Jump to content
POLITISTI.ro

Academie Frecvenţă Redusă - admitere şi condiţii

gLitcH

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Fratilor ati mai auzit ceva..cu privire la admiterea la academie?

locuri, criterii...pe site nu s-a postat nimic si suntem in luna aprilie.

• 1 month later...

Se pare ca anul asta nu vor fi locuri la FR. Nu sunt mentionate nicaieri.

• 7 months later...

Sunt proaspat absolvent al Academiei de politie -frecventa redusa. Am dat licenta in decembrie la fel ca si cei de la zi, ordinul de avansare la sinsp. a venit in 28 dec 2011, cu aplicare din 01.01.2012, separat de ordinul celor de la zi, totodata pe noi ne-au dat la judete fara alte repartitii. La judetele respective (cele unde lucram ca si agenti) functiile noastre de agenti in marea majoritate s-au transformat in functii de ofiter debutant incepand cu 01.01.2012 evident.

Dat fiind faptul ca ne-au avansat fara sustinerea altor examene (cu exceptia licentei la academie, evident) nu cred ca se poate aplica ceea ce spunea colegul cu echivalarea gradului de la sinsp la insp sau insp pr. in functie de vechime. Ordinul este 4623 din 28.12.2011

Pai ca si zvon ar fi ca vor sa inghete academia de politie din martie 2012 pana in martie 2013, asa se aude, nimic concret.

H.G. 294/2007

"ART. 20

(4) La absolvirea Academiei, studentii care promoveaza examenul de licenta primesc primul grad de ofiter odata cu promotia care finalizeaza studiile la forma de invatamant la zi.

ART. 25(INTRAT IN VIGOARE HOT. 294/2007)

Prezenta hotarare intra in vigoare incepand cu anul universitar 2007-2008, cu exceptia prevederilor art. 7, 9, 14 si 27, care intra in vigoare la data publicarii acestei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."

Am absolvit in anul 2001 A.P. "Al.I. Cuza", stiinte juridice, licenta am sustinut-o la alta Universitate dupa 2008.Din alin. 4 al art. 20,observ ca nu conteaza unde se promoveaza examenul de licenta, doar sa fii absolvent al Academiei.Din cele doua articole de mai sus,intelegeti ca as avea dreptul la primirea primului grad de ofiter? Multumesc anticipat ptr alte pareri!

User 10 nu am studiat problema, pentru ca nu m-a interesat, dar eu vad din ce postezi tu, ca textul este foarte clar,,La absolvirea Academiei, studentii care promoveaza examenul de licenta ".

Daca ai sustinut licenta in alta parte de ce nu ti-au dat gradul de ofiter?

Nu cumva trebuia sa dai licenta la Academie?

user 10, ar mai fi ceva de verificat.Tu spui ca ai terminat academia in 2001, insa licenta ai luat-o abia in anul 2008. In acest caz, verifica legislatia valabila pentru anul 2001 nu cea dupa anul 2007.

Dragos cei care au terminat Academia pana in 2002 aveau dreptul, nu mai stiu cum este acum, sa li se echivaleze gradul cu vechimea.

Va multumesc pentru pareri. Aceleasi probleme si le pun si cei de la RU, nici ei nu stiu cum trebuie procedat.Totusi, pe diploma scrie doar data sesiunii examenului de licenta ( ''pe baza promovarii examenului de licenta sesiunea august 2011...''), nu scrie cand am absolvit cursurile AP.Sa aveti o zi buna!

• 2 weeks later...

Daca a intrat acel nou statut al politistului cred ca sunt sanse sa scoata. Altfel nu cred...

Vezi ca in noul statul e frecventa la zi, nu la FF.

Edited by jeffo

• 1 month later...
  • Membru

Stie cineva anul acesta daca se scot locuri la Academia de Politie Invatatmant fregventa redusa?

(Imi cer scuze adminului daca este discutata aceasta problema pe undeva pe forum,eu insa nu am gasit ... si rog sa stearga atunci topicul!)

Multumesc!

• 2 weeks later...

Anul acesta nu se mai scot locuri pentru FR. Cine este interesat sa sune, o poate face la interiorul MAI 17.186, nr. de la Secretariat.

• 1 year later...

Buna ziua!

Sunt agent de politie in cadrul MI si as dori sa stiu daca in acest an se vor scoate locuri la academie pentru invatamantul la distanta si procedura ce trebuie sa o urmez pentru a ma putea inscrie in cadrul acesteia.

Va multumesc anticipat.

• Downvote 4

Buna ziua!

Sunt agent de politie in cadrul MI si as dori sa stiu daca in acest an se vor scoate locuri la academie pentru invatamantul la distanta si procedura ce trebuie sa o urmez pentru a ma putea inscrie in cadrul acesteia.

Va multumesc anticipat.

Eu cred ca tu esti politist "la distanta"