Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Firma de leasing nu mi-a restituit banii recuperati pe taxa


mitus1979
 Share

Question

Buna ziua!

 

Am achizitionat o masina in leasing prin firma unui prieten. Am incheiat contractul de leasing, firma de leasing i-a predat masina firmei utilizatoare care la randul ei mi-a vandut-o mie. Am luat masina in evidenta fiscala pe numele meu, am facut autentificare RAR (care expira pe 12 februarie) si am fost la Anaf sa cer dovada cum ca nu a fost facuta restituirea taxei de poluare (platita in 2008 la cererea firmei de leasing, acum afland de la anaf ca masina mea era scutita de taxa de poluare) si surpriza s-a cerut restiuirea taxei de catre firma de leasing fara sa anunte firma utilizatoare si fara sa restiutiasca banii primiti de la stat.

Intrebarea mea este mai pot circula cu masina in conditiile in care am asigurare si talon pe numele firmei utilizatoare (firma prietenului care m-a ajutat sa imi achizitionez masina)? Si daca se poate depune o plagere la politie pentru faptul ca firma de leasing nu mi-a restituit banii recuperati pe taxa (dovada platii fiind factura achitata, emisa catre firma utilizatoare) pe care il consider furt.

 

Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

a achitat-o firma prietenului meu, din banii mei, pentru care s-a emis factura de catre firma de leasing catre firma utilizatoare. factura pe care o am.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Asta înseamnă că la Fisc cel ce a plătit este firma de leasing. Acolo nu putea plăti taxa decât proprietarul. La fel şi la instanţă, nu putea solicita restituirea taxei decât cel ce poate face dovada că a plătit-o. Fapt ce s-a şi întâmplat din moment ce instanţa a dispus restituirea contravalorii taxei.

Trebuie să consultaţi un avocat specializat pe litigii comerciale, cu care să studiaţi atent contractul de leasing şi să acţionaţi în judecată firma de leasing. Este vorba de un litigiu comercial aici, în niciun caz de infracţiunea de furt, chiar dacă aşa consideraţi dvs. 

Chiar dacă veţi depune o plângere la poliţie, nu vă ajută cu nimic, deoarece poliţia nu are competenţe, ci direct instanţa de judecată.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Legea obligă noul proprietar să efectueze toate formalităţile necesare în 30 de zile de la data emiterii facturi. În cazul în care maşina este surprinsă în trafic în această situaţie, se aplică o contravenţie şi se reţine certificatul de înmatriculare.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.