Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. Sa inteleg ca faptul ca ai sunat la 112 in timp ce te aflai intr-o masina inchisa, l-a oprit pe individ ca nu loveasca masina sau pe tine... Tu te asculti ce spui? Tu esti mult mai suparata pe "domnul politist" decat pentru "sicanarea" din trafic. Apelul 112 se foloseste pentru cazurile in care pericolul este iminent, cazurile le gasesti in lege sau pe net https://www.sts.ro/ro/cand-sunati-la-112 Cand mai stai la semafor pe verde, poate ai timp sa le citesti....
 4. Mihail3

  Termen depunere plangere penala

  Care sunt ziua din luna si ora din zi dupa care nu se mai poate depune plangere penala pentru pretinse fapte din 29 decembrie 2018 ora 9 44 dimineata?
 5. Last week
 6. Buna seara. Am si eu o nelamurire in privinta sicanelor in trafic. Astazi pt ca am plecat mai greu de la semafor, un individ s.a enervat, m.a depasit si imi punea frana brusca in trafic, apoi m.a oprit, a pus pe avarii si a iesit din masina spre mine ( probabil la bataie). Nu am raspuns sicanelor, insa am sunat la 112. Pana a venit politia, individul respectiv plecase. Am reusit sa il filmez. Problema incepe aici si nu este pt prima data cand ca femeie, intalnesc soferi foarte agresivi de acest gen. Apare politia si surpriza: amenda pt mine ca am indraznit sa ii deranjez pentru nimic si la fel, domnul politist agresiv verbal cu mine ca i.am rapit din timp. De ce am sunat la 112, pt ca nu se incadreaza aceasta fapta la Codul Rutier, apoi nu exista violenta. Ma simt ca un purice in momentul acesta. Sa inteleg ca ar trebui sa il las pe respectivul sa imi loveasca masina sau pe mine pt a indrazni sa sun la 112 si sa nu fiu eu amendata? Sunt socata de atitudinea d.nului politist. Ce fapte sau pana unde trebuie sa las sa se ajunga pentru a suna la 112 pt a nu fi amendata eu?
 7. Marius

  Termen depunere plangere penala

  Codul de procedură penală Art. 296 - Termenul de introducere a plângerii prealabile (1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
 8. Sigur, putem face o tranzactie : schimb sau achizitie. Poti sa imi trimiti o oferta in privat.
 9. Probabil ca initiativa va fi adoptata tacit de catre senat. Astia au alte prioritati acum...
 10. Naavi01

  Ssuspendarea permisului de conducere de două ori

  Buna! In data de 01.04 am primit un pv pentru depasirea vitezei legale si pentru placuta de inmatriculare din fata care era asezata in parbriz deoarece suportul de numar s a rupt. In 11.04 am primit o sanctiune pentru neacordare de proritate la pieton si mi a fost suspendat permisul, am si predat dovada la politia rutiera sa inceapa cele 30 de zile de sanctiune chiar din ziua respectiva. Astazi, in 23.04 am primit o instiintare pentru cumulul a 15 puncte in interbalul 04.10.2018-04.04.2019 si trebuie predat permisul in 5 zile. Permisul meu este deja luat , iar dovada este depusa din aceeasi zi la politie, am o dovada inlocuitoare cum ca am renuntat la cele 15 zile de dovada. Ce trebuie sa fac ? Sanctiunile se cumuleaza (60 de zile)? In ce data voi putea conduce din nou ?
 11. As fi si eu interesat, daca se poate. Multumesc!!
 12. SchumannAdi

  Radiere masina fara acte

  Buna ziua! Referitor la un contract de vanzare cumparare Am instrainat un autoturism, noul proprietar nu a transcris masina in termenul legal de 90 de zile. In aceasta perioada, a condus autoturimul fara asigurare. I-au fost ridicate plăcuțele și talon. Totodata, masina a fost abandonata pe domeniul public, deoarece a fost condus si după ridicareia plăcuțelor și talonului. Va rog sa-mi spuneti, cum pot să radiez autoturismul, fără plăcuțe și talon, deoarece acestea se pot ridica de la Poliția Rutieră doar în baza dovezii de ridicare a plăcuțelor și talonului + asigurarea. Va multumesc! Cu stima, Schumann Adi
 13. Buna seara, pentru Catalin sau alti colegi interesati : Tocmai am facut un schimb cu un politist rus si mi-a trimis 4 embleme textile ale politie rusesti ( toate sunt diferite, de pus pe umar) si un cuc pentru cascheta al carui sistem de prindere este rupt. Cine este interesat sa lase mesaj. Eu nu intentionez sa le pastrez, deoarece sunt colectionar de medalii ( faleristica) si bancnote (notafilie). Deci ,astept propuneri de achizitionare sau schimb cu medalii/bancnote.
 14. Catalin

  Suspendarea permisului de conducere

  Hei, aici nu este niciun grup ... sau cum ar spune un idol'n viaţă: "ai greşit site-ul fetiţa mea"! Aici ai nimerit pe un forum, care n-are nicio treabă cu grupurile de pe site-urile de socializare.
 15. Tipleageorge

  Permis de conducere suspendat în Belgia. Cum îl pot recupera?

  Buna ziua , Vineri seara un prieten a consumat câteva pahare de vin urcându-se la volan sa plece acasă doar ca la ieșirea de pe o straduta la zgâriat pe un coleg in trafic acesta chemând poliția , ii sa reținut permisul de conducere pentru 15 zile credeți ca ii va da o suspendare pe 2 respectiv 5 ani ???tin sa Menționez ca fapta sa întâmplat in Belgia . Astept parterele dumneavoastara va multumesc
 16. Mihail3

  Termen depunere plangere penala

  Buna ziua Va rog spuneti-mi care este termenul de depunere a unei plangeri penale. Daca pretinsele fapte s-ar fi intamplat pe 29 decembrie 2018 la 9 44 dimineata este valabila plangerea penala depusa de pretinsa parte vatamata la data de 30 martie 2019 seara ?
 17. btudor

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Buna ziua! Am asociat contului meu adresa de email de serviciu. Solicit confirmare. Multumesc
 18. Earlier
 19. Marius

  Permis retinut pt substante interzise

  Noul Cod penal: Art. 336 - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 20. Roby

  Întâlnire polițiști.ro 2019

  Prezent ! Sper sa fim 3 motociclisti anul asta, deci sa fie vreme frumoasa (maxim jumatatea lunii octombrie) Eu, @lex89 si @Cristi Doar ca pe asta ultimul, il scoti cam greu din barlog :))) Increrc totusi sa ii conving, sa vad ce reusesc
 21. 1Nestiutor

  Permis retinut pt substante interzise

  Buna ziua, Fratele meu a fost oprit in trafic acum o saptamana de un filtru de politie, iar domnii agenti au realizat ca acesta consumase marijuana (da, fumase 1 joint inainte de a se urca la volan). A fost dus la INML pentru recoltarea probelor biologice si acesta acum asteapta amenda. Mi-a spus ca a fost foarte cooperant cu agentii si si-a recunoscut greseala, prezentandu-si in mod repetat scuzele si constientizand greseala pe care a facut-o. A citit legea, stie care sunt consecintele faptelor lui, dar e foarte speriat de amenda ce o va primi (inca nu s-a dat verdictul, i s-a spus sa se prezinte la Brigada de Politie Bucuresti saptamana viitoare pentru a afla) pentru ca munceste pe un salariu de nimic. Intrebarea mea este urmatoarea: In ce interval se situeaza suma aferenta acestei contraventii ? Va multumesc frumos !
 22. Bazarache

  Suspendarea permisului de conducere

  Heei... ,,functionabil" ? nu cunosc termenul....de ce nu incerci la M.A.E.... aici vb. despre M.A.I....,sau mai simplu - consulta un avocat(contra cost).
 23. AnaMaria3

  Suspendarea permisului de conducere

  Heei !! Grupul asta mai este " functionabil" ?? 😕
 24. Pentru a beneficia de alocarea la compensaţia lunară pentru chrie, în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar, este necesar ca poliţistul solicitant să întocmească un raport cu luarea în considerare atât a prevederilor HG 284/2005 pentru stabilireaa cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chrie cuvenite poliţiştilor, cât şi a precizărilor secretarului general al MAI, a fost aprobat "Modelul raportului privind solicitarea de acordare a compensaţiei lunarepentru chirie cuvenite poliţiştilor în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau aferente/ă contractului de vânzare cu plata în rate a unei locuinţe" - Cei interesaţi pot descărca documentul în format editabil de aici:
 25. Version

  0 downloads

  Modelul raportului privind solicitarea de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau aferente/ă contractului de vânzare cu plata în rate a unei locuinţe. Pentru a beneficia de alocarea la compensaţia lunară pentru chrie, în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar, este necesar ca poliţistul solicitant să întocmească un raport cu luarea în considerare atât a prevederilor HG 284/2005 pentru stabilireaa cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chrie cuvenite poliţiştilor, cât şi a precizărilor secretarului general al MAI, a fost aprobat "Modelul raportului privind solicitarea de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor în vederea achitării ratei/unei fracţiuni din rata aferente/ă creditului ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau aferente/ă contractului de vânzare cu plata în rate a unei locuinţe" - document ataşat în format editabil.
 26. TeglaC

  Model raport de mutare / transfer

  Bună ziua. Mă poate ajuta cineva cu niște sfaturi în privința unei mutări? M-ar interesa un model de raport, dacă să depun dosarul la IPJ-ul la care vreau să mă mut sau la cel actual. Orice sfat îmi este de ajutor. Mulțumesc.
 27. AnaMaria3

  Suspendarea permisului de conducere

  Buna!! Am o mica-mare nelamurire, asta pentru sa am primit diferite raspunsuri... Prin 2015 sotu' meu a avut un accident in Ungaria ...Dupa un luuung proces acolo si dupa incheierea lui, sentinta a fost *amenda penala si interzicerea conducerii pe 1 an si 8 luni*.. Dar, nu scrie daca doar pe Ungaria se aplica sau pe toata Europa si nici nu a primit vreo hartie in care sa zica ceva despre permis ... Din cate am inteles, Ungaria si Romania, nu coopereaza in nici un fel si ca ii este interzis doar pe Ungaria ( asta a fost unul din raspunsurile primite)... Dvs. ce spuneti? Astept un raspuns, multumesc frumos !! O zi buna !!
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.