Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Locuiesc fara contract de inchiriere


Emanueldragos
 Share

Question

Buna ziua.

Acum trei luni m-am mutat aici unde locuiesc. Este un apartament mare, cu 5 camere, iar proprietarul locuieste aici. Cand m-am mutat ne-am inteles sa-i platesc 500 de lei lunar. I-am platit 1000 lei reprezentand plata chiriei in avans pentru o luna si o garantie de 500 de lei. Apartamentul nu arata prea bine, dar e situat destul de central, iar cand m-am mutat proprietarul mi-a promis ca o sa zugraveasca, ca o sa faca imbunatatiri, ca nu o sa ma deranjeze. Bineinteles ca lucrurile acestea nu s-au intamplat, mai mult nici macar nu m-a trecut la administratia blocului, si desii noi nu ne-am inteles ca eu sa-i platesc cheltuieli, el acum imi cere sa platesc inca 500 pe luna pentru cheltuieli fara sa vrea sa-mi arate facturile. 

Inca locuiesc aici, ma voi muta pana pe data de 15 decembrie, dar as vrea sa-mi recuperez macar garantia, si sunt sanse minime ca el sa faca asa ceva. 

Ca suplimentare a infractiunilor lui, mai are o garsoniera inchiriata fara contract, si este fotograf de ocazie, bineinteles, alte venituri nedeclarate.

Si maximul, s-a deconectat de la incalzirea centralizata, s-a conectat abuziv la reteaua electrica comuna a blocului, si a trecut incalzirea pe calorifere electrice, fapt care ma deranjeaza mult.

Ce pot sa fac, unde pot sa-l reclam? Si in cat timp cineva ar putea sa vina sa constate?

Va multumesc!

 

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Ba da. Îl poţi acţiona în judecată. Acolo fiecare îşi va spune versiunea, susţinându-şi părerea prin probe, mărturii ale celor ce au asistat la înţelegerea voastră sau când i-ai dat banii, avansul, etc, chitanţe, îmbunătăţiri aduse locuinţei şi aşa mai departe. În urma audierii şi administrării tuturor probelor instanţa va stabili cine este cel ce nu şi-a respectat înţelegerea verbală iniţială şi cum fiecare îşi va recupera prejudiciul.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.