Jump to content
POLITISTI.ro

Disciplina taximetristilor (sau lipsa ei)

dumitruseverin

Recommended Posts

Buna seara, nu stiu daca isi are rostul un asemenea topic, nu stiu cat de relevant poate sa fie, dar ce am observat pe Iancu de Hunedoara in dimineata asta (ora 2:00 - 3:00) mi s-a parut... sfidator, nu stiu cum sa spun. La Iancu de Hunedoara, aproape de intersectia cu Dorobanti (sector 1 bucuresti) la metropolis center probabil e un club, in fine se aduna oameni acolo noaptea, firesc apar si taxiuri. Ce mi se pare anormal este ca ocupa 3 benzi pe sens din 4, merg pe trotuar cu masinile desi sunt stalpi pusi si banuiesc ca e interzis (nici macar nu e vorba de parcat - fac ture pe trotuar cu masina ca sa ajunga mai aproape de clienti), ce sa mai zic, aseara treceau utilitare de deszapezit... trebuiau sa ocoleasca pe linia de tramvai. Si toate taxiurile alea care ocupau 3 benzi erau intr-o continua miscare, ca la un joc de... aproape tetris - veneau, plecau, intorceau peste linia continua. Am filmari, nu stiu daca pot sa pun aici link-uri, dar daca intereseaza pe cineva, situatia se repeta, e un obicei in anumite weekend-uri ce se intampla acolo.

• Moderator

In principiu, colegii de pe forum care lucreaza la Brigada Rutiera a Capitalei vor avea in vedere semnalarea. Totusi, recomand o sesizare si pe adresa oficiala a institutiei:  bpr@b.politiaromana.ro Această adresă de email este protejată împotriva boţilor de spam. Trebuie să activaţi JavaScript pentru a o vedea.

Am inteles, daca doriti si permite regulamentul, pot sa uploadez filmuletele si sa pun la dispozitie ce am vazut practic. Lucrurile astea nu se intampla in timpul saptamanii, doar in anumite weekend-uri si de obicei la ore tarzii (de obicei dupa ora 24:00). Pe mine personal nu ma deranjeaza si nu ma incurca cu absolut nimic, si probabil nu deranjeaza nici pe prea multa lume (e trafic lejer la ora aia), cu toate astea nu mi se pare normal. Am sa urmez indicatia dvs. cu sesizarea. Nu sunt un om... nu stiu... reclamagiu, am considerat doar ca... e ceva de adus la cunostinta. :)

Edited by dumitruseverin

In video-ul din ultimul link, daca dati la minutul 2:00 se observa cum 2 taxiuri pleaca pe trotuar si ies tocmai in Dorobanti (pentru ca pe acolo pot sa intre sau sa iasa). Se vede un autobuz cum ocoleste... in fine. :)

Pe mine personal nu ma deranjeaza si nu ma incurca cu absolut nimic, si probabil nu deranjeaza nici pe prea multa lume (e trafic lejer la ora aia),

Fara sa vreau sa incep o polemica, ciudat ca pierzi timpul pentru ceva care nu (te) deranjeaza

• Upvote 2
  • Downvote 2

Fara sa vreau sa incep o polemica, ciudat ca pierzi timpul pentru ceva care nu (te) deranjeaza

pai da, si eu pierd timpul cu scuipatii de pe strada, pachete de tigari si sticle de plastic aruncate prin padure. si (nu) ma deranjeaza.

• Member

Pt ca rumanul nostru oricat de plimbat ar fi si oricat ar trai prin alte tari straine cica mai civilizate, occidentale, tot ruman ramane.

Ce sa ne intereseze daca nu ne afecteaza pe noi direct? Dar apoi stim sa ne plangem de cum merg lucrurile in tara, ba chiar se face un portret aparte al cetateanului roman, nesimtit, indolent, necivilizat.

Ipocrizie.

Deci daca omul nu face nimic cand vede o ilegalitate nu e bine, daca face ceva iarasi nu e bine, cam asta e logica ta.

Nu, nu la asta m-am referit. Nu generaliza ca nu sunt un tip nesimtit

Individul spunea ca acolo se strang pentru un interval scurt cateva taxiuri care ocupa o parte din carosabil fara sa incomodeze traficul la ora aia

Mai spunea ca el nu e incomodat, nu este deranjat, nu deranjeaza lumea.

N-am certat pe nimeni, a fost o constatare. Okay Ben? Nu asta a fost intentia mea.

Cu toate astea nu e normal, pt. ca e o mentalitate gresita sa consideri ca poti sa treci peste orice regula, ca sa nu-si murdareasca VIP-urile cizmulitele lacuite.

Legea iti spune sa opresti masina si sa te asiguri la indicatorul 'oprire' oricat de liber ar fi drumul , legea nu se suspenda pe timp de noapte. Daca trebuie sa treaca o ambulanta pe acolo ?

fcis6.jpg

This is why we can`t have nice things. :)) (ma rog, e o expresie)

Se observa un morman de 2 (2,5) pe 1,5 mp de zapada, excavat pt. a crea 2 locuri de parcare. E ok, e normal sa-ti eliberezi locul de parcare, dar e normal sa ocupi banda 2 cu zapada excavata? Eu am curte in orasul Voluntari iar ( pe perioada iernii - cel putin cat e zapada) acolo imi tin masina, desi platesc de ma rupe la RCA, dar e mai sigur pt.mine, de ce sa ma trezesc cu o dauna in perioada asta. Ce vroiam sa zic, pana si eu, un copil de 23 de ani gasesc solutii, in curte la mine, unde e spatiu - ca la tetris, pana si eu gasesc o modalitate sa fac mormane de zapada fara sa deranjez pe absolut nimeni. Era greu sa excaveze zapada cum trebuie, fara sa faca chestia asta? Eu unul gaseam o solutie, fara sa fie nevoie sa ocup banda 2. Se vede in imagine cat de curata e strada, e posibil sa ocupi asa o banda? Eu nici la tara, daca eram intr-un sat uitat de lume nu-mi permiteam sa fac chestia asta. Eu stiu ca salubrizarea e gratis in sectorul 1, si vorba aia, toata viata mea am fost rezident in sectorul 1, dar vreau sa-l intreb pe colegul de forum cezar1, e ok sa faci asa ceva? Eu pun chestii, doar ca sa aduc la cunostinta, nu am nici o treaba, sa ma afecteze situatia. Ocolesc utilajele de deszapezire - e si normal, ai nevoie de un escavator si o basculanta ca sa scapi de mormanul ala - bani, motorina cheltuita... aiurea pur si simplu. E doar o remarca, doar o observatie... nu ca as avea eu ceva personal cu cei ce fac asa ceva. :) Daca eu ma chinui la mine in curte, si in fata curtii, sa fie ok, sa fie totul in asa fel sa nu incurc pe nimeni, si fara prea mare efort, ca daca ai un pic de orientare in spatiu, gasesti solutii, si pe viscol... altii de ce nu pot? Din comoditate... din nesimtire? Voi sa trageti concluziile. Am incercat sa-mi maschez cumva revolta prin... scrisul asta al meu. :))

Trebuie sa recunosc ca s-au miscat excelent cu deszapezirea cel putin pe iancu de hunedoara. Excelent, mai ales ca nu platesc suplimentar pt. chestia asta. De platit platesc, la impozit, dar pt. ce au facut... sunt multumit.

dar vreau sa-l intreb pe colegul de forum cezar1, e ok sa faci asa ceva? Eu pun chestii, doar ca sa aduc la cunostinta, nu am nici o treaba, sa ma afecteze situatia.)

nu este civilizat, de acord, "normal" nu stiu daca nu este, caci "normalitatea" o dau majoritatea cetatenilor, e o definitie statistica. Dar in cazul prezentat de tine sunt multe variabile printre care numarul vehiculelor in Bucuresti, cantitatea de zapada cazuta, educatia etc.

Trebuie sa recunosc ca s-au miscat excelent cu deszapezirea cel putin pe iancu de hunedoara. Excelent, mai ales ca nu platesc suplimentar pt. chestia asta. De platit platesc, la impozit, dar pt. ce au facut... sunt multumit.

De acord. Din pacate, la stiri n-am auzit nici un cuvant de apreciere. Vin sa-mi dea exemple ca trebuie sa cumparam un utilaj ca-n Germania sa topeasca zapada.., :lol:

Prostie mai mare n-am auzit, ma rog, la stiri se accepta

• 2 years later...

7 decembrie 2016 - absolut la fel. Au trecut aproape 3 ani (puteau sa treaca si 30), nici o schimbare. De aia nu am simpatie pt taximetristi si prefer sa merg 10km pe jos decat 1km cu taxiul. 

15267745_922118297890372_2405712342572027198_n.jpg

Taximetriștii formează o categorie, o tagmă,  aparte (sunt vestiți pentru lipsa respectului față de legislație, de regulile de bun simț, în goana lor disperată după bani), nu toți, desigur, iar polițiștii de circulație îi "toacă" cu amenzile. 

Problema este în curtea legislației, dacă-mi este permis a spune așa, pentru că este blândă (sunt foarte multe taxiuri venite din Ilfov cărora nu le poți interzice să circule prin București, legea are, în sensul ăsta, un paragraf confuz, interpretabil și greu de dovedit) iar amenzile, nu le plătesc. 

Personal cunosc un taximetrist, rudă prin alianță, care are cel puțin 8000 (mii) de lei datorii la stat, ca urmare a primirii amenzilor de circulație, pe care nu le-a plătit și nici nu cred că le va plăti vreodată, nu are absolut nimic pe numele său și nici nu intenționează să aibe, și... își vede bine-mersi de viață. 

Stațiile taxi nu sunt poziționate cum trebuie, de cele mai multe ori sunt ocupate de mașini personale (neexistând serviciul de ridicări parchează fiecare cum vrea) iar taxiurile nu au loc acolo și... de aici... ce se vede în poza postată. 

Polițiștii nu pot face minuni dacă nu au logistică, legislație favorabilă și libertatea de a-și face meseria. 

Edited by genessys30
  • Upvote 2