Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Alinalin20

  Admis la examenul de permis, pot circula?

  Salutare. Astăzi 12.12.2019 am promovat traseul. Eu marți le 17 decembrie plec din țară, ce este de facut? Se poate sa ma duc sa il iau eu de undeva? Mi e frica ca nu o sa ajunga pana atunci având în vedere că posta nu cred ca lucreaza in weekend. Si o alta intrebare, se mai eliberează dovezi pana cand imi ajunge permisul? Voiam să mă bucur de masina pana plec din țară. Va multumesc.
 3. Splatt

  Job suplimentar part-time dar legal

  Salutare, colegi! Lucrez în cadrul unui compartiment de siguranță publică și patrulare și aș avea curiozitatea dacă aș putea face ceva pe lângă, cum ar fi livrări la domiciliu prin aplicațiile Takeaway, Foodpanda, Glovo, Uber Eats. Există vreo problemă de compatibilitate care nu mi-ar permite acest lucru?
 4. Bună ziua , am o mica nelămurire in legătura cu înscrierea la examenul de admitere pentru Academia de Poliție. În prezent sunt elev in clasa a XII - a şi doresc să susțin examenul de admitere la Academia de Poliție in 2020 . Din ce m-am documentat am înțeles că trebuie depuse cereri de înscriere la IPJ-ul județului de proveniență până undeva în luna mai. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot depune această cerere având in vedere că momentan nu dețin diploma de bacalaureat ? ( examenul de bacalaureat fiind situat intre luna mai si admiterea propriu zisă ) De asemenea , dacă nu cer prea mult , îmi puteți detalia pas cu pas ce trebuie să fac de la momentul înscrierii pana la momentul susținerii probelor eliminatori? ( ce trebuie sa conțină dosarul , cand , unde se depune ) . Mulțumesc anticipat !
 5. RotaruV

  Permis de conducere romanesc retinut in Italia

  Buna ziua. In 28 oct mi a fost suspendat permisul(professionisti) pe autostrada in Italia deoarece am depasit iregulamentar cu tirul fiind ( asumandu mi greseala) ptr 2 luni. In amenda scrie ca mi se iau si puncte de pe permis..in Romania daca iti este suspendat permisul cand il primesti ai minimul de puncte nu?teoretic cand a venit hartia de la prefectura nu mi sa confirmat nimic de puncte ci doar ca in data de 28 dec pot ridica permisul de la carabiniere unde sunt rezident... Stie cingeva sa ma lamureasca? Multumesc
 6. Yesterday
 7. Sper sa nu fie prea off-topic...cred ca s-a mai amintit de asta in trecut Era o dispoziție care prevedea ca polițiștii pot efectua ședințe de tragere cu armamentul personal in poligoanele IPJ, dispoziție care se aplica sau nu, in funcție de cum interpretau unii ...lăsam asta la o parte, sa zicem ca s-ar găsi bunăvoința ... Ce credeți, se poate aplica și in cazul in care poligonul unde polițiștii desfășoară ședințele de tragere, nu este al IPJ-ului, ci al MApN ?
 8. Matt

  Admis la examenul de permis, pot circula?

  Buna seara! Ieri am fost admis la examenul auto, mi s-a spus ca permisul imi va fi trimis prin posta in termen de cateva zile. Ce risc imi asum in cazul in care circul pe drumurile publice avand in vedere ca nu posed inca permisul ca act in sine? P.S.: Stiu ca acest subiect a mai fost discutat pe forum acum cativa ani, insa nu sunt sigur ca informatiile mai sunt de actualitate.
 9. Last week
 10. Cristi

  Parcul auto al Politiei Romane

  Incearca pe la SEAP. Si incearca sa nu mai faultezi limba romana. M-ai nu e acelasi lucru cu mai.
 11. Roby

  Parcul auto al Politiei Romane

  aha....Stai pe aici, ca sigur o sa afli cu atitudinea asta
 12. dacia20

  Parcul auto al Politiei Romane

  Poate ca da poate ca nu dar pe tine de ce te interesează. Atât timp cât este un topic dedicat pentru asa ceva nu înțeleg care este problema. Este cumva secret?
 13. Bună sera! Pe perioada eliberării duplicatului permisului auto e permisă conducerea autovehicoluli? Pe baza cărui act:
 14. Rares123

  Admis la examenul de permis, pot circula?

  Buna ziua,am o intrebare in data de 7.12.2019 am promovat examenul auto,in ziua aceea am întrebat un polițist daca pot conduce un autoturism cu foaia ce mia înmânat-o examinatorul.Dansul mia spus că da .Ieri am avut plăcerea să fiu oprit de un echipaj rutier al poliției române ,eu neavând permisul de conducere fizic le-am explicat ce mi sa spus de către polițist. Si dânșii miau zis ca nu-i adevărat ce a zis.Si pe urma ei au verificat în baza de date si eu nu figuram ca am permis de conducere .Si m-am ales cu o întocmire de dosar penal si amenda. După ce o sa fiu băgat în sistem si ei vad ca am permis de conducere ore mise va anula dosarul penal și am sa raman cu amenda . Domnul polițist mia spus că dupa ce primesc permisul de conducere fizic sa merg la parchet si sa iau o dovadă că sa pot conduce in continuare pana se termina dosarul.
 15. Roby

  Parcul auto al Politiei Romane

  Pai de ce te-ar interesa ? esti polițist/a ?
 16. Amicu

  Amenda pentru stationare neregulamentara

  Stationarea in afara partii carosabile ( la aproximativ 2 m in afara partii carosabile) in vecinatatea indicatorului stationarea interzisa. Poti fi amendat daca parchezi in afara partii carosabile?
 17. madskillz

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Salut colegii! Ma poate ajuta cineva cu o confirmare la IPJ CT? Multumesc frumos si seara buna!
 18. BEZNEA

  Examen auto proba practica, categoria E cu dovada

  Buna seara!Am facut prostie vina mea dar urat si din partea "pistolarului "pitit bn si oprit dupa 5 km ca am depasit viteza in localitate!Mi sa reținut permisul si intrebarea mea este daca pot da proba practică pentru categoria E cu dovada ?Multumesc!
 19. acd

  Permis strain retinut in Romania

  Salut. Am permis Elvețian, având rezidență acolo. In Romania, daca încalc o lege care prevede ridicarea permisului, cum ar fii mersul pe linia de tramvai, mi se poate anula permisul in situația următoare? : Polițistul imi cere permisul si nu il prezint, spunând ca nu-l am la mine. Poate anula un permis elvețian fara sa il ridice si/sau sa il aibe in mână? Va multumesc pentru răspunsuri.
 20. sasandreeasebastiana

  Întrebari despre media la purtare pt admitere

  DA! DAAAA! Stiu ce zici ☹️ Dar,stii cum spune,speranta moare ultima Tocmai de asta ma intreb,oare,o sa se schimbe ceva? Va salut,sarbatori frmoase si linistite!
 21. VasiuGabriel

  Motor / moped / scuter fără acte

  Bună ziua! Dacă cumpăr un motor fără acte as pute sai fac eu actele la motor sau ceva de genul sun începător în faza cu motor fără acte și nustiu dac pot sai fac actele eu pe numele meu. Daca va rog ajutați-mă
 22. Siguranta publică sa faca siguranță publica si proximitatea sa faca petitii, cred ca asta e problema.
 23. Geoo

  Inselaciune sau nu?

  Bună ziua.Am fost într o relație de concubinaj în care am făcut un împrumut la insintențiile lui si a mamei lui pentru a deschide un magazin ulterior am aflat ca el a avut o viață dubla și ca a stat cu mine doar pentru imprumul acum refuza ba chiar neaga ca are sa mi dea banii,nu mai răspunde la tel și din aceasta cauza băiatul meu care are 18 ani împliniți a sunat pe mama acestuia înregistrând convorbirea după acceadă convorbire a sunat cumnatul lui și a început sa ne amenințe ca vine peste noi și ne duce la produs menționez că și această convorbire a fost înregistrată. ...băiatului meu îi e frica sa depună plangere...La secția 11 Poliție se știe ca acest barbat a mai făcut și astfel de înșelăciuni. ..Am ratat de 1200 lei și nu mi permit sa plătesc cu avocatul pentru a merge în instanță ...Ce pot face în situația asta?
 24. Da, aşa mai sunt denumite, şi "lucrări cu caracter general". Sincer, eu nu văd problema în situaţia expusă, pentru că nu e necesar aviz de poliţie judiciară pentru soluţionarea petiţiilor.
 25. Citeşte art. 61 - 64 din Codul penal. Spre exemplu: Art. 61 - Stabilirea amenzii (1) Amenda constă în suma de bani pe care condamnatul este obligat să o plătească statului. (2) Cuantumul amenzii se stabilește prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei și 500 lei, se înmulțește cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 de zile și 400 de zile. (3) Instanța stabilește numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei. Cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se stabilește ținând seama de situația materială a condamnatului și de obligațiile legale ale condamnatului față de persoanele aflate în întreținerea sa. (4) Limitele speciale ale zilelor-amendă sunt cuprinse între: a) 60 și 180 de zile-amendă, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită numai pedeapsa amenzii; b) 120 și 240 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii de cel mult doi ani; c) 180 și 300 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani. (5) Dacă prin infracțiunea săvârșită s-a urmărit obținerea unui folos patrimonial, iar pedeapsa prevăzută de lege este numai amenda ori instanța optează pentru aplicarea acestei pedepse, limitele speciale ale zilelor-amendă se pot majora cu o treime. (6) Fracțiile stabilite de lege pentru cauzele de atenuare sau agravare a pedepsei se aplică limitelor speciale ale zilelor-amendă prevăzute în alin. (4) și alin. (5).
 26. mariaioana

  Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului

  nu stiu, dar intrebarea mea a fost despre cat poate fi amenda in astfel de situatie, in caz ca se primeste amenda si nu inchisoare. si ce se intampla cu permisul, daca se anuleaza, suspenda, daca mai poti obtine, sau daca totul depinde de la caz la caz. singura informatie despre amenda pe care am gasit-o este de maxim 20 puncte dar nu sunt sigura daca se aplica si in cazul cand alcoolemia a fost gasita peste 0.8, banuiesc ca doar pentru cand a fost gasita sub 0.5
 27. Petitiile sunt considerate lucrari generale?
 28. Bucsi

  Scuter cu numere galbene sau numere normale?

  Salut grup. tocmai ce am cumparat un scuter inmatriculat pe primarie cu numere galbene, dar proprietarul nu mai gaseste actele ,se poate face ceva in privinta cu asta?Cum poate recupera actele?
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.