Jump to content
POLITISTI.ro

P.V necomunicat in 30 de zile + 2,3 nelamuriri....

idontcare

Recommended Posts

Buna,

Am avut si eu neplacerea de a fi prins de radarul politiei cu 116 km/h.. pana aici nu am avut nimic de comentat sunt vinovat platesc.

Ma macina si pe mine vreo 3-4 chestii pe care eu nu le inteleg,desi am dat nenumarate telefoane pe la politia romana si am intrebat 2-3 avocati am primit aceleasi raspunsuri fara vreo cale de a-mi rezolva problema.

In data de 6 noiembrie 2013,am fost depistat de radar circuland in oras cu peste 50 km/h ...pe la ora 01:30.S-a prezentat agentu.....eu mi-am dat documentele....am urmat procedura mi-a spus ca mi se va da o dovada de 15 zile si mi se suspenda dreptul de a conduce 90 de zile.OK aici incep problemele mele..am inceput sa ma rog de el...sa ma ierte macar si sa ma lase la o luna de suspendare fiindca o sa-mi pierd jobul...n-a vrut chip....ca el isi face meseria....sper sa nu fiu contestat aici fiindca toti ati fi incercat la fel....nici spaga,mila...nimic.. m-a servit omu:)). Asta e il apreciez a fost corect..daca ar fi toti ca el....ar fi excelent..tot respectu. Ceea ce nu inteleg este urmatorul lucru:

1. Statea cu radaru la mai putin de 100 m de indicatorul unde se termina localitatea Gherla .....ceata afara....era un singur stalp cu lumina si-acolo stateau.....m-a prins mi-a aratat omul filmarea am recunoscut..ca da pe filmare eu sunt,aveam viteza respectiva tot...dar este legal sa stea inainte sau dupa 200 m dupa indicator? 

2. El a sunat pe cineva pe telefon sa vina sa semneze....procesul verbal fiindca eu nu am vrut sa-l semnez......a venit un taximetrist...la care eu i-am zis.....domnule daca semnezi eu am sa te chem in tribunal fiindca tu nu ai vazut nimic dar ma rog ...politistul s-a enervat foarte tare mi-a zis sa ma duc dracu la masina si chestii de genu asta ...

3. Acum a trecut mai bine de o luna de  la fapta si mie nu mi-a venit acel proces verbal acasa nici prin posta,nici un politist nimic...mama mea este foarte bolnava si trebuie sa o duc la dializa de 3 ori pe saptamana si am nevoie de permis ca de aer.  Cand m-a prins am incercat sa-i explic dar n-a vrut sa ma creada neam...chiar nu ma gandeam cand am apasat acceleratia ca o sa fie in acel loc radar...si la ora respectiva.....si ceata afara ...dar asta e...+ ca era si iesire din oras.......culmea ironiei a fost ca luasem si un autostopist......si-l lasasem acolo fara sa-i iau bani.....deci am facut o fapta buna ca sa primesc.......o lovita si grea de tot..

4. Eu acum sunt plecat din localitate cu munca si fac naveta ca nu am ce face....ce pot eu sa fac? eu sunt din cluj si pv-ul tre sa vina de la gherla...sa merg la gherla..... ? Sa-l caut pe politist sa-ncerc sa vorbesc cu el sa-mi de-a macar o copie dupa procesul verbal poate pot face contestatie...? 

In alta ordine de idei ...am fost prins acum 1 an tot asa la mangalia si mi s-a suspendat tot pe 90 de zile...atunci tot dintr-o prostie........in camp limita 70 sub un copac eu nu vazusem acel indicator..venea o vale dupa indicator si jos era o curba oricum incetineam....dar asta m-au luat la vale :)) cu 127  radaru era in mers intr-un logan albastru fara numere de mai fara nimic m-a luat si-acolo ....am furat-o am facut contestatie mi-am recuperat permisu si dupa ce am pierdut procesu am fost sa dau acel examen....de 13 din 15.... l-am luat cu brio si mi-au spus ca este invalid fiindca eu trebuia sa nu dau acel examen fiindca trecusem termenul de predare a permisului dupa cele 15 zile .......de cand pierdusem procesul.... ok....ptr asta mai primisem cadou inca 30 de zile ...pe langa cele 90 ca sa fie treaba,treaba pana la capat....? plus ca acuma legal sa vreau sa-l dau acel examen nu ma lasa. Mi-au spus ca l-am dat odata....dar eu nu am beneficiat niciodata de acel examen....fiindca fusese invalid ...si-acuma ma gandeam sa merg la comandant sa-i explic domnule ......am gresit stiu dar.....acel examen a fost din vina d-vstra ca m-ati acceptat eu nu trebuia sa fiu acolo fiindca nu aveam dreptul .....dar din neglijenta domnului politist care era atunci la examen si fara sa stiu si eu.....am dat ex. si culmea l-am si luat...bucuros pana la ghiseu ca pe urma.....mi-au taiat aia respiratia cand mi-au mai dat 30 de zile + invalidarea...

Ce naiba sa fac.....la job deja ma pun pe faras,pe maica-mea tre sa o duc la dializa.....ma rog de toti prietenii,cunoscutii.... fac cum pot si o mai duc dar nu toti au timp de mine si ea... Va rog din suflet sa-mi dati-mi un sfat si mie ca habar n-am pe cine sa mai intreb......mi se inchid usile-n nas si telefoanele zicand astepti acasa procesul verbal...va multumesc.....

”la job deja ma pun pe faras,pe maica-mea tre sa o duc la dializa.....ma rog de toti prietenii,cunoscutii...” poate crezi ca esti singurul cu probleme, iar noi cei din Politie ne jucam noaptea pe strazi de bine ce ne merge acasa si incercand sa prindem ”amarati” ca tine...

”la care eu i-am zis.....domnule daca semnezi eu am sa te chem in tribunal fiindca tu nu ai vazut nimic dar ma rog ...” de amenintari toti sunt pregatiti... mai slab stau la capitolul educatie, cunoasterea legii, asumarea raspunderii... stii tu, chestiile astea insignifiante  :naughty: ... apropos de INSTITUTIA MARTORULUI ASISTENT ai auzit?!... evident ca nu!

”plus ca acuma legal sa vreau sa-l dau acel examen nu ma lasa.” in porcaria asta de lege (sunt sarcastic) apare un pasaj care spune ca nu poti beneficia de reducerea perioadei de suspendare daca aceasta a fost majorata (pt nepredarea in termen a plasticului, aspect - eh ce sa vezi - imputabil NUMAI tie) dar nu scrie ca e ilegal sa sustii acel examen, daca vrei... logic, nu?!

In aceeasi lege scrie ca nu poti beneficia de reducerea perioadei de suspendare daca ai avut o alta suspendare in ultimii 3 ani, deci nici aici nu ne suparam pe politist, ca nu e radarul lui de-acasa, si nici nu ne-ndeamna sa ”calcam pedala” (cu numarul de MAI al radarului si cu masina neinscriptionata nici nu ma mai obosesc, gasesti pe site discutii. pe scurt: 100% legal B-) )

”Statea cu radaru la mai putin de 100 m de indicatorul unde se termina localitatea Gherla”  e legal si la alegerea politistului unde amplaseaza radarul, asa ca nu-ti mai bate capshorul cu legalitatea actiunilor politistului si ocupa-te de propriile obligatii.

”toti ati fi incercat la fel....nici spaga,mila...nimic.. ” eh poate nu chiar toti, dar e o chestiune de optiune in viata. Darea de mita e infractiune, asa ca omul ti-a facut totusi o favoare :slapb: 

In legatura cu PV-ul care nu ti-a parvenit e o chestie de procedura. Astfel ca ai optiunea de a astepta sosirea lui prin posta, sau sa mergi la unitatea din care face parte politistul si sa incerci sa afli situatia lui actuala. Spun ”sa incerci” pt ca el poate fi intr-o zona procedurala denumita ”Posta Secreta MAI”, si-atunci ghici?!?!... e posibil sa nu primesti info prea multe. Imi cer eu scuze anticipat pt eventualele inconveniente. :) 

Am vazut ca ai simtul umorului asa ca stiu ca nu o sa te superi :clip:  Drive safe!

• Upvote 2
  • Active member

Soferii romani au o obsesie, o psihoza as putea spune - daca respecta politistul legea, numai ca in ipocrizia lor prosteasca nu vad padurea de copaci.

Culmea tupeului si nesimtirii sa te afli din start in abatere, sa mai incerci sa dai si spaga, dar in schimb tu esti cel care verifica daca politistul incalca legea si daca are voie sa stea nu stiu unde  :slapb:

Mai, dar voi aveti mult tupeu. Mai vedeti-va de lungul nasului, ipocritilor. Politistul e pus acolo sa va verifice el pe voi, nu invers, cu atat mai mult cu cat tu esti cel care incalca legea. S-a intors lumea cu fundul in sus.

Edited by Ben

Nu stiu de ce, dar esti soferul tipic din Romania care dupa ce ca este prins cu mata-n sac doar el are nemultmiri si i se pare ca este nedreptatit.

De ce nu pui altfel problema:

-era ceata,

-erai in localitate, din descrierea ta banuiesc ca urma sa iesi din aceasta si nu abia ai intrat,

-totusi circulai cu 116 km/h,

-daca nu ai semnat procesul verbal acum suporti consecintele, ca nu te costa nimic daca il semnai pt ca tot asa il puteai contesta,

-chestia ca martorul nu a vazut nimic este strict parerea ta dar conform legii el asista " vede " faptul ca tu nu semnezi pv-ul si refuzi semnarea acestuia(semnatura de primire),

-amenintarile adresate martorului mi se par josnice si de prost gust deoarece dupa ce ca ai comis-o, ai incercat s-o dai la pace cu politistul dar nu ti-a mers, pe urma refuzi semnarea procesului verbal te mai apuci sa faci si amenintari ca "te voi cara in instanta daca stai de martor",

-te-ai gandit prin absurd daca candva o beizadea iti va lovi cu masina o persoana draga tie si politistii care vin la fata locului nu ii pot face nimic aceluia din cauza ca martorii de care au nevoie politistii vor fi intimidati de beizadea si te trezesti ca nu mai sta nimeni de martor?

- in legatura cu reducerea perioadei de suspendare nu beneficiezi de ea deoarece in ultimii doi ani ai avut permisul suspendat,

- acolo o alta poveste din care tot tu esti necastigator, ca radarul nu era inscriptionat, ca nici macar nu avea numere de MAI, dar sa iti spun ceva: atata timp cat circuli regulamentar poate sa stea radarul si in copaci ca nu te afecteaza. Iar in legatura cu termenul de predare al permisului dupa ce ai pierdut contestatia, ti-a fost adus la cunostiinta cand ai primit permisul inapoi pe baza certificatului de grefa,

-iar chestia cu dializa este o alta gaselnita de a te victimiza, deoarece prin mai toate judetele exista serviciu de ambulanta privat care asigura transportul pacientilor pe banii statului.

Data viitoare poate vei fi mai cu bagare de seama.

-

• Upvote 1

Ai de capul meu!!! am intrat in gura lupului!!! Suport consecintele nu am zis ca nu le suport,vroiam sa vad ce pot face... ca sa fac rost de acel p.v dar se pare ca in loc sa primesc niste sfaturi.......primesc acelasi raspuns....si sunt ironizat deoarece am zis un adevar. Dragii mei politisti,forumisti,liber profesionisti......cam asa sta treaba in ROMANIA, totul merge cu spaga si pupaturi in fundulet...ca unii dintre voi nu acceptati si faceti pe durii e problema voastra.Eu am recunoscut in fata politistului si nu am contestat nimic....din ceea a zis el...si de spaga i-am zis cu mult dupa ce a scris acel proces verbal fiindca la inceput pana a scris acel p.v nici macar n-a stat cu mine la discutie.......fiindca era mult prea ocupat iar eu stiam oricum ca no sa mearga.....fiindca e o chestiune de 'simt' cand cineva vrea sa te ajute sau macar sa aibe minimum de vointa sa de-a sa te-ajute...daca ma intelegeti ce vreau sa zic daca nu asta e.La partea cu spaga omu nici macar nu m-a bagat in seama...eu m-am rugat de el....si deja oricum vazusem pe scaunul lui dovada si n-am mai insistat ...dar ma rog.. nu am intrat aici pe forum ca sa fac pe victima ci am scris un adevar....pe care multi dintre voi politisti....il ocoliti...aveti grave....probleme..dar grave probleme cu coruptia si mita... sa incep sa exemplific? ...simtiti nevoia sa va fac unii colegi de rusinica? Chiar trebuie sa ne batem cu pumnul in piept? ca suntem drepti si onesti? Deoarece sunt sofer si sofez mult.prin natura meseriei mele va spun ca fac peste 70.000 km pe an. Nu stiu daca e mult sau putin....dar e .....ceva cand altii poate nu fac nici jumate....ei unde vreau sa ajung e ca se intampla situatii si situatii in care sunt implicat in diferite cazuri ......vina mea sau vina altui coleg de trafic....etc..vreau sa va spun ca in mai bine de 20-30% din cazuri am scapat cu spaga,dar cu durere in suflet trebuie sa recunosc ca in ultimul timp parca din ce in ce mai greu...merge.E drept uneori sunt intelegatori,alteori te arde direct cand s-a dat jos din masina,dar ce sa faci? viteza bat-o vina clientii vor sa ajungi repede,sefii iti spun sa livrezi repede,femeia te roaga sa-i faci un masaj,trafic infernal,duci nepotul la scoala.....intarzii...scandal....si toate astea duc la graba si intr-un final la .....stiti voi...accidente,abateri rutiere .....Nu am ceva personal cu politia romana,doamne fereste sunteti cei mai buni prieteni ai mei fiindca ordine si disciplina tre sa existe peste tot iar fara voi n-ar fi ...doar ca sunt dracusori si intre voi...iar faptul ca am fost agatat de acest radar......recunosc sunt vinovat BRAVO LUI. omul si-a facut datoria...daca vreti merg si-i ridic acolo o statuie..pe bune!!!!  TOT CE VREAU...e de ce cand vreti banii de amenzi.....vin procesele verbale in termenul zis de lege...iar cand eu am aceasta problema acum cu permisu nu-mi vine procesul verbal.....zice ca-n 15 zile sa-ti vina acasa...de ce nu vine ??? nu inteleg.. Fiindca din toata situatia asta sunt deranjat ca nu vine acel p.v de ce nu vine ba trece dublu si s-ar putea sa stau si 3 luni si sa nu vina ptr ca au fost cazuri....destule..Oricum o sa pierd si daca fac contestatie.....dar ce sa faci? Si ca a stat la iesirea din localitate poa' sa stea si pe mijlocul strazii ca nu ma deranja...eu am gresit si punct. Oricum era o bazaconie ce intrebasem mai sus dar vroiam sa vad daca e reala sau nu.....ma gandeam ca nu dar cineva insista ca da/da e ca si chestia aia...cand cineva iti zice ceva si tie chiar iti vine sa-l crezi....fiindca e o crenguta de care te poti agata :)) vorba vine. Oricum is umflat 3 luni ,iar faza cu dializa cine ma crede bine cine nu asta e.......nu am de ce sa mint pe acest forum,nu ma cunoasteti,nu va cunosc...asa ca ce rost ar avea sa mint niciodata n-am inteles chestiile astea. E ca si cand faci recursuri dupa recursuri sperand....sa castigi ceva...dar intr-un final.....iti dai seama ca ai pierdut fiindca primesti definitiva si iti dai seama........ca trebuie sa astepti...fiindca timpul le rezolva pe toate.Partea proasta e ca eu sunt cam pe faras fara permisul meu.....si uite asa stau si ma rog de voi aici pe forum..daca este vreo solutie....legala....de a face rost de acel p.v daca nu asta e....ma las pagubas nu inainte sa mai ma inscriu pe vreo 10 forumuri....sa le fac capu tandari si la aia....dar nu de politisti..ca se pare ca-s luat in vizor:))

• Moderator

Alt fan OTV si nedreptatit al sortii. Mai baiatule, am mai spus acest lucru si altora, permisul de conducere nu va apartine, e al statului roman. De aia se si numeste permis. Statul roman ti-a permis sa conduci autoturisme pe drumurile sale publice cu conditia ca tu sa respecti legea si sa nu pui pe altii in pericol. In momentul in care tu alegi sa fii smecher si sa faci pe Fernando Alonso pe strada ca are nevasta-ta nevoie de masaj, iti asumi consecintele. In alta ordine de idei, cand ai vazut ca nu ti-a mers cu spaga ai inceput sa arunci cu noroi si sa pozezi intr-un nedreptatit al sortii, dand dovada de o nesimtire crasa si ca detii coloana vertebrala a unei moluste. La fel ca multi alti bizoni din trafic, ai uitat ca legea spune ca politia face controlul soferilor in trafic, nu invers. Bine, stii vorba aia cu prostul nu e prost destul pana nu e si fudul.

• Moderator

idontcare pe lângă faptul că scrii exact ca un analfabet, ai vrut neapărat să demonstrezi şi cât de ipocrit poţi să fii. Tu ai spus singurel că ai oferit poliţistului spagă iar ăla nu a vrut, ori cu toate astea tot tu eşti revoltat că poliţiştii sunt corupţi. Asta e clar ipocrizie fără margini, pentru că reţine, NU există primire de mită fără dare de mită. Fapta de a oferii mită e incriminată la fel de codul penal cu cea de primire şi asta înseamnă că nu eşti deloc mai breaz decât un spăgar. Din ce ai scris singurel aici dovedeşti că pe lângă inconştienţa ce te caracterizează ai şi un comportament tipic de infractor.

E clara treaba! :) am zis un adevar si sunt atacat......,ce-ar fi trebuit sa mint,am zis cum au stat treburile ......ce va deranjeaza asa tare? omu n-a vrut,foarte bine....pana la urma ideea e cum pot eu legal...fiindca au trecut deja 30 de zile... sa fac rost de acel p.v ....

Domnule Cristi,va multumesc,e normal si va inteleg.......ca din instinct va aparati colegii...care si-au facut meseria...totusi infractori nu v-am facut,analfabeti nu v-am facut,ipocriti nu v-am facut....ce sa mai....inclusiv dupa ce-mi recunosc fapta sunt tot in continuare atacat...si neajutorat....ce-am intrebat eu si la ce s-a ajuns.....Voi sa fiti intelesi dar omul de rand nu!Eu nu am venit aici sa va denigrez in ultimul hal sau sa incep sa va batjocoresc ci sa cer un sfat dupa situatia in care is. Se pare ca analfabet,infractor,ipocrit,otv-ist,prost...nu sunt scos.. Desi eu n-am jignit pe nimeni...si ce sa zic.... inclusiv domn' moderator...ma face de cacao. Partea ironica e ca in 7 ani de zile.....am calcat stramb de n ori dar asta e a doua oara cand imi ia permisul.....fiindca ala la ocazie trebuie sa-l las in frig si sa faca autostopul pana .degera.......asta e m-am bagat singur in .....Este a doua oara cand am suspendat permisul.. DVa multumesc si-o zi buna va doresc.

• Moderator

Ce legătură are încălcarea normelor rutiere cu faptul că ai luat pe unu la ocazie?

Oricine citeşte aici îşi dă seama că tu eşti un clent fidel al poliţiştilor de la rutieră, că nu respecţi legea şi pui în pericol ceilalţi participanţi la trafic. Trezeşte-te şi încearcă să realizezi că problema e la tine, nu la alţii, până nu e prea târziu.

”am zis un adevar si sunt atacat......”  

Se cheama ca esti limitat tinere, chiar nu poti intelege ca intre normalitate si ce relatezi tu e o diferenta majora. Sa fii sanatos!