Jump to content
POLITISTI.ro

Am dosar solutionat cu NUP,imi respinge dosarul?


BlueStrike18
Go to solution Solved by Alex87,

Recommended Posts

BlueStrike18

          Salut,sunt nou pe forum si sper ca o sa ma lamuriti in legatura cu un lucru,la sectia de politie nu a putut nimeni sa-mi spuna nimic sigur.

          Problema mea este ca la varsta de 15 ani am furat o pereche de pantaloni scurti dintr-un magazin,am mers la sectie,mi-au facut dosar,dosarul s-a solutionat cu NUP,iar acum vreau sa dau admiterea la Academia Militara sau Academia de politie.Acum sunt in clasa a 11-a si vreau sa stiu dinainte sa nu ma pregatesc degeaba pentru academie.

          La sectie mi-au spus ca pot sa aflu daca mi se accepta dosarul de admitere doar cand il voi depune,dupa terminarea liceului,dar nu pot sa ma pregatesc si acolo sa ma respinga,vreau sa stiu dinainte daca imi vor respinge dosarul sau nu.

      

           P.S: Astept cat mai multe raspunsuri si cat mai la obiect,

                                                                        Multumesc!

 • Downvote 5
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Nu ai cum sa ti se accepte dosarul deoarece in Politie nu au ce cauta infractori!Iar in momentul in care tu iti depui dosarul cazierul ti se verifica foarte atent si se va vedea fapta pentru care ai fost incriminat...si clar ce vor spune : asta a fost hot (nu stim daca s-a indreptat) si acuma doreste sa fie politist!

In ceea ce priveste Academia Militara nu ne intereseaza deoarece nu suntem soldati , dar cred ca si acolo ai sa primesti acelasi raspuns!

Link to post
Share on other sites
BlueStrike18

          Ma asteptam sa citesc ce ai scris,cum sa fiu considerat infractor daca nu aveam 18 ani,deci nu eram major in momentul savarsirii faptei?! Mi s-a eliberat cazierul  pentru permisul de conducere si scrie clar ca nu sunt inscris in cazierul judiciar,deci cazier cpropriu-zis clar nu am,dar figurez in baza de date a politiei probabil,asta e problema.

          Daca totusi sunt considerat infractor nu exista reabilitare?si nu se tine cont de ea daca vreau sa particip la admitere?

         

 

 • Downvote 3
Link to post
Share on other sites
 • Membru
 • Solution

Nu este vorba numai de cazierul judiciar atunci cand se fac verificari pentru a fi admis, cel putin la scolile de politie.

Cei de la Resurse Umane din cadrul IPJ de care apartii vor face toate verificarile cu privire la persoana ta in diverse baze de date, persoane care te cunosc etc.

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
 • Membru

BlueStrike vezi ca ai intrat pe un site al politistilor, deci cei care aplica legea...clar o si cunosc....nu este nevoie sa-mi spui de la ce varsta raspunzi penal..daca tu habar n-ai mai bine nu tasta!In al doilea rand de idei cand am spus ca se fac verificari amanuntite nu inseamna ca acei insarcinati vor primi in mana acelasi cazier pe care l-ai primit tu..sa-ti fie clar!Se pare ca ai sustras din ceea ce ti-am spus eu doar ce ai vrut tu...si in final sa afirmi ca esti in baza de date a Politiei...sau tu cam cine crezi ca te verifica?

Link to post
Share on other sites
 • Moderator

BlueStrike18

Cazierul eliberat pentru public nu e acelaşi cu baza de date la care au acces poliţiştii, iar dacă tu îţi imaginezi că eşti imaculat, te asigur că te înşeli.

Pentru a nu-ţi irosi timpul, te sfătuiesc să te orientezi spre alt domeniu. Baftă!

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
BlueStrike18

Ok,va multumesc ca mi-ati raspuns,daca si la Academia Militara se procedeaza similar (chiar daca nu tine de tematica site-ului) nu exista nicio cale sa obtin o derogare,sa ma testeze sau orice fel de demers pentru a ma verifica daca intradevar sunt periculos,sau nepotrivt pentru standardele lor etice?

Link to post
Share on other sites
BlueStrike18

E usor sa fii arogant cand cineva are nevoie de ajutor,de atunci a trecut mult timp.

 

 

P.s: Astept raspunsuri pentru ultima mea postare la acest subiect.

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Ba  chiar a fost buna asta cu pantalonii scurti! :))

Tu chiar nu intelegi ca nu exista astfel de derogari sau teste...!auzi la el.."lupul moralist" ! :slapb:

Edited by cipri83
Link to post
Share on other sites
BlueStrike18
Ordin nr. 665/2008 privind unele activitati de management resurse umane in unitatile Ministerului Internelor si Reformei Administrative

Art. 20. - (1) Conditiile legale de recrutare din sursa externa pentru persoanele care intentioneaza sa dobandeasca statutul de politist sau cadru militar in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, precum si pentru persoanele care intentioneaza sa sustina examen de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative sunt urmatoarele:
a) sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;
b) sa cunoasca limba romana scris si vorbit;
c) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
d) sa fie declarate "apt" din punct de vedere medical, fizic si psihic; verificarile privind starea de sanatate medicala, fizica si psihica sunt efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Internelor si Reformei
Administrative;
e) sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti, iar in cazul candidatilor la concursurile de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative, sa ii implineasca in cursul anului in care participa la concurs;
f) sa aiba studii corespunzatoare cerintelor postului pentru care candideaza, iar candidatii la concursurile de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat;
g) sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
h) sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
i) sa nu fi fost destituite dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;
j) nu au desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;
k) indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare;
l) indeplinesc conditiile specifice pentru ocuparea prin concurs a functiei publice cu statut special

Daca dosarul s-a incheiat cu NUP se intelege ca nu aveti antecedente penale.
Doar daca ati fi fost condamnat atunci ar fi aparut in cazier.
La inscrierea la facultate veti fi obligat sa depuneti cazierul

    Despre asta ce spuneti?
 • Downvote 4
Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Eu spun că nu eşti capabil să pricepi la ce se referă textul de la litera g.

g) să aibă un comportament corespunzator cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

 

O persoană care a furat (hoţ) nu prea are ce căuta în rândurile poliţiştilor. E o chestiune de principiu. :clip:

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Eu spun sa te uiti cu o litera mai sus, la lit. g) si sa-mi spui daca te-ai incadra avand in vedere furtul comis de tine.

Cu siguranta colegii de la resurse umane cand o sa te verifice si ar afla de treaba asta o sa considere ca ai un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate  :wacko:

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Similar Content

  • Florin20
   By Florin20
   Salutare, sunt in clasa a 10 a profil matematica-informatica si de ceva timp am tot cautat informatii despre politia militara dar nu am gasit ceva concret in ce priveste studiile ce trebuie urmate, nu am gasit informatii despre vreo academie care ar pregatii specialisti in acest domeniu, daca imi puteti spune mai multe despre politia militara as fi recunoscator.Multumesc!
  • GicuAcnid
   By GicuAcnid
   Bună ziua!
   Îmi puteți spune, vă rog, ce se poate întâmpla în următoarea situație:
   Cineva parchează într-o parcare privată, comercială, semnalizată cu atenționare de parcare limitată pt o anumită perioadă. Proprietarul mașinii lasă automobilul peste timpul-limită, roata mașinii este deblocată prin forțare și autovehiculul pleacă fără să achite taxa de deblocare. Proprietarul este apelat și amenințat că va primi plângere penală pentru distrugere (a caracatiței). Există această posibilitate ca șoferul mașinii să fie anchetat penal? Există temei legal pentru această măsură?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.