Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Becuri cu halogen la masina


TraianB
 Share

Question

Salut!

Am si eu o curiozitate in privinta becurilor care pot fi folosite pe masini. Am prins o promotie la un magazin pentru becurile Philips blue vision ultra, becuri normale cu halogen, tot pe 12 v si 55 w, doar ca dau lumina alba. Din ce am gasit pe net, parerile in privinta legalitatii folosirii lor prin montaj personal (schimbate in fata blocului ca orice bec normal atunci cand se arde) sunt impartite. In legislatie nu am gasit nimic care sa indice clar situatia lor, desi in principiu sunt becuri normale doar ca nu au lumina galbena. Daca nu pot fi folosite in situatia obisnuita atunci care ar fi conditiile sa le pot utiliza? Ms

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

ce scrie in manualul vehiculului? ce tip de bec sa folosesti?

ala e raspunsul.

 

Ce-ti pot spune este ca tenta de culoare a sticlei becului, chiar daca este regulamentara, iti diminueaza intensitatea. comercial sunt numite "cool blue", "bright white" etc

La ce mai trebuie sa fii atent este la temperatura pe care becul o degaja. Eu, la testele pe care le-am facut in trecut nu m-au impresionat.

 

Promotiile la magazine exista din 2 motive.

Ori vor sa scape de stocuri nevandute (poate fi cazul tau)

Ori vin cu ceva nou si sa afle lumea.

 

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Becurile in cauza respecta exact criteriile trecute in manual (h1, 12v, 55w), singura diferenta fata de vechile becuri fiind lumina alba (trecute pe ambalaj ca si colour temperature 4000 kelvin) iar ca si temperatura degajata vad pe ambalaj trecut 200 grade celsius. In caz ca ar conta (la xenon stiu ca da) masina e dotata cu faruri cu lupa pe faza scurta.

Conform celor spuse de tine totul pare a fi in regula iar despre utilitatea lor, ramane sa vad dupa montajul lor si cateva zile de condus in diferite conditii de drum. Principalul aspect care ma interesa era daca le pot folosi legal daca montajul lor il fac personal sau daca trebuie montate intr-un service aprobat rar si daca e necesara vreo aprobare de la rar.

Nu vreau sa fiu oprit de politie sau rar si eventual sa raman fara certificat pentru niste becuri care indeplinesc exact aceleasi criterii in afara de faptul ca dau o lumina asemanatoare cu a xenonului.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Se poate circula legal deoarece sunt becuri halogen si nu xenon. Nu ai nevoie de omologare sau de faruri cu lupe pentru acestea.

Eu personal folosesc osram cool blue hyper care imita perfect xenonul atat pe faza scurta cat si pe faza lunga. Trebuie sa stii insa ca durata de viata a lor este mai scurta decat a becurilor halogen clasice. Nu stiu sa iti spun in ore de functionare care este durata acestora dar la aproximativ un an de zile se ard.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua !

Am cumparat recent o masina Golf 7 si am constatat ca farurile nu sunt originale dar sunt cu halogen si sunt configuratie europeana este vreo problema la rar ? 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Vei afla acolo... Noi nu avem de unde sti sigur si nu vrem sa iti spunem prostii.
Mergi si intreaba inainte de ziua programarii. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.