Jump to content
POLITISTI.ro

Chemat la politie printr-o citatie

Postare recomandată

Publicat

Imi cer scuze ca va deranjez din nou..dupa alte cautari pe internet am inteles ca esti chemat la politie printr o citatie care iti vine la usa..iar domnii de la sectie nu mi au precizat acest lucru luandu mi nr de telefon mobil pt a fi chemat la reaudiere sau procuror in calitate de martor..imi cer scuze din nou dar numai de la dumneavoastra am primit raspunsuri concrete si nu inteleg cum o sa procedeze cei care se ocupa de acest caz.

• Membru
Publicat (modificat)

Nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru nelamuriri, sa-ti ceri scuze pentru gramatica limbii romane!

Daca ai primit o citatie inseamana ca trebuie sa te prezinti in fata politistului\procurorului\instantei de judecata care te-a chemat (este mentionat in citatie cine te citeaza) la data si ora care apare in citatie fiind indicat de asemenea si locul si motivul!

Modificat de cipri83
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

am scris intr-un topic anterior ca am fost deja la politie impreuna cu un coleg de liceu care a fost gasit cu o cantitate cam de 0,3 de marijuana si am dat o declaratie in calitate de martor.Ceea ce vroiam sa va intreb este daca in cazul in care v-om mai fi chemati la sectie sau la procuror..v-oi fi contactat pe nr de telefon mobil asa cum am inteles de la domnii politisti de la sectie sau o sa primesc o citatie acasa?

nu am primit inca nimic..vroiam sa stiu sub ce forma v-oi fi chemat la o eventuala reaudiere sau la procuror pt a sti daca sa le spun parintilor acest incident cu care nu am nici o legatura

nu am primit inca nimic..vroiam sa stiu sub ce forma v-oi fi chemat la o eventuala reaudiere sau la procuror pt a sti daca sa le spun parintilor acest incident cu care nu am nici o legatura

Precizez ca le am explicat aceasta situatie domnilor politisti care au fost foarte amabili..si au zis ca nu au nici o treaba cu parintii..

Publicat

Aici e o nebuloasa si depinde de la caz la caz. Nu cred ca iti poate cineva preciza cu siguranta daca vei fi citat sau daca vei fi sunat. 

Publicat

am inteles.eu oricum sper sa nu mai fiu chemat..am fost destul de clar in declaratie

si nu vad de ce ar trebui sa fiu rechemat

imi spunea cineva ca in mod sigur v-oi primi o citatie..ca politia nu te suna de obicei..pe de alta parte altul imi spunea ca numai de la Tribunal se primesc citatii..numai inteleg nimic:(

Publicat

domnule danpin multumesc inca o data pt raspuns..deci sa inteleg ca nu se stie in mod sigur..sper ca domnii politisti nu mi au cerut numarul "pe care pot fi contactat" degeaba si au inteles situatia.Nu stiu daca acestia au vrut sa ma ajute sau asa e procedura.

• Moderator
Publicat

Nu au vrut sa te ajute pe tine, si-au luat o masura ca in situatia in care este nevoie sa te cheme pentru vreo completare a declaratiei, confruntare, reconstituire, experiment judiciar, etc, sa nu piarda o ora ca sa iti aduca la poarta citatia, ci sa rezolve cu un simplu telefon.

Publicat

am inteles.Va intreb din propria experienta(in cazul in care ati mai auzit sau ati avut astfel de cazuri)ce spuneti..va fi nevoie de o reaudiere sau sa fiu chemat la procuror?

• Moderator
Publicat

Da. Tine-ti telefonul deschis tot timpul si vei afla.

N-ar strica sa treci si pe la biserica, cica rugaciunile te mai linistesc!  :good:

Publicat

ok:)) nu ar fi o problema atata timp cat sunt sunat pe nr meu

am mai gasit un caz cu doi care au fost prinsi cu posesie de marijuana,au dat declaratie si dupa un an le a venit amenda in posta de 900 ron fara sa ii mai cheme sau altceva..era mai diferit abordata aceasta problema in 2011?

• Moderator
Publicat

În cercetarea penală niciun dosar nu este la fel cu altul.

Sfatul meu prietenesc este să găsesti un moment propice si să le spui si părintilor. Nu uita că ei vor fi de partea ta si dispusi să te ajute indiferent de ce s-a întâmplat. Bun sau rău, esti copilul lor si asa vei rămâne toată viata. E mai bine să stie si să fie pregătiti, preîntâmpinând astfel vreun eventual șoc puternic, decizii luate sub imperiul emotiilor sau alte asemenea reactii regretabile ulterior.

Răi sau buni, întelegători sau nu ... sunt părintii tăi. Nimeni nu-ti doreste binele mai mult ca ei.

• Apreciez 2
Publicat

da asa e..insa nu vad de ce le-as spune avand in vedere ca sunt nevinovat si nu o zic doar asa..chiar asa este..nu am avut vreodata treaba cu acest lucru si nici nu credeam ca o sa am vreodata astfel de probleme cu politia..parintii uneori interpreteaza gresit unele lucruri si asta ar fi in dezavantajul meu.Eu o sa cooperez cu politia,doar sunt martor si sper ca nu o sa ajunga asta la urechile alor mei

da asa e..insa nu vad de ce le-as spune avand in vedere ca sunt nevinovat si nu o zic doar asa..chiar asa este..nu am avut vreodata treaba cu acest lucru si nici nu credeam ca o sa am vreodata astfel de probleme cu politia..parintii uneori interpreteaza gresit unele lucruri si asta ar fi in dezavantajul meu.Eu o sa cooperez cu politia,doar sunt martor si sper ca nu o sa ajunga asta la urechile alor mei

• Moderator
Publicat

Dacă eşti nevinovat, părinţii vor înţelege. Faptul că ascunzi astfel de probleme ridică suspiciuni.

• 9 ani mai târziu...
Publicat

O cunoștiință a primit azi o citație care se încheie cu "suspect....DP.189/P/2023". Oare la ce se referă? Nu am găsit informații pe internet și polițistul care adus citația acasă a precizat ceva în legătură cu vechea lui mașină. Luni trebuie să se prezinte la secție și nu ne dăm seama ce s-a putut întâmpla...

• Moderator
Publicat

@amaliamaria, cel mai probabil urmează să fie audiat în calitate de "suspect" în dosarul penal cu numărul precizat de tine.  

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.