Jump to content
POLITISTI.ro

Pot sa devin politist in Romania daca am dubla cetatenie?

comissioner

Recommended Posts

buna. sunt de etnie maghiara si am cetatenia roamana-maghaira , dar cu domiciliul doar in romania. acest fapt nu constitue o problema la admitere asai ?...mersi. 

• Moderator

Cred ca va trebui sa renunti la cetatenia maghiara daca iti doresti sa participi la concursul de admitere.

Nu sunt foarte sigur dar cunosc cazul unui coleg din Basarabia, absolvent al Academiei de Politie AI Cuza, care a trebuit sa renunte la cetatenia moldoveneasca pentru a lucra in Politia Romana.

Acesta intrase in Academie pe locurile destinate Rep. Moldova.

Salut . Eu sunt de parere ca nu trebuie sa renunti la cetatenie . Din moment ce pot participa si membri ai UE ...Stiam ca desi ai dubla cetatenie (dar sa fie si cea romana ) + domiciliul in Romania , poti ocupa si functii publice , deci nu ar fi un impediment. Daca gresesc , corectati-ma!

Art. 5
(1)
La admitere pot candida cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, cu respectarea
reglementărilor specifice elaborate de ministerele de resort.(2)La admitere, cetăţenii străini au obligaţia să prezinte un certificat de competenţălingvistică pentru limba română,eliberat de instituţii abilitate de Ministerul  Educaţiei  Naţionale(denumit în continuare M.E.N)
.

EDIT : Danpin s-ar putea sa aiba dreptate , eu mi-am spus doar parerea .Nu am gasit in regulamentul academiei .
Edited by MariusAcademy

comissioner, trebuie să ai doar cetăţenia română!

Nu sunt foarte sigur dar cunosc cazul unui coleg din Basarabia, absolvent al Academiei de Politie AI Cuza, care a trebuit sa renunte la cetatenia moldoveneasca pentru a lucra in Politia Romana.

Acesta intrase in Academie pe locurile destinate Rep. Moldova.

Fără să fiu off-topic, îl cunosc şi eu pe cel din Republica Moldova şi nu era nicio pierdere pentru noi dacă rămânea în ţara lui! :)

Buna ziua! Numele meu este Tatiana si as dori anul acesta sa dau admitere la Scoala de Agenti de Politie Vasile Lascar, dar am o mica problema. Nu am inaltimea necesara, minimul fiind de 1.65 la femei, iar eu am doar 1.60 cm. Din cate am inteles (si cunosc si cazuri), se poate cere derogare de la inaltime, dar as vrea sa stiu in baza a ce se aproba sau nu respectiva derogare. Va multumesc anticipat!

Tatiana, nu se mai acorda derogari. (si oricum la tine diferenta este destul de mare; se dadeau pt 2-3cm) . Te sfatuiesc sa astepti pana in aprilie, mai cand se vor afisa conditiile de admitere, inclusiv limita de inaltime.

Bafta ! :good:

• Upvote 1
  • 3 years later...

Salut tuturor!

Ma cheama Ciprian, am 25 de ani. 
Am redobandit cetatenie romana recent, si acum vreau sa implinesc visul meu - devii politist in Romania. 
Am absolvit scoala media si am studiu superioare (Bachelor degree), dar am absolvit in tara straina. 

Sugerati-mi va rog, in ce fel pot sa fac asta? 
Inteleg ca am intarzat cu admitere la Academia Politiei "Aleksandru Ion Cuza" in anul acesta... iar e oricare alte posibilitate pentru asta? Sau numai astepta pana primavara viitoara? 
Pot devii politist fara invatament la academia, din cauza ca am deja Bachelor degree diplomul? 

Poate sa fii o problema daca m-am nascut in tara straina si am cetatenie dublu?

Ajutati-mi, va rog. 

Edited by Roskishny
  • Marius changed the title to Pot sa devin politist in Romania daca am dubla cetatenie?

@Roskishny Înainte de toate doar dobândirea cetățeniei nu e de ajuns. Sfatul meu e sa îți pui la punct gramatica limbii și literaturii române, in felul în care ai scris acest post nu vei putea nici macar sa te înscrii pentru concurs.