Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. BogdanBogdan123

  Intrebari privind examinarea medicala

  Buna ziua ! Cam prin iunie anul trecut parintii mei au divortat , dupa mai multe certuri.... Am fost demoralizat o perioada si am simtit nevoia sa vorbesc cu cineva. Am cautat mai multi psihologi , dar toti ma putea programa numai peste o luna -doua . Negasind psihologi am zis sa vorbesc cu un psihiatru , nestiind exact ce inseamna asta , am zis ca nu am nimic de pierdut . Am tinut o conversatie cu domnul psihiatru din care acesta a dedus ca eram in depresie si ca am niste ganduri obsesive deoarece eu eram suparat si ma gandeam mai mereu ca familia mea nu va mai fi niciodata la fel si parca ma invinovateam pe mine ca nu am putut face nimic. Acesta mi-a facut o fisa la el , mi-a dat o reteta cu nu stiu ce pastile si o foaie pe care sa o duc medicului de familie . Pastilele le-am cumparat , dar nu le-am luat , mi-a fost intr-un fel teama sa iau asa ceva ... aveam nevoie doar sa vb cu cineva despre cum ma simt si negasind un psiholog , in nestiinta de cauza am fost la psihiatru. Dupa ceva timp am fost la psiholog , ma mai linistisem , ma obisnuisem cu ideea ca familia mea nu va mai fi niciodata o familie si eu nu am putut face nimic. Psihologul mi-a explicat ca nu sufar de nici o boala mentala si a fost doar ceva de moment , ceva prin care oricine poate trece. Anul acesta am fost la psihiatru sa iau o adeverinta prin care el declara ca nu ma are sub tratament si ca nu sufar de nici o boala mentala si sa o duc medicului de familie . A trecut cam jumatate de an de cand am fost prima data la el si ultima data , in total am fost de doua ori , prima data mi-a dat o reteta cu pastile pe care sa le iau o luna si dupa nu am mai trecut pe la el jumatate de an pana sa imi dau seama ca fisa aia facuta de el ma poate afecta in dorinta mea de a deveni politist . Acum am o adeverinta care atesta ca nu am nici o boala mentala si nu iau nici un fel de tratament . Intrebarea mea este : Pentru ca am fost la psihiatru si mi-a dat o foaie in care scria ca am fost in depresie si am ganduri obsesive , dar eu defapt aveam un singur gand care ma macina si nu aveam nici un fel de boala , tinand cont ca dupa mi-a dat o fisa ca nu sufar de nici o boala si nu iau tratament ma poate afecta la fisa medicala de la Politie ? Mi-am stricat tot viitorul din cauza acestui lucru ? Cei de la examinarea medicala pun accent pe ceea ce scrie in baza de date sau pe testul lor ? Pe fisa de la medicul de familie scrie ca nu am nici o boala , dar imi e teama ca ma vor cauta in baza de date . In baza de date cred ca apare cv de genul ca am fost o luna sub tratament .... Astept raspusurile voastre . Va multumesc !
 4. bozo

  Înselaciune masina cumparata - inselat de un samsar

  Trebuie sa te adresezi instantei de judecata.
 5. Marius

  Permis de conducere cat C

  Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestor documente NU se mai realizează de către Poliţia Română încă din anul 2002 (de mai bine de 18 ani).
 6. Marius

  Realizare film (inregistrare video) pe spaţiul public

  Mergi la primărie şi adresează acestă întrebare, nu aici, pentru că Poliţia Română nu are absolut nicio legătură cu primăriile.
 7. albert2001

  Cine are prioritate?

  Buna seara, am si eu o întrebare in legătură cu prioritatea din această intersecție. Chiar astazi era sa ma bubui cu cineva, cel in fapt urca in rampa, iar eu veneam din panta. Cine are aici prioritate in cazul cirajului la dreapta/stanga.. Eu stiam ca in cazul virajului la dreapta, el virand stanga, imi va da prioritate de dreapta, iar in cazul virajului la stanga de catre mine, el facand dreapta, eu ii voi ceda lui.. Multa lume invoaca prioritatea celui care urca fata de cel care coboara... Ceea ce nu prea mi se pare ca are legatura aici.. Si in plus de asta stiam ca, cei care urca au prioritate doar daca au un obstacol imobil.. Mai jos o sa va atasez o poza, eu vin de la stop unde este cu albastru, iar cel din sens opus vine din partea cu rosu.. Va multumesc pentru timpul acordat citirii!
 8. albert2001

  Trecerea la nivel cu calea ferata

  Buna seara, am și eu o întrebare in legătură cu trecerea la nivel cu cale ferată. Un prieten de al meu a fost amendat pentru ca nu a orpit, desi semnalul luminos era alb intermitent. Cum trebuie procedat corect, trebuie oprit la indicatorul oprire chiar daca este alb sau nu? Va multumesc!
 9. byt

  Vând câteva elemente din uniformă

  Vind uniforma Politie - detalii in poze (uniforma este noua ) https://imgur.com/a/PtCPS https://imgur.com/a/PtCPS prefer sa le vind la pachet - pret 400 lei
 10. AlexandruCurcaneanu

  Perioada suspendare permis

  Buna ziua, as dori sa va adresez niște întrebări . in data de 21 dec 2019 la ora 21:00 mergeam pe unul din bulevardele din orașul meu. Afara era întuneric și ploua usor și aveam o viteza de 40-50 km/h. Când ma apropiam de o trecere de pietoni , mi a sărit in fata un domn de 20 de ani cu o alcoolemie de 1.15 mg/L Alcool pur in aerul expirat( pe o panta ascendenta ).Omul alerga pe trecere iar lumina stradală nu era funcțională . Ce trebuie sa știți: pe bulevard erau 2 benzi cu scuar între cele doua sensuri de mers, iar el venea din stânga mea, a continuat alergarea când a ajuns pe scuar fără sa se asigure ( știm ca dacă trecerea este prevăzută cu scuar sau sunt 2 linii continue ca șoferi nu avem obligația de a opri dacă nu e pe sensul nostru de mers ) Nu l am văzut și m am trezit cu el in fata la mai puțin de 2 metri de trecere . Am vrut sa franez dar mașina a acvaplanat Întrucât ploua și a trebuit sa trag de volan stânga ca sa i las loc și am intrat pe scuar . L am atins cu partea dreapta fata, neputând sa l ocolesc intr un spatiunatt de mic . Am sunat la 112 au venit echipaje de poliție și ambulantă și totul a fost ok. Domnul respectiv nu a avut nimic și a ieșit a doua zi pe porțile spitalului puțin amețit încă de alcoolul pe care îl băuse cu o seara înainte. In urma incidentului am primit o suspendare a dreptului de a conduce pentru 4 luni cu posibilitatea reducerii pedepsei la 3 luni pe baza examenului. Important : sunt in primul an de condus și am 18 ani . intrebarile mele sunt : De ce este pedeapsa de 4 luni și nu de 60 sau maxim 90 de zile ? exista vreo posibilitate ca in urma trimiterii in judecată a dosarului sa mi se reducă pedeapsa având in vedere toți factorii ( 1. Era noapte și lumina stradală nu funcționa. 2. Pietonul era baut și alerga pe trecere fără sa se asigure ) Multumesc frumos, sper sa ma puteți ajuta !!!
 11. Andrei1969

  Urmarita de un barbat rus in propriul meu oras

  Singurul lucru pe care e normal sa îl faci e să respecți ordinul judecatoresc! Copilul vede numai partea ta de adevăr stind numai cu tine mereu. Dar dacă copilul era încredințat tatălui și tu nu îl puteai vedea? Ce ziceai in situația asta?
 12. Stangabriel

  Permis de conducere cat C

  Bună ziua as dori sa știu ce acte trebuie să dai pentru școală de șoferi categoria c și d
 13. Fac parte dintr-o echipă de filmare care vrea sa realizeze un film amator in Bucuresti. Am cateva intrebari: 1. Avem nevoie de aprobări de la primarie pentru a filma o parte din scene pe spatiul public? 2. Pentru filmare avem nevoie de 2 uniforme de politie (doar de 2 sepci si 2 jachete). Avem voie sa le folosim in spatiul public?(Uniforma nu este întreagă) Daca da putem achizitiona cele necesare? (Daca nu este prea mult să scrieți si de unde am putea achizitiona) Multumesc!
 14. dorobantuandrei92

  Înselaciune masina cumparata - inselat de un samsar

  Buna ziua , in data de 1.11.2019 am achizitionat o motocicleta de la asa zisul ei proprietar , mi-au fost inmanate talonul si cartea de identitate a vehiculului , in momentul in care am insistat sa facem contractel de vanzare cumparare , respectivul m-a convins ca nu mai are rost sa pierdem vremea ca este tarziu si ca oricum trebuie programare la primaria sectorului 2 Bucuresti , verificand aceste informatii m-am convins ca are dreptate in privinta programarii . Am stabilit de comun acord ca sa-si faca el programare si in maxim 2 zile imi trimite contractele stampilate pentru a putea transcrie motocicleta . Timpul a trecut , urmand sa aflu ca de fapt el nu este proprietarul din acte al motocicletei , dupa ce am luat legatura cu proprietarul din acte , m a asigurat verbal ca este lipsit de orice vicii ascunse si sa stau linistit ca in maxim 1 saptamana imi trimite el contractele , astazi in data de 15.01.2020 am aflat ca el are amenzi neplatite in valuare de 5580 de lei si nici nu-mi mai raspunde la telefon . Mentionez ca in momentul in care i-am cerut celui care mi a vandut motocicleta sa se legitimeze a spus ca a uitat buletinul la post ( fiind si el politist ) . Exista vreo cale de atac legala prin care pot sa-mi primesc certificatele fiscale ? Ms!
 15. Bună seara, Pe perioada carierei am participat la mai multe cursuri. Având în vedere că pe perioada cursurilor nu se acordă sporul de condiții deosebite, recent am citit precizările Direcției Resurse Umane, care precizează că pentru a beneficia de sporul pentru condiții trebuie să obținem o adeverință. Vă rog să mă lămuriți dacă pot beneficia de sporul pentru condiții deosebite și în situația în care voi obține o adeverință de la Școala de Poliție Câmpina, unde am participat la un curs de inițiere în carieră în anul 1995. Anexez precizările DRU modificare conditii de munca.pdf
 16. Jogeo

  Urmarita de un barbat rus in propriul meu oras

  Bună ziua, am si eu o problemă cu fostul soț, suntem divortati de 4 ani si jumătate, avem împreună un copil, copilul a ramas la mine, problema este ca , copilul nu îl agreează pe tatăl lui si nu vrea sa mearga la el in vacanțe si nici sa il mai vadă , judecatoria a decis ca tatăl copilului sa vină la el in vizită in fiecare duminică la copil de la ora 10 pana la ora 13, de la începutul anului ma amenința ca ma da in judecată ca nu respect ordinul judecătoresc, ca nu îi dau copilul in vacanțe, ce pot face dacă copilul nu vrea la el si nu vrea sa il vadă, țin sa menționez ca pe această temă a depus plângeri la poliție fostul soț, va mulțumesc .
 17. BogdanBogdan123

  Intrebari privind examinarea medicala

  Buna ziua ! Cam prin iunie anul trecut parintii mei au divortat , dupa mai multe certuri.... Am fost demoralizat o perioada si am simtit nevoia sa vorbesc cu cineva. Am cautat mai multi psihologi , dar toti ma putea programa numai peste o luna -doua . Negasind psihologi am zis sa vorbesc cu un psihiatru , nestiind exact ce inseamna asta , am zis ca nu am nimic de pierdut . Am tinut o conversatie cu domnul psihiatru din care acesta a dedus ca eram in depresie si ca am niste ganduri obsesive deoarece eu eram suparat si ma gandeam mai mereu ca familia mea nu va mai fi niciodata la fel si parca ma invinovateam pe mine ca nu am putut face nimic. Acesta mi-a facut o fisa la el , mi-a dat o reteta cu nu stiu ce pastile si o foaie pe care sa o duc medicului de familie . Pastilele le-am cumparat , dar nu le-am luat , mi-a fost intr-un fel teama sa iau asa ceva ... aveam nevoie doar sa vb cu cineva despre cum ma simt si negasind un psiholog , in nestiinta de cauza am fost la psihiatru. Dupa ceva timp am fost la psiholog , ma mai linistisem , ma obisnuisem cu ideea ca familia mea nu va mai fi niciodata o familie si eu nu am putut face nimic. Psihologul mi-a explicat ca nu sufar de nici o boala mentala si a fost doar ceva de moment , ceva prin care oricine poate trece. Anul acesta am fost la psihiatru sa iau o adeverinta prin care el declara ca nu ma are sub tratament si ca nu sufar de nici o boala mentala si sa o duc medicului de familie . A trecut cam jumatate de an de cand am fost prima data la el si ultima data , in total am fost de doua ori , prima data mi-a dat o reteta cu pastile pe care sa le iau o luna si dupa nu am mai trecut pe la el jumatate de an pana sa imi dau seama ca fisa aia facuta de el ma poate afecta in dorinta mea deveni politist . Acum am o adeverinta care atesta ca nu am nici o boala mentala si nu iau nici un fel de tratament . Intrebarea mea este : Pentru ca am fost la psihiatru si mi-a dat o foaie in care scria ca am fost in depresie si am ganduri obsesive , dar eu defapt aveam un singur gand care ma macina si nu aveam nici un fel de boala , tinand cont ca dupa mi-a dat o fisa ca nu sufar de nici o boala si nu iau tratament ma poate afecta la fisa medicala de la Politie ? Mi-am stricat tot viitorul din cauza acestui lucru ? Cei de la examinarea medicala pun accent pe fisa de la medicul de familie ? Pe fisa aia de la medicul de familie scrie cv de genul ca am fost o luna sub tratament (eu nu am luat nici o pastila ) si ca in momentul de fata nu iau tratament si nu sufar de nici o boala . Astept raspusurile voastre !
 18. Va salut! Nu am văzut să se fi vorbit despre acest topic aici, sau nu am cautat eu destul, dar am nevoie de mici informații despre această școală. Am 19 ani și sunt student în Cluj. Facultatea pe care o studiez acum, nu pot spune ca a fost cea mai buna alegere a mea, de aceea doresc să mă înscriu la anul la școala de poliție. Nu iau in calcul academia deoarece știu că n-am șanse de intrare. M-am gândit și la academia de jandarmi, dar mai vedem. Totodată, ma intereseaza si Forțele Terestre, și voi incerca anul asta cel mai sigur, dar mai mult ma intereseaza școala asta. Cei ce ati fost aici, cei ce ati absolvit, ma intereseaza câteva aspecte Cum a fost, ce v-a placut, ce nu v-a placut, a meritat? Acum sunteti stabili la locul de munca? Programul cum este si ce voi face in viitor cu această școală? Pentru ce sunt pregătit? Eventual, pot in viitor sa cresc făcând alte cursuri, pregătiri? Multumesc! Nu stiu daca si aici sunt acei oameni care-s realiști ca pe alte forumuri si incep sa ia in ras tot si sa iti ofere răspunsuri penibile, nu am nevoie de așa ceva.
 19. Citeste si instructiunile MAI 114 pentru ca e un articol acolo unde exista un termen de 3 ani in care daca ei nu au declansat cercetarea administrativa paguba produsa revine in sarcina celor care au făcut respectiva greseala! Asta din cate imi aduc eu aminte!!
 20. Doreste cineva de la IPJ Suceava sa vina la IPJ Botosani la schimb?
 21. Marius

  Deținerea în maşină a vestei antiglonț

  Deţinerea de către persoane fizice a echipamentelor de protecţie balistică nu ştiu să fie interzisă în România. În schimb vestele antiglonţ şi costumele de protecţie confecţionate conform standardelor sau specificaţiilor militare ori echivalente, precum şi componentele special concepute pentru acestea, căştile militare şi placile de blindaj sunt produse militare supuse regimului de control la export si import, conform Hotărârii Guvernului nr. 1094 / 2011 privind Lista cuprinzând produsele militare supuse regimului de control al exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni. Caută actul normativ şi citeşte. PS: Topicul tratează subiectul descris în titlu, iar celălalte întrebări făcând abstracţie că îmbracă o formă de stupiditate şi infantilism, sunt off topic aici şi trebuie dezbătute în topicuri separate al cător titlul să reflecte conţinutul.
 22. Poţi să returnezi banii primiţi în plus în mod benevol, ori astfel spus că vrei tu. Din punct de vedere legal ei trebuie să recupereze "paguba" de la cel care a generat-o, dar din păcate nu prea se procedează aşa, se încearcă acoperirea şi ascunderea acestor erori/greşeli comise de cei ce lucrează la financiar. Dacă tu NU vrei să restitui suma respectivă, pentru a reţine fără acordul tău banii, e necesar să te acţioneze în judecată şi să existe o hotărâre judecătorească în acest sens.
 23. Buna ziua! Daca am 1,87 inaltime si 101 kg, IMC-ul fiind aprox. 28,5, pot avea probleme la medical la Campina? Tin sa mentionez ca am testul suplimentar endocrinologic facut pentru ca mi au cerut cei de la IPJ la fisa medicala, si am totul in regula.
 24. Eu am pățit ceva asemănator cand la niște alegeri am fost plătit în plus cu vreo 20 de lei.S-a făcut cercetare administrativă și i-am restituit.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.