Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Marius

  Intrebare despre aparatul radar

  Poţi să faci contestaţie în 15 zile la instanţa de judecată competentă teritorial.
 3. Roby

  Cine este vinovat in situatia data?

  Si cu ce te ajuta daca iti spunem noi a cui este vina ?
 4. Sael

  Intrebare despre aparatul radar

  Salut. Întrebarea 1:Radarul era pus pe un sens de mers dar cand s-a făcut verde la semafor agentul operator a mișcat radarul continuu ca sa il puna pe celalalt sens de mers si in timp ce ma filma tot il misca(radar tip autovision) . Este ok? Ora 19 53 Întrebarea 2: Peste 800m eu mergând drept și fara sa ma opresc (subliniez aici faptul ca nu avea cum sa ajungă înaintea mea echipajul de politie) sunt oprit de un echipaj de politie pentru verificarea declarației covid si actele mașinii. Totul in regula plec mai departe. Asta s-a întâmplat la 19 58. La ora 21 sunt oprit in același loc de același agent care mi-a verificat actele ca sa imi încheie proces verbal pentru ora 19 53 ca am circulat cu viteza. La dosar mi s-au adus atestatul operator radar, metrologia radarului etc de pe mașina cu numărul 2 de politie. Iar seria și nr aparat radar nu sunt trecute in PV.
 5. ccclyon

  Solicitări pentru confirmarea contului de membru

  Sunt politist, doar ca de frontiera. Nu am acces la webmail.politiaromana.ro. Gasiti o alta posibilitate. Am mai zis-o, pot confirma in alt fel. Trimit poza cu legitimatia, adeverinta de la munca, mail cu @igpf.ro. Daca nu avem acces la partea privata, politistii de alte arme degeaba suntem membri pe acest forum. Daca vreti sa fie un forum dedicat doar pentru Politia Romana, e OK doar sa spuneti acest lucru, deoarece in momentul de fata intru pe forum doar in speranta ca voi fi acceptat in comunitate.
 6. Last week
 7. workingusername

  Cine este vinovat in situatia data?

  Buna ziua. Azi unul era sa se urce pe mine cu camionul, cand s-a bagat in depasirea unui obstacol, evident neregulamentar. Concret, eu mergeam pe sensul meu, la paralel cu obstacolul lui, aproape sa trec de acesta. TIR-ul a venit mergend pe contrasens, s-a oprit in fata mea si m-a fortat sa dau cu spatele ca sa depaseasca el obstacolul. Cum nu este vorba de prioritate pentru drum ingustat(acolo unde el ar fi avut dreptate), pentru ca drumul ingustat nu este definit de un obstacol, ci de un indicator specific, a cui este vina?
 8. Marius

  Utilizarea datelor personale - folosirea CNP-ului

  Nu există o astfel de lege, respectivul are dreptul să-şi noteze datele de stare civilă, inclusiv CNP-ul.
 9. Marius

  Discuţie despre utilitatea achiziţiei unei arme neletale

  Din contră, pare că faci o confuzie pe care multă lume o face. Psihiatria este o ramură medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul şi reabilitarea persoanelor cu boli mintale, nu psihologia. Psihologia este de fapt o ramură a ştiinței care s-a desprins din filozofie şi studiază funcţiile şi procesele mentale, precum gândurile, emoţiile, conştiinţa, motivarea, percepţia altora şi personalitatea, dar diagnosticarea unei persoane cu probleme mentale tot un medic psihiatrul o face. PS: Te rog nu mai cita postarea anterioară pentru că e inutil şi interzis de regulamentul forumului. Mulţumesc pt. înţelegere.
 10. Sita

  Permis de conducere retinut in Germania

  Salut,in august 2019 mi-a fost reținut permisul de conducere în Germania pentru o alcoolemie 0,48 și accident fara victime(mi-am lovit oglinda de la mașină de un stilp de plastic care delimitează cele două sensuri de mers). Am fost dus la secția de poliție pentru recoltarea de singe iar după o oră mi-au dat drumul, spunindu-mi că trebuie să mă prezint la secția de poliție din Berlin pentru a ridica permisul iar daca nu mă pot duce alternativ ar fi să aștept sa-mi ajungă permisul in Ro. Au trecut 10 luni de la comiterea faptei iar în Ro. nu mi-a ajuns deocamdată nimic. Mă poate ajuta cineva cu un sfat ce as putea face. Am nevoie de permis pentru a mă angaja, fara sa mai punem la socoteală faptul că ma-m saturat să plătesc amenzi. Am fost la poliția rutieră locală și mi-a spus că nu am suspendat dreptul de a conduce în Ro. cît și în Europa.
 11. ericcelrosu

  Utilizarea datelor personale - folosirea CNP-ului

  Salut. As vrea sa stiu care este legea care menționează cand si de catre cine are voie sa iti solicite CNP-ul. Toata aceasta idee a pornit de la un tip care inchiria trotinete electrice intr-un parc si mi-a cerut CNP-ul pentru a fi sigur ca nu plec cu ea. Sunt convins ca nu are voie sa faca asta, maxim numele complet dupa buletin ar avea probabil. Daca ar fi sa ii fac reclamație pe ce lege m-as baza in principal? As putea chema o patrula fara probleme da trebuie sa le pun legea in fata la polițiști ca sa fiu sigur ca nu se fofilesc cand e vorba sa-si faca treaba. Aștept un răspuns, mulțumesc pentru timpul acordat.
 12. Doreste cineva de la IPJ Iasi sa vina la IPJ Vaslui la schimb?
 13. HolyGrail

  Discuţie despre utilitatea achiziţiei unei arme neletale

  Daca vorbim strict de forma in care sunt implementate acum, da, sunt absolut inutile, practic trebuie doar sa stii sa citesti. Mai departe de atat nu pot fi de acord. Referindu-ne la avizul psihologic, cred ca isi are rostul. Pot accepta ca este stupid si injust sa ingradesti drepturile unui om bazandu-te pe tipare de personalitate, dar poate fi un screening bun pentru masuri complementare, de exemplu impunerea consilierii pentru persoane care prezinta semne de depresie sau care au factori mari de stres in viata. Consilierea poate sa fie paralela obtinerii permisului, nu neaparat premergatoare. Psihiatricul a fost o gluma proasta. A fost un exchange de 3-4 propozitii, as fi putut trece inclusiv daca nu as avea habar pe ce planeta sunt si ce caut acolo. Orice boala degenerativa nedepistata are toate sansele sa treaca de "filtrul" asta. Imagineaza-ti un suferind de Alzheimer's sau dementa, cu pistol letal sau neletal, pe strazi. Nu mi se pare o situatie fericita.
 14. Marius

  Discuţie despre utilitatea achiziţiei unei arme neletale

  Avizele psihologice sunt un mare "fâs", o condiţie inutilă impusă prin legislaţie, nu numai pentru permisul de armă ci pentru orice.
 15. @23Andreea, După părerea ta, ce legătură are întrebarea adresată de tine cu activitatea şi competenţele poliţiei?
 16. 23Andreea

  Accident rutier soldat cu dauna totala a autoturismului

  Nu aflu nimic nici de aici.. Mulțumesc
 17. HolyGrail

  Discuţie despre utilitatea achiziţiei unei arme neletale

  O sa documentez aici procesul, poate mai este cineva interesat de detalii. Primul pas este parcurgerea cursului de arme si munitii, organizat de un numar de poligoane din Bucuresti. Acesta dureaza 80 de ore si, cel putin la poligonul unde il fac eu, dureaza 20 de zile lucratoare (program 17-21) si costa undeva la 750RON (probabil include suprataxa de COVID, din ce am citit in anii anteriori era mai ieftin). Prezenta minima obligatorie este de 72 de ore. Se semneaza condica de prezenta, deci e obligatoriu sa existi fizic acolo :). Pentru inscrierea la curs e nevoie de cazier si fisa medicala. Fisa medicala se obtine in acelasi stil defectuos ca in cazul permisului auto. Din pacate poti fi ultimul nebun si vei primi avizul psihologic/psihiatric fara probleme.
 18. Lacra98

  Lipsa certificatului de inmatriculare / lipsa talonului

  Buna ziua! Tatăl meu a decedat in urma cu 3 săptămâni, mașina lui este la mama mea vitrega, dar talonul este la mine. Dorește sa imi aducă mașina zilele viitoare(eu nu am permis), i-am trimis poze ale talonului, in aceste circumstanțe, primește amenda dacă o oprește cineva pentru lipsa talonului in original? Multumesc! O zi buna!
 19. Navigand internetul am dat peste raspunsul acesta din parte IGPR-ului, din data de 18.06.2020, catre o publicatie online: https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/tunul-pregatit-de-igpr-sub-plapuma-csat-10-milioane-de-euro-ca-sa-traga-dupa-covid-in-fosta-stare-de-urgenta-documente-exclusiv Deci se confirma ca este produs de Beretta. Totusi pretul de achizitie de ... ... oare la ce model de pistol s-ar incadra ? Astept cu nerabdare sa se termine cu secretomania asta si sa le vedem distribuite in teren.
 20. Roby

  Scoala de politie din Campina

  La scolile de agenti precum si la Academia de Politie, nu se plateste vreo taxa de scolarizare.
 21. Andrei

  Solicitări pentru confirmarea contului de membru

  @ccclyon, daca esti politisti, iti faci adresa de webmail.politiaromana.ro si ai acces in sectiunea privatam dupa ce confirmi contul cu noua adresa de mail. Daca nu te descurci sa iti faci adresa, da-mi mesaj si te ajut eu. @cyprusboy89, adminii au si alte activitati, sunt oameni. Asteapta sa faca verificarile si o sa primesti acces in cazul in care esti indreptatit sa il primesti. Sunt convins ca daca sunt probleme in ceea ce priveste contul, iti vor comunica ei asta.
 22. lordcry

  Scoala de politie din Campina

  Buna ziua! Anul acesta am abosolvit Facultatea de Inginerie Mecanica din cadrul UPB. As dori sa stiu daca mai pot beneficia de locul bugetat la Scoala de Subofiteri "Vasile Lascar" Campina avand in vedere ca cei 4 ani pe care i-am parcurs au fost subventionati.. Va multumesc anticipat!
 23. Tot mai des aud zvonuri despre Beretta
 24. Roby

  Suspendarea permisului de conducere

  Acel aparat arata bine.... Contestatie, poti face, este dreptul tau - ti s-a adus la cunostinta in momentul incheierii procesului verbal.
 25. Nu s-a mai aflat nimic concret in legatura cu pistoalele pe care le vom primi ?
 26. RPG

  Solicitări pentru confirmarea contului de membru

  Buna ziua, am asociat adresa de email, va rog sa-mi acordati accesul in sectiunea dedicata politistilor.
 27. valentinmanumesc

  Suspendarea permisului de conducere

  Buna ziua, ieri pe data de 05.07.2020 am fost oprit de un echipaj de politie, am fost supus testului de alcoolemie si mi-a iesit 0,04, nu am fost condus la sange pentru recoltare. Am primit o dovada fara drept de a conduce, 9 puncte si 1305 lei amenda. Astazi am fost sa fac contestatie pentru ca am inteles ca aparatul poate afisa gresit sau ca nu are metrologia facuta. Mi-a spus cineva ca exista un certificat de grefa cu care poti conduce sau poti da un examen pentru redobandire ca sa-l pot recupera dupa 30 zile. Daca am facut contestatie si astept aceste zile dupa acel certificat de grefa sa pot conduce, intre timp pot sustine examenul, sau macar la sfarsitul judecatii? Va multumesc.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.