Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Yesterday
 4. Marius

  Permis retinut pt substante interzise

  Noul Cod penal: Art. 336 - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 5. Roby

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Prezent ! Sper sa fim 3 motociclisti anul asta, deci sa fie vreme frumoasa (maxim jumatatea lunii octombrie) Eu, @lex89 si @Cristi Doar ca pe asta ultimul, il scoti cam greu din barlog :))) Increrc totusi sa ii conving, sa vad ce reusesc
 6. Last week
 7. 1Nestiutor

  Permis retinut pt substante interzise

  Buna ziua, Fratele meu a fost oprit in trafic acum o saptamana de un filtru de politie, iar domnii agenti au realizat ca acesta consumase marijuana (da, fumase 1 joint inainte de a se urca la volan). A fost dus la INML pentru recoltarea probelor biologice si acesta acum asteapta amenda. Mi-a spus ca a fost foarte cooperant cu agentii si si-a recunoscut greseala, prezentandu-si in mod repetat scuzele si constientizand greseala pe care a facut-o. A citit legea, stie care sunt consecintele faptelor lui, dar e foarte speriat de amenda ce o va primi (inca nu s-a dat verdictul, i s-a spus sa se prezinte la Brigada de Politie Bucuresti saptamana viitoare pentru a afla) pentru ca munceste pe un salariu de nimic. Intrebarea mea este urmatoarea: In ce interval se situeaza suma aferenta acestei contraventii ? Va multumesc frumos !
 8. Bazarache

  Suspendarea permisului de conducere

  Heei... ,,functionabil" ? nu cunosc termenul....de ce nu incerci la M.A.E.... aici vb. despre M.A.I....,sau mai simplu - consulta un avocat(contra cost).
 9. AnaMaria3

  Suspendarea permisului de conducere

  Heei !! Grupul asta mai este " functionabil" ?? 😕
 10. Pentru a beneficia de alocarea la compensaţia lunară pentru chrie, în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar, este necesar ca poliţistul solicitant să întocmească un raport cu luarea în considerare atât a prevederilor HG 284/2005 pentru stabilireaa cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chrie cuvenite poliţiştilor, cât şi a precizărilor secretarului general al MAI, a fost aprobat "Modelul raportului privind solicitarea de acordare a compensaţiei lunarepentru chirie cuvenite poliţiştilor în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau aferente/ă contractului de vânzare cu plata în rate a unei locuinţe" - Cei interesaţi pot descărca documentul în format editabil de aici:
 11. Version

  0 downloads

  Modelul raportului privind solicitarea de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau aferente/ă contractului de vânzare cu plata în rate a unei locuinţe. Pentru a beneficia de alocarea la compensaţia lunară pentru chrie, în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar, este necesar ca poliţistul solicitant să întocmească un raport cu luarea în considerare atât a prevederilor HG 284/2005 pentru stabilireaa cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chrie cuvenite poliţiştilor, cât şi a precizărilor secretarului general al MAI, a fost aprobat "Modelul raportului privind solicitarea de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau aferente/ă contractului de vânzare cu plata în rate a unei locuinţe" - document ataşat în format editabil.
 12. TeglaC

  Model raport de mutare / transfer

  Bună ziua. Mă poate ajuta cineva cu niște sfaturi în privința unei mutări? M-ar interesa un model de raport, dacă să depun dosarul la IPJ-ul la care vreau să mă mut sau la cel actual. Orice sfat îmi este de ajutor. Mulțumesc.
 13. AnaMaria3

  Suspendarea permisului de conducere

  Buna!! Am o mica-mare nelamurire, asta pentru sa am primit diferite raspunsuri... Prin 2015 sotu' meu a avut un accident in Ungaria ...Dupa un luuung proces acolo si dupa incheierea lui, sentinta a fost *amenda penala si interzicerea conducerii pe 1 an si 8 luni*.. Dar, nu scrie daca doar pe Ungaria se aplica sau pe toata Europa si nici nu a primit vreo hartie in care sa zica ceva despre permis ... Din cate am inteles, Ungaria si Romania, nu coopereaza in nici un fel si ca ii este interzis doar pe Ungaria ( asta a fost unul din raspunsurile primite)... Dvs. ce spuneti? Astept un raspuns, multumesc frumos !! O zi buna !!
 14. denisamariab

  Politie / OSP sau Politia de Frontiera?

  Buna! Am citit deja pe forum niste pareri in legatura cu acest subiect, insa as vrea sa primesc cateva raspunsuri, strict pentru situatia mea. Imi doresc sa dau admitere la Academia de Politie din clasa a 7-a si nu mi-am schimbat parerea in niciun moment. Am dat admitere vara trecuta, dupa ce am terminat clasa a 12-a. Fiind constienta ca nu eram suficient de pregatita, deoarece a fost un an greu pentru mine, pentru ca am avut si examenul de bacalaureat si vazand ca la Facultatea de Politie de Frontiera mediile din ultimii ani au fost mai mici decat la OSP, mi-am zis sa incerc la Frontiera. Cu toate acestea, am avut parte de o mica lectie care sa-mi fie invatatura de minte: sa nu mai tin cont de mediile din anii anteriori, deoarece media a crescut cu un punct fata de anul 2017( de la 7,40 la 8,40), deci a fost la fel ca cea de la OSP. Eu am obtinut 7,90. A fost frustrant sa stiu ca in anii precedenti media de 7,90 facea parte din lista cu cei admisi, dar m-am mobilizat si am inceput din nou sa invat pentru admiterea de anul acesta. Ideea e ca nu stiu ce sa aleg, deoarece, pe parcurs am prins drag si de ideea cu frontiera. Ma sperie un pic faptul ca pentru OSP candideaza cel mai mare numar de persoane dintre toate facultatile( probabil pentru ca de obicei ma subestimez si tind sa ii vad pe altii mult mai buni decat mine). Nu stiu cum as putea sa imi dau seama care facultate e mai potrivita pentru mine. Am mai discutat cu cateva persoane si mi-au recomandat sa aleg OSP. Mentionez ca locuiesc intr-un oras in care nu se gasesc puncte de trecere a frontierei - sper ca m-am exprimat corect - si nici vreun aeroport si m-am gandit ca de aceea am primit aceste recomandari, insa nu m-ar deranja sa locuiesc in alt oras, daca as fi pusa in situatie, lucru care e foarte probabil dupa terminarea studiilor, oricum. M-am gandit sa cer parerea unor persoane care sunt deja in domeniu si care ar sti exact ce argumente sa imi ofere, astfel incat sa pot face o alegere. Voi ce parere aveti? V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta. Multumesc!
 15. AnaMaria3

  Suspendarea permisului de conducere

  Buna grup! Sunt noua pe aici.. Stiti cumva, permisul auto suspendat in urma unui accident in Ungaria pe durata de 1 an si 8 luni, este valabil si pentru Romania? Din cate am inteles Ungaria si Romania nu coopereaza in nici un fel ... Multumesc !!
 16. razvanmass

  Declarare accident usor

  E normal sa primesc amenda pentru o fapta pe care nu eu am comis-o ? Cum adica, veti intreba. Ce s-a intamplat ? Am fost accidentat usor in fata de catre o comioneta. M-am rugat de sofer sa facem amiabila. Soferul ma acuza pe mine, ca eu l-am lovit. In realitate, el daduse in marsalier fara sa se asigure. Soferul a refuzat amiabila, am mers la accidente usoare sect. 4 si acolo politistul mi-a dat dreptate. Totusi cand a facut constatarea daunelor la masina pe care o condusesem, ofiterul mi-a zis ca imi da 1100 roni amenda si imi ia talonul pentru ca masina prezenta niste indoituri ruginite la aripa din spate. I-am zis ca nu e sunt proprietarul masinii, ca acesta a indoit tabla si eu nu aveam cum sa declar un accident pe care nu eu l-am facut, eu neavand cheile de la masina sa pot merge la politie sa cer constare in numele proprietarului. Nu mai vorbesc ca ar fi fost un fals in declaratii. Proprietarul masinii a facut itp-ul cu 30 zile inainte, masina fiind si atunci cu tabla indoita si mi-a zis ca e ok daca circul cu ea. Dupa ce politistul a discutat cu soferul vinovat, m-a chemat inauntru si mi-a zis ca. ..stupoare, nu vrea sa faca rau la nimeni si ca din 1100 de lei imi da doar 150 de roni amenda in 48 de ore si nu ridica talonul. Asadar dragi domni politisti, va intreb cu respect, ce relevanta are in fata legii faptul ca un politist nu vrea sa faca rau la cineva, daca legea ii cere sa aplice amenda de 1100 de roni ? Este aceasta o forma de intimidare ca sa nu mai venim la politie cand accidentele sunt usoare, gen tabla usor indoita, etc? Repet eu nu am vrut sa vin la politie. Ce amenda trebuia sa primesc eu daca nu beneficiam de "bunavointa" domnului politist ? Ce vina am eu si de ca trebuie sa primesc eu amenda cand nu eu am indoit tabla si nu eu, nu am declarat la politie acest lucru ? Nu era mai normal ca ofiterul sa intrebe cine a condus masina cand a avut loc accidentul care a indoit tabla, asa cum se intampla in cazul radarelor fixe cand proprietarul masinii este chemat la politie sa spuna cine a condus masina care a incalcat legea la regimul de viteza ? Ce mai pot face eu acum ? Multumesc pentru raspuns.
 17. VladSoare

  Fisa de inmatriculare sau contract vanzare cumparare

  Ți s-a răspuns foarte clar. Că nu-ți convine răspunsul, sau că nu ești capabil să-l înțelegi, e cu totul altă poveste.
 18. Marius

  Majorarea perioadei de suspendare a permisului

  Faci o cofuzie între anumiţi termeni şi denumiri. Acest termen de "poliţist rutier" este o denumire generică atribuită tuturor poliţiştilor ce desfăşoară activităţi specifice din sfera de competenţă rutieră atribuită Poliţiei Române, iar aceaste activităţi sunt desfăşurate de mai multe structuri operative ale Poliţiei Române, nu doar de către structurile/formaţiunile rutiere. Astfel majoritatea poliţiştilor de la ordine publică, de poliţie rurală etc. etc., au calitate de poliţist rutier şi pot desfăşura activităţi specifice poliţiei rutiere. E ceva cât se poate de logic şi firesc, pentru că într-un sat, comună etc. poliţistul de la ordine publică trebuie să soluţioneze accidentele soldate doar cu pagube materiale, să aplice sancţiuni la regimul rutier, filtre rutiere, educaţie rutieră în zona sa de competenţă teritorială şi aşa mai departe. La fel e şi cazul poliţistului care îşi desfăşoară activitatea într-o secţie de poliţie urbană, acesta poate să aibă calitatea de poliţist rutier şi poate executa filtre rutiere, aplica sancţiuni şi aşa mai departe.
 19. Bazarache

  Inmatriculare auto cumparat din Spania

  Buna ,pot doar sa-ti spun cum am procedat eu : Am venit din Spania avand pe masina nr.spaniole..FHN -2....am facut RAR-ul iar la inmatriculare am predat actele spaniole, numerele ,si basta. Banuiesc ca trebuie sa mergi in audienta la DRPCIV . Bafta
 20. Motoboom

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Daaa😂😂😂
 21. Andrei

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Eti, iti pregatesc un turban?
 22. Andrei

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Puteti oricand sa folositi aria generala, unde au acces toti membrii. Cu siguranta veti gasi topicuri mai mult decat utile. Spor la invatat!
 23. marius060919

  Cum se calculează perioada de suspendare a permisului?

  Buna ziua , în data de 04.03.2019 mi-a fost suspendat permisul de conducere , am avut dovada inlocuitoare de pe 4 până pe 19 , asta inseamna ca de pe 20.03.2019 a inceput perioada de 30 de zile... cand pot merge sa ridic permisul? Am numărat 30 de zile de pe 20 si 30 de zile se împlinesc pe 18.. imi poate spune cineva exact... ? Imi cer scuze pentru felul cum am explicat, m-am pierdut in cuvinte... Multumesc
 24. nikynico11

  Majorarea perioadei de suspendare a permisului

  Buna ziua, sunt nou pe forum si am si eu o problema. sper ca am ales sectiunea potrivita si nu fac nicio greseala.. O sa va explic mai jos cat se poate de scurt si la obiect : Pe data de 22/02/2019 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile (motiv: am trecut pe rosu ) , mi-a fost eliberata dovada de circulatie pe loc pentru 15 zile care a expirat pe 09/03/2019. Dupa cateva zile mi-a venit acasa o scrisoare de la brigada rutiera ( am atasat-o mai jos ) unde scrie ca defapt permisul meu este suspendat pentru 60 zile.. Am cautat articolul respectiv si se refera la faptul ca am mai avut o suspendare in ultimele 6 luni... cei drept l-am mai avut odata suspendat anul trecut in toamna parca , dar pe un motiv absurd. ( nerespectarea indicatiilor politistului de a ramane la masina in timp ce controla alt participant la trafic ) pentru 30 zile.. mi-a fost suspendat de catre un politist de proximitate nu rutier... a fost un abuz din partea lui... sa imi arate ca poate sa imi ia permisul..dar si atunci am tacut din gura si am stat pe bara 1 luna...sa nu ma complic cu procese.. Am cautat articolele respective din scrisoare si niciunul nu coincide cu acest motiv pentru care mi s-a suspendat mie permisul sa spunem acum 6 luni.. Poate ca am cautat eu gresit... si nu stiu unde sa caut.. credeti ar putea fi o greseala? Eu sunt plecat din tara.. ajung intr-o saptamana... iar pe data de 08 mai, as face 60 zile.. Cand ajung acasa are rost sa incerc sa ma duc la udriste sau ma fac de ras? As mai avea de asteptat inca 1 luna si este aiurea..pentru ca am avut ghinion... nu sunt vreun teribilist... am trecut pe galben din cauza conditiilor metereologice.. dar domnul politist nu a tinut cont.. totusi am acceptat greseala asupra mea si am zis ca e ok 1 luna.. dar 2? Va multumesc din suflet... am atasat poza cu scrisoarea mai jos.. am cenzurat si datele personale.
 25. Abi

  Masina lovita in parcare

  Buna seara...astăzi am avut o întâmplare nu tocmai nefericită...venind de la cumpărături am pus cumpărăturile in masina iar coșul l am lăsat lângă masina,bătând vantul coșul a atins foarte încet masina de lângă,proprietara recalcintranta a venit si mi a bătut în geam ca am împins coșul spre masina ei si i am îndoit caroseria...a tras de mine, a țipat eu spunându i ca nu am facut nimic...Chestia e că erau 3 băieți martori si au intervenit în discuție spunându i ca nu e vina mea si nu avea cum sa se îndoiască caroseria doar ca a atins coșul masina...aceasta nervoasă a plecat si a spus că mă reclama la poliție sa mi ia si permisul de conducere! Chestia e că eu m am speriat super tare si nu stiu ce sa fac in acest caz...
 26. Earlier
 27. @tuleaandrei: asa cum a spus si colegul @Roby sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa iti cumperi o motocicleta. Iti pot spune ca un lucru ai taiat de pe lista, respectiv, bugetul. Mai raman destule, precum, marca, model, cilindree, stock, sau modificata, unde doresti sa mergi cu ea (drumuri lungi, drumuri virajate, drumuri "de tara", dealuri, etc.), cu pasager, sau fara pasager, banii disponibili pentru intretinere an de an (sau sezon de sezon) si altele pe care probabil le trec, cu vederea acum. Referitor la apropierea de motociclistii de la tine din zona, da, este un sfat bun, dar nu privi opiniile lor ca pe un adevar absolut. In plus, vei cam fi "constrans" sa incerci doar cateva modele (R1, R6, CBR 1000RR, GSX-R 1000, GSX-R 600, Hornet 600, Kawasaki 636, Bandit 600 si poate cateva Ducati), pentru ca astea sunt cam cele mai des intalnite (sunt si cateva exceptii, gen BMW S1000RR, Ducati Panigale V4, dar mai greu in bugetul de 3000 de euro). Ca sa iti faci o idee (aproximativa) cum ai sta/ai arata pe o anumita motocicleta, poti cauta pe google cycle ergo si iti introduci datele tale (inaltime, distanta de la calcai pana intre picioare, picioarele pe sol, etc.). Asfalt uscat 😏 P.S.: sper ca echipamentul de protectie exista deja, sau este in curs de achizitie.
 28. Mar122

  Examen auto - transmisie automata

  Am făcut școala cu mașina manuala, după care am dat traseul și l-am picat. Se pot face cele 3 ședințe obligatorii cu o mașina automata, și traseul reprogramat sa fie făcut cu mașina automata ?
 29. Nu stiu in ce masura suntem noi sa iti recomandăm.... Pot fi recomandări subiective care nu se potrivească neaparat si in cazul tau. De asemenea, nu știm ce abilități ai tu, ce preferinte, pt ca de asta depinde in mare masura alegerea. Conteaza foarte mult si pt ce iei motocicleta...plimbări la drum lung, naveta zilnică, Enduro si drumeții off-road, sau eu stiu, poate vrei sa încerci senzatii pe putinele circuite moto de la noi. Un aspect important e si întreținerea unei motociclete dupa achiziție. Spre exemplu se stie de Ducati si BMW...as putea spune si Triumph, ca sunt mai costisitoare si mai pretențioase fata de japoneze ... Încearcă să te apropii de motociclistii de la tine din zona si cere-le sfaturi, analizează diferite modele, urca-te pe una, vezi cum reușești să o ții - pt ca ai zis ca ai 1,68... Da-ne cateva detalii in legatura cu ce ti-am scris mai sus si iti vom mai raspunde ... Asfalt uscat ✌🏍
 30. Til

  Radar pe o masina fara numere de MAI

  Daca e sa ma iau dupa Art 91 din Regulament, nu aveam nici un motiv sa opresc, nici macar sa acord prioritate de trecere: (2) Semnalele mijloacelor de avertizare luminoasă pot fi folosite şi fără a fi însoţite de cele sonore, în funcţie de natura misiunii ori de condiţiile de trafic, situaţie în care autovehiculul respectiv nu are regim de circulaţie prioritară.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.