Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Încearcă să-i spui asta pe pagina lui sau prin alte cai ca începe cu injurii și dracuieli și o scoate pe nepoata lui în fata. Cel mai abject personaj din ultima perioada.
 3. Inclusiv ziariştii îl catalochează pe domnu' Cumpănaşu drept IMPOSTOR. 😶
 4. Marius

  Infractiune de ultraj

  @IudazaRoadrunner, din păcate în situaţia asta nu se poate discuta de infracţiunea de ultraj. Se poate aplica doar o amărâtă de amendă, pentru că asta e protecţia pe care o oferă societatea poliţiştului român.
 5. Razvan24

  Întrebari despre media la purtare pt admitere

  Buna ziua scuzați deranjul dar am o intrebare extrem de importantă pentru studiile mele viitoare. Eu am absolvit studiile liceale în Italia, la purtare media generală din 5 ani de liceu este de 8,6 ( ultimi doi ani am avut notă 10 ) . Alți ani au fost probleme generale cu comportamentul clasei care au afectat notă la purtare fiecăruia . Dacă aș încerca să dau examenul de admitere pentru academia de poliție aș fii oprit din start din cauza asta? Nu am cum sa am o derogare sau similar? Este foarte important pentru mine mai ales din cauza ca visul meu de când am fost mic a rămas mereu acesta . Dar crescând am inteles de calitățile care am nevoie pentru meseria asta și zilnic am lucrat pentru ar avea o pregătire excelentă. Mulțumesc pentru un eventual răspuns.
 6. Last week
 7. IudazaRoadrunner

  Infractiune de ultraj

  Buna seara. Sper ca am nimerit sectiunea cum trebuie. Daca il cunoasteti pe colegul din clipul de mai jos (zona Pantelimon) sa-l anuntati ce a facut primata dupa ce a plecat Poate ne scapa de acel babuin
 8. Cristi

  Test psihologic

  Eu am auzit ca sunt capcane inclusiv la frontiera. Gen, capcane de ursi, vulpi...
 9. Kosty

  Test psihologic

  Vreau sa dau la politia de frontiera si am auzit ca e greu si sunt capcane la testul psihologic. Eu de anul acesta incep pregatirea sportiva si peste 2 ani urmeaza sa dau la politie. Ce sfaturi aveti? Ce trebuie sa reuzulte din acel test? ( ca sunt sociabil, calm?)etc etc Si vreau sa stiu cat mai multe despre testele si sansele sa a fo admis. Chiar imi doresc sa ajung politist. Multumesc!
 10. Marius

  Noutăţi de la Apple

  Pentru cei interesaţi, un rezumat al evenimentul Apple din septembrie 2019 - lansarea modelelor iPhone 11 Pro, iPhone 11, Apple Watch Seria 5, şi noul iPad. Anunţurile despre Apple TV+, Arcade etc. etc.
 11. marci

  Numere rosii din alt judet

  Buna ziua, Vreau sa cumpar o masina second hand, din alt judet, masina are numere rosii. Scos de proprietar pe judetul lui. Dupa ce cumpar masina, pot circula cu numerele si asigurarea lui? Multumesc
 12. marci

  Transcriere drept de proprietate masina

  Buna ziua, Dupa schimbarea domiciliului (alt judet) cat timp mai sunt valide numerele vechi/cat timp se mai poate circula cu numerele vechi? Intreb pt ca transcrierea dureaza destul de mult timp, probleme la fiecare pas, primarii, posta etc... Multumesc
 13. Păi, toți în uniformă, după aia mai era treaba cu uniforma, militarizarea, stai că asta a căzut, păi s-au rezolvat toate: De mâine toți în uniformă! 😎 Săracu', îți dai seama că mâine poimâine se dau medaliile pentru toate realizările astea și el care a făcut totul nu mai e acolo să ia și el una?!!
 14. Aproape că mi-a smuls o lacrimă ... acest mesaj manelistic, cu "dujmanii" şi "lumea ra" care nu l-au lăsat şi pe domnu ministu să reseteze şi să reformeze din temelii acest minister. Ce să-i faci, lumea e rea, dujmanii sunt mulţi şi invidioşi. Practic omul a vrut să facă treabă, dar nu a fost lăsat de invidioşi. Totuşi cam care or fi acele măsuri imediate pe care le-a luat pentru reformarea sistemului de siguranţă a cetăţeanului? Cât despre începerea procesului de refomare a funcţiilor de conducere, ne-am convins, se doreşte legalizarea dependenţei politice şi a pupincurismului.
 15. Catalin

  Linistea publica in zona de blocuri

  Spuneţi-ne ce "măsuri" concrete v-aţi dori să ia poliţia?
 16. Salutare, Am si eu cateva intrebari legate de folia auto si cat de permisa e pe geamurile din fata, desi am cautat si am citit aproape toate topicurile din forum tot nu m-am lamurit, greu de cap nu sunt insa peste tot vad doar contraziceri si nu stiu ce sa cred, nu stiu daca agentul a procedat sau nu ok, sper insa sa ma lamureasca cineva aici. Mai exact, astazi m-a oprit un echipaj de politie, un agent foarte amabil, nimic de reprosat, insa m-a lasat putin cu gust amar faptul ca m-a pus sa dau folia jos de pe fata, mentionand ca nu exista folie pe fata si nu monteaza nimeni, iar eu din ce am citit si din ce stiam in trecut, este permisa folia pe fata insa transparenta sa nu fie mai mica de 70%. I-am prezentat agentului documentul de la service-ul care a montat folia, pe care erau trecute toate geamurile, sub forma "dreapta fata, stanga fata" iar in dreapta transparenta, mai exact 80%, in acel document este prevazut si ca serviceul este autorizat RAR, iar fiecare folie pe geam are un timbru cu numele service-ului si ceva legat de RAR. Agentul mi-a spus ca acel document este nul, fiind doar o declaratie de conformitate nu o omologare, si ca firma nu e serioasa, ca nici o firma serioasa nu monteaza folii pe fata, ca nu exista asa ceva. Pana la urma, mi-a spus sa le dau jos acolo si imi da actele, lucru pe care l-am facut, ne-am salutat si mi-am vazut de drum. Sunt curios inca, folia se trece in talon? Adica trebuie omologare separata? Documentul ala de conformitate, e nul? Multumesc!
 17. Mihai2030

  Merită contestaţia procesului verbal cu amendă?

  Am înțeles, mulțumesc frumos
 18. visangabriel

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Salut, vreun coleg de la I.P.J. Călărași care mă poate ajuta cu o confirmare? Mulțumesc!
 19. Nu știam de ce nu mi mai vine calitatea de judiciar, din mai o aștept.
 20. BGeorge

  Merită contestaţia procesului verbal cu amendă?

  Poți să contești sancțiunea primită la judecătorie. Dacă nu vei avea câștig de cauză vei suporta cheltuielile de judecată, asta pe lângă sancțiunea primită.
 21. Era necesară această propunere legislativă având în vedere blocajul în obținerea avizului de poliție judiciară. În ceea ce privește acordarea avizului de poliție judiciară celor încadrați direct, sper să existe o practică unitară prin care să fie chemați la un interviu și abia după ce un magistrat se convinge că are cunoștințe în materie de drept penal și procesual penal să înainteze actele în vederea acordării avizului. Oricum, reglementând astfel condițiile de acordare a avizului, cred că s-au gândit și la deficitul de personal existent la nivelul structurilor de poliție judiciară, deficit care va rămâne în continuare dacă legiuitorul nu găsește o cale de a motiva polițiștii din aceste structuri ca să rămână în continuare și totodată de a-i încuraja pe anumiți polițiști cu studii în domeniu să acceadă în structurile de poliție judiciară. În acest moment, un polițist de la Ordine Publică, lucrând câteva nopți și weekend-uri, este mai bine remunerat decât un “judiciarist”. Nu contest pericolul la care sunt expuși cei de la ordine publică și nici nu zic ca cei de la OP să fie remunerați mai slab ci doar să fie recompensată pe măsură și munca judiciariștilor.
 22. Extras din expunerea de motive: Se legiferează impostura prin aceste prevederi de la punctul 2.3, prin care se pune un semn de egalitate între un absolvent cu diplomă de licenţă al Academiei de Poliție ori a unei facultăţi de drept şi un inginer/contabil/soldăţoi încadrat direct sau transferat care face un curs de iniţiere timp de doar 3 luni. BRAVO impostorilor din MAI ce redactează/propun şi legiferează asemenea idioţenii! Datorită acestor impostori ce legiferează asemenea tâmpenii a fost deprofesionalizată Poliţia Română. Propunerea legislativă se află în dezbatere publică pe pagina Transparenţă decizională a ministerului, iar eventualele propuneri şi sugestii pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data 11.09.2019, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro
 23. Nu e o noutate că Ministerul de Interne îi pupă în partea dorsală pe acest domn Cumpănaşu de mai bine de 14 ani. În baza unor protocoale de colaborare semnate între ONG-ul său "Asociaţia pentru inplementarea democraţiei" cu MAI-ul, beneficiază încă din anul 2005 de spaţii de lucru/birouri în sediul MAI, calculatoare, imprimante, internet, telefonie fixă şi mobilă, autovehicul din dotare şi combustibil, precum posibilitatea să posteze pe paginile web ale MAI, toate aceste bunuri şi servicii fiind asigurate de către MAI din resurse proprii, în numele reformării instituţiei şi combaterii corupţiei din minister. Mai mult, în această perioadă prin intermediul ONG-urilor pe care le păstoreşte a primit finanţare prin intermediul unor aşa-zis proiecte desfăşurate în parteneriat cu MAI-ul, miloane de euro tocmai pentru reformarea ministerului. Iar în prezent tot el se plânge şi acuză peste tot că instituţia nu este reformată, că e coruptă şi aşa mai departe, când tocmai el a primit bani să se ocupe de aceste "probleme".
 24. Mihai2030

  Merită contestaţia procesului verbal cu amendă?

  In decursul zilei de azi în dreapta mea aveam un conducător auto care aștepta să pătrundă în intersecție, a intenționat să intre dar timp de 2 secunde a fost în dubii, fiind preocupat de,, dispozitivul mobil pe care îl folosea ''. În momentul în care m-am uitat preventiv la conducătorul auto din dreapta mea ca să observ intenția lui de a intra sau nu pentru evitarea unui impact. Precizez faptul că era roșu încă la semaforul pentru pietoni, iar când eu am ajuns cu partea din față a mașinii pe trecerea pentru pietoni am observat și schimbarea culorii a semaforului din roșu în verde. Situația a fost cam așa : După ce am trecut integral de trecerea pentru pietoni, probabil când și spatele mașinii a trecut, s-au angajat și pietonii în traversare. Acum eu am observat că nu au fost angajați pietoni în traversare în momentul în care am trecut eu, adică circa o secundă sau 2 cât ar fi fost necesar ca mașina să treacă complet de trecerea pentru pietoni și nu doar parțial față sau spate. La câteva secunde distanță echipajul pornește din loc, adică din partea stângă a intersecției(pod Splaiul Independenței), eu fiind în fața ratb ului oprit în stație, făcându-le semn acestuia să le acorde prioritate. Atât eu cât și șoferul din fața mea ne-am oprit în partea din dreapta a drumului pentru a le face spațiu. Iar acolo ei se opresc lângă mine având loc următoarele citez. Mergeți înainte și faceți dreapta? Eu:Da Poliția :ok, țineți-vă după noi, moment în care au întrat înapoi în sensul meu de mers, au oprit semnalele acustice și m-am ținut după ei. Până la următoarea intersecție, unde cred că, aveau filtru sau ceva de genul. La uniri (în zona de la metrou, la dreapta spre casa poporului au oprit și ei) m-am oprit și eu, puțin mai greu pentru că am rămas a treia mașina, altcineva angajându-se în fața mea. S-a prezentat verbal, actele, le prezint Aici el îmi spune următoarele : în momentul în care întrați pe intermitent nu aveți obligația de a acorda și pietonilor prioritate la culoarea verde a semaforului ? Eu:Desigur, doar că în momentul în care eu am fost aproape de trecerea pentru pietoni s-a pus și verde și nu am mai putut opri în condiții de siguranță. Polițistul : Hm, era verde de mult. Am semnat procesul verbal, deși de menționat ar fi că, am scris că nu am obiecțiuni sau alte mențiuni la ce a spus agentul constator. Fiind primul meu eveniment de genul, pot spune că, nu am știut exact ce ar trebui sau nu să scriu acolo și din ideea de a nu degenera discuția am înțeles ce a spus și am semnat. Acum, ideea era alta, dacă consider că, deși probabil că nu voi avea în totalitate dreptate. Ar avea rost să depun o contestație sau nu? (aș dori de asemenea să știu și cum s-ar soluționa situația, cu o majorare a contravenției sau doar începerea de drept a contravenției în momentul hotărârii definitive și irevocabile a instanței) și cam ce costuri ar fi, îmi pot majora amenda?.. Sau cheltuieli de judecată?.. Ce costuri ar putea să-mi revină după încheierea procesului? Și ce masuri noi administrative sau legale se mai pot lua suplimentar împotriva mea dacă se considera că nu am avut dreptate?
 25. Agatheophobia

  Linistea publica in zona de blocuri

  Buna seara/ziua! Nici nu stiu cum sa incep. Am ajuns pe acest forum oarecum intr-un moment de disperare. Problema mea incepe in felul urmator: De un an de zile am cumparat un apartament in Bucuresti. Stiu. Probabil e irelevant. Motivul ar fi copiii din spatele blocului. Cand spun copii, ma refer la adolescenti cu varste cuprinse intre 14-19 ani. Acesti pusti nu locuiesc in bloc, nici macar prin cartier. Am inteles ca vin de prin alte cartiere indepartate. Mi-au spus si fostii proprietari ca ii goneau, dar nu mi-am imaginat ca stau atarnati in spatele blocului de parca ar fi copiii nimanui, fara scoala sau un viitor. Bine, ca si fostii proprietari nu au specificat faptul ca problema e foarte grava, fiind implicate droguri, minori si politie. Ideea este ca pustii care stau in gradinita blocului fac multa galagie, mizerie, consuma droguri, se aseaza pe masinile parcate din spatele blocului...pe scurt, tulburarea linistii publice si nu numai. Baiul meu este ca politia a tot fost chemata din cate am inteles de la vecini si administratora, dar vin doar sa ii identifice si le verifica ruxacele (in cazul in care mai au substante ilegale la ei), dar pustii nu sunt prosti si le arunca inainte sa ajunga politia. Deci politia este de mult timp sesizata in privinta lor, dar nu inteleg de ce nu se iau masuri? Si nu aduc reprosuri politiei, daca asta considerati. Intrebarea mea e urmatoarea: Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Orice parere impartasita este binevenita. Multumesc anticipat.
 26. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr.364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare și pentru stabilirea condițiilor privind acordarea avizului conform organelor de cercetare penală speciale 240_1568217978_Proiect OUG politia judiciara.pdf
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.