Jump to content
POLITISTI.ro

Portul uniformei de serviciu cu însemne distinctive de către agentul de pază


gabigabriel

Recommended Posts

Salut

Am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati cu un raspuns.

Eu sint Agent de Paza atestat profesional si acum cateva zile au venit doi agenti de la o sectie de politie in control si din cedintele benificiarului si a firmei de paza nu am avut echipamentul inscriptionat cu sigla firmei si nici dotarile adica tomfa si lanterna am avut doar spreiul pus pe curea.

Aseara au venit iara acei agenti de politie si nici atunci nu aveam centura si acel echipament cu toate ca in planul de paza dat de catre benificiarul de la o telefonie mobila scrie ca trebui sa am tinuta business.

Agenti de politie miau spus ca legea nu este asa si ca trebui sa port dotarile si acel echipament inscriptionat cu sigla firmei, si ma apus un acel agent de politie de fapt sa prezentat ca avind gradul de Comisar sa scriu o declaratie dictata de catre el ca nu am avut echipamentul inscriptionat cu sigla firmei si dotarile si mia spus ca ami va da amenda de la 100 lei pina la 300 lei ca atit este amenda conform legi 333/2003 si cum am programul de la acel magazin de telefonie mobila

Si am intrebato si eu pe o doamna agent politie cu care a venit si domnul comisar cat este amenda si dinsa mia spus ca vedem noi

Acum eu nu inteleg ce este cu acea declaratie si care este amenda mea  ? ? ? ?

Pt ca stiu ca pt amenda se face un proces verbal care un exemplar ramine la domnul politist si unul la mine si cu acela platesc si amenda.

Intrebarea mea este:

Ce este cu acea declaratie pe care ma pus sa o scriu si care este amenda si daca am primito o data cu acea declaratie dictata si scrisa de mine ? ? ? ?

VA ROG DIN SUFLET SA MA LAMURITI SI PE MINE SA MA POT LINISTI SI EU SI MAICAMEA PT CA NE ESTE TEAMA SA NU VINA ACEA AMENDA DUBLU NESTIND DE IA DACA MI SA DAT ACEA AMENDA. 

 

Multumesc

Link to comment
 • Member

declaratia aia pe care ai scris-o de buna voie, nu te-a fortat nimeni sa o scrii, corect? asa ca nu mai insista pe faptul ca ti-a fost dictata deoarece nu castigi nimic; nu cred ca ai scris acolo minciuni care sa te incrimineze ci doar ce s-a constatat la control. Cat despre echipament sa stii ca trebuie sa fie inscriptionat numele firmei si tu esti obligat sa mai ai la tine pe langa spray ul acela un baston si o lanterna precum si registrul de control, actul de identitate, atestatul de paza(in copie xerox macar)...ai cam uitat ce ai invatat pe la cursurile alea pt pregatirea ta profesionala...sau nu prea ai trecut pe la acele cursuri??

    Amenda nu cred ca ai primit pt ca nu are nimeni nici un interes sa te sanctioneze in lipsa iar ulterior sa ti-o trimita prin posta - asta in cazul in care tu ai refuzat sa semnezi procesul verbal de constatare a contraventiei - asa ca ai face bine ca la urmatorul control sa fii in regula ;) Bafta! 

Link to comment

da nu lam purtat din cauza cedintelor benificiarului ca vrea tinuta business. pe mine ma intereseaza sa stiu ce este cu acea declaratie pe care ma pus sa o scriu si care este amenda ca stiu ca se face cu proces verbal.

 


Nu am semnat nici un proces verbal si doar mia spus ce sa scriu in declaratia aia ce au gasit ei la control. tocmai aici vine nedumerirea mea ca miau spus ca ami dau amenda dar nu sa compectat nici un proces verbal pt sanctiune si nu am refuzat sal semnez pt ca nu mi sa cerut cu toate ca  mi sa spus ca ami va da amenda si doar am dat acea declaratie. Eu as vea sa ma lamuriti nu sa ma judecati. sau acest forum e facut pt judecata nu pt ajutor ? ? ?


eu as vrea sa ma lamuriti de ce mi sa spus ca ami dau amenda si ca cica miau dat amenda daca eu nu am semnat nici un proces verbal pt ca nu s-a complectat nici un proces verbal de catre acel politist doar mi sa scris in caetul de control ca am fost amendat dar nu sa complectat nici un proces verbal si doar mi sa dictat ce sa scriu in acea declaratie adica ca nu am purtat echipamentul si dotarile asupra mea si programul care il am la acel obiectiv. ma ajutati si pe mine sa stiu ce este cu acea declaratie sa ma lamuriti ? ? ?

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

gabigabriel

Dacă nu-ţi plac răspunsurile e foarte simplu, nu mai accesezi acest website, pentru că nu ne supărăm şi nici nu o să-ţi simţim lipsa. ;)

Nu e nimeni obligat să te lămurească pe tine, să-ţi ofere informaţiile pe care le soliciţi ori să-ţi cânte în strună. Înţelegi? Tu eşti cel care ai venit la noi şi nu te-a obligat nimeni să-ţi înregistrezi cont de membru.

Link to comment
 • Member

nu cred ca putem sti daca ti-au dat amenda sau nu. eu doar tin sa cred ca nu te-au sanctionat inca.

Cat despre judecata sau ajutor, inainte sa fi pus aceasta intrebare trebuia sa treci inainte pe la scoala, pe unde ai uitat unele chestii elementare d-le gabi, agent de paza atestat profesional.

Link to comment

eu am crezut ca ma ajutati dar vad ca nu, atunci pt ce a mai fost facut acest forum si domnu vinetu daca citeai mai bine ce am scri ai fi inteles ca benificarul si firma au vrut sa purtam echipament business nu eu personal. si tin sa te anunt ca cunosc destul de bine legea 333 pe 2003 si cum sa fim echipati.

Am vrut un mic ajutor si o lamurire in privinta acelei declarati si acea zisa amenda. 

si ce ami spuneti dumneavoastra domnule vinetu este ca amenda tio poate da oricind eu stiu ca amenda se da pe loc printrun proces verbal semnat de catre acel agent politie si semnat si de agentul de paza.

Oricum ms de ajutor si de amabilitatea dumneavoaastra. 

Eu am crezut ca acest Forum e facut pt ajutorul oamenilor nu ai lua peste picior si ai judeca

Link to comment
 • Member

Art. 13 din OG 2/2001
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Cu alte cuvinte, agentul constatator are 6 luni la dispozitie sa-ti intocmeasca procesul verbal de constatare a contraventiei, adica sa-ti dea amenda. 

Daca stii si legea 333/2003 M tot asa cum stii despre contraventii e bine :)) sa nu mai vorbim de gramatica limbii romane...

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

GabiGabriel

 

1)

Articolul 13, alin. (1) din Ordonanța Guvernului României nr. 2 / 2001, privind regimul juridic al contravențiilor zice așa :

Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Asta ca să înțelegi că nu este obligatoriu să se întocmească proces verbal de constatare a contravenției pe loc.

 

2)

De asemenea, la art. 19, alin.(1) se precizează că procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia. Așa că procesul verbal poate fi întocmit în lipsa ta, urmând să ți se comunice ulterior.

 

3)

Nu te mai rățoi. Dacă respecți Legea 333/2003, colegii nu ar fi constatat acele nereguli. Până una alta, legea e mai puternică din punct de vedere juridic decât acele indicații ale ,,benificiarului ca vrea tinuta business".

Edited by blue1guardian
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Măi gabigabriel,

 

crede-mă că acest forum nu a fost creat pentru cei ca tine. Scrie foarte clar pe prima pagină cât şi în Regulament (cel pe care se presupune că l-ai citit în momentul când ţi-ai înregistrat contul). Dacă citeşti la fel cum scrii, nu trebuie să mire pe nimeni că nu ai priceput care e rolul acestui forum.

 

Referitor la ce ştii tu despre întocmirea proceselor verbale şi anume că:

 

 este ca amenda tio poate da oricind eu stiu ca amenda se da pe loc printrun proces verbal semnat de catre acel agent politie si semnat si de agentul de paza.

 

te asigur că eşti într-o mare eroare şi nu cunoşti absolut deloc legislaţia.

 

Studiază şi vei vedea că poliţistul poate să te sancţioneze oricând în termen de 6 (şase) luni.

 

ART. 13

(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

 

Mai mult, îţi poate întocmii procesul verbal de constatare a contravenţiei şi în lipsă. Nu e obligatoriu ca cel sancţionat să fie prezent când se întocmeşte documentul de constatare, iar acest lucru este foarte clar precizat în acelaşi act normativ amintit mai sus la ART. 19.

Link to comment
 • Member

Pana una, alta, citeste Legea 333/2003!

Nu de alta, dar obtineti atestatele alea ca hartia igienica.

Nici macar acele cateva amarate de obligatii pe care le aveti in exercitarea atributiilor de serviciu nu le stiti...

Link to comment

Mai mult judecata decit sa ma ajutati cu o nelamurire si nu am invatat despre amenzi sau legislatie, dar in fine fiecare politist seamana cu celalt.

Si domnu Blue1guardian tin sa va aduc la cunostinta ca eu sint angajat la acea firma de paza si protectie pe baza unui contract de munca si eu ami iau salariul, si daca eu nu fac ce zic ei sau ce cer ei eu acei bani nui mai iau. Pt ca nu plec de acasa de dragul de a ma duce la munca.

Dar fiecare le stie pe ale lui.

 O zi frumoasa sa aveti si am un sfat, daca tot ati facut acest forum ajutati pe cei care nu au cunostina despre aceste lucruri si nu-i judecati. 

Va salut cu respect.

 
 • Downvote 6
Link to comment
 • Member

 

Mai mult judecati decit sa ma ajutati cu o nelamurire si nu am invatat despre amenzi sau legislatie, dar in fine fiecare politist seamana cu celalt.

 

 

Ai fost fenomenal. 

Cu altceva te mai putem ajuta?

Link to comment
 • Member

Hai ca te ajut imediat.
Ia uite cate obligatii sanctionabile contraventional ai:

Nerespectarea în timpul serviciului de către personalul de pază a obligațiilor de:

 

® cunoaștere a locurilor şi punctelor vulnerabile din perimetrul obiectivului, pentru a preveni producerea oricăror fapte de natură să aducă prejudicii unităţilor păzite.

 

® a păzi obiectivul, bunurile şi valorile nominalizate în planul de pază şi de a asigura integritatea acestora.

 

® a permite accesul în obiectiv numai în conformitate cu reglementările legale şi cu dispoziţiile interne.

 

® a opri şi legitima persoanele despre care există date sau indicii că au săvârşit infracţiuni ori alte fapte ilicite în obiectivul păzit.

 

® a opri și legitima persoanele care à ®ncalcă normele interne stabilite prin regulamentele proprii.

 

® de a prinde și prezenta Poliției Române pe infractorul surprins în flagrant.

 

® de a opri și preda Poliției Române bunurile ori valorile care fac obiectul infracţiunii sau al altor fapte ilicite, luând măsuri pentru conservarea ori paza lor, întocmind totodată un proces-verbal pentru luarea acestor măsuri.

 

® a încunoştinţa de îndată şeful său ierarhic şi conducerea unităţii beneficiare despre producerea oricărui eveniment în timpul executării serviciului şi despre măsurile luate.

 

® a aduce de îndată la cunoştinţă celor în drept evenimentele privind avarii produse la instalaţii, conducte sau rezervoare de apă, combustibili ori de substanţe chimice, la reţelele electrice sau telefonice şi în orice alte împrejurări care sunt de natură să producă pagube și de a lua primele măsuri pentru limitarea consecinţelor.

 

® a lua imediat măsuri de stingere şi de salvare a persoanelor, bunurilor şi valorilor în caz de incendii și de a sesiza pompierii, conducerea unităţii şi Poliţia Română.

 

® a lua primele măsuri pentru salvarea persoanelor şi evacuarea bunurilor şi valorilor în caz de dezastre.

 

® a sesiza Poliţia Română în legătură cu orice faptă de natură a prejudicia patrimoniul unităţii.

 

® a-și da concursul ori de câte ori este solicitat de către organele de urmărire penală sau de organele de poli ţie.

 

® a păstra secretul de stat şi cel de serviciu, dacă, prin natura atribuţiilor, are acces la asemenea date şi informaţii.

 

® a purta numai în timpul serviciului mijloacele de apărare, de protecţie şi armamentul cu care este dotat.

 

® a face uz de armă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege.

 

® a purta uniforma şi însemnele distinctive numai în timpul serviciului, cu excepţia locurilor de muncă unde se impune o altă ţinută.

 

® a nu se prezenta la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

® a nu consuma băuturi alcoolice în timpul serviciului.

 

® a nu absenta fără motive temeinice şi fără să anunţe în prealabil conducerea unităţii despre aceasta.

 

® a nu executa întocmai dispoziţiile şefilor ierarhici, cu excepţia celor vădit nelegale.

 

® a fi respectuos în raporturile de serviciu.

 

® a executa, în raport de specificul obiectivului, alte sarcini care i-au fost încredinţate, potrivit planului de pază.

 

® a respecta consemnul general şi particular al postului.

 

Nerespectarea de către șeful formațiunii de pază, în timpul serviciului, pe lângă obligațiile enumerate de mai sus, a obligației de:

 

® a organiza, conduce şi să controla activitatea de paz ă, precum şi modul de executare a serviciului de către personalul din subordine.

 

® a informa deîndată  conducerea unităţii şi Poliţia Română despre evenimentele produse pe timpul activităţii de pază.

 

® a ține evidenţa evenimentele produse pe timpul activităţii de pază.

 

® a propune conducerii unităţii măsuri pentru perfecţionarea activităţii de pază.

 

® a ţine evidenţa armamentului şi a muniţiei din dotarea personalului de pază.

 

® a asigura păstrarea, întreţinerea, depozitarea şi folosirea armamentului şi a muniţiei din dotarea personalului de pază, potrivit legii.

 

® a executa programul de pregătire profesională specifică a personalului de pază din subordine.

 

Nerespectarea de către personalul care execută garda de corp, în timpul serviciului, a obligației de:

 

® de a prinde și prezenta Poliției Române pe infractorul surprins în flagrant.

 

® de a opri și preda Poliției Române bunurile ori valorile care fac obiectul infracţiunii sau al altor fapte ilicite, luând măsuri pentru conservarea ori paza lor, întocmind totodată un proces-verbal pentru luarea acestor măsuri.

 

® a păstra secretul de stat şi cel de serviciu, dacă, prin natura atribuţiilor, are acces la asemenea date şi informaţii.

 

® a purta numai în timpul serviciului mijloacele de apărare, de protecţie şi armamentul cu care este dotat.

 

® a purta uniforma şi însemnele distinctive numai în timpul serviciului, cu excepţia locurilor de muncă unde se impune o altă Å £inută.

 

® a nu se prezenta la serviciu sub influenÅ £a băuturilor alcoolice.

 

® a nu consuma băuturi alcoolice în timpul serviciului.

 

® a nu absenta fără motive temeinice şi fără să anunţe în prealabil conducerea unităţii despre aceasta.

 

® a nu executa întocmai dispoziţiile şefilor ierarhici, cu excepţia celor vădit nelegale.

 

® a fi respectuos în raporturile de serviciu.

 

® a apăra persoana căreia îi asigură garda de corp împotriva unor atacuri care pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea sau bunurile acesteia.

 

® a lua primele măsuri pentru salvarea persoanei beneficiare de gardă de corp, când aceasta a fost rănită.

 

® a nu executa, la cererea beneficiarului de gardă de corp, activităţi care depăşesc limita atribuţiilor sale legale.

 

® a anunţa unitatea de poliţie de îndată ce intr ă în posesia unor date sau informaţii despre iminenta pregătire sau săvârşire a unor infracţiuni.

 

® a opri şi imobiliza, în funcţie de posibilităţi, persoanele care au săvârşit fapte de natură a pune în pericol viaţa, integritatea corporalÄ ƒ, sănătatea sau bunurile persoanei căreia îi asigur ă protecţia şi de a sesiza de îndată cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

® a participa, la cererea autorităţilor statului, la îndeplinirea misiunilor ce revin acestora pentru prinderea infractorilor, fără a încălca obligaţiile faţă de persoana pe care o are în pază.

 

® a coopera cu autorităţile statului care au atribuţii în domeniul ap ărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

 

® a nu purta armamentul în sediile instituţiilor publice.

 

® a respecta modul de acţiune stabilit prin planul de protecţie întocmit de societatea specializată de pază și avizat de Poliția Română.

 

ÎNCADRARE PE LG. 333/2003 ÎN VIGOARE - Art. 60 lit. e), Art. 61 alin. (1) lit. c), Amendă de la 100 lei la 300 lei

 • Upvote 4
Link to comment
 • Moderator

Domnule agent de paza cu atestat, cand faci afirmatia ca nu cunosti legislatie si despre amenzi, iti dai singur cu tesla in deget, pentru ca ar fi trebuit sa le cunosti, altfel cum ai obtinut atestatul ala cu care te lauzi atat de mult? Nu ti-e rusine, ai ajuns tu sa dai sfaturi politistilor? 

 • Upvote 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.