Moderator Cristi Posted February 27, 2014 Moderator Share Posted February 27, 2014 Unde lucrezi, AlexPopa? Si pe ce linie de munca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosu65 Posted October 11, 2014 Share Posted October 11, 2014 Buna. Am o intrebare: daca am terminat o facultate la buget si am facut scoala de agenti de la cluj...as putea sa urmez studiile academiei la fara frecventa...pt a ajunge ofiter? Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru ciprith Posted October 12, 2014 Membru Share Posted October 12, 2014 Din cunostintele mele poti. Pentru ca anul acesta s-a schimbat legea educatiei nationale si in cazul in care ai beneficiat de un loc bugetat la o facultate poti sa dai la academie si daca esti admis, pentru a fi inmatriculat la academie trebuie sa prezinti dovada ca ai platit facultatea pe care ai facut-o la buget sau esti in curs de a o plati. Si eu sunt intr-o situatie similara. Ne vedem la examen. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted October 14, 2014 Share Posted October 14, 2014 Din cate stiu eu numai daca platesti cursurile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebiv Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Ieri a fost publicata in Monitorul Oficial, Legea 118/2017, privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 21/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului. La art. II, legea prevede ca: "La cererea acestora, agenţii, subofiţerii şi maiştrii militari, absolvenţi cu diplomă de licenţă ai programelor de formare iniţială ale Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, anterior intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările ulterioare, se trec în corpul ofiţerilor de poliţie, respectiv corpul ofiţerilor, fără concurs sau examen, li se acordă gradul profesional de subinspector sau, după caz, gradul de sublocotenent şi sunt încadraţi în funcţie potrivit statutului aplicabil." Deci, daca mai aveti colegi care au absolvit Academia si nu au fost trecuti in corpul ofiterilor, acum legea ii indreptateste sa ceara asta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Paul90 Posted June 1, 2017 Membru Share Posted June 1, 2017 Ar fi mai ok dacă ar modifia H.G. 294/2007 în sensul de a nu mai limita numărul de locuri pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă la cele 10 procente din numărul celor de la forma de învăţământ cu frecvenţă. În altă ordine de idei, chiar sunt situații de absolvenți, înainte de anul 2007, care în 2017 nu sunt ofițeri ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru radu189 Posted June 6, 2017 Membru Share Posted June 6, 2017 Stie cineva in ce judet sunt repartizati cei care au absolvit Academia de Politie FR? De asemenea ma intereseaza daca este vreun agent de la vreo sectie de politie din Bucuresti care a solicitat si i s-a aprobat efectuarea a 30 de zile de concediu fara plata pentru sustinerea concursului de admitere la instiutia in cauza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru ciprith Posted February 20, 2018 Membru Share Posted February 20, 2018 (edited) Art. 20 din hg 294/2007 a fost modificat acesta are urmatorul cuprins: "(1) Pentru motivarea profesionala, agentii de politie/maistrii militari/subofiterii care indeplinesc conditiile si criteriile specifice de recrutare stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne se pot inscrie la concursul de admitere in Academie, la programul de studii universitare de licenta acreditate/autorizate la forma de invatamant cu frecventa redusa, pe locuri alocate prin cifrele de scolarizare distinct fata de cele destinate candidatilor pentru forma de invatamant cu frecventa. Selectia candidatilor se realizeaza in conformitate cu criteriile de selectie stabilite de MAI si pe baza metodologiei prevazute la art. 14 alin. (1). (2) Numarul locurilor pentru forma de invatamant cu frecventa redusa se stabileste intre 10% si numarul maxim de locuri alocat pentru forma de invatamant cu frecventa, cu incadrarea in capacitatea de scolarizare stabilita de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior. (3) La absolvirea Academiei, studentii care promoveaza examenul de licenta primesc primul grad de ofiter odata cu promotia care finalizeaza studiile la forma de invatamant cu frecventa." Edited February 20, 2018 by ciprith 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XoFt Posted April 21, 2018 Share Posted April 21, 2018 Bună seara! În cazul agenților de politie din cadrul IGPR care doresc sa susțina admiterea la Academia de politie, Politie frontieră - frecventa redusa, trebuie aprobare din partea șefului Politiei Romane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristianFola Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Salutare, an nou fericit va doresc In primul rand vreau sa mentionez ca sunt deja politist, dar asta a fost categoria in care putea posta topicul ( celelalte fiind neaccesibile sau offtopic) Bun, acestea fiind spune, as vrea sa incerc la academie la fara frecventa in vederea avansării pe plan profesional in corpul ofițerilor. Intrebarea mea este: eu sunt politist in jud. Cluj de exemplu, dupa finalizarea academiei, unde voi fi repartizat? Tot in județ, sau oriunde in tara in functie de note? Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby88 Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Salut! In principiu, vei fi repartizat in judetul in care iti desfasori activitatea la momentul absolvirii. Repartitia se face in functie de medie doar la nivelul judetului, in cazul in care veti fi mai multi colegi de la acelasi IPJ. Iti poti alege una dintre functiile de executie disponibile in cadrul inspectoratului, la momentul absolvirii tale. Cel putin asa s-a intamplat in 2019. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Michelangelo Posted January 5, 2020 Membru Share Posted January 5, 2020 (edited) On 04.01.2020 at 18:43, scooby88 a scris: In principiu, vei fi repartizat in judetul in care iti desfasori activitatea la momentul absolvirii Eu stiam ca vei fi repartizat in cadrul IPJ-ului care te-a recrutat. Cunosti vreun cadru legal care prevede expres chestia asta? @CristianFola, eu sunt in anul I la politie FR. Poate te pot ajuta, daca ai intrebari. Da-mi add pe facebook Edited February 24, 2022 by Marius Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby88 Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 (edited) Ca regula generala, da, vei fi repartizat in cadrul IPJ-ului care te-a recrutat. Insa, daca pe parcursul celor 3 ani doresti sa iti schimbi locul de munca in alt judet, poti solicita sa fii repartizat la IPJ-ul respectiv. Am avut cativa colegi care in anul 3 s-au transferat in alt judet, iar dupa absolvire au primit repartitie la acea unitate. Edited January 5, 2020 by scooby88 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Michelangelo Posted January 6, 2020 Membru Share Posted January 6, 2020 Am inteles, merci pentru informatie! 🤭 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristianFola Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 On 03.01.2020 at 10:48, CristianFola a scris: @Michelangelo la ce te referi cand spui IPJ-ul care te-a recrutat? Cum adica recrutat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted January 8, 2020 Moderator Share Posted January 8, 2020 Adica la care ti-ai depus dosarul de candidat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristianFola Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Va mulțumesc frumos! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan1208 Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 Bună seara! Aș dori să mă lămuriți într-o anumită privință! Sunt agent de poliție în cadrul Direcție Generale de Politie a Municipiului București și as dori să mă înscriu la Academia de Poliție programul de studii frecvență redusă. Întrebarea mea este : pentru înscriere trebuie să încep demersurile la DGPMB sau mă înscriu la sediul IPJ-ului unde am adresa din buletin, respectiv IPJ Dâmbovița? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragomirc Posted January 9 Share Posted January 9 Buna ziua! Sunt agent de politie de frontiera si doresc sa candidez in aceasta vara pentru un post la FR in cadrul Academiei de Politie, am vazut ca unul dintre criterii este sa avem 1 an vechime. Eu am terminat scoala pe 28.10 anul trecut, as avea vreo sansa sa candidez? Daca este cineva care a terminat cursurile/este student in cadrul acestei facultatii as fi deosebit de recunoscator daca ati putea sa ma ajutati. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Roby Posted January 9 Membru Share Posted January 9 Pai cred ca nu, ca examenele sunt în iulie-august, iar tu la momentul ala nu vei avea un an vechime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts