Jump to content
POLITISTI.ro

Proiect de lege privind amnistierea şi graţierea pedepselor de până la 7 ani


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Proiectul de lege iniţiat de către deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun a fost analizat în Comisia juridică, fiind adoptate o serie de amendamente luni seară (09.12.2013), în condiţiile în care la lucrările comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri.

 

post-1-0-01677400-1386671613_thumb.jpg

 

Adoptarea raportului favorabil asupra proiectului în Comisia juridică nu a fost făcută publică. Oare de ce?

 

Urmare a amendamentelor adoptate de comisie, proiectul prevede amnistierea infracţiunilor pedepsite cu închisoare de până la şase ani şi graţierea pedepselor cu închisoarea de până la şapte ani. Termenele iniţiale erau de până la patru ani pentru amnistie şi de şapte ani pentru graţiere.

 

Proiectul de lege urmează să intre la vot în plenul de marţi (azi 10.12.2013) al Camerei, care este forul decizional.

 

Bravo!!!

Se dă liber la hoţie, iar aleşii acestei ţări pentru a nu ştiu câta oară, îşi bat joc munca poliţiştilor.

  • Upvote 4
Link to comment

Pai cum, daca domnia sa voiculescu este condamnat (nu definitiv) asa scapa el si alte lichele de orice problema.

 

Imi pare rau pentru ca stiu ca voi, politistii depuneti munca si suflet in activitatea voastra de zi cu zi si sunt sigur ca o faceti din placere, nu pentru bani pentru ca acestia abia daca exista ... Imi pare rau pentru neamul nostru si pentru stramosii nostri care au si-au dat sangele pentru tara ca sa o poata fura acesti nemernici acum...unde esti tu Tepes doamne ?!

 

Inca astept cu nerabdare momentul in care aceste scroafe homosexuale vor sta aliniate la zid, in fata plutonului de executie!

Edited by 25aug
  • Upvote 2
Link to comment

Daca ai incalcat legea,trebuie sa iti ispasesti pedeapsa,indiferent cine esti.Degeaba Politia Romana isi face treaba,daca sunt o multime de hoti care ii distrug tot prestigiul,lucru de care imi pare foarte rau.Daca as putea,as da o lege care sa ii condamne la pedeapsa capitala(desi la noi in Romania nu exista),acestor oameni care ne-au furat tara.Nu mai are cine sa ii execute pe acesti talhari,deoarece toti fura si toti se cearta unii cu altii,ca unul a furat mai mult ca celalalt.

Link to comment
  • Member

Culmea, de noul cod rutier s-au scapat repede trimitandu-l in parlament. Probabil acolo va ramane mult timp pentru ca cei care propun sau voteza legi sunt niste dobitoci care nu au fost in stare sa-si educe beizadelele care schilodesc oameni nevinovati.

Incredibil ce specimene au ajuns acolo.

Link to comment
  • Moderator

Iar ca perversitatea şi parşivitatea parlamentarilor români să ajungă la cote maxime, tot astăzi, Comisia juridică a Camerei Deputaților a modificat un articol din Codul Penal prin care se schimbă definiţia funcţionarului public în aşa fel încât din această categorie să fie scoşi parlamentarii şi cei care au profesii liberale, dar și președintele României.

 

Conform noilor prevederi ce urmează a fi votate: „sunt exceptaţi de la dispoziţiile art. 147, Preşedintele României, deputaţii şi senatorii, precum şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale şi care nu sunt finanţaţi de la bugetul de stat, aceştia răspunzând penal, civil sau administrativ în conformitate cu dispoziţiile legilor speciale în baza cărora îşi desfăşoară activitatea, precum şi cu dispoziţiile dreptului comun, cu respectarea dispoziţiilor prezentului alineat”.

 

De asemenea, drăguţii de ei au mai modificat şi definiţia conflictului de interese.

Art. 301.- (1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial nejustificat, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pâna la gradul II inclusiv, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica

 

Faţă de varianta originală a textului, este introdus cuvantul “nejustificat”. In plus, este eliminată prevederea care definea conflictul de interese şi în cazul unui funcţionar public şi o persoana cu care “s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura”.

 

Şi uitea aşa se modifică şi se adoptă legi "CU DEDICAŢIE".

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

In seara asta, vanturand programele tv, am inteles ca vor sa modifice codul penal care inca nu se aplica.Ne ducem dracului.Emigrez!

Edited by stelistman
Link to comment
  • Member

Deputatul PSD Nicolae Vasilescu îşi încheie al treilea mandat la închisoare. Instanţa supremă l-a condamnat definitiv la doi ani pentru trafic de influenţă. Ultimul său act ca parlamentar s-a consumat ieri, când Nicolae Vasilescu a votat pentru modificarea Codului penal care îi poate scăpa pe colegii săi de anchetele DNA şi ANI. Poliţiştii l-au luat deja în custodie. Parlamentarul trebuia să plece în această dimineţă spre China însă, după ce avocatul i-a comunicat verdictul, a rămas în Bucureşti şi a fost încarcerat.

 

Nicolae Vasilescu promitea, în campania electorală din 2012, că „oraşul e pe mâini bune, judeţul e pe mâini bune, ne mai trebuie legi bune”. Acum are de executat doi ani de închisoare, pedeapsă dată de instanţa supremă, în baza Codului penal. A fost găsit vinovat de trafic de influenţă, după ce procurorii au demonstrat că a cerut 2.000.000 de lei mită.

Deputatul USL a promis unor oameni de afaceri că în schimb că va interveni pe lângă preşedintele CJ Constanţa să deblocheze plăţile pentru lucrări de construcţii făcute între anii 2008 şi 2009. Nu a reuşit.

 

sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Deputat+PSD+condamnat+dupa+ce+a+votat+pentru+modificarea+Codului

 

Inca o dovada ca doar cei certati cu legea sustin un asemenea proiect.

Edited by BGeorge
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.