Jump to content
POLITISTI.ro

Citat la poliţie pt cercetări privind consum şi trafic de droguri

Shift

Recommended Posts

Buna! Am fost citat ca martor pt o cunostiinta, care a fost prins cu trafic de droguri. Eu nu m-am vazut de multa vreme cu el,nu inteleg de ce am fost chemat. M-am prezentat la sectia de politie scrisa pe citatie,si mi s-a spus ca e pentru incheire de dosar. Am dat declaratia si am declarat ca am consumat de 2 ori substante cu el. Au fost anchetate foarte multe persoane pt acest caz, si vroiam sa va intreb ce se poate intampla? Voi primi amenda? Va trebui sa ma prezint la proces? Multumesc anticipat si va doresc sarbatori fericite!!

• Moderator

În România consumul de droguri nu se pedepseşte. În schimb deţinerea de droguri în vederea consumului se pedepseşte.

Detaliat găseşti în Legea 143 / 2000:

Art. 2 - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

(2) daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

• Upvote 1

Chiar daca nu este sanctionat, consumul de droguri este interzis in Romania.

Art. 27, din Legea 143/2000:
(1) Consumul ilicit de droguri aflate sub control national, fara prescriptie medicala, este interzis pe teritoriul Romaniei.

In schimb detinerea de droguri de risc sau de mare risc in vederea consumului se pedepseste:

ART. 4, din Legea 143/2000:
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani.

Daca vei fi citat, va trebui sa te prezinti inclusiv la tribunal, daca judecatorul considera marturia ta concludenta pentru lamurirea cauzei.

Edited by livu
  • Upvote 1

• 3 years later...

Salutare, si bine v-am gasit. Am fost sunat cu putin timp in urma de un domn, si mi-a comunicat ca sunt citat intr-un dosar de consum si trafic de droguri. Cunosc un prieten care a savarsit aceste fapte, mai exact pentru vinderea acestora. A fost intre timp arestat, a fost eliberat si acum anchetat. Nu stiu daca sunt citat in calitate de martor sau nu, dar ce pot sa va spun e ca n-am consumat niciodata. Niste colegi de facultate au dorit sa cumpere in ziua de revelion si eu stiindu-l pe acest prieten am vorbit cu el si l-am intrebat daca se mai ocupa cu aceste lucruri, mi-a spus ca da si a ramas sa se intalneasca acel coleg de facultate cu el. Ceea ce ma deranjeaza este ca, pe romanesc, intru intr-un 'cacat', scuzati-mi limbajul, de care nu sunt vinovat cu absolut nimic. N-am trecut nicodata pe la DIICOT sau alte institutii...La ce ma pot astepta? Va multumesc frumos.

• Marius changed the title to Citat la poliţie pt cercetări privind consum şi trafic de droguri

Buna ziua, in urma cu cateva zile, in timp ce mergeam spre casa cu un prieten am fost opriti de un organ de politie sa fim verificati de arme albe. Eu aveam un ghiozdan in spate pe care-l luasem sa mi tin un pulover in el in cazul in care se face frig, acest ghiozdan ne mai fiind utilizat de cand am fost plecat in vama veche de 1 mai. In interior mai aveam uitat un joint aproape terminat, cred ca mai avea 3-4 cm de zona de se putea fuma in care cred ca mai existau cateva urme de marijuana. Am fost dus la sectie si am dat o declaratie acolo. Au spus ca o sa fiu sunat sa vin sa dau declaratii.

Fiind foarte panicat pentru cele intamplate, neavand probleme cu politia in trecut, am dat in declaratie vina pe cine nu trebuia, acea persoana neavand nicio treaba cu cele intamplate. A fost doar vina mea ca mi-am cumparat acolo in vama de la o necunoscuta si am uitat ca mi-a ramas acel mic joint in ghiozdan. 

Acea persoana o sa pateasca ceva? Nu vreau sa o bag in probleme degeaba nici pe ea, nefiind consumatoare. 

Cum se procedeaza acum? Cand o sa fiu sunat ce-o sa se intample?

Si ce o sa patesc pentru aceasta situatie?

O sa mi se faca dosar penal?

Va multumesc!

Edited by homeboy

Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Acum 2 zile eram cu un prieten in masina consumand o substanta sintetica cannabinoids comandata dupa un site pe internet. O masina de politie a oprit langa noi ne-au scos afara si am fost incatusati. Au controlat masina si au gasit doua chistoace de tigare improvizata plus o rola. Am fost dusi la sectie am dat declaratii, ne-au facut poze, amprentare si dupa aceia au pus chistoacele intr un plic. Mi sa spus ca o sa fiu sunat de colegii lor dupa aceia ne-au dat drumu. Va rog lamuritima, pot face inchisoare pt asa ceva?