Jump to content
POLITISTI.ro

Pensionarea anticipata partiala

gabin30

Recommended Posts

Buna ziua...adresez o intrebare in special reprezentantilor CNP, SNPPC si altor organizatii sindicale, precum si eventualilor colegi care lucreaza la structurile de MRU. Nu imi este clar daca odata cu noul an se mai aplica prevederile ordonantelor care anulau Pensionarile anticipate partiale. Acestea erau prevazute in acte anterioare, si as fi curios daca cineva ma poate lamuri....se mai poate solicita iesirea la pensie anticipata partiala ( cu respectarea prevederilor legale) sau nu?

Multumesc anticipat pentru orice raspuns lamuritor.

Azi am stat de vorba cu tata ( a lucrat in MAI vechime totala aproape 34 de ani ajutor sef de post si sef de post ) si stupoare , era bucuros!!! ....ca i-a scazut pensia doar cu 140 lei, astfel ca a ajuns la vreo 1.600 lei. Am avut o discutie cu el ,cum poate fi multumit ca i-a luat banii din munca sa de o viata si el mi-a replicat ca ofiterii pensionari de leatul lui au primit pensia la jumatate si in prezent sunt la nivelul sau de subofiter, astfel ca este bucuros ca nu este si el in cazul acestora. Nu are rost sa va dau detalii la cum a continuat discutia, cert este ca fiecare a ramas la parerea lui. Din informatiile mele la politistii rezervisti din zona ,la subofiteri le-a taiat din pensie intre 100 si 300 lei iar la ofiteri intre 600 si 1400 lei . De la aceste date , vreau sa trag un semnal de alarma, privind pensiile militarilor /politistilor :

Nu trebuie sa stam cu mana in san si sa ne gandim ca suntem tineri si mai avem pana la pensie. Si noi vom fi afectati la randul nostru ! Ce au facut acesti politicieni privind statutul militarilor/politistilor, nu au facut nici legionarii,comunistii, bolsevicii, au reusit sa ne aduca la stadiul de civili, dupa ani de sacrificii, privatiuni si incompatibilitati.

- Cum este posibil ca in statul care se vrea democratic, un drept castigat, un drept de proprietate ce este pensia, poate fi diminuat retroactiv, cum este posibil ca mai multe Decizii a Curtii Constitutionalecare au confirmat ca pensia nu poate fi diminuata, retroactiv si apoi aceeasi Curte in componenta obedienta puterii sa se rasuceasca?

- Cum este posibil ca tu stat sa ceri pensionarilor sa aduca adeverinte de la unitati desfiintate, ale caror evidente nu se mai gasesc si daca nu exista sa recalculezi pensia la salariul mediu?

- Cum este posibil ca Presedintele Romaniei si ministrul apararii sa promita ca pensiile sub 3.000 lei nu vor fi diminuate si in realitate acestea sa fie taiate cu barda?

- Cum este posibil sa nesocotesti valoarea uniformei de militar si ierarhia gradelor? Cum poti face prin aceasta lege o nivelare grosolana a pensiilor, care mai este diferenta dintre un plutonier si un general, cand ambii au aceleasi pensii , desi au avut responsabilitati total diferite ?

- Cum este posibil ca tu, stat talhar, din oficiu sa recalculezi pensia si sa o diminuezi,fara macar sa procesezi dosarul si apoi sa promiti ca aceasta este o decizie temporara urmand sa analizezi dosarul si sa dai o decizie definitiva la o data neprecizata? Iar in aceasta perioada pensionarul ia pensia mai mica, diferenta o imprumuta fortat statului si sa astepte banii la calendele grecesti?

- Cum este posibil ca sindicate si asociatii din politie si armata sa stea atat de pasibil la aceasta situatie unica in lume ?

La toate aceste intrebari, raspunsul este retoric si unul comun : PENTRU CA SUNTEM ROMANI SI NE MERITAM SOARTA !

nu cred ca tatal tau a primit decizia de pensionare; in acest caz suma pe care a primit-o acum este o pensia raportata la o suma estimata, cu perioade pentru care s-au pus salarii medii la nivel de tara.

sa astepte sa primeasca decizia. la vechimea pe care o are e posibil sa ii fie recalculata cu ceva "in plus". ce e in plus trebuie sa i se dea retroactiv de la 1.01. daca nu e multumit poate contesta decizia in 30 zile.

in rest complet de acord cu tine, avem exact conducatorii pe care ni-i meritam.

LORD, pui niste intrebari de parca pana acum ai trait in Groenlanda si brusc ai fost nevoit sa vii in Romania si esti surprins de situatie.

Noi, ca tara, mereu am fost mai cu mot si am facut toate lucrurile altfel decat era normal sa le facem.

Romania este tara tuturor posibilitatilor! A posibilitatilor de rau augur.

• Moderator

Ai mare dreptate în ceea ce spui. Dar știi de ce am fost si suntem, noi romanii, mai cu mot ?

Iti spun eu. Pentru ca ne credem mai destepti, mai inteligenti decat altii. Si avand aceasta senzatie a inteligentei native, deja a devenit un cult, crezul majoritatii conform caruia aceasta inteligenta nativa poate suplini educatia, pregatirea ... in general scoala. Romanilor nu le mai e necesara scoala, nu trebuie sa se mai pregateasca pentru ceva anume ... ei "se descurca", ca doar sunt mult mai inteligenti ca ceilalti. :naughty:

Adevarul despre pensiile militarilor . Cel mai bine o zice Jack Nicholson :

E un discurs din Men of Honor, poate una din cele mai bune scene din toate filmele. " Dacă nu-ţi convine cum sunt plătiţi militarii, ia tu o armă în mână şi du-te şi apără ţara. " ............ no comment ! :emo-yessir:

Edited by Eduard
  • 2 weeks later...

... da, aveti dreptate, la noi in tara se vorbeste mult si nu se face nimic ( cand spun nimic, ma refer inclusiv la faptul ca noua ROMANILOR nu ne place MUNCA) . Aproape toti membrii care au subscris aici, au facut comentarii fade ( vezi clipele de "gandire" ale taranilor din "MOROMETII".

Pentru a putea sa fii pensionat anticipat conform art. 65 din Legea 263/2010:

- trebuie sa fii cotizat 25 de ani iar din cei 25 sa fii lucrat si in operativ

-nu se iau in calcul perioadele asimilate(armata , scola, facultatea)

-trebuie sa ai stagiul minim de cotizare in specialitate(politist)

-sa fii declarat inapt /apt limitat de o comisie medicala

-cuantumul pensiei anticipate partiale se calculeaza din cuantumul pensiei pentru limita de varsta care ti s-ar fi cuvenit diminuata lunar cu 0,75% pana la indeplinirea conditiilor pentru otinerea pensiei pentru limita de varsta.

Varsta minima 47 de ani.

Pensia asta anticipata partiala este cam o pensie pe caz de boala .

Parerea mea. :emo-yessir:

• 2 weeks later...

Salut, am iesit la pensie acum 2 ani, pensie anticipata partiala si acum vreau sa ma angajez ca agent de paza la o firma, problema e urmatoarea, am citit un post pe forum conform caruia daca ma angajez trebuie sa renunt la pensie, stiti cumva mai multe detalii despre acest lucru? Pentru ca daca trebuie sa renunt la pensie mai bine nu ma angajez, pensia fiind mult mai mare decat salariu pe care l-as lua daca devin agajat.

Edited by george60

este valabil pt cei care se angajeaza tot ca bugetar.este pus sa aleaga intre pensie si salariu,dar atata timp cat va angajati la privat nu este nicio problema.puteti avea si salariu si pensie.

La buget stiam, dar credeam ca pentru pensiile noastre, cele anticipat partiale se aplica si la privat, daca te angajezi trebuie sa renunti la pensie, multumesc pentru lamurire

este valabil pt cei care se angajeaza tot ca bugetar.este pus sa aleaga intre pensie si salariu,dar atata timp cat va angajati la privat nu este nicio problema.puteti avea si salariu si pensie.

esti sigur ,ai studiat legea sau decat iti dai cu parera cam cum ar fi logic cristigrig1986 ?

George 60 cum ti-ai facut un contract de munca nu conteza privat sau la stat incepand cu luna urmatoare nu mai primesti pensie.

Studiaza Legea 263 / 2010 parca art .114 si art. 65 .

LEGEA-263-2010-Sistemul-unitar-de-pensii-publice.pdf

• 1 month later...

Despre noul proces de recalculare, mai stie cineva in ce stadiu se afla? Mie mi-a fost recalculata pensia in primul proces pe baza salariului mediu si am primit 14 lei in plus :naughty: , dar acum se recalculeaza iar, pe baza soldei de grad, aveti idee cand vor venii pensiile dupa noua recalculare?

Edited by george60