Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Yesterday
 4. LiviuFintoiu

  Solicitări pentru confirmarea contului de membru

  Salut, am asociat adresa de mail și aș dori să mă sprijiniți cu accesul în secțiunea privată pentru polițiști. Mulțumesc!
 5. Eu cred că tu ți-ai făcut alt cont și te întrebi singur pe forumul ăsta. 🥱
 6. Last week
 7. Wow! @Bogdanele....joac-o p-asta ! 🤣😂 Te ascultăm, @Georgiana96. Cu ce te putem ajuta?
 8. edvach

  Cumpărare şi înmatriculare auto

  Bună seara! În următoara perioada o să achiziționez un autovehicul personal, iar cu ocazia asta aș vrea să cunosc anumite detalii pe care nu le găsesc online sau nu înțeleg în totalitate nefiind detaliate corespunzător. Așadar, aș vrea să știu, odată cu încheierea acestui contrat. Cât timp pot utiliza autovehiculul „vânzătorului” cu numerele și asigurarea domnului, acesta fiind de acord cu acest lucru, sau se poate asemenea un lucru după încheierea contractului? Cât timp am la dispoziție de la acest contrat să intre în evidența fiscală locală, iar dacă dupa acest demers, pot utiliza autovehicului în modul precizat ulterior? Micuța problemuță, să îi zicem așa, este că mașina are o asigurare deja plătită pe 6 luni, inmatriculată, tot ce necesită pentru o nouă inmatriculare, în schimb, eu doresc, musai, să pot beneficia de acele detalii de care am zis. Sper că m-am făcut înțeles, dacă nu o să reformulez. Mulțumesc mult!
 9. Mihaela24

  Sanctiuni accident rutier cu victime

  Bună ziua! În data de 22 mai 2020 am avut un accident, am lovit din spate mașina care era în fața mea. În urma accidentului, pasagera din dreapta, din mașina pe care am lovit-o, având o proteză la șold, a cerut transportul la spital pentru a verifica dacă totul este în regulă, deși nu avea nicio leziune vizibilă și nu acuza dureri. În urma analizelor a rezultat faptul că nu prezintă niciun fel de vătămare și nu a fost internată. Dar dosarul a fost întocmit înainte de aflarea rezultatului, prin urmare este etichetat ca accident cu victimă. Victima m-a contactat, m-a asigurat că este perfect sănătoasă și că vrea să mă ajute dând o declarație că nu a suferit nicio leziune în timpul accidentului. Întrebările mele sunt următoarele: 1) Dacă așa zisa victimă declară că nu a suferit nicio leziune din cauza accidentului, având drept dovadă fișa de la spital, se poate clasa dosarul de către polițiști, fără a mai fi trimis la parchet după cele 90 de zile? 2) Știu că dacă un accident din cauza nerespectării distanței se soldează doar cu pagube materiale, pedeapsa constă în 3 pct de penalizare și 4 pct de amendă fără suspendarea permisului, dar dacă în dosar accidentul apare ca ”accident cu victimă”, se poate decide suspendarea permisului de conducere? Dacă da, pe ce perioadă? Vă mulțumesc anticipat!
 10. Buna! As dori sa iau legatura cu roby, am multe întrebări fără răspuns. Am vazut ca el este cel mai serios dintre toti. Multumesc!
 11. Marius

  Iesirea dintr-un sens giratoriu

  Părăsirea/ieşirea din sensul giratoriu se face de pe prima bandă de circulaţie de lângă bordură (banda nr.1 din dreapta), dacă nu există indicatoare sau marcaje rutiere care să impună alte obligaţii în zona respectivă. Numerotarea benzilor de circulaţie pe fiecare sens se efectuează în ordine crescătoare de la marginea din partea dreapta a drumului către axa acestuia, la fel şi în sensul giratoriu.
 12. Trix3D

  Iesirea dintr-un sens giratoriu

  Buna ziua! Nedumerirea mea este: daca eu ma aflu pe banda a 2-a si se afla o masina langa mine pe banda a 3-a in sensul giratoriu, eu si ea semnalizand stanga, (ma aflu pe banda a 2-a pentu ca nu am avut posibilitatea sa ma incadrez pe banda a 3-a) si ea se decide sa mearga inainte si ma loveste, cine este vinovat? Aceasta intrebare vine pentru ca am auzit mai multe variante de la mai multi politisti
 13. Mihaela24

  Sanctiuni accident rutier cu victime

  Bună ziua! În data de 22 mai 2020 am avut un accident, am lovit din spate mașina care era în fața mea. În urma accidentului, pasagera din dreapta, din mașina pe care am lovit-o, având o proteză la șold, a cerut transportul la spital pentru a verifica dacă totul este în regulă, deși nu avea nicio leziune vizibilă și nu acuza dureri. În urma analizelor a rezultat faptul că nu prezintă niciun fel de vătămare și nu a fost internată. Dar dosarul a fost întocmit înainte de aflarea rezultatului, prin urmare este etichetat ca accident cu victimă. Victima m-a contactat, m-a asigurat că este perfect sănătoasă și că vrea să mă ajute dând o declarație că nu a suferit nicio leziune în timpul accidentului. Întrebările mele sunt următoarele: 1) Dacă așa zisa victimă declară că nu a suferit nicio leziune din cauza accidentului, având drept dovadă fișa de la spital, se poate clasa dosarul de către polițiști, fără a mai fi trimis la parchet după cele 90 de zile? 2) Știu că dacă un accident din cauza nerespectării distanței se soldează doar cu pagube materiale, pedeapsa constă în 3 pct de penalizare și 4 pct de amendă fără suspendarea permisului, dar dacă în dosar accidentul apare ca ”accident cu victimă”, se poate decide suspendarea permisului de conducere? Dacă da, pe ce perioadă?
 14. Buna! As vrea sa stiu daca pentru admiterea la Scoala de Agenti de Politie mai este implementată limita de varsta si de inaltime Multumesc!
 15. Pal

  Perioada suspendare permis

  Buna ziua , mi-a fost suspendat permisul pe termen de 90 de zile ,mi-a eliberat dovada pe 15 zile ....după o săptămână mi-a luat si dovada si mia dat alta pe termen de 10 zile ...începând cu data de 14 pana pe 24 Am fost si am sustinut examenul marti si am fost admis apoi urma sa merg azi pentru al doilea dar mia spus că mai am drept de conducere
 16. Srn

  Sustinere examen permis in alta localitate

  Buna ziua !!As dori sa stiu daca as putea da traseul in alt oras decat cel ales la susținerea examenului teoretic ,si ce ar trebui sa fac ??
 17. NicholasBadea

  Permis retinut pt. conducere cu numere expirate

  Buna ziua! In data de 02/11/2019 am fost oprit la volanul unui autoturism personal, care avea numerele rosii expirate de o zi. Tin sa mentionez faptul ca nu eram la cunostinta de expirarea acestora, eu facandu-le pe 03/10/2019, ma asteptam sa expire pe 3/11 sau in cel mai rau caz, pe 2 (dar de fapt sunt pe 30 de zile, nu o luna). Mi s-a intocmit dosar penal si carnetul suspendat pentru 90 de zile. Din data de 16/02/2020 am incetat sa mai fac dovada inlocuitoare si sa astept cele 90 de zile. Intre timp am facut cerere pentru renuntare la urmarirea penala avand in vedere ca nu am antecedente penale si pe 19/05/2020 a fost confirmata renuntarea si judecatorul s-a pronuntat. Luat certificatul de grefa de la judecatorie, si fiind terminate cele 90 de zile, mai lipsea doar sa iau din nou carnetul. Cand m-am prezentat la biroul judetean de eliberare permise din Craiova, am primit o foaie (vedeti poza incarcata), si mi s-a spus ca trebuie sa mai astept pana pe 16 iunie pentru ca de fapt trebuia sa astept 120 de zile (90 doar daca dadeam examen..in conditiile in care mi s-a spus clar la inceput ca eu pentru dosarul penal nu am dreptul la examen). Care este de fapt situatia? De ce de la 90 de zile s-a ajuns la 120? Multumesc frumos
 18. Salut,ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare? Am o cicatrice de 3-4 cm pe mana stamga nu foarte vizibila,credeti ca pot trece examenul medical?
 19. Radu88

  Transfer intre ministere

  Buna ziua! Se poate face transferul de la IGPF/IGPR la MApn sau oricare alt minister/beneficiar? Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a te transfera? Nu am pe cine intreba si in speranta ca dau peste un politist care vrea si poate sa ajute am zis ca o sa pun intrebarile astea aici. Va multumesc anticipat!
 20. Niste copii tot inchid lumina de sigurantele stalpului. Ce ar trebuii sa fac ca sa se opreasca?
 21. Marius

  Spargerea contului de facebook

  Ai sărit peste regulamentul acestui site, unde se găseşte următoarea frază: "Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore ce au obţinut calitatea de membru al forumului". În concluzie, nu prea ai ce căuta pe acest site. Voi scrie BANNED pe contul tău. Cu toate astea îţi recomand să mergi şi să ceri sfaturi părinţilor tăi.
 22. MariusBVCD

  Spargerea contului de facebook

  Pai am 17 ani....Cu ce ma poti ajuta?
 23. BGeorge

  Spargerea contului de facebook

  Spune-ne despre tine in primul rand, de unde esti, cu ce te ocupi, cati ani ai, etc. Poate te putem ajuta. Aici e clar o inșelăciune! 🧐
 24. MariusBVCD

  Spargerea contului de facebook

  Salutare! am platit pe cineva cu bani pe paypal si coduri paysafecard ca sa imi sparga un cont de facebook,acum acesta s-a cam intors impotriva mea zicand ca respectivul are un prieten la SRI cu care a vorbit si mi a aflat adresa.Eu ii pot face ceva la politie , dar el?Tin sa zic ca nu am primit dovada ca a spart,ca sparge ca si a facut treaba...doar discutii!!.. Mersi!
 25. roscatoni

  Înmatriculare maşină provenită din Austria

  Bună ziua! Am cumparat o mașină din Austria, de la un intermediar,când am mers la biroul de copiat acte mi sa spus ca sunt copii și nu am actele în original ,Ma poate ajuta cineva va rog cu procedura ,cum as putea scoate duplicat sau dacă poate cineva sa se ocupe,contractat bineînțeles,Multumesc mult!
 26. Earlier
 27. Razvansiatat

  Cine este vinovat de producerea accidentului?

  Nu imi dau seama cum sa ma exprim ca sa ma fac inteles. Nu conteaza incidentul descris anterior. Sa luam de facto urmatoarea situatie ipotetica: intra cineva in spatele tau si sunt intrunite toate conditiile care dovedesc ca el e vinovat, nu a pastrat distanta regulamentara sa zicem. Nu mai comentam asta. Scrie undeva in codul rutier sau in alta exceptie ca daca nu ai fost lovit fix pe mijlocul masinii ci ai fost lovit mai stanga sau mai dreapta poti fi tu vinovat? Simplu, da sau nu? Nu cunosc atat de bine legislatia ca un politist si de asta am apelat la acest forum. Va multumesc!
 28. Marius

  Cine este vinovat de producerea accidentului?

  Nu putem să ne pronunţăm aici, pe forum, cui aparţine vinovăţia pentru producerea unui eveniment rutier pentru că nu avem toate datele necesare (spre exemplu avem doar versiunea unui conducător auto care de cele mai multe ori nu corespunde cu ce susţine şi celălalt). Noi aici putem cel mult doar să oferim o părere. Vinovăţia o poate stabili doar poliţistul care soluţionează un astfel de accident la serviciu. Eventualele opinii prezentate pe acest forum au doar un caracter general, pentru că putem să exprimăm doar opinii de principiu şi nu putem să "rezolvăm" ori să ne pronunţăm în cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată numai în cadrul oficial şi profesional (la serviciu), situaţie ce nu poate fi substitutită de postările/răspunsurile publicate pe forum.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.