Jump to content
POLITISTI.ro

Clasament


Conţinut popular

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 25.02.2019 in Postări

 1. 6 points
  Readuc la viaţă acest topic, cine ştie, poate mai sunt colegi interesaţi de acest subiect. De curând mi-am comandat de pe ebay o pereche de cătuşe. Am studiat puţin piaţa şi m-am hotărât să-mi iau o pereche de cătuşe Peerless 701C - Chain Link Handcuff - Black Oxide Finish M-am hotărât să-mi iau modelul negru din două motive, să diferite de cele ale colegilor, deci să le recunosc uşor şi să le pot purta ceva mai uşor la ţinuta civilă, întrucât nu ies aşa uşor în evidenţă ca cele convenţionale. Într-adevăr sunt mai mici sau cel puţin aşa par acum la prima vedere, în comparaţie cu mizeriile "MAI" pe care le primim în dotare, dar caitatea nu se compară şi mă şi avantajează dpdv al faptului că le voi folosi în ţinută civilă unde e bine să fie cât mai puţin remarcabile, cât mai uşoare, etc. Azi mi-a ajuns pachetul: Promit să vă ţin la curent cu modul cum se comportă, cu plusuri şi mai ales cu minusurile pe care le găsesc la ele. Cert este că dpdv al calităţii se vede că sunt ... altceva, încă de la prima vedere se observă altă calitate a fabricaţiei. Aaa ... mi-am mai comandat şi un port pentru ele, un model ce nu l-am găsit pe-aici prin Europa, din cauza asta o să ajungă ceva mai târziu. Este vorba de un port de cătuşe cu buzunare separate pentru fiecare cătuşă, astfel încât să nu facă zgomot. Un model de la Gould & Goodrich, destul de scumpicel, aproape cât au costat cătuşele, plus drumul ... cred că o să ajungă portul mai scump decât am dat pe cătuşe.
 2. 2 points
  Dacă ziceţi că e ilegală, devine brusc legală în cazul în care s-ar plăti? Sunt curios dacă în aceea perioadă când s-a plătit permaneţa asta vă mai puneaţi problema legalităţii întocmirii planificărilor? Îmi aduc aminte ce îngrămădeală era pe această permanenţă în perioada cât s-a plătit. Ce se mai certau colegi între ei, că ăla e băgat de mai multe ori şi aşa mai departe. Dacă se va reintroduce plata permanenţei vă veţi menţine această decizie a refuzului de a face permanenţă sau cum?
 3. 2 points
  Da, există posibilitatea găsirii telefonului și fără a fi activate datele mobile.
 4. 1 point
  Ceea ce am vrut să spun este ca in sistem sunt colectate date cu privire la persoane. Dacă o anumita persoana cu trecere vrea sa stie daca are dosar ea sau o alta persoana poate afla prin introducerea unui Cnp,de către o persoană care are acces la un anumit nivel fara sa lase prea multe urme.
 5. 1 point
  Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut. Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente : Pentru persoane fizice: cartea de identitate; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul de identitate a delegatului original + copie, după caz; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; Pentru persoane juridice: actul de identitate a delegatului original + copie; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing). Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere. Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente. În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
 6. 1 point
  Cand se posteaza mesajele in acest topic? Intreb deoarece ieri un coleg a cerut acceptul de a fi confirmat ca fiind politist dar mesajul sau nu este vizibil inca!
 7. 1 point
  Deci, ai fost numit in prima functie ? Daca , da, beneficiezi !!
 8. 1 point
  Păi tocmai că atât cei de la ucai/utai cât şi cei ce administrează aceea bază de date, n-au nicio treabă cu acele date şi nu trebuie să aibă acces la ele. Nu are nicio relevanţă ce atribuţii şi-au dat ei, dacă legea zice că doar eu şi procurorul trebuie să am acces la acele date. Numai faptul că au acces la ele e ilegal, se încalcă prevederile legale. Din cauza unor birocraţi ca ăştia, care n-au obiectul muncii, ci doar fac situaţii, analize şi tot felul de statistici, ne pomenim că parchetele vor să rupă poliţia asta în bucăţi. Pentru că tot felul de neavenţi îşi bagă nasul pe unde nu le fierbe oala. Uită-te la denumirea aplicaţiei, ... raportarea incidentelor ... păi dosarele penale sunt incidente? Da, sunt de acord că în principiu ar fi trebuit să fie o aplicaţie utilă. Dar ar fi trebuit să fie utilă pentru poliţistul operativ, nu pentru utai/ucai sau te miri cine. Ar fi fost utilă dacă îmi dădea posibilitatea să-i stabilesc unui infractor anturajul, cu cine umbă, ce auto foloseşte, etc ... de unde, o băşină, am limitată perioada de căutare pentru doar un an. Deci nu mă ajută cu nimic. Pentru că ideea a fost mutilată de fel şi fel de interese. Vor ei să ştie şi să-şi bage nasul unde nu le fierbe oala. Din cauza asta e şi o mizerie de aplicaţie, super-stufoasă, ce ruleză greu şi aşa mai departe. Dacă vrei o aplicaţie în care să implementezi legitimările şi controalele auto, fă una dedicată, dar care să fie uşor de folosit şi să ruleze brici, nu un mastodont în care să bagi toate rahaturile şi care să nu meargă cum trebuie.
 9. 1 point
 10. 1 point
  Pe lânga faptul ca vei susține admiterea pe locurile special destinate celor de etnie (locuri care nu ar trebui să existe), tu vrei să-ți spunem cât de greu e să faci o „manevră” și să sari gardul de la o armă la alta. Cam insolent, nu crezi? „No hate”...Pregătește-te bine și intră pe ușa din față.
 11. 1 point
  Bună ziua. Aș dori confirmarea ca aparținând unui polițist, a contului asociat cu adresa *****.******@cv.politiaromana.ro. Mulțumesc anticipat!
 12. 1 point
  Am asociat adresa de e-mail *****.******@hd.politiaromana.ro Pt confirmare ?
 13. 1 point
  Permanenta la domiciliu, neplatita este ilegala. Baza legala: Art.3 indice 1 din Legea 115/2017 -rezulta ca activitatea de permanenta la domiciliu este o activitate care se desfasoara in afara programului de munca. Art. 42 din OMAI S/108/2011 - rezulta ca doar functionarii la comanda unitatii pot face permanenta la domiciliu si ca functionarii de executie executa permanenta doar la locul de munca. Art. 39 din Legea 360/2002 potrivit caruia durata programului de lucru al politistului este de 8 ore /zi si 5 zile pe saptamana, stabilită astfel încât să se asigure continuitatea serviciului poliţienesc şi refacerea capacităţii de muncă. Art. 2 alin 2 din OMAI 577/2008 (2) Acordarea zilelor de odihnă săptămânală ce se cuvin poliţistului, în zile consecutive, poate fi amânată, în mod excepţional, numai dacă interesele serviciului o impun, cel mult de două ori într-o lună, fără a depăşi 30 de zile de la data la care persoana a fost la program.
 14. 1 point
  Bună ziua, am asociat adresa de webmail cu acest cont pentru confirmare. Mulțumesc.
 15. 1 point
  Buna seara, am asociat adresa de email. Doresc confirmare. Mulțumesc !
 16. 1 point
  La finalul unei astfel de hotarari sunt mentionate persoanele care pot constata si aplica sanctiuni la astfel de contraventii, prevazute de hotararea respectiva. Se pare ca in cazul de care amintesti tu, sunt si politistii. Am intalnit si eu, cand lucram la un post de politie, am cerut la Primarie sa imi comunice care este hotararea care reglementeaza programul de functionare al societatilor de pe raza comunei..... Si eram si noi mentionati, astfel ca am aplicat sanctiune ca societatea nu solicitase la Primarie avizarea programului de functionare (era un bar unde tot se strangeau betivii etc.)
 17. 1 point
  Art. 208 alin. 2 Cod Penal Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. (3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
 18. 1 point
  Mi se pare lipsa de respect pentru cetatean, dupa ce este lasat in mijlocul campului cu masina imobilizata, obligat sa plateasca o amenda usturatoare , transportul pe platforma a masinii, atat in localitatea unde locuieste cat si la rar, achitarea inspectiei la RAR ca mai apoi sa fie trimis sa isi recupereze numerele din localitatea in care a fost sanctionat. Drept urmare daca locuiesti in Constanta va trebui sa te deplasezi pe banii proprii, in conditiile in care nu mai detii un autoturism, pana la Timisoara unde ai fost sanctionat pentru a ridica cele necesare. Din punctul meu de vedere ar trebui sa le restituiti la fel de repede pe cat le-ati luat. Daca Politia Romana nu este in stare sa faca acest lucru atunci sa nu mai ridice placute. Nu vreau sa fac alte comentarii jignitoare pentru ca nu imi sta in caracter. Daca dvs ca si organ de politie considerati ca aveti in vreun fel dreptate as fi interesat sa aflu care sunt punctele de vedere. Precizez ca ceateanul a intrat in legalitate in momentul in care si-a indreptat greseala (efectuarea inspectiei si plata amenzii) din acel punct inainte i se ingradeste dreptul la circulatie in mod abuziv prin aceasta procedura.
 19. 1 point
  Sfatul meu, ia-l pe cel care-ţi place ţie mai mult, indiferent de motivele/detaliile care te fac să-l preferi. Pentru că în privinţa performanţelor te asigur că nu diferenţele nu snt atât de mari încât să-ţi afecteze rezultatele tale pe ţintă. Cea mai bună armă pentru cineva este aceea cu care a tras mai mult, este cea cu care s-a obişnuit şi s-a antrenat îndeajuns încât să deprindă memoria aceea musculară astfel încât să o poată manipula în condiţii de siguranţă şi eficienţă maxime, fără efort şi din reflex. Ca să înţelegi mai bine la ce mă refer o să-ţi povestesc care a fost senzaţia mea când am fost la un poligon al cărui proprietar este reperezentatul sau dealer oficial de HK în România. Omul mi-a prezentat un pistol HK (modelul nu l-am reţinut) şi mi l-a lăudat foarte mult, comparându-l cu Glock-ul (ştia că sunt deţinător de Glock). Mai mult decât atât am şi tras cu el, iar rezultatele pe ţintă au fost neaşteptat de bune, am avut o grupare mai bună ... ce să zic, pistolul e mişto. Dar asta în cazul unei trageri statice, pentru precizie, grupare şi alte amănunte de acest gen, pentru că dacă se schimbă datele problemei şi vorbim de o tragere rapidă, din mişcare, în condiţii de stres, efort, etc ... eu trăgând de atâţia ani cu Glock-ul şi fiind obişnuit cu el, cu siguranţă nu ar mai fi vb de aceleaşi rezultate, precizie, grupare, manipularea armei în siguranţă, fără ezitări şi alte asemenea aspecte. În concluzie, oricât de şmekeră ar fi arma, mult mai important este cât de mult ai tras cu ea şi cât de mult o cunoşti, diferenţele performanţelor sunt foarte mici şi nu afectează rezultatele unui trăgător normal. Dacă vei ajunge un trăgător de eltă care partcipă pe la concursuri internaţionale de ipsc, idpa, etc atunci vei avea cunoştiinţele necesare să-ţi alegi singur o armă în funcţie micile diferenţe de performanţe existente în realitate. Poveştile ălea ale celor ce trag pentru prima dată cu o armă şi spun că arma respectivă nu trage bine ori că e "dereglată", ca şi cum mâna lor ar fi un fel de menghină cu precizie de ceas elveţian, sunt doar poveşti de amatori. Dacă îţi place un anume model, ascultă-mă şi ia-l, pentru că ulterior vei regreta dacă n-o faci şi vei rămâne tot timpul cu gândul la el întrebându-te cum ar fi fost dacă-l luai.
 20. 1 point
  In primul rand spune pentru ce il folosesti. In functie de asta stabilesti calibrul, marimea si alte criterii. Daca vrei poligon, un 9 mm e ok, daca nu mergi des la poligon, cauta un calibru mai mare, ca oricum dupa legea noastra stupida ai voie la maxim 12 cartuse in el si nu conteaza capacitatea magaziei, deci poti compensa prin calibru mai mare. Pentru aparare ambele sunt bune, de fapt majoritatea de la calibrul 9mm in sus, facute de firme cu traditie sunt suficiente. Cred ca e vorba de gusturi mai mult. Eu am un Grand Power si mi se pare bijuterie pe langa Glock, altii prefera simplitatea si robustetea Glockului. De asemenea trebuie sa iei in calcul ca accesorii gasesti cel mai usor pentru Glock.
 21. 1 point
  La cum te exprimi, inca mai esti sub influenta lor. Mai bine anulat si puscarie vreo 6 luni..
 22. 1 point
 23. 1 point
  Serhente Garcia, sunt de acord cu tine, la nivel de teorie! Insa practica este alta. Apropos, cine este "comisia de omologare"? Pe de alta parte, firmele serioase si-au scos toate avizele necesare ca produsele vandute de ei sa fie "agreate" de MAI, pentru ca altfel nu ar fi putut sa participe la licitatii. Asa ca in caz ca intreaba cineva de ce a folosit catusele cumparate de la magazinul X, sa le arate chitanta si sa le transmita ca sunt produse "agreate" de catre institutie. Mergand mai departe cu logica, daca ii aplici cuiva o lovitura cu o pereche de bocanci, iti da NUP daca incaltamintea ti-a dat-o la magazie si te trimite in judecata daca i-ai cumparat de la magazinul X?
 24. 1 point
  Dreptul politistilor la libera asociere este limitat si nu interzis, respectiv politistii nu au voie sa se asocieze/sa faca parte din partide sau formatiuni politice ori asociatii cu caracter politic. Legea speciala (statutul politistului ) detaliaza formele de asociere, dupa cum le-a precizat si Marius mai sus. In ceea ce priveste o asociatie pe care eu o conduc, vreau sa va spun ca acestea exista in judetul Suceava, la fiecare politie municipala si au ca scop intrajutorarea politistilor si membrilor si apararea drepturilor lor. In cadrul acestei asociatii fiecare politist contribuie lunar cu 20-30 lei cat stabilieste adunarea generala si se acorda ajutoare pentru : deces titular, sot/sotie, copii, parinti, socri, probleme medicale grave titular/sotie/copii , calamitati naturale si dezastre (inundatii, incendii, cutremure, etc. ) alte situatii deosebite si evenimente neprevazute. Intrucat asociatia este la inceput si nu are un buget mare cuantumul ajutoarelor a fost stabilit la 2.500 lei deces titular, 2000 lei deces parinte, 1500 lei dece socru, pana la 1500 lei calamitati naturale, etc., 300 lei cadou iesire la pensie. Pe viitor ne propunem sa majoram aceste ajutoare in functii de disponibil si sa le diversificam : cadou la nasterea unui copil, organizarea de activitati cultural distractive, profesionale de gen, ziua politiei, premiu politistul anului , tiparirea de carti,manuale, etc. Cei care doresc sa infiinteze acest gen de asociatii , le stau la dispozitie cu orice informatie pe care-i intereseaza.
 25. 1 point
  Îmi dau seama că întrebarea poate părea penibilă şi stârneşte uneori râsul, dar de câteva zile încoace se trezesc nişte deştepţi să hărţuiască un amarât care dintr-o nenorocire a rămas numai cu maşina şi doarme în parcare. I-am luat apărarea şi ce să vezi dom'le că nu e permis de lege să dormi în maşină. După principiul ,ce legea nu interzice e permis, le-am explicat că nu e nicio problemă şi să lase omu în pace. Văzând că aceşti nea' tot insistă, am zis na să mă documentez că poate oi fi greşit eu. Cât despre "nebunii" domnule Cristi, recunosc că e amuzant să găseşti un puştan cu pantalonii în vine, dar din fericire nu sunt unul dintre ei.
 26. 1 point
  In masina ta poti sa si dormi numai sa nu o faci in timp ce conduci......
 27. 1 point
  vezi ca eu am fix 0 ore de pregatire sportiva in timpul serviciului, si sunt operativ. Nu m-ai suparat, dar asta e parerea mea despre functii ca cea pe care o ocupi. Despre raspunsul tau cu scoala, te las sa iti dai seama singur ce prostie ai spus...Daca tu iti doresti un lucru, nu inseamna ca il doresc toti, iar despre ocuparea posturilor acestea nu are rost sa mai comentam, ca nu suntem din alta lume... Si la "razboi" nu am vazut sa vina cineva din vreun birou langa mine...
 28. 1 point
  Draga Rusy, pentru ca nu stiu carui sex apartii, in nicio lege ,ordin sau dispozitie nu se prevede ordinea turelor. Insa eu care am lucrat si lucrez la ordine publica m-am lovit de grobianismul si nesimtirea caporalilor de schimb care isi spun ofiteri de politie. Pentru politistii de la ordine publica este mai bine ca din schimbul 1 sa intre schimbul 3 ,deoarece au liberul mai lung intre cele doua schimburi. Dar de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere! Domni politisti care intocmesc aceste grafice ,cred ca fac niste favoruri oamenilor din subordine daca acestia au un liber mai lung. Insa matematica este o stiinta fixa, pentru acest liber ei platesc cu doua libere mai scurte la intrarea din schimbul 3 in 2 si din schimbul 2 in 1. Acest grafic se poate intocmi in folosul oamenilor. Politistii multumiti muncesc mai bine. Din pacate pentru noi cei care ajung sefi sunt angajati direct , sunt agronomi sau ingineri, iar treaba asta cu hotii, ture de noapte, frig, zapada este o limba extraterestra pentru ei.
 29. -1 points
  Ba kraft dute tati de aici si lasa-ma ok?!!! Dute si vorbeste cu altcineva de cs si lasa-ma, esti zeu esti tare da lasa-ma. Eu am pus o intrebare, am platit ceva si nu am primit, am dovada ca am platit si am dovada ca nu am primit, nu am intrebat eu altceva. Si pentru cunostinta ta generala am peste 20 de ani si joc cs de peste 8 ani, si am avut o gramada de servere, u ai zis ca ai serverul ala pgl.pss-live.ro, ia frumos si intreabal pe ca1ne cu cine a deschis comunitatea pss-live acum 2-3 ani. Si inca ceva sa iti demonstrez ca esti pe langa """cele mai bune dropuri sunt cele de la setti..de la jucausii"""" Stii ce e ala Setmaster (Mastere Setti)? eu iti garantez ca nu. Si ca sa iti faci o idee cum face el dropurile iti explic, are dedicat cu banda de 1 gb am impresia ca e a lui personal, daca nu o fi inchiriat, a bagat redirecte la greu pe el si toate redirectionarile i le face pe un ip si anume ip-ul lui 89..... pe care are platforma care redirectioneaza jucatorii si se fac repartizarile de ?% ... cam asta e ..... In fine nu ma intereseaza ce si cum, doar sa primesc raspuns la intrebarea care am pus-o atat, oricum o sa merg maine la politie sa intreb si acolo dupa care o sa consult un avocat.
 30. -1 points
  Care-i logica acestei schimbări? Luminile de pe autovehicule au culorile pe care le au pentru că acestea înseamnă ceva. Galbenul pentru semnalizare, albul pentru faruri, roșul pentru stopuri. Schimbându-le ordinea, induci în eroare ceilalți participanți. Da! Se reține talonul pentru asta. Lumini de altă culoare decât cele omologate.
 31. -1 points
Acest clasament este setat la Bucharest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.