Jump to content
POLITISTI.ro

Locuiesc fara contract de inchiriere


Emanueldragos

Recommended Posts

Buna ziua.

Acum trei luni m-am mutat aici unde locuiesc. Este un apartament mare, cu 5 camere, iar proprietarul locuieste aici. Cand m-am mutat ne-am inteles sa-i platesc 500 de lei lunar. I-am platit 1000 lei reprezentand plata chiriei in avans pentru o luna si o garantie de 500 de lei. Apartamentul nu arata prea bine, dar e situat destul de central, iar cand m-am mutat proprietarul mi-a promis ca o sa zugraveasca, ca o sa faca imbunatatiri, ca nu o sa ma deranjeze. Bineinteles ca lucrurile acestea nu s-au intamplat, mai mult nici macar nu m-a trecut la administratia blocului, si desii noi nu ne-am inteles ca eu sa-i platesc cheltuieli, el acum imi cere sa platesc inca 500 pe luna pentru cheltuieli fara sa vrea sa-mi arate facturile. 

Inca locuiesc aici, ma voi muta pana pe data de 15 decembrie, dar as vrea sa-mi recuperez macar garantia, si sunt sanse minime ca el sa faca asa ceva. 

Ca suplimentare a infractiunilor lui, mai are o garsoniera inchiriata fara contract, si este fotograf de ocazie, bineinteles, alte venituri nedeclarate.

Si maximul, s-a deconectat de la incalzirea centralizata, s-a conectat abuziv la reteaua electrica comuna a blocului, si a trecut incalzirea pe calorifere electrice, fapt care ma deranjeaza mult.

Ce pot sa fac, unde pot sa-l reclam? Si in cat timp cineva ar putea sa vina sa constate?

Va multumesc!

 

Link to comment
  • Moderator

Ba da. Îl poţi acţiona în judecată. Acolo fiecare îşi va spune versiunea, susţinându-şi părerea prin probe, mărturii ale celor ce au asistat la înţelegerea voastră sau când i-ai dat banii, avansul, etc, chitanţe, îmbunătăţiri aduse locuinţei şi aşa mai departe. În urma audierii şi administrării tuturor probelor instanţa va stabili cine este cel ce nu şi-a respectat înţelegerea verbală iniţială şi cum fiecare îşi va recupera prejudiciul.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.