 2010 si 2011 au fost cei mai rai ani din toate punctele de vedere. As vrea sa spun ceva pt a va sustine, insa nu-mi gasesc cuvintele, parca nu mai au nici un rost. Cand am descoperit acest forum, m-am bucurat din tot sufletul ca raman aproape de voi, colegii mei, m-am bucurat si am plans alaturi de voi, dar asta e prea mult! Am sperat sa fie doar un zvon aruncat asa sa destabilizeze, dar pana la urma s-a adeverit. De fiecare data ma trec fiori de indignare, cand vad locali, mai ales acum dupa ce am iesit, in schimb ma linisteam cand vedeam colegii mei in teren, iar fiul meu ma intreaba de fiecare data cand vedea o patrula de politie, auto sau pedestra: Tati, sunt colegii tai? Iar eu raspund: Da tati, sunt colegii mei, nu-i cunosc pe toti, insa ei toti sunt colegii mei. Dupa care baiatul meu, parca merge mai drept, mai mandru.
 21. 21 points
  Având în vedere că în ultima perioadă există o avalanşă de acuze şi opinii privind încălcarea normelor rutiere de către autovehiculele aparţinând Poliţiei Române, în mass-media şi mai ales pe internet, iar multe persoane deranjate de aceste aspecte am observat că îşi înregistrează cont de mebru pe acest forum al poliţiştilor pentru aş exprima nemulţumirile şi frustrările, cred că e utilă o clarificare privind aceste aspecte. Legislaţia în vigoare prevede foarte clar faptul că poliţiştii în exercitarea sarcinilor şi atribuţiilor de serviciu au dreptul legal să încalce normele rutiere. Pentru o clarificare şi o explicaţie corectă trebuie amintit că art. 32 alin. (2) din acelaşi act normativ precizează autovehiculele autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare, unde sunt menţionate în primul rând autovehiculele aparţinând Poliţiei Române. Legiuitorul a prevăzut însă condiţiile în care autovehiculele aparţinând Poliţiei Române au dreptul de a încălca regulile de circulaţie şi anume atunci când acestea "se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă". Acţiunile de intervenţie NU sunt neapărat misiuni cu caracter de urgenţă, iar cele două situaţii nu trebuie confundate. În plus legea precizează foarte clar faptul că "Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore." În concluzie folosirea semnalelor speciale de avertizare nu este obligatorie decât în situaţia în care este necesar ca autospeciala de poliţie să beneficieze de prioritate de trecere, iar la alineatul următor se specifică că aceste autovehicule pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie fără a exista condiţia utilizării unor mijloace de semnalizare şi avertizare specială în funcţiune. Există acţiuni de intervenţie ale poliţiei ce nu necesită neapărat şi nu au caracter de urgenţă, dar care oferă dreptul poliţistului ce conduce un autovehicul aparţinând Poliţiei Române să încalce normele rutiere. Iar aici pot fi exemplificate câteva situaţii de acest gen: oprirea şi verificarea unui alt vehicul, aplanarea un conflict, reţinerea unui suspect şi/sau conducerea acestuia la sediul poliţiei, executarea unui mandat de arestare sau reţinere, supravegherea şi/sau filajul unor persoane suspecte, iar exemplele pot continua. Misiunile ce au caracter de urgenţă sunt cele în care este necesară deplasarea rapidă, într-un timp cât mai scurt, iar în astfel de cazuri poliţistul care conduce autovehiculul aparţinând Poliţiei Române, utilizează semnalele speciale de avertizare, pentru a beneficia de regimul prioritar de circulaţie. Pentru exemplificare, astfel de situaţii pot fi: deplasarea la locul de producere a unui accident rutier cu victime, urmărirea şi prinderea unui autovehicul suspect care nu a oprit şi/sau nu opreşte la semnalele poliţistului, urmărirea şi prinderea unuia sau mai multor suspecţi fugari, a unor persoane urmărite, a unor evadaţi, deplasarea la locul unui conflict aflat în desfăşurare, intervenţia în sprijinul altor poliţişti aflaţi în situaţii de pericol şi aşa mai departe. În acest sens legislaţia rutieră prevede: Aceste aspecte sunt cât de poate de normale şi fireşti, nu este nimic deosebit, astfel de prevederi legale există în toate ţările civilizate din lume.
 22. 20 points
  Se pare că mai nou, jandarmii din Bucureşti şi Ilfov, încearcând să facă pe deştepţii, reuşesc doar să reconfirme zicala ce le este atribuită şi care face referire la legătura dintre muşchii şi mintea lor. Stimabilii refuză să execute mandatele de aducere emise de către poliţiştii din poliţia judiciară. Şi nu, nu este vorba despre un singur caz izolat, au existat mai multe astfel de situaţii. Minţile luminate cu lanterna din Jandarmerie au citit art. 265 şi 266 din Codul de Procedură Penală şi printr-o sclipire orbitoare, au ajuns la măreaţa concluzie conform căreia poliţiştii nu pot emite mandate de aducere, drept urmare, ei refuză să le pună în aplicare şi trimit răspunsuri hazlii prin care de fapt nu spun nimic concret. În mod firesc vă veţi întreba cum de au ajuns jandarmii la o asemenea concluzie. Într-un puseu de inteligenţă specific militărească au observat că în redactarea celor două articole legiuitorul vobeşte despre "organul de urmărire penală" şi nu despre "organul de cercetare penală ale poliţiei judiciare". Drept urmare jandarmii au refuzat să pună în executare mandatele de aducere şi au transmis răspunsuri, în care spuneau că ei executa doar mandatele de aducere emise de magistraţi. Numai că jandarmii au omis să citească în Codul de Procedură Penală şi art. 55, unde legiutorul explică clar cine sunt aceste "organe de urmărire penală". În concluzie, ceea ce fac este să încalce legea. Nu respectă prevederile Codului de Procedură Penală. Iar această faptă este prevăzută la fel de clar tot în Codul de Procedură Penală, pe care jandarmii îl citesc pe sărite. Art. 283 prevede abaterile judiciare, unde găsim: Cu alte cuvinte, nexecutarea mandatelor de aducere de către jandarmi constituie abatere judiciară şi trebuie sancţionată cu amendă judiciară. Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie, respectiv efectuaţi cercetări într-un dosar penal şi emiteţi un mandat de aducere, înaintându-l jandarmilor pentru executare dar aceştia refuză, printr-o ordonanţă sancţionaţi-l pe reprezentantul legal al persoanei juridice, mai exact pe domnul comandant al jandarmilor cu o amendă judiciară. Poate aşa va citi cu mai multă atenţie Codul de Procedură Penală. Nu trebuie omise nici prevederile alin. 6 ale art. 283 CPP. care spune că: În cazul în care stimabilii jandarmi refuză să execute mandatul, fapta trebuie cercetată de Parchetul Militar privind comiterea infracţiunii de obstrucţionare a justiţiei, prevăzută de art. 271 alin (1) Cod Penal. Dar anterior trebuie aplicată amenda judiciară, întrucât esenţial pentru existenţa infracţiunii este avertizarea prealabilă a persoanei de către organul de urmărire penală asupra consecinţelor faptei sale şi numai din acest moment, dacă persoana pesistă în atitudinea lipsită de cooperare cu organele judiciare, vor fi întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni.
 23. 20 points
  Drept urmare a demersurilor MAI în vederea realizării unor încadrări din sursă externă pentru funcţii de poliţişti, e necesar să explicăm pe înţelesul tuturor eventualele consecinţe şi faptul că atât din punct de vedere moral cât şi socio-profesional, o asemenea măsură este un DEZASTRU. Angajarea unor oameni fără o minimă pregătire poliţienească este un demers pompieristic, menit să afecteze atât prestigiul instituţiei, cât şi imaginea poliţistului în ochii cetăţeanului, dar şi raporturile profesionale dintre poliţişti. Realitatea a demonstrat că un asemenea nou venit nu se va putea transforma peste noapte în poliţist, în ciuda celor care susţin contrariul şi categoric va interacţiona negativ cu restul colegilor, al căror rol NU este să pregătească noii cadeţi astfel recrutaţi. Un asemenea individ încadrat de pe stradă, NU este de niciun ajutor, pentru că ipotenţa lui profesională, generată de lipsa pregătirii de bază, trebuie acoperită / compensată cu muncă suplimentară de către ceilalţi poliţişti. În plus, este de notorietate faptul că prin aceste "încadrări directe" sunt angajaţi doar pe bază de cumetrii, relaţii şi pile, tot felul de nepoţi, nepoate, neveste, amante, fine, mătuşi, naşi, unchi etc. care nu sunt capabili să promoveze un examen de admitere într-una dintre instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor, dar caută tot felul de modalităţi imorale şi ilegale să pătrundă peste noapte în sistemul poliţienesc. Acest fenomen al angajărilor din sursă externă peste tot în lume generează doar incompetenţă şi corupţie, pentru simplul fapt că se desfăşoară în baza traficului de influenţă şi a unor criterii ce nu au absolut nicio legătură cu performanţa. Un alt aspect important îl constituie legalitatea unei asemenea măsuri. În prezent legislaţia NU permite încadrări directe pentru funcţii specifice de poliţişti absolut deloc. Există o singură excepţie pentru anumite specializări ori calificări profesionale pentru care Ministerul Internelor nu poate asigura formarea profesională iniţială prin reţeaua proprie de instituţii de învăţământ, dar aceste prevederi nu sunt aplicabile pentru funcţiile de agenţi de poliţie. Din punct de vedere legal, Art. 9, alin.(1), din Legea nr. 360 din 6 iunie 2002 privind Statutul poliţistului, stabileşte foarte clar că poliţiştii provin din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului de Interne. Art. 9 (1) Poliţiştii provin, de regulă, din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Cu titlu de excepție, alin (3) al aceluiaşi articol prevede posibilitatea excepţională de încadrare din sursă externă a unor "specialişti" cu studii corespunzătoare cerinţelor postului. (3) Pentru unele funcţii pot fi încadraţi direct sau transferaţi din instituţiile publice de apărare şi siguranţă naţională specialişti cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale. ... (5) Încadrarea unor specialişti în poliţie se realizează prin concurs sau examen, după caz. Este vorba deci de "situaţii de excepţie", când este necesară încadrarea unor oameni specializaţi pe anumite domenii care nu pot fi acoperite din resurse interne, fapt prevăzut foarte clar în Art. 2 lit. c din O.M.A.I. 665/2008 privind activităţile de management resurse umane în M.A.I. c) funcţii de specialitate - acele funcţii care pentru a putea fi ocupate, potrivit cerinţelor prevăzute în fişa postului, impun existenţa uneia sau mai multor specializări ori calificări profesionale pentru care Ministerul Internelor şi Reformei Administrative nu poate asigura formarea profesională iniţială sau continuă prin reţeaua proprie de instituţii de învăţământ; În lipsa acestor condiţii, orice ocupare a unor funcţii vacante cu personal poliţienesc se poate face doar prin suplimentarea locurilor în instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor, NU din sursă externă. Mai mult, cu siguranţă funcţiile de agenţi de poliţie se încadrează perfect în ipoteza textului de lege menţionat, agentul de poliţie nefiind un "specialist" în sensul acestor prevederi legale, iar drept urmare, un astfel de demers este vădit nelegal. Sperăm ca atât poliţiştii în activitate şi în mod special viitorii poliţişti aflaţi încă pe băncile instituţiilor de învăţământ pentru formarea poliţiştilor, să nu ezite şi să formuleze plângeri penale, petiţii şi reclamaţii către instituţiile competente împotriva celor responsabili, având în vedere că aceştia din urmă vor fi supuşi unor prejudicii directe în cazul aplicării unei asemenea măsuri. Poliţiştii trebuie să fie conştienţi că trădătorii şi trântorii din sindicate, care în marea majoritate sunt şi ei la rândul lor încadraţi direct ori pensionaţi, susţin cu tărie această bătaie de joc la adresa acestei categorii profesionale, datorită faptului că organizaţiile pe care le conduc au devenit adevărate sindicate galbene, iar ei în prezent se bucură de influenţă şi importante privilegii acordate de conducerea ministerului, ce le oferă posibilitatea să-şi încadreze în poliţie proprii lingăi şi slugarnici. Ministerul de Interne susţine pe pagina oficială de facebook că această măsură a încadrării din sursă externă ar fi una de excepţie şi ar avea în vedere acoperirea unui eventual deficit de personal ce ar putea să apară prin ieşirile la pensie. Ceea ce e total fals! Lipsa de personal nu poate fi considerată o situaţie de exepţie, tocmai pentru că prin aceste încadrări directe problema NU va fi rezolvată. Cei angajaţi direct nu îi vor înlocui în adevăratul sens al cuvântului pe cei pensionaţi, ci doar din punct de vedere numeric. Practic aceşti noi angajaţi vor fi la fel ca şi elevii trimişi de şcoli în practică. Chiar şi din punct de vedere economic aceste încadrări directe sunt dăunătoare şi pentru a vă convinge, vă invit să citiţi: De ce suntem împotriva încadrărilor directe!, unde veţi găsi explicat pe îndelete şi argumentat de ce această soluţie nu poate fi una de excepţie, ci doar maschează interese ascunse. Ăstea sunt doar câteva din motivele pentru care poliţiştii adevăraţi consideră că angajările din sursă externă sunt inoportune, neperformante şi în mod special ilegale.
 24. 19 points
  Clasa politica din Romania are nevoie de politisti slab pregatiti si usor de controlat. Iata un exemplu care eu zic ca se potriveste la situatia actuala privind achitarea in rate a drepturilor de echipament : gâsca lui Stalin După ce Rusia bolşevică a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpân pe jumătate din ţările Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist - a convocat la Kremlin pe toţi şefii statelor răsăritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor. Drept material didactic, fiecare participant trebuia să aducă o gâscă. Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăşat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor. La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor. Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut pe uşa care ducea la tribună şi Stalin, însoţit de o gâscă slăbănoagă, fără nici un fel de colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde îi dădea din când în când câte un grăunte. După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte. Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama de stăpânii lor. Singură gâsca lui Stalin a rămas credincioasă şi atentă la buzunarul din care i se dădea din când în când câte un grăunte. În această situaţie Stalin a tras concluzia: ”Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate! nu vă mai recunosc. Gâsca mea, ţinută cu câteva grăunţe să nu moară de foame, este cea mai credincioasă fiinţă. La fel trebuie să vă purtaţi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase şi să nu vă creeze probleme.”
 25. 19 points
  O să vă povestesc pe acest topic şi vouă dragi colegi cum se fac aşa zisele "cercetări" disciplinare la I.P.J. Constanţa de către ofiţeri care nu au pus mâna pe un hoţ în viaţa lor şi cum sunt desconsiderati şi batjocoriţi poliţiştii care îşi fac treaba doar pentru că sunt agenţi. În fapt prin luna ianuarie a anului curent am fost sunat la sediul Postului de Poliţie Tuzla, pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi comisar de poliţie din cadrul IPJ Constanţa, care m-a întrebat dacă cunosc o anume persoană din localitate solicitând citarea procedurală pentru a doua zi !! în calitate de petent ofiţerul nelăsând alte date de contact. Despre ce era vorba ? Un cetăţean din localitate depusese o petiţie la IPJ Constanţa, iar cei de la control intern întârziaseră cu rezolvarea acesteia, a doua zi urmând din câte am înţeles ulterior, ca petentul să fie audiat de ofiţeri din cadrul IGPR. Cum s-ar spune aveau morcovul băgat undeva şi intraseră în criză de timp. La scurt timp după aceasta am primit un apel 112 prin care s-a sesizat spargerea unei locuinţe în localitate. Deplasându-mă la locuinţa în cauză am efectuat cercetări până în jurul orelor 20.30 ajungând la sediu în Mangalia în jurul orelor 22.00, anunţîndu-mi şeful ierarhic că nu am putut înmâna citaţia procedurală, din cauza lipsei timpului necesar. A doua zi dimineaţă şeful meu ierarhic a luat legătura cu ofiţerul respectiv căruia i-a adus la cunoştinţă că nu a putut fi înmânată citaţia şi că patrula din schimbul I se va deplasa şi va conduce pe cel în cauză la sediul IPJ, lucru care s-a şi întâmplat, ofiţerul care solicitase citarea comunicându-i telefonic şefului meu ierarhic că va avea "grijă" de mine. La câteva zile am început să fiu şicanat de mai mulţi ofiţeri din cadrul inspecţiei interne din cadrul IPJ Constanţa care îmi solicitau să fac un raport pe care să îl prezint ofiţerilor din cadrul IPJ Constanţa şi să explic de ce nu am înmânat citaţia procedurală. Din bun simţ de "agent" şi pentru că sancţiunea nu este definitivă nu voi dezvălui încă numele acestora. Am răspuns ofiţerilor care mă sunau că nu înţeleg motivul pentru care sunt şicanat, şi că am respectat toate dispoziţiile în vigoare. Am întrebat bineînţeles şi în ce calitate mi se solicită acel raport şi mi s-a răspuns că nu sunt cercetat disciplinar şi că trebuie să prezint acel raport pentru a avea şi eu un punct de vedere. Am solicitat totodată să fiu citat dacă voi avea calitatea de cercetat disciplinar. Deoarece am refuzat să prezint acel raport ulterior am fost citat la sediul IPJ Constanţa în calitate de poliţist cercetat disciplinar pentru faptul că nu am înmânat citaţia procedurală şi pentru că am refuzat să mă prezint la solicitările telefonice ale ofiţerilor din cadrul IPJ Constanţa-Inspecţie Internă. La sediul IPJ am fost reprezentat de liderul SNAP Constanţa. Mi s-au adus la cunoştinţă "învinuirile" solicitândumi-se un raport explicativ. Am depus ulterior raportul, iar ofiţerul desemnat cu cercetarea prealabilă preliminară a concluzionat că mă fac vinovat de două abateri disciplinare, respectiv că nu am răspuns solicitării de a înmâna citaţia şi că am refuzat să mă prezint la IPJ Constanţa pentru a depune un raport explicativ, deşi nu aveam nicio calitate la acea dată. Cu ocazia prezentării la sediul IPJ Constanţa a venit şeful inspecţiei interne să cunoască personal pe "agentul care a avut tupeul să nu se prezinte când a fost chemat de un ofiţer" .Acesta pe un ton arogant a început să mă ameninţe, de faţă cu liderul SNAP, că ştiu bine că sancţiunile sunt de la mustrare scrisă până la destituirea din poliţie şi că este păcat de mine că am avut acestă atitudine. I-am spus acestuia că nu înţeleg cu ce am greşit şi de ce sunt şicanat în acest fel iar acesta mi-a spus în faţă că motivul îl reprezintă faptul că nu am vrut să mă prezint când am fost chemat la sediul IPJ. Totodată am explicat celor doi ofiţeri că există o anumită procedură de invitare a persoanelor la sediul poliţiei şi că citaţiile procedurale se înmânează doar părţilor în dosarele penale, dar aceştia din neştiinţă au început să râdă spunând " ce invitaţii ? poate la nuntă invitaţii nu la poliţie". şeful inspecţiei interne adăugând faptul că " dacă erai bun ajungeai ofiţer ca noi !!, apostrofându-mă şi spunându-mi cum îmi permit eu să îi învăţ procedurile când ei au în spate 17 ani de cercetare penală ?! Ulterior am fost chemat de către inspectorul şef la sediul IPJ Constanţa pentru lămuriri suplimentare. Am explicat ce anume s-a întâmplat. Domnia sa l-a chemat în birou pe şeful inspecţiei interne spunându-i că cercetarea prealabilă nu are sens recomandând o atenţionare scrisă. Cu toate acestea şeful inspecţiei interne a trecut peste această recomandare spunând că va lăsa Consiliul de Disciplină să hotărască soluţia. A fost constuit Consiliul de disciplină şi m-am prezentat din nou la sediul IPJ Constanţa, însoţit de un reprezentant SNAP, de la Bucureşti. Acolo eram deja vinovat înainte să deschid gura. Am explicat preşedintelui că la dosarul de cercetare prealabilă nu există graficul de patrulare din care să reiasă dacă eram de serviciu, nu există fişa postului, nu au fost audiaţi şefii mei cărora le raportasem faptul că nu am avut timp să îmânez citaţia, nu a fost audiat colegul meu din patrulă, nu au fost respectate dispoziţiile privind procedura invitării persoanelor la sediul poliţiei, fiind încălcate prin emiterea citaţiei, citaţie care nu se emite telefonic decât părţilor din dosarul penal, ori aici era vorba de o petiţie. Ca o completare preşedintele Consiliului de Disciplină este vicepreşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, din cadrul IPJ Constanţa !! Adică în loc să ne apere "colegii" noştri ne dau la oase cum se spune. Asta dacă mai aveaţi dubii să vă retrageţi din CNP. La un moment dat ni s-a explicat că apărările noastre sunt RIDICOLE, moment în care ne-am ridicat de la masă atât eu cât şi colegul de la SNAP şi am părăsit sala. Dragi colegi judecaţi voi dacă am greşit cu ceva. Nu vreau să mă dau mare sau să pozez într-un super poliţist. Sunt un poliţist simplu ca majoritatea dintre voi. Am fost angajat din sursă externă în anul 2005, nu îmi este ruşine să recunosc asta, fac munca asta din pasiune, nu am pile şi nu am fost angajat pe acest sistem PCR, dovadă că sunt terfelit în toate felurile deşi am avut numai FB în toţii anii ăştia, fără să fiu măcar avertizat verbal şi am prins hoţi cât nu am fire de păr în cap. Ilaritatea situaţiei constă cu atât mai mult în faptul că în aceeaşi zi am primit şi sancţiunea şi felicitările scrise. :ner: Acum vin şi întreb şi eu 1. Dacă art. 9 din OMAI 400 spune că la acordarea de recompense sau la formularea de propuneri în acest sens se au în vedere următoarele elemente, printre altele: a) comportamentul exemplar al poliţistului b )prestaţia profesională generală a poliţistului şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ................................................................................................................................. Cum poate fi sancţionat un poliţist cu un comportament exemplar ? 2. Dacă în C.P.P. este stipulat la art. 176 Citaţia este individuală şi trebuie să cuprindă următoarele menţiuni: a) denumirea organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată care emite citaţia, sediul său, data emiterii şi numărul dosarului; b ) numele, prenumele celui citat, calitatea în care este citat şi indicarea obiectului cauzei; c) adresa celui citat, care trebuie să cuprindă în oraşe şi municipii: localitatea, judeţul, strada, numărul şi apartamentul unde locuieşte, iar în comune: judeţul, comuna şi satul. În citaţie se menţionează, când este cazul, orice alte date necesare pentru stabilirea adresei celui citat; d) ora, ziua, luna şi anul, locul de înfăţişare, precum şi invitarea celui citat să se prezinte la data şi locul indicate, cu arătarea consecinţelor legale în caz de neprezentare. e) că partea citată are dreptul la un apărător cu care să se prezinte la termenul fixat; f) că potrivit art. 171 alin. 2 şi 3 apărarea este obligatorie, iar în cazul în care partea nu îşi alege un apărător, cu care să se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un apărător din oficiu; g) că partea citată poate, în vederea exercitării dreptului la apărare, să consulte dosarul aflat la arhiva instanţei. Citaţia se semnează de cel care o emite. Iar în procedura PRO-PS/POP 09 privind invitarea persoanelor la sediul poliţiei este stipulat clar că persoanele sunt invitate la sediul poliţiei în următoarele cazuri: a) pentru lămurirea unor cauze de competenţa poliţiei, altele decât cele penale .......................................................................................................................................... 3. Dacă am raportat imediat şefului ierarhic superior imposibilitatea îndeplinirii procedurii de citare De ce sunt vinovat ??
Acest clasament este setat la Bucharest/GMT+02:00
×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.