Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. bmnicu

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  1.BGeorge 2.Andrei - o persoana, momentan 3. bmnicu - o persoană
 3. au inceput sa apara si reactii in presa
 4. Last week
 5. Buna ziua! Sunt tobosar, am zile in care exersez la setul din apartament, incerc sa imi construiesc o cariera in muzica. Problema este ca vecinii mei sunt deranjati de pasiunea mea. Am avut un set electronic, l-am suit pe un placaj sub care am pus jumatati de mingii de tenis(am vazut asta pe net si sunt sigur ca a ajutat), iar acum am cumparat un set special pentru apartament. Setul asta incet,iar eu respect orele de liniste din bloc(nu cant mai devreme de ora 6 si nu cant mai tarziu de ora 9-9:30, in weekend nici nu apuc sa ating tobele de cele mai multe ori). Nu urmaresc a-i deranja, am cheltuit o gramada de bani sa pot exersa in cat mai multa liniste posibila, dar tobele-s tobe iar peretii parca-s din carton. In cazul in care respect orele de liniste, ceea ce o fac, exista posibilitatea de a fi sanctionat? Multumesc!
 6. BGeorge

  Certuri între părinţi. Cum trebuie procedat?

  Dacă mama ta se simte amenințată și îi e frică, spune-i să meargă cu încredere la poliție iar cei de acolo pot emite un ordin de protecție provizoriu daca este necesar.
 7. Andrei

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Covasna, in perioada 20-22 septembrie. 1.BGeorge 2.Andrei - o persoana, momentan
 8. Paul90

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  În weekendurile 6-8 septembrie și 20-22 septembrie nu voi putea participa, din motive neprevăzute și independente de mine.
 9. BGeorge

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Acestea fiind zise, deschid lista pentru intalnirea politisti.ro 2019 cu propunerea oraș Covasna, jud. Covasna pentru weekend-ul 20-22 septembrie: 1. BGeorge
 10. Ma numesc Marius, am 18 ani, mami cu tati se cearta foarte des, tata o ameninta ca o bate, mami nu mai vrea sa traiasca cu el dar ea crede ca nu are scapare de el. Ii e frica de el.Tata consuma foarte mult alcool, cand bea nu mai gandeste. Mami e hotarata, vrea sa o termine cu el. Cum sa procedam ? Mamei mele ii e frica de el ca daca se desparte de el, vine peste noi, ne bate.
 11. stancunicolae

  Pot circula cu auto dacă am schimbat culoarea?

  am si eu o intrebare am schimbat culoarea autoturismului , am programare la rar si politie pentru perfectarea actelor , intrebare ,, pot circula cu autoturismul pina la perfectarea actelor privind schimbarea culori , daca da, cit timp
 12. Catalin

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Şi eu voi fi în concediu atunci, deci mi-ar conveni weekend-ul 20-22 septembrie.
 13. Motoboom

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Sunt de acord cu alegerea lui @Andrei
 14. Se poate conduce o masina cu tiptronic de catre cineva care detine permis de conducere doar pentru cutie automata?
 15. Buna ziua. am o masina in uk care este asigurata la tesco insurance. urmeaza sa plec in romania dar am doar o hartie A4 drept asigurare care am primito pe email de la asigurator am incercat sa cer "green card" pentru ca asa am inteles ca se procedeaza dar mi-au zis ca nu am nevoie si aceasta hartie este valabila in toata europa timp de 90 de zile. este adevarat? nu as vrea sa ma aleg cu dosar penal si amenzi etc....
 16. buna ziua va cer si eu ajutorul, cu privire la compensatia de chirie as dori sa stiu daca faptul ca am detinut un apartament, pe care l-am vandut intre timp, ma impiedica sa beneficiez de chirie, in conditiile in care, la data la care solicit, indeplinesc cumulativ toate conditiile si cerintele. nu gasesc in lege stipulat expres acest lucru inca nu am primit raspunsul scriptic al anghetei sociale, insa mi s-a spus ca nu mi se va da chirie. curios este ca eu cunosc colegi aflati exact in aceeasi situatie, insa care si-au vandut apartamentul inainte de modificarea din anul 2019, referitoare la creditul ipotecar, si care beneficiaza de chirie.din care am citit in lege, nu s-a scos nimic din vechea lege 360 ci doar s-a adaugat referitor la plata ratei va rog, cine este in masura sa imi raspunda multumesc.
 17. Exact, problema este că politicienii români, ca să-şi ascundă interesele meschine, acelea de a controla şi instituţiile de aplicare a legii, se fac că nu văd care sunt tendinţele şi ce a demonstrat timpul. Şi invocă nişte exemple mai mult decât proaste ale unor state federale sau chiar manipuleză prin minciună, deşi în realitate există ţări civilizate, chiar şi federale, din măreaţa şi mirifica U.E. unde caterinca asta românească numită poliţie LOCALĂ şi-a dovedit de mult limitele şi ineficienţa, iar poiticienii de acolo nu s-au făcut că nu văd, nu au întors spatele urmărindu-şi doar interesele de grup, renunţând la această abureală ieftină şi prosteală pe faţă privind servcii de poliţie autonomone sau paralele. Iar Olanda nu este un caz singular, mai sunt ţări europene unde deşi încă se mai păstrează denumirea de poliţie locală, de fapt ea nu mai există, iar aceste servicii de poliţie nu sunt conduse de primar. Europenii şi-au dat seama că "descentralizarea" nu se poate aplica complet şi în orice domeniu, iar aplicarea legii trebuie să se facă unitar. La noi în schimb, în loc să vedem prin ce au trecut ceilalţi şi să ne ducem direct către soluţiile găsite de ei, se doreşte feudalizarea acestei ţări.
 18. Corect, @Catalin ! Dar, în România, scopul nu a fost de a lua ființă ”un aparat de control şi reglementare”, care să asigure servicii cetățeanului. S-a vrut doar să aibă și edilii o poliție a lor, cu atribuții redundante cu ale altor instituții și responsabilități puține. Mă întreb, dacă este o instituție de aplicare a legii în domeniul ordinii publice și al circulației pe drumurile publice (printre altele), așa cum este prevăzut în legea lor, acestea sunt domenii facultative? Fiindcă asta este ”poliția” locală, o instituție facultativă (”Poliţia locală se organizează şi funcţionează, prin hotărâre a autorităţii deliberative a administraţiei publice locale, ca un compartiment funcţional în cadrul aparatului de specialitate al primarului/primarului general sau ca instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică”). Nu este discriminare? Fiindcă nu este corect ca, doar cetățenii care locuiesc în unități administrative bogate sau în care au hotărât câțiva consilieri, să beneficieze de anumite servicii. Deci, o lege făcută pentru ”șmecheri”, nu pentru cetățeni. Dezamăgitor este și că, în multe cazuri, ajung șefi de poliție locală unii care au lucrat pe la alte instituții (Poliția Română, S.R.I., Jandarmerie etc.) și, în loc să aplice legea întocmai, aceștia vor să demonstreze ce nu au reușit în locurile unde au lucrat, arătând că nu prea vor sau nu știu, să interpreteze legea în sensul și spiritul ei, fiind doar niște căprari ai primarilor. Astfel s-a ajuns la ”furtul” uniformei, al inscripțiilor de pe autospeciale, la montarea rampelor identice cu ale Poliției Române, la dotarea cu arme interzise, la dotarea cu arme a personalului neavizat, deși chiar în legea lor sunt prevăzute clar alte lucruri. Dar pe nimeni nu a interesat ce prevede legea, ci doar să ia ființă o instituție care să fie o clonă a Poliției Române, care să fie subordonată primarului și să nu poată fi trasă la răspundere. Sunt multe aspecte, pe care noi le-am tot discutat, dar nu cred că se va schimba ceva prea curând. Din cauză că legea a permis acest haos, am întâlnit inclusiv procurori care susțin că localii sunt asimilați personalului din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională și puțini sunt cei care înțeleg sau care vor să înțeleagă această impostură. Ce trebuie reținut este că transformarea gardienilor publici în polițisti comunitari, și mai apoi în polițiști locali, a fost posibilă doar prin interese politice și legiferări făcute pe genunchi.
 19. Vă propun să aruncăm o privire peste modul în care a evoluat instituţia poliţiei în Olanda, întrucât am observat în repetate rânduri faptul că foştii gardieni publici, atunci când nu au argumente în discuţiile privind necesitatea şi utilitatea existenţei aşa-zisei poliţii locale, invocă faptul că înfiinţarea acesteia s-ar fi făcut pe considerentul că în toate statele europene ar exista o astfel de structură. Aşa că atunci când mai auziţi vreun gardian public sau pe oricine altcineva cum povesteşte despre faptul că în toate ţările civilizate europene există poliţii locale/autonome ce sunt conduse de primari sau politicieni locali, să ştiţi că staţi de vorbă cu un hanarnist ce bate câmpii grav. Evoluţia şi reforma Poliţiei Olandeze Între anii 1945 şi 1993 olandezii au avut două poliţii, un locală, la nivelul municipiilor (municipal police - Gemeentepolitie) şi una naţională (Rijkspolitie). Exact cum se întâmplă azi în România. În anul 1994, întregul sistem de aplicare a legii a fost reorganizat în 25 structuri regionale (Regiokorpsen) şi o structură centrală (KLPD). Practic Olanda a renuţat la conceptul de „poliţie locală”, aşa cum este la noi astăzi, încă din anul 1994. Noile structuri de poliţie regionale erau conduse de un consiliu la nivelul regiunii respective. Exact ce doresc politicienii români să facă prin regionalizarea mult lăudată, în Olanda s-a întâmplat încă din anul 1994. Numai că în privinţa poliţiei, această regionalizare nu a fost suficientă, olandezii şi-au dat seama că în acest domeniu regionalizarea are limitele ei şi nu e deloc eficientă, drept urmare în ianuarie 2013 poliţia din Olanda a fost reorganizată într-o singură structură, astfel că noua Politie din Olanda este în prezent o singură instituţie (Korps Nationale Politie), formată din 10 unităţi regionale şi o unitate la nivel central. IMPORTANT: Să nu credeţi că „localii” primărilor au fost transformaţi în poliţişti peste noapte, cum s-a întâmplat în România şi cum ar fi tentaţi unii să creadă. Nu, în Olanda primarii au şi ei un aparat de control şi reglementare, cu atribuţii asemănătoare localilor de la noi, atribuţii privind disciplina în construcţii, sănătatea publică şi alte asemenea atribuţii specifice primăriilor. Numai că aceştia nu sunt poliţişti, denumirea lor este Handhaving, care în traducere înseamnă ceva „întreţinere” sau „punere în aplicare” (sau dacă vă este mai uşor, în engleză se traduce în „maintenance”). În concluzie „poliţia locală” de la noi, în Olanda nu este „poliţie”. Acolo nu s-a instituit impostura prin lege şi nu se doreşte ca aceştia să fie confundaţi cu poliţia, ci sunt o structură a primăriei ce au printre atribuţiile specifice şi unele privind parcările, ordinea publică în pieţele turistice, combaterea cerşetoriei, etc Iar pentru liniştea cârcotaşilor vă asigur că i-am văzut pe viu. În prima fotografie puteţi vedea doi angajaţi ai primăriei pe două scutere în piaţa Palatului Regal din Amstredam. Sunt dotaţi cu staţii de emisie recepţie, cătuşe, baston, dar nu purtau armă de foc. Iar în a doua fotografie puteţi vedea o maşină aparţinând Handhaving, iar în spate o maşină a poliţiei. După cum puteţi observa, au locuri speciale pentru staţionare, iar maşina angajaţilor primăriei nu are rampă de girofaruri şi inscripţionarea acesteia diferă de cea a poliţiei. Aici puteţi urmări un clip de pe canalul oficial al poliţiei olandeze, ce ne arată o scurtă istorie a evoluţiei poliţiei: Iar exemplele în privinţa angajaţilor primăriei pot continua cu Marea Britanie, unde în Londra poartă denumirea de traffic warden şi au ca principală atribuţie sancţionarea parcărilor şi a staţionărilor auto.
 20. Buna ziua, Va scriu in legatura cu un eveniment rutier (minor) care a avut loc in Bucuresti, la intersectia Drumul Osiei cu drumul care face legatura cu parcarea Auchan. In schita de mai jos am figurat cu albastru directia in care ma deplasam eu (viraj la stanga catre parcarea Auchan) si directia in care se deplasa soferul care m-a acrosat (viraj dreapta catre Bd. Iuliu Maniu. La momentul incidentului nu exista indicatorul de pe drumul cu iesirea din parcare. Eu consider ca trebuia sa mi se acorde prioritate de dreapta. Cei de la firma de asigurari sustin ca este o culpa comuna: nu este un caz de “neacordare de prioritate de dreapta’’ din urmatoarele considerente: · vehiculul marcat cu rosu nu traverseaza intersectia, el vine pe drumul lateral, circuland la marginea din dreapta (pe banda lui) si vireaza la dreapta continund deplasarea pe marginea din dreapta drumului ( pe banda lui); · circulai din dreapta, la marginea drumului, efectuai virajul la stanga, cele doua vehicule circuland unul pe langa celalalt, din sensuri opuse (directii opuse); · avariile vehiculului Suzuki, pozitionate la partea din spate, sunt tangentiale si indica un acrosaj lateral / zgariere la trecerea vehiculelor unul pe langa celalalt in timpul efectuarii manevrelor de virare. Prin urmare, ambii conducatori nu au respectat articolul 47 si articolul 54(1) din OUG 195/2002, si conform articolului 13(1) din Legea 132/2017 raspunderea a fost stabilita in cote egale, culpa fiind comuna. Am doua intrebari: 1. Explicatia asiguratorului vi se pare corecta? 2. Sa acorzi prioritate nu inseamna ca nu ai voie sa intri in intersectie pana ce autoturismul care are prioritate a trecut? Va multumesc anticipat.
 21. Salutare la toata lumea! Mi s a deschis un dosar de cercetare pt conducerea sub influența bauturilor alcoolice. Mi am platit probele de sange si acum astept. Imi puteti spune va rog unde ma duc sa aflu rezultatul acestor probe? La Brigada Rutiera? Mulțumesc tuturor celor care isi iau din timpul liber pt a raspude aici pe forum.
 22. scooby88

  Vând articole uniformă

  Vând câteva elemente de uniformă: 2 sacouri de reprezentare pentru agenți, noi, mărimea 48 - I Preț 100 lei/buc. Șapcă (caschetă) de reprezentare agent, nouă, mărimea 56. Preț 60 lei Suport cu grad profesional agent (1 pereche) și agent principal (1 pereche) 30 lei/perechea. Anunțul se adresează exclusiv polițiștilor. Contact: 0742 558959
 23. Ok, iti multumesc mult de raspunsuri. Dar e obligatoriu sa fii facut ceva sport de contact?. Tot asta vad pe ceva topicuri
 24. BGeorge

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Eu vin oriunde, oricand 👍🏼
 25. Kristofer

  Politia rutiera

  @Jack1, ai intrat?
 26. Salutări. De curând am achizitionat o mașină din Germania de la al doilea proprietar,problema fiind că pe Brieful mic scrie "UNGULTIG" ,insă al doilea proprietar fiind tot german,a refăcut briefu-l mașini(dacă mă exprim corect).Atașez o poză. Nelămurirea mea este dacă acest lucru mă v a impiedica să înmatriculez mașina in românia. *Dețin absolut toate actele mașini,contract vanzare cumpărare,plus că mașina are inspecția TUV nouă (05/2019).Mulțumesc pentru atenția acordată.
 27. Andrei

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Ne mobilizam si noi? Sustin Covasna, in perioada 20-22 septembrie.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.